Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verkeersboetes vanaf gisteren flink hoger

2.671 stemmen | Geplaatst op 2 maart 2024 | Website

Terecht!
32.1%
Het is al duur genoeg
53.3%
Het maakt mij niet uit
14.6%

Reacties (24)

Tramper Kees 8 weken geleden
Het maakt mij niks uit. Er moet meer geld in de schatkist en als ze dan gevaarlijke zaken hoger beboeten is dat prima. Niet handsfree bellen mag van mij naar 1000 euro dan leer je het wel af. ook op de fiets. Rijden door rood mag van mij naar 750 euro en parkeren op een invalideplek mag ook naar 1000 euro plus wegslepen. Bumperkleven het rijbewijs in nemen net als bij drank op. Kleine snelheids overtredingen op de snelweg mag dan weer lager
Zeeuwleeuw 8 weken geleden
Waarschijnlijk zal dit niet echt helpen om mensen zich netter te laten gedragen in het verkeer maar is het vooral bedoeld om de staatskas te spekken. Ook is de verhouding tussen de ernst van de overtreding en de daarbij behorende straf vaak helemaal zoek. Maar het is onmogelijk om goed te handhaven. Ik zie nog steeds dagelijks mensen zowel in de auto, als op de trekker met aanhanger, vrachtwagen, scooter en fiets met hun telefoontjes spelen. De kans dat iemand gepakt wordt is relatief enorm klein, behalve met camerabeelden voor snelheidsovertredingen en door rood rijden. Strengere wetten en hogere straffen helpen in de praktijk helaas nu eenmaal niet om de mentaliteit van veel mensen te verbeteren.
GeelHesje 8 weken geleden
Niet alleen de verkeersboete's. Ik hoorde vanavond van iemand dat plassen in het openbaar je een boete van 500 euro op kan leveren. Zullen we dat even terug rekenen naar guldens?
dutchy71 8 weken geleden
Dat gegooi met ons belastinggeld naar andere landen moet stoppen, En gebruik dit geld voor de Nederlandse bevolking, Want het is bij ons in Nederland altijd op of tekort, Hier kunnen wij niet tegen werken, En om de pot te spekken maken zij de boetes hoger, Zoals ik al eerder gezegd heb, Allemaal maffiapraktijken.
fiat124sport 8 weken geleden
Belachelijk. Het werkt bij mij alleen maar boosheid op en dan ga ik het juist meer doen. Natuurlijk rijd vooral die kinderachtige bekeuringen. Het is gewoon een verdienmodel en heeft niks met veiligheid te maken uitzonderingen daar gelaten. Natuurlijk in sommige situaties terecht als je bijvoorbeeld 160 gaat rijden waar je 100 mag of zo of inderdaad de hele tijd met de telefoon in de hand zit maar als je 50 mag en je krijgt een boete voor 55 dat haat ik. Daarom zo snel mogelijk terug naar 130 hoeven we ook niet de hele tijd op flitsers en zo te letten dan rijden we tenminste door 30 zones weg behalve bij drukke plaatsen zoals bijvoorbeeld scholen. Stoppen met de klimaat en stikstofonzin, stop klimaatzones en lez, voor gas voor benzine en diesel stop verduurzaming . wees goed voor de aarde maar zon, wind en batterij is niet schoon
Alles stroomt 8 weken geleden
Hoogte van de boete aanpassen aan de hoogte van het inkomen. En "no claim korting" op de wegenbelasting bij geen boetes.
Merengue 8 weken geleden
@geelhesje: gesnaaid worden voor wildplassen kost je 140 euro. Geen idee waar je die €500,- vandaan haalt.
Mieppio 8 weken geleden
Sommige boetes moeten gewoon omhoog. Telefoneren, appen en een smsje versturen moeten verhoogd worden. Stuur zit niet voor niets in een auto. Ook verkeerd parkeren moet omhoog en dat is niets geen zonde. Op een invalide plaats parkeren zonder kaart, er zijn zoveel parkeerplaatsen voor valide mensen, maar die voor een invalide moet je met een zaklampje zoeken, En dan zijn er nog van die hufters die er op gaan staan. Eventjes naar de slager, bakker of andere boodschap doen, of een smoesje ik sta er net. Deze fout parkeerders kunnen niet hoog genoeg gestraft worden. ZE moeten maar weten dat ze er niet mogen staan. Dus dokken, en daar hoef je geen medelijden mee te hebben, dat invalide bord staat er niet voor niets.
