Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

BOA's moeten ook verkeersboetes kunnen uitschrijven

2.644 stemmen | Geplaatst op 8 maart 2024 | Website

Eens
48.2%
Oneens
51.8%

Reacties (25)

Boefdeboef 7 weken geleden
Ze kunnen de verkeerswetten niet, dus ze schrijven bekeuringen uit die niet rechtsgeldig zijn. Alleen duurt het ontzettend lang voordat zoiets ongedaan is gemaakt. Vooral op Schouwen Duiveland is het bijzonder erg. Er is daar geen een ambtenaar met een IQ boven de 1. En de wethouders en burgemeester schoren ook niet hoog.
dutchy71 7 weken geleden
Een Boa moet je geen boetes uit laten schrijven, Het is een exstra oog voor de politie meer niet, Als zij zo bekwaam zouden zijn moeten zij ook de juiste opleiding hebben als de politie, Anders kan je iedereen wel inzetten om boetes uit te schrijven, Als dit gebeurd kan je in alle beroepen de diploma wel wegdenken , In elk beroep behoor je de juiste papieren te hebben voor het vak dat je doet, Maar daar zet ik bij vele beroepen mijn vraagtekens bij, Het gaat goed zolang het goed gaat met de veiligheid totdat er wat mis gaat, Dan weet niemand van iets.
Karel33 7 weken geleden
verplegers werden vervangen door de veel goedkopere mantelzorgers--en nu worden politieagenten vervangen door de goedkopere boa's. wat krijgen we hierna over een x aantal jaren?
Howy Cues 7 weken geleden
In zijn domein mag een BOA een boete uitdelen. Je kan er alles en nog wat over vinden, maar de wet is de wet. Op de site verkeersboete.nl (https://verkeersboete.nl/de_on_bevoegdheid_van_de_verbalisant/) krijgt u inzicht over de (on)bevoegdheid van de verbalisant. Dus Boefdeboef, je hebt de klok horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt. Wellicht is er een causaal verband tussen het intelligentiequotiënt en het werkwoord scheren, maar dit terzijde. Feit is dat je ambtenarij zwart maakt, terwijl jezelf een potje maakt van je rechtskennis.
fiat124sport 7 weken geleden
Nee dan ga je straks boa,s krijgen met laserguns en zo omdat ik van doorrijden hou en tegen30 zones ben en terug wil naar 130 lijkt me dat een slecht plan. Boetes is ook vaak niet de oplossing want in plaats van nadenken maakt het mij juist boos. Boetes zijn ook veelal een verdienmodel. Tot slot tegen klimaat en stikstof onzin stop verduurzaming 4 snelheden invoeren 50, 80 of honderd en op de snelweg 130. 30 alleen op plaatsen van veiligheid zoals scholen, ziekenhuizen waar het logisch is .
BigF666 7 weken geleden
"schoenmaker blijf bij je leest" dus nee, hiervoor zijn ze niet opgeleid
BigF666 7 weken geleden
"schoenmaker blijf bij je leest" dus nee, hiervoor zijn ze niet opgeleid
Alles stroomt 7 weken geleden
Als de pakkans bij verkeersovertredingen daardoor zal toenemen lijkt mij dat een goed initiatief. Rijden behoorlijk wat hufters in het verkeer te hard(bijvoorbeeld 130 waar je 100 mag of 100 op 80 kilometer wegen)
Bikefun 7 weken geleden
Waarom zijn er überhaupt boa`s, camera`s, alarmsystemen, coaches en adviseurs nodig? Het probleem ligt onder andere in dit land bij de basis. En dat vele boa`s niet kunnen communiceren is een gevolg van het probleem. Symptoombestrijding.......
mmuller 7 weken geleden
Geef een mens een uniform en kijk naar zijn gedrag... Helaas enkele keren meegemaakt dat een BOA met een grote bek en kapsones mensen onvriendelijk behandelen... Is niet nodig !!!
Mosk 7 weken geleden
intereseert me totaal geen drol.
Howy Cues 7 weken geleden
Met de stelling "BOA's moeten ook verkeersboetes kunnen uitschrijven", wordt u op 't verkeerde been gebracht. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) is een ambtenaar met een specifieke opsporingsbevoegdheid. Dat houdt onder andere in dat hij/zij mag onderzoeken of er bepaalde strafbare feiten zijn gepleegd. Boa's mogen verdachten aanhouden, iemands identiteit controleren, processen-verbaal opmaken en boetes uitschrijven. Voordat u oordeelt over de stelling, zult u van de hoed en de rand moeten weten. Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) kunnen door bepaalde organisaties en de politie worden ingezet om bijvoorbeeld de veiligheid te handhaven. Zo zijn er boa’s die voor gemeenten het parkeerbeleid handhaven, maar ook jachtopzichters, milieu-inspecteurs en leerplichtambtenaren zijn boa’s. Voor wat betreft de Beleidsregels Buitengewoon Opsporingsambtenaar, verwijs ik u naar justis.nl. De boa heeft een specifieke, afgebakende taak (domein) waarvoor hij/zij kan worden opgeleid. Sommige boa’s hebben ook politiebevoegdheden, zoals fouillering, en bij hoge uitzondering mogen ze gebruik maken van geweldsmiddelen zoals handboeien, wapenstok, pepperspray of een vuurwapen. Nu de krenten van de rozijnen in de rijstebrij zijn gescheiden, snapt u dat een FIOD-boa andere bevoegdheden heeft dan de boa Openbare ruimte. Dus als u boa's, zoals Boefdeboef, over een kam wilt scheren, scoort u een dikke onvoldoende in argumentatie. Maar bent u het wel eens met Boefdeboef (citaat: er is daar geen een ambtenaar met een IQ boven de 1. En de wethouders en burgemeester schoren ook niet hoog ..) dan adviseer ik u een mensa-waardige IQ-test te doen, waardoor intelligentie-overschatting in uw reactie wordt vermeden. Wie uitziet als een eend en kwaakt als een eend, blijft een eend. Ook goeie morgen, mmuller.
