Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De overheid moet meer doen om mensen gezonder te krijgen

2.323 stemmen | Geplaatst op 18 januari 2024 | Website

Eens
40.9%
Oneens
59.1%

Reacties (40)

gewoon ikke 3 maanden geleden
Ja de zorg kosten omlaag brengen zodat mensen gewoon naar de dokter kunnen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de eigen bijdrage en dat kunnen we hier allemaal bagatelliseren maar ik zie om mij heen echt mensen die niet de juiste zorg durven te vragen omdat ze hun bijdrage niet kunnen betalen en dat is een trieste ontwikkeling in een "verzorgingsstaat" die Nederland ooit was. Verder als het om eten gaat , wat mensen eten is hetzelfde probleem...................... gooi de BTW van gezonde producten omlaag zodat iedereen fruit kan eten en verse groenten . Maar ja, allemaal een utopie vrees ik.
Karel33 3 maanden geleden
de overheid? helpt wel veel in het buitenland en geeft geen moer om de eigen mensen. kijk maar naar de enorme belastingdruk. steeds geld tekort omdat ze het niet in eigen land besteden. deden ze dat wel, waten voedselbanken en peperdure zorgpremies enz niet nodig.
Emmetje 3 maanden geleden
Ja, inderdaad de zorgkosten zijn niet gezondheid bevorderend. Het gezonde voedsel moet echt goed betaalbaar zijn. Om dat te bekostigen zal het ongezonde voedsel en drinken flink duurder moeten worden. Wat meer terug naar seizoens eten is ook een optie. Maar er zijn 1001 mogelijkheden en waar een wil is, is een weg.
Peritum ? 3 maanden geleden
De overheid en helpen ? Laat me niet lachen, hongerigen en dorstigen zijn makkelijk manipuleerbaar met af en toe een aalmoes. Zo werkt de overheid!
Ron625 3 maanden geleden
Ja, daar ligt een taak voor de overheid. Misschien gratis, of goedkoper, sporten voor bepaalde groepen. Ingrijpen door de accijns op bepaalde artikelen te verhogen is dwang en dus de verkeerde weg.
GeelHesje 3 maanden geleden
Nee de roverheid dient zich niet met het persoonlijke leven van de burger te bemoieien en al helemaal niet te (willen) bepalen hoe dat er wel of niet uit mag zien.
Christina Rouw 3 maanden geleden
Het enigste wat je gratis krijgt is Vaccinatie Daar zijn ze erg scheutig mee bij de Overheid
GeelHesje 3 maanden geleden
... en laten we eerlijk zijn: Geen enkele roverheid geeft ook maar 1 cent om de gezondheid van de burgers. Het enige waar ze om geven is zichzelf uw geld liegen stelen en machtsmisbruik ...
GeelHesje 3 maanden geleden
@Christina: En die zogenaamde vaccinatie is dan ook verre van goed voor uw gezondheid! Dus het is niet zo gek dat ze die "gratis" maken en mensen (nog steeds!) lopen op te dringen.
Karel33 3 maanden geleden
Christina Rouw: gratis en als je geluk hebt ben je er niet aan overleden.
GeelHesje 3 maanden geleden
Nog niet bedoel je @Karel33
Karel33 3 maanden geleden
GeelHesje: inderdaad--maar aan de gevolgen van de prikken zal IK niet overlijden--ik heb ze niet genomen en ben niet ziek geweest. wat de overheid gratig weggeeft, dat vertrouw ik voor geen meter.
GeelHesje 3 maanden geleden
@Karel: Daar zou ik niet zo zeker van zijn. Bij elk fysiek contact met een "gevaccineerde" worden bestanddelen van dat biologische wapen over gedragen op anderen. Hun hele lichaam is er van vergeven en de meesten blijven hun hele verdere leven oa s-spike eiwit producen dat oa via adem huidcontact en lichaams vloeistoffen aan anderen kan worden over gedragen. Het hield de verspreiding van het virus niet tegen en het gaat ook de verspreiding van het "vaccin" niet tegen. En de roverheid wist en weet dat!