Peritum ? 8 weken geleden
Bij nul handhaving zoals in mijn gemeente ( zeker op zondag niet) heeft het geen enkele zin. Heb meerdere keren in het verleden meegemaakt dat mijn, op kenteken invalide parkeerplaats, door anderen werd gebruikt en als ik dan de hermandad bel krijg ik als antwoord “ de aanrijtijd is ca. 45 minuten mits er geen andere zaken worden afgehandeld op dat moment”. Ergo de goegemeente weet dit ook en maakt bewust misbruik van deze situatie. En de boa, die werkt niet op zondag en bekeurt al helemaal niet, want hij moet ‘‘s avonds weer heel thuis komen.
Howy Cues 8 weken geleden
Terecht. Wie niet luisteren wil, moet voelen. Wie een strafbaar feit of verkeersdelict pleegt, moet het direct in zijn portemonnee voelen. En bij een zwaar verkeersdelict of herhaling van een vorige verkeersovertreding moet de lange arm der wet direct overgaan tot ontzegging van de rijbevoegdheid. Sommige verkeerdeelnemers zijn hardleers. Daarom zijn hoge verkeersboetes een afschrikmiddel bij uitstek. Wetten en regels zijn er om nageleefd te worden. Als iedereen doet en laat waar hij zin in heeft, wordt het anarchie en chaos. Hoge verkeersboetes (wegenverkeerswet) voorkomen problemen en scheppen orde voordat de chaos intreedt. En wat wildplassen (verstoring van de openbare orde) met verkeersboetes te doen heeft, is iets wat in het hoofd van GeelHesje afspeelt. Zoals vanouds baseert onze fantast zijn mening op 'feiten van horen en zeggen'. Maar dit terzijde, want er is grotere aartshuichelaar, zoals Fiat123sport. Hij beweert dat de wind en de zon niet schoon is. Ja, ja, slapen doen we 's-nachts in bed en niet onder een motorkap, alwaar de hersenweekmakers het verstand doen hallucineren.
Wim Dreves 8 weken geleden
De meeste lui die tegen deze hoge boetes zijn komen meestal uit de hoek die tegen alles zijn en alles onzin vinden zolang ze zelf maar kunnen doen waar ze zin in hebben, ik las dat er eentje er zich niets van aan zou trekken , dat zijn de beste, ze komen de boetes heus wel halen bij je, het is hier geen vrijstaat. Betaal maar lekker veel en hoop maar dat niemand verongelukt door je idiote gedrag. De boetes tegenover andere overtredingen vinden sommige te hoog, simpel op te lossen door die ook met 100% te verhogen, probleem opgelost. Winkeldiefstal bijvoorbeeld boetes 10 keer zo hoog maken.
havma 8 weken geleden
Inhalen over een dubbele doorgetrokken streep, niet handsfree bellen, te hard rijden, door rood rijden, parkeren op een invalidenplek , geen richting aan geven, ik zie het iedere dag als ik op de weg zit. Voor mij mogen die boetes nog veel hoger. Als je bewust de regels overtreedt moet je daar ook flink voor betalen. Houd je je wel aan de regels, dan heb je ook geen last van de boetes. Simpel.
B Tender 8 weken geleden
Maakt mij niet uit....Ze zullen van mij niet vet worden......En die smerige, sneaky manier om iemand er in te luizen, daar komen ze ook zomaar niet mee weg, want zolang de wet Mulder nog bestaat, zullen ze hun handen vol hebben (en de kosten die ze daarbij maken) aan het bezwaar, dat ik maak voor elke keer, dat ik een betalingsuitnodiging van het CJIB krijg......En...jawel soms helpt het nog ook !!
