Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Niet-Nederlands sprekende buschauffeurs binnenkort op de bus

3.081 stemmen | Geplaatst op 5 maart 2024 | Website

Geen moeite mee
18.3%
Als het niet anders kan
31.9%
Dat kan echt niet
49.8%

Reacties (33)

Kaiser 7 weken geleden
als het niet anders kan ,dan houd het op , maar van die paar honderd duizend mensen zonder werk , moeten er toch wel mensen tussen zitten die je kan omscholen ?
Pindakaas1983 7 weken geleden
Tja we zijn een derde wereld land
dutchy71 7 weken geleden
Neem dan iemand die gewend is om links te rijden dat past bij de politiek lol.
Karel33 7 weken geleden
als je als vreemdeling hier mag wonen, pas je aan en leer de taal. ze moeten niet gaan denken dat jan kaas elke taal gaat leren. hier wonen betekent aanpassen aan onze taal en cultuur. kun of wil je dat niet, dan hoor je hier niet thuis.
volijke 7 weken geleden
Wat een land.....vul ik gisteren een voedingstoets in, is de eerste vraag; bent u een man, ben u een vrouw, bent u non-binair...........
Howy Cues 7 weken geleden
Stond 'nobody' niet in het lijstje dan, Volijke? Van niet-Nederlands sprekende buschauffeurs niets dan goeds. Dankzij deze chauffeurs is de uitval in het openbaar vervoer verminderd. Trouwens de chauffeurs in Friesland, Twente en Limburg spreken aldaar de streektalen, welke voor een doorsnee Nederlander abracadabra is. Niet klagen, maar dragen. Het is zo als het is.
The Dutch 7 weken geleden
Natuurlijk, goedkope 'gastarbeiders' zijn de oplossing voor al uw (geld)problemen! Wel eens gedacht aan een iets beter salaris zodat het misschien interessant wordt voor een Jan Modaal? Wat een land leven we in...
Alles stroomt 7 weken geleden
Plat Limburgs versta ik ook niet echt.
Peter Arnolds 7 weken geleden
Wij hebben enkel een buurtbusje wat bemenst word door vtijwilligers.
moetnietgekkerworden 7 weken geleden
Als je als (nederlands) busschauffeur meer uren wil rijden, doen ze moeilijk maar dit is geen "toekomst" want er rijden al meer dan een 1/2 jaar niet nederlandssprekende chauffeurs in ZeeuwsVlaanderen op o.a. Lijn 20
havma 7 weken geleden
Wat heeft de taal te maken met de rijkwaliteit van de chauffeur ? Meestal spreek ik deze mensen niet, zeg alleen goedemorgen of goedemiddag en als ik een vriendelijk goedendag terug krijg is dat prima. Als je maar op de plaats van bestemming aankomt.
Peritum ? 7 weken geleden
Рен енлтле Вщоссонен граф . Je moet het maar kunnen uitspreken, anders kom je nooit op de plaats van bestemming. En hele maal niet als de chauffeur zegt “Иж лев йен донести»
Kenna 7 weken geleden
Ik vind het niet zo'n beste ontwikkeling, in winkels zie ik het ook vaak gebeuren dat oudere mensen iets willen vragen en dat dan blijkt dat het winkel personeel geen Nederlands spreekt en de oudere geen Engels. Kan me daar echt mateloos aan storen.
Seal 7 weken geleden
Als ik een buschauffeur wil die buitenlands spreekt ga ik op vakantie. Zelfs op een terras wat bestellen moet in het Engels tegenwoordig. Als dat zo is loop ik weg ik woon in nl en dan spreken we dat ook
Janny01 7 weken geleden
Ik zal wel weer niet met de tijd meegaan, maar volgens mij wordt hier Nederlands gesproken, in Duitsland Duits, in Frankrijk Frans, in Engeland Engels. Tegenwoordig moet je in Nederland, Pools, Russisch, Oekraïens, Turks, Marrokaans, straat taal en weet ik wat nog meer minimaal kunnen verstaan wil je antwoorden krijgen op vragen, sorry.......ik ben Nederlands opgevoed met de Nederlandse taal, waarden en normen, heb respect voor alles wat leeft maar voel me in eigen land bijna een vreemdeling.
ierist 7 weken geleden
Als het niet anders kan, dan moet het wel. Maar ik vind het wel een zorgelijke ontwikkeling.
