Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Elk huis zou een klimaatlabel moeten krijgen

2.612 stemmen | Geplaatst op 22 februari 2024 | Website

Eens
24.6%
Oneens
75.4%

Reacties (31)

Peritum ? 2 maanden geleden
Eens, maar dit zou waarschijnlijk inhouden dat mijn huurwoning direct met de grond gelijk gemaakt wordt. Overstromingsgevaar, ja, verzakking door aangetaste fundering, ja. Huis van 1947 waaraan weinig onderhoud en isolatie besteed is en alleen in stand gehouden wordt om vet aan te verdienen door de woningbouwvereniging. In vierentwintig jaar slechts twee keer een schilder gezien en verder geen veranderingen of verbeteringen aan de woning.
Kaiser 2 maanden geleden
gewoon door de banken uitgevonden om ons nog hogere leningen of hypotheken aan te smeren zodat hun enorme winsten nog hoger worden .
GeelHesje 2 maanden geleden
Nee. Ten eerste is al dat klimaatgedram gebasseerd op een enorm grote leugen. Ten tweede is elk soort label dat ze op iets aanbrengen een manier om u van uw geld en uw vrijheid te beroven en om u te ratsoeneren en te onderdrukken en om macht uit te kunnen oefenen over uw persoonlijke leven. En ten derde heeft een bank helemaal niks over wat dan ook mbt uw huis te zeggen. Banken zijn tegenwoordig steeds meer bezig zich te bemoeien met uw persoonlijke leven en dat moet kappen!
GeelHesje 2 maanden geleden
En dan nog even iets over de stelling: Dat label gaat alleen over koophuizen en dus niet over alle huizen.
fiat124sport 2 maanden geleden
Nee geen linkse onzin meer die alleen maar geld kost. Stop verduurzaming. Isoleren is niet de oplossing mensen op kosten jagen met een warmtepomp die nog in de kinderschoenen staat. Voor gas. Stop het klimaatlabel, stop 30 zone's , stop de achterlijke 100 op de snelweg (snel...) terug naar 130. Blijf van mijn huis af en als ik moet betalen voor mijn teruglevering gaan die zonnepanelen die in de herfst en winter bijna niks opleveren er ook van af. Ik ben echt dat gezeur en gebrainwash 100 procent zat. Er is geen klimaatprobleem het is een natuurlijk probleem en al die kosten maken en mensen in de problemen brengen voor 0,0007 graden is een ROND 0. Snap niet dat mensen dit allemaal willen net als een batterij auto is net zo vervuilend, laadzorgen, overal lelijke laadpalen en maar wind en zonnenergie neer zetten om aan de vretende vraag van dat "batterij"ding te voldoen. Wakker worden. Tijd voor een omslag .
Howy Cues 2 maanden geleden
"Elk huis zou een klimaatlabel moeten krijgen," impliceert dat er geen uitzonderingen zijn. Dus ieder huis moet gekeurd en geïnspecteerd worden. Zo'n klimaatlabel is in het belang van de koper en verkoper en in het belang van de hypotheeknemer en hypotheekverstrekker. Vooral de hypotheekverstrekker hamert op een klimaatlabel vanwege het risico op kapitaalverlies van onroerend goed in kwestie. Een kwart van Nederland ligt onder het huidige zeeniveau, waardoor een kwart van alle huizen bij voorbaat het predicaat 'risicovol' krijgt. Niet alleen de kustregio's, maar ook de gebieden langs de grote en regionale rivieren kunnen aangevinkt worden als badkuipgebied. Nederland is een delta, waardoor de kans op overstromingen wegens klimaatverandering zal toenemen.
volijke 2 maanden geleden
En wat voor klimaatlabel krijgt de zware industrie, de KLM, de oorlog Rusland-Oekraine, de scheepvaart, zullen we daar éérst maar eens mee beginnen in plaats van de burger in Nederland nog verder uit te knijpen!!