Mieppio 8 weken geleden
@B Tender, bezwaar maken en wachten op een betalingsuitnodiging, dan moet de prijs 5 x zo hoog worden Ze hebben hun handen vol aan dat dwaze gedoe. Je begaat die overtreding zelf dus eigen schuld dikke bult. Dus ook gewoon betalen en niet van dat stomme gedoe om bezwaar te maken. Als je bezwaar maakt zouden ze degene die telkens bezwaar maakt dubbel moet laten betalen.
Howy Cues 8 weken geleden
"Het maakt mij niets uit" betekent de ontkenning van het maakt mij uit, dus als je het niets uitmaakt, vind je de opties "terecht" en "het is al duur genoeg" om het even. Oftewel wie zwijgt, stemt toe, geeft aan dat je het eens bent met het betalen van een verkeersboete, dus aanspraak maken op de Wet Mulder is grootspraak of een bevestiging dat "het je wel iets uitmaakt". Al met al neemt de fantasie van B. Tender een loopje met de werkelijkheid, dunkt me.
B Tender 8 weken geleden
Wat maakt mij het nu uit wat jullie er van vinden.....gedraag je als makke schapen naar believen zoals je zelf wilt, ga verder met je muggenziften over uitleg van een tekst of wat in dergelijke context......Maakt mij niet uit......."De wet Mulder", bestaat en is voor ieder die een boete krijgt, een mogelijkheid om zich te verdedigen......Zou dus stom zijn om er geen gebruik van te maken....Alleen makke- en luie schapen eigen, die daarvan geen gebruik maken........Maar ja, als je te dom bent of te lui, dan betaal je toch gewoon....het zijn mijn centen niet !!
Bram Altman 8 weken geleden
De slappe aanpak van verkeershufters geeft duidelijk de belangen van de politiek weer. Nog steeds worden onze wegen bevolkt door bellende, appende en onder invloed van drugs en of alcohol zijnde automobilisten. Afgenomen rijbewijs is geen probleem voor aso's om toch achter het stuur te kruipen. Pakkans is kleiner dan het winnen van de Vriendenloterij dus wie doet je wat. En je krijgt een keer een boete, who cares? Als de staatskas maar gespekt wordt, dus je verhoogd de boets. Hoef je niet meer te controleren dan voorheen maar stroomt er wel meer geld binnen door hetzelfde aantal overtreders te pakken. Wat kan het politici schelen als er een paar doodgereden burgers op het asfalt liggen door een meermaals bekeurde veelpleger met een ingenomen rijbewijs?
BaGj 8 weken geleden
Het is gewoon een kwestie van handhaven. Er moeten heel veel nieuwe banen worden gecreerd van Verkeershandhaver. Mensen die enkel bezig zijn met het handhaven van de verkeersregels en daarbij ook boetes kunnen uitschrijven. Er zullen dan veel meer boetes worden uitgedeeld, dan nu het geval is. Met die financieele meeropbrengst kunnen de salarissen van de Verkeershandhavers worden bekostigd. De pakkans van 1 op 10 gaat wellicht naar 7 op 10. En dat zou een grote winst zijn wat betreft verkeersveiligheid.
B Tender 8 weken geleden
Een somber scenario, maar wie kent het volgende niet....Je rijdt vele kilometers op een weg, met de daarvoor geldende snelheid, maar je loopt een tegenligger in, die langzamer rijd en grijpt je kans voor een inhaalmogelijkheid, die (zoals de wet voorschrijft), zo kort mogelijk moet duren en je overschrijdt op dat moment daarbij de toegestane snelheid en word op dat moment geflitst......Of, wacht dacht je van de smerige truc, dat je geflitst wordt door een geheel gecamoufleerde camera, sneaky gecamoufleerd, met alleen de bedoeling om je er in te luizen en NIET met de bedoeling om je te waarschuwen ( bv met een dummy flits). Voorbeelden te over, hoe e.e.a. er speciaal maar op gericht is, om geld uit iemands zak te kloppen en het "veilig verkeer", een mom is......Zodra, er sprake is van stiekem, gaat het volgens mij dan ook niet meer om veiligheid, maar gewoon om ordinair geldbejag. Geldbejag...waarvan men de opbrengst niet kan achterhalen, wat er mee gedaan wordt.....Zoals bij andere zoveel boetes (opgelegd aan bedrijven etc).
