Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Betaalt u dit jaar meer dan 1000 euro aan lokale belastingen?

2.557 stemmen | Geplaatst op 28 februari 2024 | Website

Ja
63.9%
Nee
20.6%
Ik weet het niet
15.5%

Reacties (16)

Alles stroomt 8 weken geleden
Zin in de lentezon!
Howy Cues 8 weken geleden
Elk jaar ontvangt u een aanslagbiljet voor lokale belastingen. Een deel daarvan is waterschapsbelasting (rioolheffing), welke de gemeente via de gemeentelijke belastingen int. Het leeuwendeel (zuiveringsheffing) betaalt u rechtstreeks aan het Waterschap. Daar u inmiddels weet dat de best betaalde ambtenaren bij het Waterschap werken dan zal er nog heel wat water door de Schelde moeten stromen, voordat geld als water verdienen bij het Waterschap onder de Balkenendenorm komt. En voor wat de OZB- en WOZ-waarde betreft, kunt u het beste uw taxatieverslag verifiëren. Vooral als u twijfelt over de berekening van de gebruiksoppervlakte van uw pand. Denk bijvoorbeeld aan zolderruimtes (minimale stahoogte 1,50m, minimale raamoppervlakte 0,5 vierkante meter), welke soms verkeerd ingeschat worden. Ook het systeem van modelmatige waardebepaling rammelt aan alle kanten, want "dankzij de computer kunnen wij (de gemeente) een getaxeerde woning in feite vergelijken met alle andere woningen in de gemeente. Meer specifiek: met alle woningen in de gemeente waarvan de verkoopprijs beschikbaar is (einde citaat)". Dus wat de gek er voor wil geven, bepaalt a.h.w. de WOZ-waarde van uw huis. Zonder de fysieke 4-k's (kijken, kiezen, keuren, kopen) bepaalt de computer (ambtenaar) het taxatieverslag. Bij gerede twijfel zult u contact moeten opnemen met uw WOZ-taxateur. Nooit geschoten, is altijd mis.
Mieppio 8 weken geleden
Nog net niet maar scheelt niet veel. Want ja bij scheldestromen moeten ze er tenslotte ook 2 gebouwen van onder houden, wat gemakkelijk met 1 gebouw afkan. En de burger betaald, en die zijn zo gek om dat te doen
deba 8 weken geleden
Bijna eens zo veel.Als dit zo doorgaat betalen de meeste mensen binnen enkele jaren een maandloon aan belasting.Het is altijd maar,er is weer zoveel tekort er moet weer zoveel bij.Bij een bedrijf moeten ze bezuinigen of reorganiseren.Bij hun moet dat blijkbaar niet.
velder 8 weken geleden
Bijna 1800. Man het wordt steeds gekker.
C.J. de Loof 8 weken geleden
1000 euro ? ik betaal per maand al meer! We worden aan alle kanten uitgemolken door het rijk, het loopt de spuigaten uit, komen ze geld te kort dan verhogen ze het toch gewoon weer....
Peter Arnolds 8 weken geleden
Was het maar 1000 euro. Ik mag 4500 aftikken.
Farmer. 8 weken geleden
Ja, ik betaal als inwoner van Middelburg bijna meer dan € 1.000,00 aan gemeentelijke belastingen en heffingen. Van al die opbrengsten houdt de gemeente veel voorzieningen op peil, een goede zaak dus. Waar ik wel moeite mee heb als Middelburgse belastingbetaler, is de meer dan proportionele financiële steun aan Oekraïnse vluchtelingen in de vorm van gratis woonruimte en gratis leefgeld van honderden euro's per maand. Ik heb het niet over moeders met kinderen, zieken en hulpbehoevenden maar wel over gezonde mannen en vrouwen terwijl hun leeftijdgenoten in eigen land en met gevaar voor eigen leven het land verdedigen. Het neigt bijna naar landverraad. Daarnaast vraag ik me af waarom ik buitenlandse studenten aan de Roosevelt University moet subsidiëren. Het aandeel buitenlandse studenten bedraagt momenteel rond de 60%, een absurd hoog percentage.
Karel33 8 weken geleden
Farmer: klopt--en het westen van de ukraine is veilig genoeg--daar wonen kan dus. en de hier aanwezige mannen kunnen het leger in inplaats van hier te jammeren dat ze hun land zo missen.
fiat124sport 8 weken geleden
ja meer als 1700 euro gewoon belachelijk mensen nog minder geld te laten hebben. Ik vind iets van 300 euro aan gemeente goed, 100 voor de vuilnis bak en 200 voor het waterschap meer dan zat. Maar je nu weer 200 euro in de maand komende tijd als of het geld op de rug groeid. Tot slot wilders voor president stop klimaat en stikstofonzin voor 130 stop 30 zones en links beleid. Tijd voor een goed rechts geluid zonder verbieden, afschaffen en excuses en minder mensen binnen. Gemeente belastingen naar beneden!
Johan__ 8 weken geleden
Maffia. Wordt tijd voor wat ongehoorzaamheid.
Frank2 8 weken geleden
SABEWA Stuurt mij dit jaar een factuur (aanslag) van € 1.250,00. Vind ik dat veel. Ja, dat vind ik best veel ja. Wij hebben een gewoon huis en zijn maar 2. Dan vraag ik me af wat betaald een gezin met 5 personen in een huis met een WOZ waarde van € 500.000,00.
chielvd 8 weken geleden
wij hebben geen overheid maar een roverheid, maar ja nederland slaapt dus ze gaan gewoon hun gang
Kaiser 8 weken geleden
Frank 2 als je in een huis zit met een woz van 500,000 kan je het makkelijk missen . en voor sommige klagers, de mensen uit Oekraïne kunnen er niets aan doen dat wij zoveel belasting betalen , wel vind ik dat wanneer zij werken zij ook huur en andere dingen kunnen betalen .
Howy Cues 8 weken geleden
@Farmer, verifieer eerst de feiten voordat je onwaarheden rondbazuint: https://www.nuffic.nl/sites/default/files/2023-05/factsheet-internationale-studenten-2023.pdf. En voor wat betreft de Roosevelt University: https://onderzoek.ewmagazine.nl/onderzoek/beste-studies-2018/52/university-college-roosevelt-middelburg/477.
No summer this year 8 weken geleden
Ja witte boorden criminelen die nooit worden gearresteerd en veroordeeld voor hun diefstal. Wij betalen grof mee voor die salarisverhogingen van die figuren op gemeentehuizen die niets doen en kunnen dan je hersenloos aanstaren als je aan een loket komt. Tevens de natte vingerwerk van die overbetaalde bureaus die namens de gemeentelijke oplichters de WOZ vaststellen waardoor wij vervolgens weer hoger worden aangeslagen en genaaid. Volgens mij hadden de prijzen van de huizen deze keer lager moeten zijn i.c.m. peildatum, maar dat zijn ze bij de gemeentes en Sabewa (overbetaald duur kantoor) vergeten en ze denken dat wij dat niet meer wisten. Nee gemeentelijke lasten is puur diefstal. Helaas weinig invloed op, mogelijk kun je via zo'n bureau bezwaar maken, alleen die weg wordt door het janken van Sabewa en gemeentes straks ook weer afgesneden.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.