GeelHesje 2 maanden geleden
@volijke: Beter nog: Een verplicht klimaat label voor alle klimaat politici en hun aanhangers zoals bijv deze banksters! Zo'n groot geel oormerk zoals bij schapen en koeien al reeds normaal is met hun persoonsnummer erop en een gps chip erin zodat we ze ten alle tijden kunnen volgen waar ze oa zoal heen vliegen enz. En als dan hun elke maand minder wordende maandelijkse klimaat punten op zijn dan krijgen ze verplicht huisarrest cq klimaat quarantine tot de eerste dag van de volgende maand. Precies zoals ze van plan zijn met alle burgers behalve hunzelf natuurlijk.
No summer this year 2 maanden geleden
hoeveel labels nog? en alle oplichterij er omheen? Straks nog een label voor hoeveelheid schijten op adres, en label voor winderigheid op adres. Er wordt overal gezocht om burgers te bestelen. En die dieven worden nooit opgepakt en veroordeeld. Het is begonnen met dat criminele idee van een verplicht label. voor je huis. Nu dit weer. Zonnepanelen plaatsen is ook gebleken dat je dan gewoon genaaid wordt door de maatschappijen omdat ze minder geld generen voor die dikke directeuren en ceo's die dus minder uitbetaald krijgen aan eind van het jaar. Welke randdebielen verzinnen dit nu weer en wat hebben ze nog meer in de koker? Sorry voor taalgebruik maar ik krijg hier buikloop van. O uitkijken komt ook een label voor.
Christina Rouw 2 maanden geleden
Het komt nog eens zover dat als je 1 voet buiten de deur zet je belasting gaat betalen omdat je op straat loopt.
dasy 2 maanden geleden
mijn huurwoning is 5jaar geleden geheel geisoleerd en is er overal schimmel ontstaan .ik woon er bijna 40jaar
J.Vet 2 maanden geleden
de huidige labels zijn ook niets anders dan gok werk, een lijstje met punten. deze worden opgeteld en voila dat is je nieuwe label. er word niets gemeten betreft hoeveel warmte je huis daadwerkelijk behoud of stookt om het warm te houden. het label is meer een statement van investering. zo hebben ze hier ook een verduurzaamings project gehad, nieuwe ketel , slimme meter en nieuwe kozijnen en zonnen panelen. en wat korrels in de kruipruimte 2 jaar lang last gehad van een ketel die blijkbaar op maximale inefficiëntie ingesteld stond, deuren die zo krom zijn dat je nog net je hand niet door de kieren kan steken. slecht afgewerkte kozijnen waar ik zelf uiteindelijk een deel heb moeten dichten, heeft bakken met geld gekost aan extra stook kosten en problemen. woningbouw kijkt van alles weg en geeft jouw ook nog eens de schuld van alles. maar het label zou van F naar A gegaan zijn. een grote grap is het. er is geen probleem met het isoleren van een woning , dat je wat kan besparen en minder verbruikt is niets mis mee. maar dit gaat allemaal onder dwang, alles moet snel snel gedaan worden en zo worden er slechte keuzes gemaakt en veel fouten.
Mieppio 2 maanden geleden
Als je een huis verkoopt moet je dit label al hebben. Want of je nu een A , D of G hebt is alleen belangrijk voor de bank om een hogere hypotheek te kunnen krijgen. Het is allemaal geldklopperij en niets anders.
Karel33 2 maanden geleden
nederland, een top land in het uitvinden van belastingen--het verbieden en iedereen labels opleggen. hoogste tijd dat die liegende bedriegende oude meuk asap oplazert. geld genoeg voor oorlogstuig, voor het steun van de ukraine en andere idiote dingen. maar de eigen mensen? mogen het gelag betalen en moeten maar zien hoe ze rond komen.
Mieppio 2 maanden geleden
Karel33, zo is het altijd al geweest. Als je blank bent krijg je niets voor elkaar, je moet echt kleur hebben, een grote mond, zwart haar dan krijg je alles ( huur, ziekenkosten, zakgeld ) en ga zo nog maar een poosje door, dat is geen probleem, maar eigen mensen kunnen de pot op en verrekken. Dus als je wat wil, je kop zwart maken en een grote mond opzetten.