B Tender 8 weken geleden
Sorry....tegenligger....moet zijn voorliggende gebruiker....Maar ja, een goede verstaander....?
Domoor 8 weken geleden
Zij hebben de geweren.
mystiek56 8 weken geleden
als jezelf onterecht wordt behandelt en een keer een fout maakt wordt dat gelijk op een absurde manier afgestraft. Was 3 maanden geleden in Duitsland vergeten mijn parkeer kaart neer te leggen in de auto, 22 euro boete. Ook niet leuk maar een normale actie die ik ook direkt betaald heb. Je mag in dit land geen fouten maken want dan wordt dan keihard afgestraft. Je kan beter iemand het ziekenhuis inslaan dan wat te hard rijden of een weg inslaan waar dit niet mag, Ook al doe je dit laatste per ongeluk. Zo wordt je politie je beste vriend. De boetes staan volkomen buiten verhouding. Het is een verdien model en daar zijn boetes niet voor bedoelt. Mensen die voor verhogingen van boetes zijn mankeren echt iets aan hun intelligentie , Het is jammer om dit zo te zeggen. Dan gaat men het over de verkeers veiligheid hebben. Laten we eerst eens wat doen aan gevaarlijke wegen. wegen die bij elk bekend zijn. We wonen in Nederland nu met bijna 17 miljoen mensen vind je het geld dat de zorgkosten oplopen. Dan geld ook met verkeers overtredingen. Hoe simpel kan het zijn. Maar het wordt nog erger . Eén verenigd Europa daar moeten we blij mee zijn, een controle staat waar onze vriend Rutte ook van deel uit gaat maken en waar hij nu enorm positief is. Vind je het gek met 26.000 netto per maand fiscaal vrij. Ach zo kan je alles verantwoorden. Alleen maar aan jezelf denken, Je zakken vullen, en als er problemen zijn bij anderen en die krijgen een boete is dan niet zo erg, Maar owee als het jezelf aangaat. Maar we moeten Oekraine opbouwen de komende 10 jaar dus wij als Nederlanden kunnen nog meer worden uitgeknepen. leven de democratie.
mystiek56 8 weken geleden
Oja en Jan de arbeider is het niet die teveel verkeersovertredingen maken. Mocht die een keer een foutje maken wordt die keihard afgestrafd. Durft dadelijk niet eens te rijden. Wellicht is dat wel de bedoeling. Wordt allemaal veel te druk en wat maakt het uit als je 4 of 5 ton per jaar betaald en met een auto van boven de ton rijdt. Voor die hardrijders wordt het alleen maar rustiger en zou dat nu de bedoeling zijn. Achter alles zit een filosofie. En uiteraard zouden de veelplegers aangepakt moeten worden maar dat doet men niet als je net niet te hard rijdt om je rijbewijs kwijt te raken mag jij je rijbewijs houden en kan je per jaar wel 20 keer te hard rijden en als je het kan betalen , je kan je geld maar eens uitgeven toch maar Jan de arbeider wordt op een onevenredige manier aangepakt. Als je het over verhoging van de boetes gaat hebben creeer dan een manier van bv een percentage van je inkomen dan wordt je evenredig gestrafd en behandeld. Denk je dat Mark Rutte zachter gaat rijden als die 300 euro boete krijgt. Hij betaald liever boetes dan dat die in de file staat. Overigens zal zijn chauffeur het wel kunnen declareren bij de staat want auto rijden( die kosten heeft niet niet ) zal die zelf niet doen.
C.J. de Loof 8 weken geleden
Ja een paar keer per jaar ben ik wel aan beurt, ik rijdt redelijk wat kilometers en inderdaad vaak te hard. De boetes zijn buitenproportioneel hoog en in geen enkele verhouding tot andere overtredingen, een winkeldief krijgt hooguit een boete van 180 euro. Een winkeldief is voor mij een crimineel maar iemand die 20 km te hard rijdt wordt harder gestraft.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.