Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet een meederheidskabinet met PVV, VVD, NSC en BBB komen

3.195 stemmen | Geplaatst op 12 februari 2024 | Website

Eens
64.6%
Oneens
35.4%

Reacties (30)

Peritum ? 2 maanden geleden
‘ Moeten’ is dwang, huilen is kindergezang. Een kabinet wat de intentie heeft er voor de Nederlander te zijn is belangrijker dan een meerderheidskabinet wat niet met elkaar wil of kan werken.
the_street 2 maanden geleden
Welke partij, van welke kleur dan ook, luisteren naar wat de burger wil houdt op de dag na de verkiezingen. De stemmer heeft z'n burgerplicht uitgevoerd en verder houdt elke inmenging daarbij op..
Alles stroomt 2 maanden geleden
Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk
fiat124sport 2 maanden geleden
Liever wel maar dat hele NSC vertrouw ik totaal niet meer. Ik vetrouw Pieter niet met al zijn precieze zaken en dan met een appje dag zeggen nee maar ik wil geen links kabinet meer nooit meer. Die waanzin van klimaat en stikstof moet stoppen voor 130 stop verduurzaming , batterij auto en de hele dag verbieden afschaffen en excuses stem rechts zorg voor een kabinet. Lieft compleet maar met volledige steun van Nsc. Anders nieuwe verkiezingen en Wilders nog veel groter maken en dan samen met BBB enzovoort.
Zeeuwleeuw 2 maanden geleden
NSC heeft toch gezegd dat zij dat niet meer willen en niet meer zullen doen. Dan is het toch uitgesloten dat dat er nog komt. Ok, gedraai in de politiek is niet vreemd, maar al die partijen zaten elkaar toch al regelmatig af te kraken op social media dus het is een ongewenst kabinet en hopelijk komt dit er niet.
Mr. Bean 2 maanden geleden
als het nog mogelijk is zouden we het toch met dit viertal moeten proberen, mijn vertrouwen in NSC is behoorlijk gezakt, maar laten we het met zn allen proberen, geen oude meuk meer terug !
Karel33 2 maanden geleden
omtzigt deed het prima tijdens de toeslagaffaire. maar totaal ongeschikt om in een regering te zitten. vanaf het begin was hij al tegen samenwerking met de pvv en zag overal niet aanwezige beren op de weg. voor hem functie elders. dilan wil gedogen--is zwaar teleurgesteld dat de vvd verloren heeft, want ze zag zichzelf al in het torentje, en wil niet mee regeren onder de pvv. alleen de bbb doet nog normaal. van al dat onderhandelen enz komt niets terecht tenzij de vvd madam dilan opzij zet en er iemand neerzet die wel met de pvv wil samenwerken. dat zie ik niet snel gebeuren, dus nieuwe verkiezingen zijn nodig waarin de pvv nog groter wordt. bespaar nederland om weer een linkse regering te krijgen.
dutchy71 2 maanden geleden
Nieuwe verkiezingen betekent nog meer stemmen op de pvv, Als zij niet mee willen werken heeft de rest helemaal geen inbreng meer, Dan zet onze Wilders de lijnen uit, Dus wat er ook gebeurd Wilders zal de grootste blijven, Het is de stem van het volk.
C.J. de Loof 2 maanden geleden
Ik heb respect voor Omtzigt, kundig, veel kennis en integer maar totaal ongeschikt als partijleider laat staan ministerpresident en opnieuw blijkt dat niemand het wat uitmaakt wat de kiezer wil. Nu een beetje duidelijk is geworden welke koers elke partij gaat varen mogen er wat mij betreft nieuwe verkiezingen komen zodat VVD en NSC de rekening krijgt voor hun handelen tijdens de formatie.
Uisge 2 maanden geleden
Wen er maar aan, zogenaamd in het "landsbelang" krijgen we dankzij Pieter en Dilan de komende acht jaar kabinet Timmerfrans. Dag auto, dag vliegvakantie, dag houtkachel, dag leuk leven.
egel 2 maanden geleden
Het zal wel gaan uitdraaien op nieuwe verkiezingen met als uitkomst dat wilders verreweg de grootste gaat worden .
Uisge 2 maanden geleden
Wat is een "meederheidskabinet" eigenlijk?
velder 2 maanden geleden
2 partijen die hooguit willen gedogen. Een beoogd premier die communiceert via twitter. Pvv en Bbb die geen financiële onderbouwing geven van hun plannen. Nee ik vrees niet dat het zal lukken in een meerderheidskabinet. Lukt het wel gaan we dit jaar weer opnieuw stemmen. Een kabinet over links ? Zou mooi zijn maar ook dat zie ik niet gebeuren in de huidige verdeling van het parlement. Pieter Omtzicht een draaier? Is hij altijd geweest maar de grootste draaier is Wilders. Al die zaken die hij afgelopen jaren heeft geroepen staan nu in " de koelkast".
Mieppio 2 maanden geleden
Een kabinet met PVV, BBB en VVD en verder niet, wat moet je met zo een oet lul als omtzigt
Rippertje 2 maanden geleden
Alles is beter dan die groen maffia bende, als die kabouter aan de macht komt dan is het gedaan met Nederland dan mogen we alleen nog maar met paard en wagen en verlichten met kaarsjes O nee dat kan niet stikstof
Frans Elenbaas 2 maanden geleden
Laten we hopen dat er niemand gevonden wordt, om met deze idioot van een Wilders te gaan regeren. In het buitenland schaam ik me dood voor deze man met zijn extremistische club. Alleen al de onbeschoftheid, om zijn verontschuldiging aan de nabestaande van de vliegtuigramp niet aan te bieden, toen hij een bezoek had gebracht aan dictator Poetin.