Farmer. 3 maanden geleden
De mens is zelf verantwoordelijk voor zijn gezondheid voor zover hij of zij daar invloed op kan uitoefenen. De overheid kan mogelijk alleen ingrijpen indien de gezondheid van groepen mensen in gevaar komt door externe factoren. De overheid kan zich inspannen (met b.v. voorlichting), maar is toch afhankelijk van de motivatie van het individu.
Karel33 3 maanden geleden
GeelHesje: ik ben 90 jaar geworden en mijn is 85 jaar--dus het zal onze tijd wel duren.
BaGj 3 maanden geleden
De overheid moet de mens niet teveel betuttelen. Ze kunnen wel goede voorlichting geven en de btw op groenten en fruit afschaffen. Ook het eigen risico flink verlagen naar bv € 75.
Karel33 3 maanden geleden
correctie: mijn vrouw is 85 jaar.
GeelHesje 3 maanden geleden
@BaGj: Het te verlagen bedrag van het eigen risico gaat u dan terug zien in een verhoging van uw zorg premie. En de roverheid & co kennende kunt u rekenen op een verdubbeling van die verhoging. En het verlagen van belastingen is voor de roverheid naar eigen zeggen technisch onmogelijk. Het verhogen van belastingen is echter geen enkel probleem. Zo is bijv de gebruiksbelasting van gewone frisdrank (gebruiksbelasting! dus geen suikertax ofzo) per 1 Jan 2024 verhoogd van 8 zoveel naar 25 zoveel per 100 liter. Iedereen heeft die verhoging reeds kunnen aanschouwen in de supermarkten waar een 1,5L pak frisdrank met zo ongeveer 30% in prijs is gestegen. Pure belasting! Maar de belasting van groente en fruit verlagen is volgens diezelfde roverheid technisch niet mogelijk. De roverheid geeft helemaal niks noppa nada om uw gezondheid! Sterker nog ze willen absoluut niet dat mensen gezonder gaan worden en gezondheid stimuleren door minder belasting op gezonde voeding enz gaat dan ook echt niet gebeuren!
B Tender 3 maanden geleden
De overheid moet zich niet met het leven van de mensen bemoeien en laten leven, zoals ze leven....Als de overheid het zo op heeft met de gezondheid van de mensen, dan moeten ze (zoals eerder in reacties geschreven) zorgen dat "gezonde voeding", goedkoop is ipv "ongezonde voeding" duurder te maken, door idiote belastingmaatregelen in te voeren......Verbieden??? Leven we nu in een vrije samenleving of in een dictatuur, vraag ik me dan af...... Betutteling ten top......Als ikzelf de keus maak, om elke dag m'n boterhammen vol te smeren met stropievet, snacks wil eten, snoept, rookt, bier drink, 4x in de week sex heb, lekker hele dagen op m'n luie kont zit, dan is dat mijn keus, dan is dat mijn leven.... En dat gaat de overheid geen enkele moer aan.........Ik zal er dan ook zelf alles aan doen, om een ieder in zijn eigen keus te ondersteunen en zoveel mogelijk te helpen om z'n vrijheid en keus van leven te ondersteunen........Want, die walgelijke bemoeienis van de overheid, die exporteren ze maar naar China, Noord Korea etc......of zouden ze het misschien juist van hen importeren???
John Nijhuis 3 maanden geleden
Mensen moeten eigen verantwoording nemen , het is niet aan de overheid om over mijn gezondheid te beslissen
B Tender 3 maanden geleden
O, en dan heb ik het nog niet gehad, over het opnieuw willen invoeren van de dienstplicht....U weet wel, om te vechten aan het front, als het zover komt( jawel het komt dichter en dichter bij)......Tsja, de overheid staat immers voor de gezondheid van mensen. Mannen, vrouwen en alles tussenin, vechten aan het buitenlandse front, want de asielzoekers moeten immers beschermd worden.???..... Cynisch..... of reëel?........Mag gezegd of wordt verwijderd?