Mr. Bean 7 weken geleden
Het is op het moment overal hetzelfde, thuiszitters aan het werk zetten of omscholen, wordt er stront ziek van , spreek zelf 4 talen, maar ik woon nog steeds in Nederland, wil ook dan Nederlands kunnen spreken, wat als je niet goed wordt of zo en de chauffeur begrijpt je niet, of andere vraag, buitenlander die voldoende Nederlands spreekt ok, maar anders zeg ik nee !
J.Vet 7 weken geleden
het word steeds gekker, bij werk waar je contact hebt met mensen hoor je gewoon te taal van het land te spreken, geen discussie over mogelijk. buschauffeurs staken regelmatig voor fatsoenlijke compensatie voor het werk wat ze doen. maar daar word niet of nauwelijks gehoor aangegeven dus gaan we maar mensen op de bus zetten die ze minder hoeven te betalen. als je hier net bent komen wonen en graag met een bus wil rijden voor werk, geen probleem maar dan ga je wel de taal leren. ieder anders mens wat hier naar toe komt als immigrant om te komen wonen en werken moet ook een inburgering curses doen. als je je groot rijbewijs wil hebben moet je toch ook normaal kunnen communiceren met de instructeur en tijdens je theorie examen. of mogen deze mannen gewoon een rondje rijden zonder rijbewijs. voor alles moet tegenwoordig een regeltje verzonnen je worden. maar als er een persoon op een bus moet komen rijden die amper de verkeer regels kent en de taal spreekt is er ineens geen probleem. wat zijn we toch een slap volkje aan het worden.
Howy Cues 7 weken geleden
Een buschauffeur brengt jou van A naar Z, Seal. Zoals een goed reiziger betaamt, log je in of uit met je chipkaart. Maar als je om een praatje verlegen bent of zoek je een luisterend oor dan kies dan voor de luisterlijn. Trouwens jouw naam, Seal, klinkt evenals ondergetekende bepaald niet Nederlands. Dus als spijkers op laag water zoeken je hobby is, ga dan eerst bij jezelf te rade. Stel voor dat alle niet-Nederlands sprekende medeburgers in Nederland hun werk neerleggen dan is het gedaan met xenofobisch gedachtegoed. "In welk land leven we" is ook zo dooddoener. Zo'n nietszeggend argument lost niets op, raakt kant noch wal en is een afgesleten cliché. Vaak als bepaalde lieden tussen de dood en schijndood zweven, mompelen zij dergelijke onzin. Luister eens naar de jonge generatie. Wie weet, steek je voor het eerst van je leven iets zinnigs op?!
GeelHesje 7 weken geleden
Ach ... Hier aan de Zeeuwse kust hoor je in de zomer vrijwel alleen maar Duits zijn de menukaarten in het Duits spreken de obers alleen maar Duits worden jongeren in Renesse door Duitse politie agenten in het gareel gehouden en zijn zelfs bij de aanleg van de nieuwe N57 alle wegomleidingen in het Duits geweest en als dat nog niet erg genoeg is staat vrijwel ons gehele leger onder Duits bewind en worden vrijwel alle binnenlandse beslissingen genomen door de EU waar een Duitse de scepter zwaait. Dus een Duits sprekende busschauffeur kan er ook nog wel bij.