Uisge 2 maanden geleden
Daar hopen wij helemaal niet op Elenbaas, op naar de 55 zetels.
Allem 2 maanden geleden
@Elenbaas, nog beter Wilders naar 75 zetels
heul 2 maanden geleden
Die komt er nooit, het toneelstukje dat nu wordt opgevoerd is maar voor de bühne. VVD en NSC zeiden ja , maar bedoelde nee. In de verkiezingstijd heeft omzigt met timmermans al quasi discussies gehad. Die spelen handjeklap. VVD gaat naar de grafkelder samen met het CDA , omdat de over rechts met de PVV niet willen en de achterban van de VVD gruwelt van Timmermans. Omzigt heeft zijn brevet van onvermogen afgegeven. VVD en NSC weigeren regeringsverantwoording te nemen met een gedoog smoes. Laat de kiezer maar opnieuw spreken, nu weten ze inmiddels wie waar voor staat, dus hopelijk nieuwe verkiezingen. Wat er uit komt vind ik niet zo belangrijk, als de verhoudingen maar zo komen te liggen dat er een doortastende regering komt van doeners die verantwoording durven te nemen . Op een stel draaikonten zit niemand te wachten en is het land zeker niet mee gediend.
Karel33 2 maanden geleden
nieuwe verkiezingen--de pvv naar een absolute meerderheid zodat de in de koelkast gezette plannen doorgaan kunnen gaan, dan uit de politieke eu en weer baas in eigen land. pas dan kan nederland weer nederland worden. al veeeel te lang naar slinkse partijen en vvd geluisterd die nederland naar de verdommenis hebben geholpen. laat de klimaatpaus maar terug naar brussel gaan en handjeklap spelen met ursula.
Frans Elenbaas 2 maanden geleden
Het feit dat je op een figuur als Wilders stemt, zegt niet alleen iets over Wilders, maar zegt ook genoeg van degene die op zijn ideeën stemt. Gelukkig is er nog een groot deel van onze bevolking beschaaft , en zullen uit eindelijk opkomen voor fatsoenlijke politiek. Voor mij is Wilders " een wolf in schaapskleren"
Farmer. 2 maanden geleden
Niemand van de linkse elite (vroeger waren dat de gewone salonsocialisten) vraagt zich wat de oorzaak is van het opkomend rechts populisme. Overigens wil populisme niets anders zeggen dan dat men peilt wat onder de bevolking leeft, daar is natuurlijk niets mis mee, want dat doet elke partij in meer of mindere mate, maar dat even terzijde. Overigens hebben de socialisten in Denemarken dit beter begrepen en de focus in eerste instantie gelegd op de eigen bevolking met als resultaat een dunbevolkt land zonder een groot stikstofprobleem, geen woningnood, een hogere levenstandaard en geen voortschrijdende polarisatie en intolerantie.
mmuller 2 maanden geleden
OMG...... Wat een Pinocchio en Kleuterniveau... Nederland moet zich schamen voor voor de onmenselijkheid en hun grootspraak... Willen wel serieus genomen worden in het Buitenland, vergeet het maar !!! Laat Brussel en Amerika vallen, richt je eerst op je eigen Volk en belangen van je NOG mooie Land....
Howy Cues 2 maanden geleden
Beter een draaier dan een oproerkraaier. Trouwens, wie waait er nu met alle winden mee? Farizeeër Wilders! Met zijn eenmanspartij voert hij een eenmansdialoog met fractievoorzitter, partijleider en partijvoorzitter Wilders. Fraai staaltje democratie, nietwaar?! Het gaat bij populisme om houvast en vertrouwen, veel minder om waarheid en of de feiten kloppen. Daarom krijgt 't volk PVV-eenheidsworst gegaard in gebakken lucht. Geen begrotingsbeleid, maar wel minachting voor de wetenschap. Alle wetenschappelijke bijdragen worden gebagatelliseerd, want de burger en de boer moeten het voor het zeggen hebben. Macht aan 't volk. Tja, het kost wat maar dan heb je ook niets. Een nee tegen populisme is een ja voor jezelf. Dit is geen draaikonterij, maar gezond verstand.
dutchy71 2 maanden geleden
Howy Cues, Bedtijd voor jou slaap lekker.
Tramper Kees 2 maanden geleden
moeten is een groot woord. Sowieso een (ultra) rechts kabinet. Daar heeft het volk om gevraagd dus dat moet er komen. Misschien Ja 61 erbij of SGP
jansplinter 2 maanden geleden
Tramper Kees , JA 21 bedoel je denk ik.
Peritum ? 2 maanden geleden
Daar, waar de armoede groter wordt, stijgt de misdaad.
Havenot 2 maanden geleden
Gaat er niet komen. Niemand wil met Wilders, en dat is logisch. Hij heeft geen partij, of nou ja, een 1mans partij. Ministers leveren? Graus op landbouw, laat me niet lachen. En de supermarkt manager op economie zeker? De pvv heeft maar 25% van de stemmen en 75 % dus niet. Wat is nu de stem van het volk? Ik zou zeggen die andere 75% Als er nieuwe verkiezingen moeten komen gaat de pvv misschien naar 30-35% maar zeker geen meerderheid. Dan nog kan Wilders geen van zijn plannen doorvoeren, want om grondrechten te veranderen is een tweederde meerderheid nodig. Gaat hem niet worden dus. Een pvv stem is simpelweg een verloren stem want er gaat niet met hem geregeerd worden.
GeelHesje 2 maanden geleden
Het maakt totaal niet uit welke trekpoppetjes er in de poppenkast genaamd Den Haag komen te zitten want de poppenspelers zijn en blijven dezelfde. En denk maar niet dat die verkiesbaar zijn!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.