Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moeten meer meesters voor de klas

2.003 stemmen | Geplaatst op 4 maart 2024 | Website

Eens
85.1%
Oneens
14.9%

Reacties (22)

dutchy71 7 weken geleden
1 meester voor de klas vindt ik genoeg, Anders wordt het zo verwarrend [lol]
fiat124sport 7 weken geleden
Zeker weten. Dat was toen ik klein was ook had je 3 juffen en 3 meesters. Minder links onderwijs zou ook goed zijn. Ik ben erg geschrokken van teksten in boeken. Het is heel erg links georienteerd en sprookjes worden verteld over het klimaat het brainwashen begint al op jonge leeftijd. Dus meer rechts onderwijs of een mix. Ik heb mijn kinderen ook gezegd het stukje over het klimaat en zo hoef je niet naar te luisteren . Tot slot stop klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming. Voor gas, benzine en diesel . Stop het brainwashen naar vervuilende batterij auto, windmolens en zon energie het is niet schoon, het zit vol schadelijke stoffen en over productie en afbraak spreekt men niet. Daarbij zijn al die laadzuilen, kabels en zo ook erg lelijk
Peritum ? 7 weken geleden
Er moeten sowieso meer bekwame meesters en juffen voor de klas zodat kinderen goed leren lezen, schrijven en rekenen. Iets wat heden ten dage nogal zeer slecht bijgebracht wordt in het onderwijs. (Uitzonderingen bevestigen de regel.)
Zweistein 7 weken geleden
Zolang de kinderen thuis geen of slechte opvoeding krijgen kun je 4 meesters voor de klas zetten maar het zal niet helpen. De basis wordt thuis gelegd en daar begint de ellende
velder 7 weken geleden
@fiat. Hoezo links brainwashen. Je weet niet waar je het over hebt man. De opdracht vanuit een Haag is om kinderen burgerschap mee te geven. Onderwerpen worden gedicteerd vanuit Den Haag. En dat is nu juist onder rechtse kabinetten opgezet. Je gramed de boel kerel. @ peritum docenten zijn doorgaans bekwaam maar de ook hier worden lesmethodes voorgeschreven. Het is jaren helder dat methode begrijpende lezen en de rekenmethodes met het schatten niet voldoende werken. Toch moet men er mee werken. Jullie gaan echt kort door de bocht. Wat betreft de meerwaarde van meesters heeft het m.i. te maken met voorbeeldrollen. Daar is zeker een tekort aan voor jongens. Daarnaast deno derwijs teams kunnen ook wel wat mannen gebruiken. Wat tegenwicht bieden aan de vrouwelijke zicht op de ontwikkeling van m.n. jongens. Beide (man/vrouw) doen de uiterste best maar kijken naar mijn idee door verschillende brillen.
velder 7 weken geleden
Excuus voor du voutjes. Hep dikke duimen.
velder 7 weken geleden
En nog even over linkd gedachtegoed/brainwashing. Er is er hier maar één die niet zelf nadenkt en vanuit een rechts sektarische gedachte reageert. Hij rijdt fiat. Geen normaal antwoord mogelijk zonder politieke lading erbij te halen. Je reageert uit een dogma fiat.
fiat124sport 7 weken geleden
Velder in sommige boeken staat heel veel over klimaat onzin verder staat in sommige je kan beter links stemmen als rechts. Verder is de hele dag in het nieuws of elke reclame spot verduurzaming , batterij auto , warmtepomp, goed eten, duurzaam dit duurzaam dat brainwashen heet dat. Nooit meer een links kabinet . Ik hou die stelling er in om een echt tegen geluid te geven we rijden 100 om een sprookje dus terug naar 130 we plaatsen windmolens die slecht zijn voor mens en dier vol schadelijke stoffen zitten en het landschap verpesten we plaatsen zonneparken vol schadelijke stoffen we moeten batterij auto omdat dat groen is, sinds wanneer zijn batterijen groen. We moeten dit, we moeten dat en dan stellen we achterlijke klimaat zones en lez in omdat dat schoon is we maken het daarmee ondernemers lastig en het is discriminatie hij mag er niet in maar jij wel. Zeg maar dat ik ongelijk hebt als linkse zal jij wel zeggen maar als je eerlijk bent weet je dat ik gelijk heb.
fiat124sport 7 weken geleden
Im naar te stoppen om van het gas af te gaan. Waanzin
tiscrea © 7 weken geleden
Eerst maar eens proberen om genoeg goede leerkrachten voor de klas te krijgen!
