Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Tweede Kamer wil schoolzwemmen weer invoeren

3.035 stemmen | Geplaatst op 18 februari 2024 | Website

Eens
92.4%
Oneens
7.6%

Reacties (19)

dutchy71 2 maanden geleden
Kinderen leren zwemmen ligt toch bij de opvoeding van de ouders, Mijn mening is dan ook maak het mogelijk om de kinderen gratis te laten zwemmen of leren zwemmen al spelende wijze leert men, Doe je dit op school dan wordt je min of meer gedwongen om te zwemmen en dan krijg je weer dat hokjes systeem, De verplichtingen die min of meer gedwongen wordt vindt ik niet goed, Een school moet er zijn om de kinderen een goede basis mee te geven voor later, Maar het sporten moet je zeker blijven stimuleren voor de kinderen.
Alles stroomt 2 maanden geleden
Had nooit afgeschaft moeten worden.
Peter Arnolds 2 maanden geleden
Is een onderdeel van de opvoeding. Je kan niet alles overlaten aan scholen. Scholen zijn al niet in staat om de kinderen behoorlijk te leren schrijven en lezen, laat staan zwemmen.
havma 2 maanden geleden
Kinderen ontbijten niet goed: we geven ontbijt op school. Kinderen eten te weinig fruit: we gaan fruit uitdelen op school. Schoolmelk, schoolzwemmen !! Dit zijn taken voor de ouders, op school hoor je andere dingen te leren. Een half uurtje schoolzwemmen kost een ochtend of middag aan lesuren.
Peritum ? 2 maanden geleden
Mijn ouders namen vroeger de tijd om me veel dingen bij te brengen, waaronder zwemmen, discipline, netheid, tafelmanieren etc. etc. Al op vierjarige leeftijd kon ik zwemmen als een rat, geleerd van mijn vader die als een duikboot onder me zwom voor de zekerheid. Maar ook schaatsen en tal van andere bezigheden werden me geleerd door m’n ouders. Ik ging naar school om wijsheid te vergaren en nu ik op leeftijd ben, ben ik ozo blij met mijn toenmalige opvoeding. Hulde aan mijn helaas te vroeg overleden ouders, zij hebben niet verzaakt.
volijke 2 maanden geleden
En dan staat er in het artikel ook nog als motivatie dat het tijdsbesparend is voor de ouders??? Als je als ouders vindt dat het tijdbesparend is begin dan niet aan kinderen!
No summer this year 2 maanden geleden
Goed idee, en eindelijk weer eens een zinvolle poll. Alleen moeten we geen discussies krijgen van aangepast zwemmen. Gewoon zwembroek, badpak of bikini. En gewoon iedereen bij elkaar. Geen andere opties. Maar ik zie de zwem bui alweer hangen. En Nexit, Weg uit die slangenkuil en weg met de linkse brulboeien die uiteraard weer n mening hebben over mijn eerste deel van betoog.
Farmer. 2 maanden geleden
De meeste autochtone ouders geven op eigen kosten hun kinderen al vroeg op voor het volgen van zwemlessen. De achterstand zit hem vooral bij de lagere inkomens en de kinderen uit allochtone gezinnen. De kinderen van statushouders volgen op kosten van de gemeente reeds op grote schaal zwemlessen. Schoolzwemmen is een goede zaak maar zal ongetwijfeld leiden tot nog hogere kosten voor de overheid.
GeelHesje 2 maanden geleden
Dat is de verantwoordelijkheid van de ouders? Welke ouders? Die 2 mensen die hun kinderen dagelijks van 7 tot 7 dumpen en die de kinderen alleen s'avonds aan tafel bij het avondeten even zien? Opvoeding door de ouders? Wat is dat en wanneer gebeurd dat? Dat gebeurd alleen in en door het vormings en hersenspoel instituut van de staat genaamd school. En dat is ook precies de bedoeling van de Staat: Een soort van staats internaat waar alle kindertjes verplicht heen moeten om hun nog in ontwikkeling zijnde hersentjes te laten programmeren en vol te proppen met leugens en andere zeer schadelijke troep opdat het kind later een kompleet gehersenspoeld volgzaam deugdelijk slaafs ja knikkend burgertje gaat worden. Kinderen horen 2 ouders (een vader en een moeder!) te hebben die ze met liefde opvoeden ze beschermen tegen het Kwaad van de Roverheid en alle Leugens en Propaganda in de maatschappij ze ver houden van enige vorm van waar tegenwoordig vrijwel alle scholen voor misbruikt worden en die hun kindertjes alles zelf leren incl zwemmen!
Mieppio 2 maanden geleden
Taak van de ouders, maar die zijn er nooit die denken alleen maar aan geld verdienen maar geld uitgeven aan zwemlessen is er niet bij. Vakantie, auto's en alle luxe staat daar bij voor op en ach ja die jong leren het wel op school dat kost niets. Schandalig van die lui, ikke ikke ikke en de rest kant stikken
Howy Cues 2 maanden geleden
Opvoeding is een kwestie van liefde, geduld en levenservaring. Dit impliceert dat je als ouder je kind begeleidt en steunt bij de ontwikkeling. Zodat je kind iemand wordt die zelfstandig kan meedoen in de samenleving. Veelal neem je je eigen opvoeding mee in de opvoeding van je kind, dus op ervaring berust. Bovendien vertrouw je op je ouderlijke intuïtie. Aan de hand hiervan weet ik dat 'schoolzwemmen' heel wenselijk is, omdat je opvoeding en onderwijs van je kind niet van elkaar kan scheiden. Voorts biedt schoolzwemmen meer voordelen dan nadelen. Iedere ouder kan meepraten over de wachtlijst van de wachtlijst, bemoeizieke ouders en angstige 'moederkindjes'. Kinderen moet je ook los kunnen laten. Daarom is schoolzwemmen in een 'vertrouwde groep' een stapje in de goede richting.
