Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eet u wel eens vegetarisch?

3.487 stemmen | Geplaatst op 6 maart 2024 | Website

Ja, altijd
3.4%
Ja, regelmatig
11.2%
Zo af en toe
28.4%
Nee, nooit
57.1%

Reacties (20)

velder 7 weken geleden
Zo'n 5 keer per week geen vlees. De andere twee dagen is het dan of biologisch of vis
fiat124sport 7 weken geleden
Nee nooit ik eet vlees en vis dat vind ik lekker. Maar het mag van mij als je wilt lijkt me alleen niet heel gezond altijd maar vlees en visloos te eten en dan kunstmatig vlees te eten wat van een plant is gemaakt. Tot slot stop met klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming. Een batterij auto is zwaar en vreet stroom en is niet schoon.
Karel33 7 weken geleden
die vega troep?? geef mij maar een lekker stuk rundvlees. die vegarommel wil ik niet eens proberen. ik zie het al voor me: de vegetarische slager.....
Pindakaas1983 7 weken geleden
Komt weer van de WEF af die willen het liefst dat we insecten eten en hun dan biefstuk en Caviaar
Peter Arnolds 7 weken geleden
Nee, nooit. Ik heb een 40 stuks schaapjes lopen dus schapenvlees in overvloed. Ook een biefstukje en een carbonade gaan erin als koek.
Uisge 7 weken geleden
Boterham met jam, appeltaart, zakje patat/friet, enz. Schapenvlees vind ik echt niet te nassen en lams- kalfsvlees vind ik zielig. Het vlees dat ik wel eet mag wel even geleefd hebben.
C.J. de Loof 7 weken geleden
Ja mijn ontbijt is vaak zonder vlees, maar lunch en diner altijd met vlees of vis, ik blijf namelijk liever gezond!
dasy 7 weken geleden
ik eet wat ik wil heb geen advies nodig
ST DEKEN 7 weken geleden
Het is zoals het uitkomt. De ene keer wel vlees of vis en sommige gerechten zijn zonder vlees of vis. Wat we eten is zeer ruim en gevarieerd met vooral veel groenten. Alleen het bio gedeelte wordt door ons vermeden, een voorbeeld de mosselen zonder het bio certificaat zijn b.v. € 5 per kilo en met certificaat € 10 terwijl ze van de zelfde zee komen C.q. en het zelfde hebben gegeten. En dat is met alles zo. Puur een verdien model en oplichting, maar ja bio is nu eenmaal de trend. Maar niet voor ons.
Mieppio 7 weken geleden
Ben ook niet van plan om vegetarisch te eten, dan kom je zoveel voedingsstoffen te kort dat je het met andere rotzooi weer aan moet vullen. En als ze gewild hadden dat ik vegetarier zouden zijn waren we wel als konijn ter wereld gekomen. Een lekker stukje vlees van de koe is over heerlijk en een koe is vegetarisch want die eet ook alleen maar gras. Een tournedos, rib-eye of ossen haas is niet te versmaden, en een varkenshaas gaat ook nog wel. Geef mij maar een lekker stuk vlees, liever 3 ons per dag dan kunstvlees want dat is niet te vreten. Waarom heet een gehaktbal bij vegetariers ook gehaktbal, lijkt er op maar smaakt er totaal niet naar.
Howy Cues 7 weken geleden
Ja, ik eet af en toe vegetarisch, flexitarisch, pescotarisch, veganistisch, lacto-ovo-vegetarisch of de schijf-van-5-tarisch, maar niet plantaardig. Voorts vermijd ik traditionele plantaardige vleesvervangers, omdat het namaak-vlees overvol zit met industrieel bewerkte componenten. Er zit nagenoeg niets "natuurlijks" aan een vegetarische vleesbrok. Bedenkelijks soja-eiwitten, tarwegluten, emulgatoren, kleurstoffen, conserveermiddelen, additieven, antioxidanten en chemische smaakmakers kunnen mij niet overtuigen dat vegetarisch vlees is gezonder dan echt vlees. Allicht gezonder voor moedertje aarde en haar kakelende, knorrende, mekkerende of loeiende bewoners, maar niet voor het menselijk lichaam. Ook bij de nieuwe Shear-Cell-Technologie (zonder E-nummers) draait het om sojaeiwitten, gluten, kleurstoffen en allerlei ingrediënten (palmvet, raapolie, glucosestroop e.d.). Ondanks dat uw darmen voor, tijdens en na het toiletritueel regelmatig protesteren, maakt het gezonde verstand helaas soms ongezonde keuzes. Als uw lichaam zelf kon kiezen, was hij dik tevreden met een blik bruine bonen en gebakken spek en had hij uw gemanipuleerd brein buitenspel gezet. Een vegaburger is een slechte imitatie van een hamburger, maar kan in zijn klasse een fraaie burger zijn. Dus als u wilt kiezen voor namaak of een illusie, zorg dan dat uw hoofd en lichaam op één lijn zit.