Howy Cues 7 weken geleden
Niet moeten, maar mogen. Je kunt meer meesters voor de klas niet afdwingen. En voor alle duidelijkheid: de stelling betreft kleuter- en basisonderwijs. Lesgeven is een roeping. Inherent aan die roeping voelen meesters zich meer thuis in voortgezet onderwijs, terwijl juffrouwen vaak de voorkeur geven aan het basisonderwijs. Niets mis mee, tenzij religieuze of politieke motivaties ten grondslag liggen aan de vrijheid van keuze. Wie een PABO-opleiding genoten heeft, weet waar ik over spreek. Daarom is het verstandig de ontzuiling in het onderwijs tegen te gaan, want van de missie van het ministerie OCW om eenheidsworst te maken van diverse onderwijsconcepten (basisscholen die uitgaan van een godsdienst of levensovertuiging of openbare basisscholen) is een slecht idee. Ouderen van nu klagen over het slechte hedendaagse onderwijs, maar als men aan de oude generatie meesters en juffen vraagt of deze klachten waarheidsgetrouw zijn, antwoorden zij dat het probleem niet het lesgeven betreft, maar de methodiek van het onderwijs. Een onderwijsmethode bestaat uit diverse lagen. Als men keer op keer de lagen door elkaar schudt en verandert, komt dit verhaspelen nooit ten goede aan het lesgeven. In de politiek kraait de haan koning. En als de wind uit bepaalde hoek waait, weten docenten dat er weer zo'n Haagse windbuil veel mekkert, maar weinig wol geeft. Trouwens, Fiat124-fantast, je hebt ongelijk. Aangezien je niet het verschil weet tussen een drogreden en een feit, blijft jouw gebazel lariekoek. Bovendien verwijt jij dat het onderwijs te links geëngageerd is, terwijl decennia lang het onderwijs het zorgenkindje van rechts was. Ofschoon ik niet de pretentie heb je te willen opvoeden, adviseer ik je toch de feiten te verifiëren, voordat je weer met 130 de bocht uitvliegt. En over uit de bocht vliegen gesproken. @Peritum, de leraren en docenten zijn allen geschoold, bevoegd en bekwaam. Dat wil niet zeggen dat zij allen geschikt zijn het beroep het beroep van meester of juf uit te oefenen. Perceptie is een subjectief proces. Dus uw waarneming, visie, inzicht en beleving beperkt zich tot informatie uit de tweede hand en van horen en zeggen. Wanneer u een paar dagen zou meedraaien in de schoolbanken, zult u constateren dat er een en ander schort aan de lesmethodiek.
Ron625 7 weken geleden
Meer meesters is onzin, het mogen ook leraren, onderwijzers en onderwijzeressen zijn. Vroeger hadden de klassen in het basis onderwijs 40 kinderen in de klas en één onderwijzer(es), en geen computers. Je moest dus alles zelf ontdekken en daarom ging het goed. In het moderne onderwijs wordt taal en rekenen soms overgeslagen, lijkt het. Een personeelswinst kan je bereiken, door alleen nog openbaar onderwijs te gebruiken, tenslotte is katholiek rekenen hetzelfde als protestants rekenen en Islamitisch rekenen (als voorbeeld). Zet voor een paar uur per week een dominee, pastoor, rabbi voor de klas voor het stukje specifiek religieus onderwijs. Dit spaart personeel, het spaart extra gebouwen uit, en bespaart de belastingbetaler veel geld.
heul 7 weken geleden
Beetje onzin stelling. In mijn ogen maakt het niets uit of er een juf of meester voor de klas staat. Er is maar 1 ding belangrijk en dat is dat er goed onderwijs gegeven wordt. Sorry dat ik het zeg , maar daar gaat het mis. Het ligt zeker niet aan de nieuwe generatie juffen en meesters, maar aan het systeem. Ze worden onvoldoende opgeleid en te snel ingezet. Ze hebben gewoon niet de tijd gehad om voldoende kennis op te doen om een goede leerkracht te zijn. Wat ook niet meewerkt , is dat het maatschappelijk aanzien van docenten laag is. Een goede docent / leerkracht is een gedegen vakman / vrouw die in staat is kennis over te brengen en leerlingen naar een hoger niveau van ontwikkeling te brengen. Dit in de breedste zin van het woord. Ja onderwijs kost geld, maar het betaalt zich dubbel en dwars terug bij goed onderwijs.