Howy Cues 2 maanden geleden
Word wakker! En daarmee is alles gezegd. Ziende blind en horende doof oreren bepaalde lieden bakerpraatjes. Terwijl klimaatfeiten-punt-nl korte metten maakt met onzinverhalen omtrent klimaatverandering, orakelt de klimaatontkenner over linkse klimaatonzin en wakker worden. Om zichzelf te bewijzen, schuwt de intrigant geen konkelfoezerij om zijn standpunt onder aandacht te brengen. "Het is geen klimaatprobleem, maar een natuurlijk probleem." is een schijnargument van likmevestje. Aangezien een natuurlijk probleem niets anders is dan een biologisch probleem, is een klimaatprobleem de kapstok van allerlei klimaat-gerelateerde problemen. Zoiets als tandpasta terug duwen in de tube, is natuurlijk een probleem, maar geen natuurlijk probleem. Dit behoeft geen verdere uitleg, maar klimaatverandering wel. Bij klimaatverandering wordt het klimaat anders dan het ooit was. Weliswaar een beetje bij beetje, maar als je alle beetjes decenniagewijs optelt, word je pas echt wakker. Kijken wordt zien en horen wordt luisteren.
dutchy71 2 maanden geleden
De burger heeft al een stempel, Nu nog een label en dan een brandmerk, Een kwestie van tijd en geld en macht, Zou er ook nog eens iets positiefs uitrollen of blijven zij tegen het volk aan schoppen, Is het er niet dan verzinnen ze het wel en maar blijven melken, Hoeveel moet je tegenwoordig nog verdienen om het een beetje leuk te houden, En zoals ik van de week al zei ik worden wij bestolen door de bank 8,90 euro voor wat geld uit de muur te halen 3 km hier vandaan, Omdat mijn bank alle geldautomaten in de regio verwijderd heeft dit alles is maffia ik blijf erbij en ik blijf dit aanvechten, En al haal ik mijn gelijk niet het gaat mij om het principe, Sorry ik kon het niet laten om mijn gal te spugen nogmaals sorry daarvoor.
Farmer. 2 maanden geleden
Een klimaatlabel is vooral voor een toekomstige koper belangrijk om risico's en toekomstige kosten in te schatten, dus een goede zaak.
Tzalniewaarzijn 2 maanden geleden
Puur een verdienmodel voor de bedrijven die het label moeten afgeven. Net als het energielabel. Hoge kosten voor verkopers voor een nietszeggend rapport.
Peter Arnolds 2 maanden geleden
Ik heb verleden jaar een aanleunwoning laten bouwen naast onze oude woning en bedrijfspand en ik moet eerlijk zeggen dat deze woning met een A++ woning wel echt super zuinig is . Na de bouw is het door een expert volledig door gelicht inc warmte camera enz en dat was zeker geen natte vinger werk voordat het label werd afgegeven. Voor een huurwoning is het zeker allemaal natte vinger werk totdat je het zelfstandig en op eigen kosten laat doen. Laat je niet afschepen door je verhuurder en dat geld ook voor je WOZ waarde, laat je niet afschepen door hogere machten.
Howy Cues 2 maanden geleden
@Mieppio, vandaar het zwarte Pietsyndroom. Daarom laten de mieppio's zich croma-bruin bakken in de zon. Zij willen zich spiegelen aan aan hun getinte evenbeeld. Je hebt je al meerdere malen ongenuanceerd uitgesproken over je PVV voorkeur. Toegegeven, uit jouw mond is jouw getuigenis antireclame. Echter racisme is geen mening, maar discriminatie. Trouwens, ons Geertje is van gemengde etnische afkomst: grote mond, zwart haar, weliswaar geblondeerd, maar toch. Dus als iets wilt zeggen, Mieppio, kan je beter zwijgen, want je maakt jezelf schuldig aan gebreken die je anderen verwijt.