J.Vet 2 maanden geleden
Hele goede ontwikkeling , zou tijd zijn dat ze weer eens wat investeren in het eigen volk ! , zelf hebben mij ouders mij leren zwemmen in een dag in het Veersemeer, maar als je naar het zwembad wilde had je een zwemdiploma nodig , ook al kon je zwemmen dat papiertje is wel belangrijk voor sommige zaken. het behalen van je zwemdiploma is nooit goed betaalbaar geweest ! , gelukkig kreeg ik schoolzwem en kon je het daar halen. en net als gym ben je in beweging , zeker voor de steden en provincies met veel water wat is dit gewoon een must zodat elk kind kan zwemmen ongeacht te portemonnee van de ouders. dat het ooit afgeschaft is is een schande !
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
In een land als Nederland, waar zoveel water is, moet natuurlijk ieder kind kunnen zwemmen! Idioot eigenlijk dat dat afgeschaft is. Of mogen alleen kinderen van mensen met voldoende geld overleven en lekker van zwemmen genieten en moeten kinderen van ouders met weinig geld maar aan de kant blijven staan of verzuipen? Ook al kost het wat geld, het moet gewoon zo snel mogelijk weer ingevoerd worden.
B Tender 2 maanden geleden
Het is voor een maatschappij/samenleving en de eenheid daarvan, altijd goed om te investeren in de de toekomst, om deze zoveel mogelijk zeker te stellen en te waarborgen. Voor de eenheid....opdat ieder dezelfde kans krijgt en er geen verschil in klassen ontstaat.....Op investeren in de toekomt, moet dan ook niet op bespaard worden, want investeren, dat verdient z'n geld dubbel en dwars terug......Bovendien, lost het op zich, bij voorbaat, veel op de loer liggende problemen voor de toekomst op..... Wat mij betreft....ben ik er dan ook voor, om vanuit school, kinderen zwemles te geven, evenals gym/sport, verkeersles en alles in deze trant.....Toch zeker de basis vaardigheden, tot op een aanvaardbaar en gedegen niveau.........Als een kind, vanaf het begin al een achterstand heeft en dit te verwijten is aan de maatschappij, dan zal dat kind tot in lengte der dagen daarvan de gevolgen dragen en altijd ten laste blijven van de maatschappij/samenleving.......Dat iemand nu kijkt naar de kosten en denkt daardoor rijk te worden, heeft boter op z'n hoofd, is kortzichtig en kent de doelstelling van een samenleving niet.
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
@B Tender Goed gezegd. Wanneer er al op (zeer) jonge leeftijd een achterstand ontstaat is dit bijna niet meer te herstellen of in te halen. Het zal voor diegene als kind en later volwassene sterk nadelige gevolgen hebben, wat ook weer voor de samenleving erg nadelig is en allerlei problemen en hoge kosten met zich meebrengt. Niets is zo zinvol als problemen bij voorbaat voorkomen.
B Tender 2 maanden geleden
Tsja, ook ik heb m'n eerste zwemlessen gehad op de lagere school.....In het zwembad, aan het jaagpad, aan het kanaal door Walcheren....Droog oefenen op een bankje...intrekken, spreidt, sluit....Op het bankje ging alles goed....in het pierenbadje niet, ongeacht het aantal kurken....het wou maar niet lukken......Totdat op een moment.....jawel, het pierenbadje werd te klein en ik mocht het kanaal in.......en geloof me daar leerde je je zwemslag echt wel te verbeteren, want af en toe dreef daar een drol voor je neus en je moet er toch niet aan denken, dat......Zo heb ik mezelf geleerd, om m'n adem in te houden, onder water te zwemmen, de crawl en........heel snel wegwezen..........Maar later....in het mooie blauwe water van een zwembad, heb ik m'n diploma's gehaald....tot en met D, m'n MLV speld, met blauw (zwem eisen)......Daar ben ik altijd trots op geweest en gaf een bijdrage aan m'n inzet voor onze maatschappij en dank nog steeds de lagere school, die daaraan de grondslag gaf.
B Tender 2 maanden geleden
Als schoolzwemmen in de jaren 50+ wel kon en nu niet meer, dan zouden we ons rot moeten schamen !!!!!
velder 2 maanden geleden
Wat zijn er hier toch een hoop opvoedviseurs te vinden. Ik kan echt heel veel met die tips. Zeker die tips die mij op mijn verantwoordelijkheid wijzen. Mijn dank is enorm de schellen vallen van mijn ogen. Mijn kinderen heb ik wekelijks naar zwemles gefietst en ze hadden schoolzwem. Mijn vrouw ging wekelijks mee als hulpouders. Ipv gym naar het zwembad. Past prima binnen lichamelijke opvoeding. Ik heb dan ook twee geweldige pubers momenteel. Voor diegenen die hier de huidige opvoeders de maat nemen, kijk eens in de spiegel stelletje moraalridders.
Howy Cues 2 maanden geleden
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand ... en na het antwoord deed de zedelijkheidsapostel zijn 150 weesgegroetjes.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.