GeelHesje 3 maanden geleden
Als het aan de WHO ligt dan gaat het vanaf eind dit jaar wereldwijd verboden worden om nog vlees en melk producten te eten. En als de WHO op 24-5-24 hun plandemieverdrag goed gekeurd krijgen dan kunnen ze dat onder het mom van "One Health" ook nog voor elkaar gaan krijgen ook en er gaat dan wereldwijd geen roverheid meer zijn die dat tegen kan houden ...
leo17 3 maanden geleden
Zeker de overheid moet bijdragen aan de gezondheid van de bevolking wat je ziet dat er steeds meer wordt afgeschoven , ieder jaar de zorgpremie naar boven , m.i. kan er op de zorgkosten winst gehaald worden zo worden medicijnen die terug komen van mensen die nog in de verpakking zitten vernietigd , en zo zijn er nog tal van voorbeelden die de zorg nodeloos duur maakt . Aan de andere kant kunnen mensen ook zelf veel doen om gezond te blijven , door gezond voedsel en fruit te kopen , bewegen dat als men daar fysiek in staat is .Mensen met een kleine beurs moeten daarin ondersteund worden , maar als aan de andere kant zakken chips en fastfood de voorkeur hebben en geen of weinig fysieke inspanning dan is het risico wel problemen te ontwikkelen , ik zeg overheid maak goed voedsel minder duur maar mensen kunnen zelf ook veel doen om fit te blijven een stevige wandeling kost niets , roken en stevig alcohol gebruik kost heel veel plus een risico op kwalen waarvan de kosten op het collectief komen , men kan kiezen in bepaalde gevallen
B Tender 3 maanden geleden
Al jaren een paar potjes bier op een dag, al jaren een jenevertje voor slapengaan, al jaren een wijntje in het weekend, al jaren zoute pinda's, en noten, kaasjes, plakjes fluet, al jaren een chipje bij de voetbal, al jaren een snackje bij de frites ( incl een klodder mayo en lekker zout) al jaren, met de auto en < dan 1 km lopen per dag, al jaren niks aantrekken van gezeur over hoe en wat, al jaren leven en laten leven,......En...al jaaaren geen dokter gezien......Al jaaaren volle pond aan ziektekostenpremie betaald en al jaaaren blijkt het niet genoeg, al Jaaaren zvf premie betaald....al jaaaren alleen maar tekorten, verspilling en mistoestanden gezien.
Karel33 3 maanden geleden
leo17: de zorg kan we goedkoper worden als we weer EEN ziekenfonds hebben; kijk eens hoeveel verzekeraars we hebben, en die hebben allemaal een peperdure top. gewoon weer terug naar EEEN fonds, net zoals het was voor hogervorst het veranderde voor meer marktwerking. de resultaten zijn bekend: peperduur en elk jaar duurder.
Domoor 3 maanden geleden
Met hun maatregelen maken ze elk mens wel ziek. Nu weer Vlissingen waar ook oudere mensen met hun afval naar een container moeten lopen. Je zou er ziek van worden.
jgth 3 maanden geleden
Wat is dit nu voor één vraag ik als burger/inwoner van Nederland kan toch niet gaan zeggen hoe hij/zei gezond moet gaan leven ,ik denk hoe is de opvoeding geweest cq sommigen uitgezonderd .maar het begint thuis .
chielvd 3 maanden geleden
laat de overheid zich met zichzelf bemoeien. Ieder weldenkend mens kan voor zichzelf zorgen. Het wordt hier steeds meer china aan de noordzee
C.J. de Loof 3 maanden geleden
De overheid moet zeker meer doen! Laat ze eerst maar eens beginnen met de grenzen te sluiten. Over mijn gezondheid hoeven ze zich geen zorgen te maken dat bepaal ik zelf wel! Met name door de hele Corona hoax heb ik geen enkel vertrouwen meer in onze overheid en de gezondheidszorg.