Karel33 2 maanden geleden
Mieppio: ben zelf blank--maar mijn vrouw is japans--licht tintje--zou dat helpen?? maar zij is 85--ik 90--dyus er op los gaan heeft geen zin. wwel schandalig dat zogenaamde "statushouders" die nog nooit iets hebben bijgedragen voorrang krijgen met zoeken naar een huis. EN wat de overvolle opvang van ukrainers betreft__in west ukraine is rustig en kunnen ze terug--de hier aanwezige gevluchte mannen kunnen ook terug: het leger daar heeft slachtvee nodig.
Wim Dreves 2 maanden geleden
Banken willen nu eenmaal nooit risico lopen, als er een overstroming is zoals in Limburg beroepen ze zich op natuurgeweld en overmacht en moet de staat de rekening betalen (wij dus) Ik zie alleen voordeel in dat kopers meer bescherming hebben en weten waar ze aan toe zijn zoals het energielabel en op evt overstromingsgevaar. Overstromingen en hittegolven zijn er nu eenmaal
B Tender 2 maanden geleden
Zal nooit wat worden......Gewoon een verdienmodel....een farce, een monster zonder waarde....Te wispelturig, te inconsequent, te snel weer achterhaald door nieuwe technieken, labbekak en instabiel overheidsbeleid (die niet weten wat ze willen), te markt afhankelijk (vraag en aanbod) en noem maar op.....Al hetgeen men investeert, om te voldoen aan regels die maar tijdelijk zijn, zal nooit genoeg zijn.......Een gebed zonder einde dus.......Voorbeelden uit het verleden genoeg en niet alleen bij woningen.
Rippertje 2 maanden geleden
Nederland , het land van de regeltjes je wordt er schijt ziek van , regel nu eens een kabinet en los Groningen op en Limburg en de mensen die vernederd zijn met het schandaal met de toeslagen . Ga eens aan het werk en lul niet zoveel . krijg de pleuris met die groene milieumaffia , de mensen hebben geen cent te maken , en dan komen ze met allerlei onzinnige voorstellen waar schimmige bureautjes geld aan verdienen
B Tender 2 maanden geleden
Bovendien.....wat heb je aan een klimaatlabel, als de fundering van je woning op houten palen staat....of zoals bijna alle woningen uit de jaren 70, het betonrot mn. in de vloeren aanwezig is, of dat je een oude zoutwoning hebt (die onder water heeft gestaan bij een der overstromingen), of dat men in de buurt nog 2 kerncentrales gaat bouwen....of nog een paar hoogspanningsmasten in de buurt....of een ammoniakfabriek, of in de buurt van de spoorlijn, die er van harte op los dendert.....of ver van openbaar vervoer, vanwege opgedoekte buslijnen,....of nabij een asielzoekerscentrum....of...vul zelf maar in.......Fijn he? dat je dan met een klimaatlabel kan zwaaien (tot je een ons weegt) dat maar een aantal jaren geldig kan zijn....Leuk he?, dat je maar blijft investeren en maar moet blijven investeren, maar de investeringen nooit hun rendement zullen halen.
GeelHesje 2 maanden geleden
Sssssttttttt @B Tender! Straks komen ze ook nog met een APK label voor huizen ...
B Tender 2 maanden geleden
Wat dacht je van een APK keuring voor mensen.....waarvan de eerste stappen al zijn en steeds meer worden gezet......Een kwal iteits label, voor je levenswijze bv. ligt meer en meer al op de loer.
Karel33 2 maanden geleden
B Tender: straks krijg je bij je geboorte een chip--net als nu bij dieren. dan kunnen ze je altijd volgen--waar je mee bezig bent enz enz. wees vertrouwd, maar vertrouw nooit een politicus.
C.J. de Loof 2 maanden geleden
Nee daar wordt niemand beter van en waarschijnlijk zelfde oplichting als energielabel. Ik moest verplicht energie labels laten maken en geschrokken van de onzin, inmiddels weet ik hoe deze oplichting werkt en daar doe ik mijn voordeel mee maar ik gok dit klimaatlabel niet veel anders zal worden.
chielvd 2 maanden geleden
howy cues geloof jij maar lekker in de linkse klimaat onzin. want onzin is het dat is gewoon een feit. ze kunnen amper 100 jaar fatsoenlijk meten.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.