Peritum ? 7 weken geleden
Ik kan me helemaal vinden in de reacties van Howy Cues, en heb er niets aan toe te voegen, hooguit ‘ hear hear .
mmuller 7 weken geleden
Een dikke 1 - 0 voor Howy Cues.... De BETWETER van bijna alle stellingen... Hoera....!!!
Farmer. 7 weken geleden
Het uitschrijven van verkeersboetes door de politie moet zo veel mogelijk worden overgenomen door anderen. De politie heeft haar handen immers al vol van aan andere uitwassen zoals agressie, hufterig gedrag en criminaliteit.
fiat124sport 7 weken geleden
alles stroomt. 130 is normale snelheid het is een SNELWEG. We rijden onzin om een fabeltje en ja de meeste 80 wegen kunnen gewoon 100 het is anders ook zo saai op de weg en die 60 zones weg er mee.
Mieppio 7 weken geleden
Nee echt niet, ze kunnen hun eigen veters nog niet strikken en hun naam foutloos schrijven, wat moeten die lui nu. Ze lopen in een apen pakkie rond met veel bravour en denken dat ze heel wat zijn. Maar het zijn gewoon voet vegen van de politie niet meer en niet minder. Als ze een vak geleerd hadden, hadden ze dit niet hoeven te doen en gewoon aan het werk gekunt. Maar nu voelen ze zich heel wat met zo een apenpak aan, en die moeten verkeersboetes uitschrijven, hahaha laat me niet lachen.
Mieppio 7 weken geleden
Verkeersboetes uitschrijven zou mogelijk zijn, maar meer niet want daar hebben ze geen opleiding voor genoten. Boa is zonde van het geld ze kunnen er beter agenten voor opleiden die kunnen nog wel iets meer.
Zomervliegje 7 weken geleden
Er is duidelijk zeer veel onwetendheid wat betreft een BOA opleiding. BOA heb je ook als je bij de politie als beveiliger werk. Je bent dat ook wapendragend. Als BOA heb je specifieke specialisaties. De één mag wel een boete uitschrijven omdat hij een BOA opleiding heeft gedaan gericht op handhaving van verkeer. Als handhaver zorg je ervoor dat burgers de wet- en regelgeving naleven. Om dit te bereiken, heb je diverse taken en bevoegdheden. Handhavers kunnen in zes verschillende domeinen werken. Het bekendste domein is de 'Openbare Ruimte', oftewel op straat. Het verschilt per organisatie en gemeente welke taken je als handhaver precies hebt. Sommige handhavers hebben naast hun opsporingsbevoegdheden bijvoorbeeld ook politiebevoegdheden zoals ik al eerder aangaf. Ik merk dat de maatschappij het kaf van het koren niet kan scheiden maar visa versa voor sommige handhavers.
Domoor 7 weken geleden
Na 60 jaar haast dagelijks op de weg ben ik tegenwoordig banger voor een onbedoele bekeuring als voor een verkeersongeluk. De kassa moet rinkelen
Johan__ 7 weken geleden
Echt niet. Die randdebielen (met IQ dat tegen de 80 aanschurkt) moeten zeker deze macht niet hebben.
WB 7 weken geleden
Verkeersboetes uitschrijven moet men zonder meer overlaten aan de Politie ! Boa's zijn prima om stedelijk wat toezicht te houden, mogelijk wat toeristische informatie te verschaffen en dat is het dan ook. Worden zij geconfronteerd met onoorbare activiteiten dan kunnen zij, net als elke burger, de Politie in kennis stellen; dat zijn de dienders die optreden als dat nodig is en NIET de burgerlijke BOA ! Vergeet niet dat de BOA in het leven is geroepen doordat het Politie korps hier in Nederland zowat de nek is omgedraaid; een verdienste van onze falende voorgaande kabinetten.............................
Johan__ 7 weken geleden
Heb je ze al eens gezien? Langdurig werklozen die aan zo'n baan worden geholpen, of ander soort dat totaal niet geschikt is om met anderen om te gaan. Melkert achtige banen. Kappen met die onzin, en aan normaal werk. Laat de politie het oplossen. Geld zat. Dan maar niet naar Zelenski en co.
chielvd 7 weken geleden
boa,s zijn de grootste sukkels die er rondlopen . Hebben geen kennis van zaken . Voelen zich heel wat, maar zijn niks. die moet je zeker niet meer bevoegdheden geven,
Seal 7 weken geleden
Heb er een paar keer mee te maken gehad zeer onredelijk en dom volk. Ze zijn niet voor niets BOA en bekeuring uitschrijven is geen goed idee
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.