GeelHesje 7 weken geleden
Aber! Wenn ich nach die Deutschland gehe fur die hier viel zu teuere sigaretten dan muss ich Deutsch sprechen! Keine Deutscher sollmich da im Nederlandisch ansprechen. Dus moeten wij ook hier stoppen met Duitsers in het Duits aan te spreken en hun vragen in het Duits te beantwoorden! Das hier iest Niederlande und da sprechen wir Niederlandisch und kein Deutsch oder einigen andere zahl! Moet je in Frankrijk mee aankomen. Geen Fransoos gaat jou in het Nederlands aanspreken. En zo ook in Spanje Italië Denemarken Noorwegen Zweden Zwitserland Polen Griekenland enz. Dus hier in Nederland spreken wij Nederlands en dient iedereen in het openbaar gewoon Nederlands te kunnen lezen schrijven begrijpen en spreken. Net zoals ze dat van ons in het buitenland verwachten te doen. En dat is wat mij betreft geldig voor iedereen dus van toerist tot vluchteling.
fiat124sport 7 weken geleden
Nee keer eerst Nederlands. Tot slot stop met klimaat en stikstof onzin voor 130 stop verduurzaming.
Peritum ? 7 weken geleden
Daar zeelandnet toch al problemen heeft met de Nederlandse taal, laat staan een vreemde taal machtig is blijkt, heeft men mijn tekst maar in abracadabra omgezet. De tekst is in Russisch en er staat, ‘ een enkeltje Vlissingen graag’ en de laatste regel ‘ en als de chauffeur zegt ‘ ik heb geen dienst’ . Tja je kunt maar voorbereid zijn in de Russische of Chinese taal want het komt eraan, vroeger of later.
Mieppio 7 weken geleden
Waar zijn we mee bezig, een buschauffeur die geen Nederlands spreekt, te gek voor woorden. Als ik in een winkel kom en ze praten engels tegen me dan ben ik vertrokken. En dan willen ze buitenlanders op de bus zetten die geen Nederlands praten, nee echt niet. Nederlands praten en anders absoluut niet op de bus of een iets dergelijks.
Borduurnaald 7 weken geleden
Wil je hier in Nederland wonen en mag je hier werken moet je eerst de taal maar eens leren.
Peter D? 7 weken geleden
Komen gewoon de bordjes “niet spreken met de bestuurder” weer terug. Een chauffeur is om de bus te besturen. Voor een kletspraarje kun je b.v. Naar de kroeg of op dit forum terecht ;-)
B Tender 7 weken geleden
Zo te lezen gaat het over een busmaatschappij in Limburg.....Ach, als je daar met de bus gaat, versta je de buschauffeur sowieso al niet.......Het is daar met de bus altijd een kwestie van omhoog en omlaag, dus het zal me een biet wezen hoe de financiële positie van die busmaatschappij er uitziet......Bovendien, ik ga hier ook nooit met de bus want hetgeen de reiziger geboden wordt, is een grote zielige vertoning.....Een simpele manier van A-naar B, bestaat niet......Het hele alfabet wordt bij een rit afgewerkt.......Ooit in m'n jeugd, deden m'n ouders het er om en liepen we vele bushaltes verder, om maar zolang mogelijk in de bus te kunnen zitten.....Kennelijk zijn we huidig nog niet veel verder.
B Tender 7 weken geleden
Maaaarr....we hebben voor het eerst een BBP van 1 biljoen gehaald....1.000.000.000.000. euro gehaald......tsja, dan wordt het toch tijd, om op de kleintjes gaan letten he? En te bezuinigen en te krenten op alles voor de gewone man, de gehandicapte, de zorgbehoevende en vul zelf maar aan, want het rijtje is nog langer...!!!!
