Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De koning moet inkomstenbelasting betalen

3.304 stemmen | Geplaatst op 19 januari 2024 | Website

Eens
83.8%
Oneens
16.2%

Reacties (18)

dasy 3 maanden geleden
LEVE DE REPUBLIEK,mijn dank
D.M. 3 maanden geleden
Natuurlijk, ook al wordt het waarschijnlijk een sigaar uit eigen doos, want het "inkomen" van de fab4 waar we voor betalen zal ongetwijfeld evenredig flink moeten stijgen.
Karel33 3 maanden geleden
een inkomen van de staat is ook niet nodig. van de rente van hun kapitaal kan de hele familie riant leven en het onderhoud van hun bezittingen kunnen ze ook makkelijk betalen, dus gewoon net als elke nederlander belasting betalen, en tevens belasting op het vermogen. en nog beter, het oranjehuis afschaffen en een republiek srtichten.
Mieppio 3 maanden geleden
Iedere Nederlander moet belasting betalen, waarom hij met de familie niet. Hij "krijgt" geld en dat is niet misselijk 1,1 miljoen om te flierefluiten. Alles wordt voor hem betaald, zijn kot wordt onderhouden door ons allemaal. Hij moet net als iedereen gewoon betalen en daar mee uit. Hij is niks meer dan ons en hoeft ook niet naast zijn schoenen te lopen. Dat geld dat hij moet gaan betalen kan gelijk naar de voedselbank want bij de belasting wordt het verkwanseld en daar hebben we de belasting niet voor nodig dat doet hijzelf ook. Dus weg met het koningshuis . Kost handen vol geld dat voor wat anders gebruikt kan worden
GeelHesje 3 maanden geleden
Ja! En vermogensbelasting! En alle andere voor de gewone burgers "normale" belastingen! En het onderhoud van zijn eigendommen mag hij ook zelf gaan betalen. En niet alleen hij maar ook Beatrix en Maxima en hun 3 kinderen. Verder dient Maxima zich wat mij betreft verre te houden van al haar semi politieke bezigheden bij de VN. Maar dat is een ander verhaal.
Peter D? 3 maanden geleden
Grappig, zowaar een echte stelling. Maar maakt niet uit ook hier komen gewoon weer alle meningen die iedereen ongeacht het onderwerp toch wil ventileren. Klimaatonzin en weer 130 rijden en zo;-)
B Tender 3 maanden geleden
Als de tweede - en de eerste kamer een wetsvoorstel goedkeuren, moet het ter ondertekening naar de Koning........Nou, ik zou wel weten wat ik zou doen !!!...... Komt er een grondwetswijziging aan te pas, dan wordt de procedure nog ingewikkelder. Tijd genoeg om nog wat te sparen en te rekken, Willem.
BaGj 3 maanden geleden
Klinkt allemaal heel leuk. Uitkering wordt natuurlijk herzien en netto zal hij er géén cent op achteruit gaan. Lood om oud ijzer!!
Wim Dreves 3 maanden geleden
Wat een onzin, of je het nu eens of oneens bent met het koningshuis, wat denk je zelf dat men de koning in 1 keer de helft van zijn toelage wegneemt ? dat gaat niet gebeuren, trouwens hoe zou je dit zelf vinden ? ok het is veel maar er zijn genoeg CEO's die VEEL meer krijgen. Dus zijn toelage gaat met de helft omhoog en dan gaat hij belasting betalen, het geld komt uit de overheidskas dus het NETTO resultaat is NUL, er is alleen veel meer geld in omloop. Men wil dit alleen doen om meer invloed op zijn toelage te krijgen door evt belastingverhogingen te kunnen doorrekenen aan hem en dan zeggen zie je wel de koning gaat ook meer betalen. Het is een discussie die wal nog kant raakt. Je moet eens kijken wat een president kost en hoeveel ze kwijt zijn aan pensioenen voor oud presidenten, je kan dan beter een "goedkoop" koningshuis hebben.
B Tender 3 maanden geleden