Tzalniewaarzijn 7 weken geleden
Niet eens of oneens. Maar de kwaliteit van het onderwijs is op veel scholen ver te zoeken. Ik weet nog hoe na de coronatijd met onlineles de kinderen zo vooruit gegaan waren. Dat zegt mij genoeg.
fiat124sport 7 weken geleden
Veel linkse reacties vandaag. Hebben de boeken nog niet gezien en ik weet niet of jij niet in elke reclame spot 2 batterij auto's verduurzaming en alles hoort Howy maar ik toch echt wel.
Karel33 7 weken geleden
in mijn tijd--voor en na w.war 2 hadden we een juf in klas 1 en 2--daarna een meester. die gaf ons les en keek huiswerk na. er heerste orde ondanks de 38 leerlingen per klas. maar nu moet een leraar zoveel meer doen, en heeft veel tijd nodig voor de opgelegde taken. voeg daarbij de taalachterstand van de allochtonen waaraan nogal veel tijd wordt besteed en dus de NL kinderen minder aandacht krijgen. nee--de scholen zijn niet meer wat ze moeten zijn.
Howy Cues 7 weken geleden
"In mijn tijd," verzucht Karel33, alsof hij de wijsheid in pacht heeft. Diverse onderzoeken wijzen uit dat de jeugd van tegenwoordig gezonder, slimmer en minder gewelddadig is dan de vorige generaties. Ook mondiger en vaardiger, hetgeen elke onderwijzer aan den lijve ondervindt. De nostalgische tijden van Pietje Bell, Dick Trom en Bulletje en Bonenstaak zijn allang vervlogen, Karel33. De kinderen van nu staan niet meer in de hoek met ezelsoren op of worden lichamelijk mishandelt door een bekrompen meester of juf. Inderdaad Karel33, "de scholen zijn niet meer wat ze moeten zijn".
velder 7 weken geleden
@Karel. Als.ik.mijn vader van 88 moet geloven was het verre van prettig op school vroeger. Het vuur spat uit zijn ogen ls hij het over zijn leraren heeft. Alles puur op.de.macht en voldoe je niet of heeft meester een pestdag dan lijfstraffen. Net als het oudhollandse vierendelen, zwanenhals trekken de pek met veren en heksenwaag heeft het oude antieke onderwijssysteem van 60+ jaar geleden wel bewezen dat het niet werkt. Maar mijmer gerust verder hoor.
Karel33 7 weken geleden
velder: ik ben 90 en mijn ervaringen zijn prima. je kreeg wel eens een lel maar die had je dan verdiend heb nooit iets van macht en lijfstraffen meegemaakt.
C.J. de Loof 7 weken geleden
Ja hoor, ze willen meer vrouwen in leiding gevende functies, nu willen ze weer meer mannen voor de klas, soms zijn dingen gewoon zoals ze zijn! stop er mee om alles te willen regelen! Ik heb niet zulke beste herinneringen aan mijn schooltijd, het merendeel man of vrouw houden er veel te linkse meningen op na en proberen die ook nog op te dringen aan hun leerlingen het zou beter zijn om daar wat aan te doen.
Kaiser 7 weken geleden
Karel33 , weet altijd de buitenlanders wel de schuld te geven, maakt niet uit bij wat voor een onderwerp ook
Howy Cues 7 weken geleden
@C.J. de Loof, je kletst uit je nek. Als "het merendeel man of vrouw er veel te linkse meningen op nahoudt", zoals je beweert, zouden we nu geen kabinetsprobleem hebben. 't Zijn juist de rechtse, conservatieve en streng religieuze opvattingen die alles bij het oude willen houden. Zonder vooruitgang en verandering is er geen toekomstvisie. Evolutie is van alle tijden. Dinosaurussen - de traditionelen - zijn gedoemd tot uitsterven.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.