B Tender 7 weken geleden
En...als je de bijlage nog eens verder leest....Het blijkt een proef en tijdelijke toestemming, voor 4 chauffeurs uit Kroatië nb.....veilige landers dus....De provincie stelt als extra eis, dat ze een cursus Nederlands krijgen (betaald door de busmaatschappij?)......50 mensen volgen de opleiding tot buschauffeur en behalen (naar verwachting) binnen 3 maanden hun rijbewijs (betaald door de busmaatschappij?)......Ach....gewoon een kwestie van een paar lijntjes opdoeken toch? en de eurootjes hollen weer harder dan de wielen van de bus......Lekker bezig???
Howy Cues 7 weken geleden
Onderzoek wijst uit dat het leren van talen het denkvermogen bevordert en dat het helpt genuanceerd te denken. In onze geglobaliseerde wereld kun je vrijwel niet om het Engels heen. Zo ook in Nederland, alwaar veel bedrijven kampen met een personeelstekort, Ofschoon Nederland bekend staat als een gastvrijland, telt ons land te veel botte zwartwit-denkers. Kortzichtig als zij zijn, willen zij alleen in het Nederlands aangesproken worden. Zo niet dan is de kous af. Raar volk die stugge Zeeuwen. Een beetje sociaalvoelend mens zou toch moeten denken dat het niets uitmaakt of de kat zwart of wit is, zolang het maar muizen vangt. Maar sinds er een rechts-gure wind waait in Nederland, komt de irrationele en/of obsessieve angst voor vreemden en buitenlanders weer naar boven. Rechts Nederland toont haar ware aard weer. Wel kijken naar buitenlandse films, series en nieuwszenders, maar niet beschaafd in het Engels communiceren met niet-Nederlands sprekende dienstverleners. En omgedraaid verwachten zulke onbeschaafde personen wel dat ze tijdens hun mediterrane vakantie aangesproken worden in 't Engels of de landstaal in kwestie. Neem nu zo'n type als GeelHesje. Ondanks zijn ontwikkelingsstoornis (dyslexie) verlangt hij dat een ieder in Nederland de Nederlandse taal beheerst, terwijl hij zelf de grootste moeite heeft met lezen en schrijven. Een ander gevalletje 'hoogmoed-komt-ten-val' is Mieppio, alias het zoutzuurvrouwtje. Haar kennis van grammatica, spelling en interpunctie werkt dagelijks op onze lachspieren. Zij wil een goed gemotiveerde niet-Nederlands sprekende medewerker de les lezen, terwijl zij zelf slechts de taal koeterwaals beheerst. Die patriottische, xenofobische eigenheimers komen mijn strot uit. Alhoewel ik mij zelf in de vingers snij, hoop ik dat alle niet-Nederlands sprekende werknemers het bijltje neerleggen. Dan pas weet xenofobisch Nederland wat zij mist.
B Tender 7 weken geleden
Of, neem nu zo iemand als @Howy Cues, die zichzelf zo goed waant in de Nederlandse taal, dat niemand, behalve hij weet waar hij het over heeft.....Welbespraakt?.... maar met altijd een oog dicht, bied helaas geen perspectief voor het geheel.....Kortom....dan mis wat... en dat is terug te zien in de zg. "onderneming" die hij claimt te hebben....want als je een goed lopende onderneming er op na wilt houden, dan kun je je niet permitteren, om je elke dag op elk tijdstip je te bemoeien en kritiek te hebben met- en op de reacties van menig ander, op een simpele Poll als deze, waarvan je armer noch rijker word......Maar ja, je moet het maar niet willen/kunnen zien he?.......Maar wees echter gerust...je busje komt zo!!!
Leo Vlaar 7 weken geleden
Mag er dan ook in buitenlandse valuta betaald worden ? Niet-Nederlands sprekende buschauffeurs inzetten kan gevaarlijke situaties opleveren zoals hoe verloopt de communicatie met de klant bij een ongeluk Enz.
chielvd 7 weken geleden
howy cues we zijn hier in nederland en daar spreken we gewoon nederlands . En dan pas je jezelf aan als je hier wilt wonen. en wat je voor de rest allemaal roeptoetert interesseert niemand iets
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.