Nederland zou trots moeten zijn op z'n monarchie. Vele landen zijn er jaloers op, omdat ze zelf geen symbool hebben, dat hun land aanzien geeft.....Helaas, al enige decennia, wordt onze monarchie ondermijnd door m.n. lieden van D66, die telkens aan de poten zagen van onze monarchie....Daarmee telkens wijzen, hoeveel een monarchie toch jaarlijks kost en daarmee bewust de indruk wekken, dat dat geld, naar de bevolking zou gaan.....Nou, naar de bevolking is nog maar de vraag, maar zeker niet naar Jan met de Pet, de proleet, de kop van Jut, de Jan Doedel of noem maar op. Nee, eerder naar Europa, want zie hier hun leus....."Wij zijn Europa en Europa zit in ons dna. De Europese Unie is onze grootste hoop voor vrede, welzijn en welvaart. Alleen samen vinden we de oplossingen voor ..."......en daarom willen ze van de monarchie af.....Door voor te stellen, om belasting te heffen, op het inkomen van de Koning en leden van het Koninklijk Huis, weten ze donders goed, dat dat niet zo maar gaat en waarschijnlijk de grondwet gewijzigd moet worden.....En daar zit hem nu net de kneep.......De grondwet wijzigen en de monarchie om zeep helpen....Een smerig vies achterbaks spelletje dus. ...Niet meer en niet minder.
B Tender 3 maanden geleden
En ook GL/PvdA, verspillen liever geld aan het plantje "Groeitiernitus Nooitniedus", dan aan het in stand houden van onze monarchie.
fiat124sport 3 maanden geleden
wel eens maar je zal zien dat hij dan meer krijgt zodat hij nog steeds hetzelfde krijgt. Het is een spel. We denken dat het eelijk gaat maar ja... tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming
2stroke4me 3 maanden geleden
Wordt de Nederlandse burger er beter van? Zo ja, prima, zo nee, interesseert 't me niet.
Peritum ? 3 maanden geleden
Ja en Post.nl moet eindelijk eens de post bezorgen! Steeds meer post wordt niet bezorgd of achtergehouden ! *ut bedrijf !
Alles stroomt 3 maanden geleden
Leve de koning, hoezee hoezee hoezee !
C.J. de Loof 3 maanden geleden
Ja er zitten natuurlijk een heleboel haken en ogen aan, als het er uiteindelijk op neer komt dat hij eerst meer geld krijgt om daar vervolgens belasting van te betalen dan is het gewoon een statement en sigaar uit eigen doos. Als het er om te doen is om de kosten van het koningshuis te verlagen dan lijkt het me eenvoudiger om de netto toelages gewoon te verlagen.
Uisge 3 maanden geleden
Ik hoorde uit betrouwbare bron dat hij een superjacht heeft besteld met een vanafprijs van 5 miljoen, het moet uit de lengte of de breedte natuurlijk.
Tramper Kees 3 maanden geleden
Ik vind van niet. en buiten dat wat krijgt hij nou? 1,1 miljoen. In Zweden krijg je belast 14 miljoen netto. In het verenigd koninkrijk harken ze 500 miljoen binnen aan winst op de kroondomeinen en daarvan is 25% voor King Charles 125 miljoen dus. Ik vind 10 miljoen netto beter . Ook als je kijkt naar de topman van Shell b.v. en grote bedrijven die minder doen dan hem en bijna geen verantwoordelijkheid hebben die verdienen een vermogen. En het is een onvrijwillige baan. Geen eigen keuze. Daar moet een vorstelijk bedrag tegenover staan. Vergelijk het met andere vorstenhuizen en dan zie je dat hij uitgeknepen word. Maar ja de mensen zijn stinkend jaloers. En dan nog wat. Als je een republiek krijgt moet je alle presidenten en hun beveiliging tot hun dood betalen. Kost iets meer. In Amerika wonen nog 6? Presidenten met 20 man beveiliging en voertuigen die levenslang bewaakt en beveiligd moeten worden. Op kosten van de staat.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.