Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Limburgse vlaai beschermd streekproduct

2.756 stemmen | Geplaatst op 16 januari 2024 | Website

Heerlijk vlaai!
53%
Och, niet onaardig
19.9%
Niks aan
5.1%
Ik eet liever een bolus
22.1%

Reacties (16)

havma 3 maanden geleden
Het liefst kruisbessen- of eventueel kersenvlaai. De rest vind ik te papperig en te zoet.
Peritum ? 3 maanden geleden
Vlaai noch bolus of andere vormen van koek en gebak, alles veel te zoet en te vet. Liever een sneetje volkoren met plakjes komkommer of radijs.
Peter Arnolds 3 maanden geleden
Nee geef mij maar de orginele Westdorpse vlaai. Een streekproduct uit onze regio.
B Tender 3 maanden geleden
Wat een flauwe kul, om daaraan (Europees) geld aan te verspillen. Stelt totaal niks voor......Gewoon een vlaai maken die er op lijkt en dan het gewoon kersenvlaai, rijstevlaai, appelvlaai, koeien vlaai noemen en er is geen enkele instantie die daar wat aan kan doen......En dan zou er nog geen slagroom op mogen? en niet mogen worden ingevroren? en op het naleven daarvan zou dan de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit op toe zien?......Wat een lachertje.......ze hebben niet eens voldoende personeel om hun huidige taak naar behoren uit te voeren........Tsonge jonge, wat een farce, wat een farce.
BaGj 3 maanden geleden
Ook wel bijzonder is het feit dat het een grensoverschrijdend product is. Zowel in Nederlands als in Belgisch Limburg wordt de vlaai met smaak gemaakt en gegeten.
Mieppio 3 maanden geleden
Limburgse vlaai is meer naam dan daad
B Tender 3 maanden geleden
En zoals de Hollandse Nieuwen in de buurt van Denemarken worden gevangen, zo zullen de kersen van de Limburgse Vlaai wel uit bv de Betuwe komen. De Goudse kaas o.a. in Rusland wordt gemaakt, van koeien van een van oorsprong Fries ras, de Zeeuwse Mosselen uit de Wadden Zee en noem maar op......Ja, dat zijn echt aspecten, waar Europa aan de pas moet komen en Europees geld aan op moet gaan.......En daarom moeten de extreem rijken gewoon maar meer belasting betalen toch?
Kaiser 3 maanden geleden
ja, lekker rijstevlaai of kersenvlaai, alhoewel een echte bolus (gevuld ) er ook wel ingaat
Uisge 3 maanden geleden
Een soort zoete natte boterham toch? De hartige variant heet pizza, ook oneetbaar.
B Tender 3 maanden geleden
Sorry hoor, dat ik het nogmaals zeg (laatste keer), maar het is toch te gek voor woorden dat aan het onderzoek, het toekennen en het handhaven van een BGA keurmerk (europees) geld wordt uitgegeven?..... Terwijl nb. dit langs alle kanten kan worden omzeild, met producten die hetzelfde smaken, danwel nauwelijks smaakverschillen bevatten, maar dat het uiteindelijk maar om de/een naam draait.?.......Europees geld, je moet het maar teveel hebben !!!!,.......... maar waarvan ik bij uitgaven me zelf wel andere dingen bij voor kan stellen !!!
Ad B 3 maanden geleden
Nee, ik hoef die Limburgse troep niet. Doe mij maar een verse vlaai van een regionale bakker in plaats van een die per se in Limburg gebakken moet worden en dagen (onbevroren) onderweg is.
velder 3 maanden geleden
Wat een z.kz..k.rs hier. Als er ook maar iets veranderd in onze cultuur, gewoonten of folklore door toedoen van buitenstaanders is het te kort en te klein. Nu zijn er Limburgers die een deel van hun immaterieel erfgoed willen beschermen, en terecht, dan is het weer niet goed. Zou een goed plan zijn om de Zeeuwse Bolus ook te beschermen. Man man man, als we maar ergens tegenaan kunnen zeuren
C.J. de Loof 3 maanden geleden
Sinds de mijnen dicht zijn is Limburg zo arm als de mieren, dus als ze hier blij van worden, laat ze dan.... persoonlijk denk ik dat er veel lekkerder gebak is dan die droge kuch.
Leo Vlaar 3 maanden geleden
Een Limburgse vlaai = gewoon heerlijk om te eten ! de nieuwe spreidingswet daartegen die het overvolle aanmeldcentrum in Ter Apel moet ontlasten lost niks op en zorgt juist voor nog meer instroom migranten . Op 1 plaats zijn alle problemen oproerkraaiers , profiteurs , dieven en messentrekkers belagers ladies beter beheersbaar dan dat deze over heel NL worden uitgesmeerd. Eigen Volk , Inwoners voelen zich door de politiek niet gehoord en hebben hierin geen inspraak of ook maar iets te vertellen .
Alles stroomt 3 maanden geleden
Jammer dat het artikel niet aangeeft welke beschermde streek producten er zoal nog meer zijn in Europa. Vlaai is lekker, prima dat bakkers aangeven wat vlaai is en wat niet.
Alles stroomt 3 maanden geleden
@Leo Vlaai wat een verschrikkelijke nare reactie weer eens.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.