Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Katholieke priesters moeten kunnen trouwen

3.163 stemmen | Geplaatst op 10 januari 2024 | Website

Eens
92.3%
Oneens
7.7%

Reacties (16)

Howy Cues 3 maanden geleden
Eens. Het celibaat is geen absolute regel, maar een traditie.
Karel33 3 maanden geleden
celibaat is 1 van de oorzaken van misbruik door priesters. totaal achterhaald, afschaffen dus.
GeelHesje 3 maanden geleden
Als je in een stromende rivier verplicht allerlei dammen en stuwen aan gaat leggen dan gaat de rivier andere (niet natuurlijke) wegen vinden om toch door te kunnen stromen zeg maar. Daarom ook dat in 2023 in geheel Europa 360 dammen en stuwen zijn vernietigd er tussen Katwijk en Scheveningen (net voor het zoet waterwin gebied van Zuid Holland) 5 hele grote gaten in de zeewering zijn gemaakt en het winter waterpeil op het Markermeer deze winter niet is ingesteld. De Natuur moet zich volgens sommigen vrij kunnen bewegen (aldus de Natuurherstelwet van die Tuinkabouter) en zo vinden bepaalde lieden dat dit ook zo bij de Mens dient te gebeuren. Vrijwillig celibaat is Ok. Verplicht celibaat gaat voor overstromingen buiten de normale natuurlijke stroomrichting van de rivier zorgen. Aan de andere kant kies je er ook zelf voor om Priester te worden en dan hoort dat celibaat er wel gewoon bij. Kun je het niet aan dan moet je geen Priester worden. De Natuur de vrije hand geven is in theorie een prima plan. Maar bepaalde dingen moeten niet te vrij gelaten worden. Een paar dammen dijken en stuwen om de stromende rivier een beetje in bedwang te houden is noodzakelijk om overstromingen te voorkomen en te reguleren. Die allemaal vernietigen is vragen om problemen en dus moet er wel wat regulering plaats vinden en dat kan prima in de vorm van een huwelijk. Maar dan wel een huwelijk tussen een man en een vrouw! Niet een huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht en ook geen huwelijk met een verbouwde man en/of een verbouwde vrouw want dat is verre van natuurlijk en dat is volgens mij ook niet de bedoeling van de Bijbel.
Mieppio 3 maanden geleden
Ja natuurlijk moet dat kunnen, zou niet waarom niet. Het ziin mannen en die willen toch ook wel eens wat kwijt.
GeelHesje 3 maanden geleden
En vrouwen hebben daar geen behoefte aan @Mieppio?
Peter Arnolds 3 maanden geleden
Veel van die priesters zijn gewoon viespeuken de niet van jongetjes af kunnen blijven. Heel dat Rk geloof is daardoor vanwege al die schandalen over die al nagenoeg verdwenen .Rest nog slechts wat lege kerken als herinnering aan die viespeuken. Helaas voor de priesters die wel goede bedoelingen met dat geloof hebben.
fapa 3 maanden geleden
hadden toch allemaal een al huishoudster, dus wat maakt dat boterbriefje dan nog uit☺
Karel33 3 maanden geleden
fapa: ja, en in 1 bed maar de hond in het midden krijgt hij zin, loopt hij 10 x rond de kerk--krijgt zij zin, loopt ze 10 x rond de kerk. krijgen ze beiden zin loopt de hond 10 x rond de kerk.....
Ron625 3 maanden geleden
Het celibaat wordt nergens in de bijbel genoemd, het is een dogma. Dogma's moeten uit de religies worden gehaald, dan blijft er een pure religie over.
Uisge 3 maanden geleden
Het zal me werkelijk aan de anus oxideren, ik geloof niet in het hogere en al helemaal niet in het grondpersoneel.
B Tender 3 maanden geleden
Daar waar katholieke priesters zouden moeten kunnen trouwen (niet alleen moeten hoop ik), zouden ze misschien ook eens stil moeten staan bij het aantal scheidingen, dat er elk jaar weer plaatsvind....."Wat God bij elkaar brengt, scheidde de mens niet", is al lang niet meer de regel in pre....en bij een huwelijk van tegenwoordig kun je gelijk al grote vraagtekens zetten.....Evenals, dat men tegenwoordig grote vraagtekens kan zetten, bij de dogmatiek die elke religie eigen is.....Dogmatiek, die altijd een grote invloed heeft gehad op het geloof in een God en tegenwoordig zelfs als een belemmering word ervaren om te geloven....Hel en verdoemenis, werden gepredikt, voor de "zondaar", die slechts in de ogen van de kerkelijkheid "zondaars" waren..... Mensen werden zelfs verbrand en gemarteld, vervolgd...... en heilig verklaarden, waren hoofdzakelijk lieden uit de adel......Geen wonder, dat de religie meer en meer een knauw kreeg en telkens weer krijgt en mensen zich meer en meer afkeren van de kerk............Nee, volgens mij niet in het geloof in een God, (die is er voor heel velen nog steeds) maar wel in hetgeen daar rondom allemaal verzonnen is en huidig z'n schapen meer en meer verspreid............. uiteen gejaagd door dogmatiek, bedacht door mensen.
copie 3 maanden geleden
Aan Geelhesje. U spreekt de waarheid. Jammer dat veel mensen "Ziende blind zijn.
Peritum ? 3 maanden geleden
Reacties als bovenstaand zijn te verwachten in het overwegend Calvinistische gereformeerde/ protestantse Zeeland. Het RK geloof, niet dat ik dit aanhang ( ben atheïst), is mondiaal nog steeds het grootste beleden geloof. En/of priesters trouwen mogen ( niet moeten) is een reeds lang bevochten weg. De toekomst zal het leren.
Rippertje 3 maanden geleden
Achterhaalde pedofiele vereniging , net zo als die jehova kliek. moest eigenlijk verboden worden die poppenkast Het geloof is de oorzaak van alle oorlogen
Allem 3 maanden geleden
In iedere organisatie zitten rotte appels. Het zijn tenslotte allemaal mensen Ook R.K kerk ontkomt er niet aan. Maar het is in tegenstelling tot protestantse kerken en afgeleide organisaties ervan, die zich ook kerk noemen, een blij en zeer inspirerend geloof.
Alles stroomt 3 maanden geleden
Gele hesjes komen. in de natuur ook niet voor.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.