Seal 3 maanden geleden
@gewoon Ikke die duizenden asielzoekers niet gratis helpen
Zeeuwleeuw 3 maanden geleden
Ik vind het wel goed dat mensen gestimuleerd worden om gezonder te leven en gezonder te eten. Gezondere mensen zijn namelijk gelukkiger, worden minder snel ziek, leven op een prettiger manier samen, zijn efficiënter, zijn minder snel betrokken in een conflict, of ook zelfs een misdrijf, en kosten daardoor de samenleving ook veel minder geld. Iedereen heeft de vrijheid om keuzes te maken maar met kleine verbeteringen kan vaak al een positief effect gekregen worden. Wat meer groente, wat meer beweging, die telefoon eens een keer met rust laten, minder negatief nieuws volgen, optimistischer denken, een beetje aardig zijn voor elkaar.
Zeeuwleeuw 3 maanden geleden
Dat voorbeeld van op een skateboard naar je werk gaan vind ik wel grappig, maar het is nu niet bepaald het meest aansprekende en logische om te gaan doen voor de meeste mensen.
Howy Cues 3 maanden geleden
De campagne draait om gezonder eten, meer bewegen en beter ontspannen. Geen achterbaksheid, sluwe manipulatie of hersenspoeling, maar algemene informatie om burgers te motiveren om 'gezonder' te leven. Niets mis mee. Sommige mensen staan niet zo sterk in de schoenen, dus een onschuldig zetje in de goede richting kan geen kwaad.
Kaiser 3 maanden geleden
sommige mensen mochten van hun therapeut weer even reageren , heel vermakelijk !
dutchy71 3 maanden geleden
Moet je nagaan, Eerst Nederland de afgrond in helpen en dan weglopen en een goede functie elders, Normaal had je vroeger een schavot en daar zouden deze mensen niet mis staan, Nee die gaan verder om elders de boel te verkloten, Ik snap echt niet dat deze mensen nog ergens een functie elders krijgen.
dutchy71 3 maanden geleden
Normaal bij iedere werkgever kom je op een zwarte lijst te staan, En geloof mij dat dit snel in de ronde gaat, Maar deze mensen hebben gewoon heel Nederland de afgrond in geduwd, En dan hoog van de toren blazen, Wie dit nog snapt krijgt van mij een staande ovatie.
volijke 3 maanden geleden
De overheid.....pfff die staat inmiddels helaas mijlenver af van het gewone volk. En.. wat iedereen consumeert, daar is iedereen zelf toch verantwoordelijk voor.
LIMBO 3 maanden geleden
Het enige waar de overheid zich mee moet bemoeien is er voor zorgen dat de gezonde voeding en sporten voor iedereen betaalbaar wordt. En met iedereen bedoel ik alle mensen en niet alleen voor een BEPAALDE GROEP zoals ik hier ergens gelezen heb. Iedereen heeft hier recht op. Of je nu veel verdient of in de bijstand zit dat maakt niet uit we hebben er allemaal recht op.
copie 3 maanden geleden
Aan GeelHesje. Ik ben het volkomen met U eens. Ik reageerde ook vaak op de regeringsdoctrine maar werd er af gehaald. De echte waarheid willen ze niet horen. Veel brave burgers zijn ziende blind.
Saga47 3 maanden geleden
Er kan maar 1 kaptein zijn op de MS Nederland, meer zou het onbestuurbaar worden. Ik heb maar 1 leven dus ben er zuinig op en doe enkel dingen waarvan ik denk dat ik ze moet doen om alles uit mijn leven te halen. Geen alcohol en zeker geen tabak. Alles wat ik eet doe ik weloverwogen en lees echt alles op de achterkant van de verpakking. Helaas is er lang geleden besloten om de gezonde voeding duurder te maken als een vette hamburger of piza . Ik ben nu 76 jaar en de dokter zie ik bijna nooit. Dagelijks een lange wandeling met de hond en je geest gezond houden met schaken. Niemand maakt uit wat voor mij gezond is en hoe ik moet eten. Niemand maakt uit of ik mij laat vaccineren om corona de kans te geven . Van de zijlijn de regering afmaken en afbranden is aan mij niet besteed , enkel de geestelijk minder bedeelden doen dit.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.