Alles stroomt 7 weken geleden
Ik eet nooit vlees en vis. Verschrikkelijk hoe er dagelijks honderden duizenden dieren een verschrikkelijk leven hebben en na een kort leven worden vermoord. Daarnaast zijn de megastallen en de vleesindustrie het grootste klimaatprobleem. Al dat vlees wordt voor het grootste gedeelte geëxporteerd, daar worden alleen de CEO's en aandeelhouders rijker van. Er wil geen Nederlander werken in die industrie, arbeidskrachten komen uit het buitenland. Eet zelden tot nooit vleesvervangers. Eet wel elke dag verschrikkelijk lekker.
TCB 7 weken geleden
Elke dag bewerkt, opgejaagd gefokt vlees eten is niet gezond en helemaal zónder ook niet. Dus een paar keer per week biologisch vlees is een goed alternatief ook beter voor de dieren én de inwendige mens.
the_street 7 weken geleden
@ Mieppio, u heeft er een uitgebreide studie van gemaakt zo te lezen, of zijn het aannames wat betreft de voedingstekorten?? Ik eet al + 40 jaar vegetarisch/veganistisch, leef nog steeds en mijn huisarts vindt mij kerngezond, geen overgewicht of andere moeilijke dingen...
B Tender 7 weken geleden
Nou, goed beschouwd eten wij heel veel vegetarisch. Misschien niet zoals bedoeld wordt in media ed....maar jawel..we eten elke dag aardappeltjes of pasta's, of rijst met groente, en fruit.....Brood......En daarbij veel vlees, vleeswaren en etc.....Maar ook dat komt dan ook weer van een rund, of gevogelte, dat zelf ook vegetarisch eet, anders zouden we het niet moeten....Bakken doen we in vegetarische olie, of vet en koken doen we in vegetarisch water....Ook onze drank is vegetarisch, mn. het bier, wijn en jenevertje.....Ook ons zout is vegetarisch, evenals onze suiker.....Onze mayonaise en andere sausen zijn puur vegetarisch en ga zo maar door.....Jawel...... wij eten dus veel vegetarisch.......En van die gemanipuleerde rotzooi moeten wij dus niks hebben.
B Tender 7 weken geleden
En...gemalen en bewerkte sojabonen, kikkererwten enz, te verkopen als vlees...tsja, dat doet mij denken aan het verkopen van "knollen voor citroenen".
No summer this year 7 weken geleden
Soya mag geen melk heten Dus soyamelk maar soyadrink. Maar die achterlijke namaak mag wel vega(burger) heten of vegaspareribs, of vegaworstjes of vegschnitzel. Geef die onzin een eigen naam en niet zoals dit nu in de winkels wordt gepromoot. Maar ik eet die zooi niet. En NEXIT. Dan komen we van die onzin af.
Howy Cues 7 weken geleden
@Mieppio, je hebt de klok horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt. Vlees- en zuivelnamen voor plantaardige alternatieven zijn gewoon toegestaan. Dus een gehaktbal is niet gehackt als de bal vegetarisch blijkt te zijn. Trouwens met welke persoonlijkheid heeft het Forum deze keer te doen. Je praat over jezelf in twee verschillende persoonsvormen. Allicht kwam je hersenspinsel als een konijn uit de hoge hoed, maar dit terzijde. Voordat je de weg kwijt raakt, citeer ik jouw wonderbaarlijke ingeving: "En als ze gewild hadden dat ik vegetarier zouden zijn waren we wel als konijn ter wereld gekomen." Wie is ze, wie is ik en wie is we? Stel voor dat je konijn was, Mieppio, dan had je wel de keus uit heel veel persoonlijkheden.
Mieppio 7 weken geleden
Howy Cues, wat tover jij rare dingen uit die hoge hoed van je of zuig je ze uit die dikke duim, Lullo
Zeeuwleeuw 6 weken geleden
Natuurlijk eten wij geen dieren! Al vanaf de jaren '80 niet meer. Waarom zou je in hemelsnaam een dier intens laten lijden, met geweld deporteren en dan afslachten, in stukken hakken en opeten?
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.