Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra belasting voor extreem rijken

3.182 stemmen | Geplaatst op 15 januari 2024 | Website

Eens
84.7%
Oneens
15.3%

Reacties (18)

Uisge 3 maanden geleden
87% van de kameraden is het er mee eens, Lenin kan tevreden zijn.
Peter Arnolds 3 maanden geleden
Voor veel mensen op dit forum is 10.000 euro al veel of mensen met een eigen zaak, boerderij of huis, dus er zullen wel veel leden de duim omhoog steken.
Howy Cues 3 maanden geleden
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie betaalt de meeste belasting van het land? De allerrijksten der aarde maken zich schuldig aan smoesflatie. Via een dekmantel van schijnredenen verrijken de Pinokkiodairs zichzelf meer en meer. Hier en daar geven zij een fooi uit aan een goed doel om zo hun dubieuze imago op te poetsen. Helaas trapt geen weldenkend mens in dit soort alibi's van grootmoedigheid. Hoogmoed komt uiteindelijk ten val.
velder 3 maanden geleden
Ik heb een prima leven en kan goed rondkomen. Tuurlijk moet ik wel eens kijken of iets deze maand kan of dat ik op het vakantiegeld moet wachten. Maar nogmaals ik heb een prima leven. Het stoort me wel in hoge mate dat 1 % van de meest rijke personen meer dan de helft van het totale vermogen op de wereld bezit. Noem me een socialist maar hier is de solidariteit met de medemens toch volledig scheef gegroeid. Je kunt dit toch niet met droge ogen verdedigen wanneer er mensen omkomen van honger, worden uitgebuit of zoals in Nederland naar een voedselbank moeten? Het is van de zotte dat je als autofabrikant het een leuk idee vindt om je auto (Tesla) in een baan rond de zon te brengen als publiciteitsstunt. Of dat je een race aangaat met andere hobbyisten om als eerste een particuliere ruimtevlucht te maken. Een hogere belasting lijkt me zeker op de plaats. Dat hoeft geen inkomstenbelasting te zijn maar belasting op vermogen is een prima idee. Daarnaast de macht die bedrijven als Google, Facebook, Tesla enz heeft in deze wereld beteugelen. In een democratie is het het volk wat kiest en dus uiteindelijk bepaalt, niet het grote geld. Ik weet niet hoe u het ziet maar solidariteit is steeds verder te zoeken in de wereld. En ik voel me rijk hé.
Karel33 3 maanden geleden
prima idee--maar dan ook willem vermogensbelasting laten betalen plus het onderhoud zijn gezin en van zijn bezittingen uit eigen zak. dat moet jan met de pet ook.
Peritum ? 3 maanden geleden
Nu pas ? Moet eerst de helft van de Nederlanders in de schuldsanering belanden eer er wat gebeurt?
heul 3 maanden geleden
Ja kan iets helpen, maar verlaging van de onderste belastingschalen geeft meer zekerheid. Bijvoorbeeld geen belasting over de eerste 25000 euro helpt meer mensen. En met extra belasting voor de extreem rijksten is nog niet gezegd dat het bij de lagere inkomens terecht gaat komen. In Den Haag geven ze graag geld uit, zolang het maar niet naar de eigen bevolking gaat.
Kaiser 3 maanden geleden
je moet nogal wat rijken belasten wil het voor de "gewone " burger iets uitmaken , daar zijn gewoon te weinig rijken voor, en die hele rijken bezorgen veel mensen een baan , maar zo'n stelling bekt lekker weg
GeelHesje 3 maanden geleden
Er is op deze Aarde ruim voldoende van alles voor iedereen op deze Aarde om een prachtig leven te hebben. Het probleem zit hem in de 1% mensen die 99% van alles willen hebben waardoor 99% van de mensen op deze Aarde moet leven van 1% van wat er voor iedereen beschikbaar is. Dat is niet helemaal eerlijk en rechtvaardig en dat kan en moet inderdaad beter want deze Aarde en al haar rijkdom is van ons allemaal. Maar bij een mogelijke eerlijke verdeling van alle rijkdom op deze Aarde dient de staat wel geheel buitenspel te blijven want de staat is een hoeksteen van het Kwaad dat deze oneerlijke verdeling mogelijk maakt en bewust en met voorbedachte rade blijft stimuleren.
B Tender 3 maanden geleden
Nou, uit de toelichting blijkt wel wat het Oxfam Novib onder extreem rijken bedoeld. Alle maal buitenlandse miljardairs.......Maar die met een paar miljoentjes daaronder, zouden van mij ook best wat meer belasting mogen betalen........Maar.....ook al zou men dat voor elkaar krijgen en zeker in Nederland, dan is het nog steeds maar de vraag waaraan de overheid die paar miljoentjes extra belastingopbrengst aan zal gaan besteden....En eerlijk gezegd heb ik daarbij voorbaat zoal m'n twijfels........Europa misschien? Oekraine? Asielzoekers? Plantjes misschien (zoals de Groeinitus Nooitniedus Vulgaris), Een paar Wolfjes er nog bij, of wat Lyncks misschien?........Onderwijs, zorg, armoede etc, dat kun je wel vergeten, want anders zou er nu al iets aan gedaan worden.
Uisge 3 maanden geleden
Oxfam, van de seksfeesten en antisemitisme? Moet ik me druk maken om hun mening?
waggel1 3 maanden geleden
ff googelen op: rijken weer rijker geworden.
Farmer. 3 maanden geleden
Een extra belasting voor de extreem rijken der aarde is broodnodig, maar wat ook broodnodig is, is dat de overheidsuitgaven omlaag gaan en daarmee de extreem hoge belasting voor de lage en middeninkomens.
waggel1 3 maanden geleden
Nog maar een keer dan. https://nos.nl/artikel/2504960-oxfam-novib-pleit-voor-extra-belasting-voor-extreem-rijken
Mieppio 3 maanden geleden
Willen Alexander en de hele familie ook laten betalen en wel met terug werkende kracht 5 jaar of zo. Daar komt het met vrachtschepen tegelijk binnen. Iedereen van het koninklijk huis laten betalen dus ook maxima, beatrix, amalia en iedereen die daar tot behoort. Van mij mag het Koninklijk huis weg het kost ons handen vol geld zonde van de centen en als dat geld wat ze nu krijgen naar de belasting, dan komen we er weer een beetje bovenop.
dutchy71 3 maanden geleden
Als je zo blijft strooien met geld naar het buitenland dan heb je altijd te kort, is het er niet dan verzinnen zij wel wat, Moet je eens kijken wat zij daar verdienen in het kabinet, En de burger maar uitknijpen werken loont niet meer, Heel dit land gaat kapot aan regels en wetgeving en de onderwereld wordt groter en groter, Maar gek is dit niet een kat in het nauw maakt gekke sprongen, En de regels en de wetgeving daar snapt niemand meer wat van, Alleen wat ik wel snap als je werkt en je kan je rekeningen niet meer betalen zoek je toch een andere weg rechtsom of linksom tja en dat is ook weer niet goed.
Tramper Kees 3 maanden geleden
10% van de Nederlanders bezitten ruim 90% van het vermogen. Het zou eerlijk zijn als zij 10% vermogen belasting erover betalen jaarlijks
Uisge 3 maanden geleden
Overtikpers na persbericht Oxfam: 'Ongelijkheid Nederland groeit', CBS-cijfers: 'Ongelijkheid daalt in Nederland' Dusssssss
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.