Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Toch weer eventjes gaswinning in Groningen vanwege vrieskou

2.294 stemmen | Geplaatst op 8 januari 2024 | Website

Dat kan echt niet!
26.8%
Moet gewoon kunnen
73.2%

Reacties (22)

fiat124sport 3 maanden geleden
Gewoon helemaal weer openen het is belachelijk dat wij dit hebben gesloten. De aardbevingen blijven toch of compenseer en maak de huizen steviger. Gas is de beste oplossing en het goedkoopst behalve als je het van ver gaat halen wat niet nodig is. Dus Groningen weer open en open laten en voor gas tegen warmtepomp tegen klimaat en stikstofonzin wilders voor president en terug naar 130 stop verduurzaming.
B Tender 3 maanden geleden
Als het nodig is...waarom niet.....Wel de schade die het veroorzaakt netjes compenseren aan de mensen en niet de winst opstrijken en doen alsof de neus bloed, zoals in het verleden gebeurde......Een of meerdere reserve veld(en) op de Noordzee ed aanboren en exploiteren...geen problemen mee, wat mij betreft.
DIYA 3 maanden geleden
Draai de afsluiter helemaal open, het zit gratis in onze grond. En de werkelijke kosten zijn nu per kubieke meter gasprijs gemiddeld € 1,39, is al bizar. Gas schade compenseren. En wie nu nog boven die gasput woont gratis wonen, probleem opgelost.
Kaiser 3 maanden geleden
kan wel merken dat de debielen het er mee eens zijn dat die open moet, heb er familie wonen en het is een ellende , maar ver genoeg van de Zeeuwse debielen af
heul 3 maanden geleden
Heel de gaswinning had nooit tot aardbevingen hoeven te leiden , MITS ze naast winning ook genoeg injecteerde om het veld op druk te houden. Overal ter wereld wordt dat gedaan om aardbevingen bij gaswinning te voorkomen. Maar nee, Minister onbenul Kamp vond het niet nodig, het kostte een beetje geld, en nam een te groot risico, met aardbevingen tot gevolg. Het aardgasveld in Groningen is veilig te exploiteren , als je het op druk houdt en de geldwolven uit de buurt weet te houden. Nu denkt iedereen dat gaswinning automatisch tot aardbevingen leidt, een totale misvatting. Aardgas is een heel schone energiebron en ik sluit niet uit dat het schoner is dan windenergie en zonnepanelen als je het hele traject van maken tot straks recycleren in ogenschouw neemt. Maar wie gaat het ware verhaal aan de burgers vertellen, zal nooit gebeuren.
B Tender 3 maanden geleden
Er zit nog ongeveer 100 miljard M3 gas in de Noordzee (heb ik zelf niet nagemeten, maar van internet).....Gewoon winnen....En mocht de zeebodem daardoor zakken...nou dan is de stijgende zeespiegel ook weer voor een deel opgelost....Toch??
Emmetje 3 maanden geleden
Gaskraan open pas als het 6 weken -40 is. Tot die tijd is er genoeg voorraad opgeslagen. Denk je eens in.......je zal in Groningen wonen en je huis staat te schudden+alle schade. Moet er niet aan denken!
pappajesse 3 maanden geleden
Wij zijn op hout gaan stoken. Zoals gewone burgers het altijd al deden. Geen zin in deze spelletjes. Energie.................
pappajesse 3 maanden geleden
Het leven voor gewone burgers moet duurder worden meer ruimte voor ons. Koepel: horeca moet duurder worden om bankroeten te voorkomen
C.J. de Loof 3 maanden geleden
Gewoon die kraan helemaal open! en geen kuub niks meer naar buitenland.
Peter Arnolds 3 maanden geleden
Wij wonen te ver van de bewoonde wereld en hebben geen gasaansluiting. Je zal maar in Groningen wonen en je huis of boerderij valt uit elkaar van de gaswinning . Aan diverse schrijvers op dit forum geef ik een goede raad, stop met het halen van info vanaf de chinese Tik Tok.
Peter0507 3 maanden geleden
Ik vind het toch prachtig om te lezen elke dag die schitterende tegenstellingen in de berichten en vooral het opdringen van "het eigen gelijk".
B Tender 3 maanden geleden
Tsja... inderdaad. Sommigen wonen inderdaad te ver van de bewoonde wereld.
chielvd 3 maanden geleden
kaiser je bedoelt waarschijnlijk de debielen in den haag. Die wegkijken van de problemen want ze kunnen de groningers gewoon compenseren daar hoeven wij niet voor in de kou te zitten. maar waarschijnlijk heb je wel op ze gestemd
fiat124sport 3 maanden geleden
Kaiser niets debiel. Ik denk na. Het is niet fijn dat daar aardbevingen zijn en zelfs zouden ze hier zijn dan nog zou ik voor gas zijn mits er goede regelingen komen en huizen verstevigd worden op kosten van de staat of maak een klein gedeelte als vrijwillig woongebied met een goede uitkoop som. Maar om nu een groot gas veld af te sluiten is zo dom. We hebben het in eigen land en gaan het van een ander kopen waardoor we ons blauw betalen. Dat verduurzamen kost alleen maar geld met een warmtepomp , isoleren, zonnepanelen en windmolens het is onbetaalbaar, niet haalbaar en we doen het voor 0.000037 graden waarom???? DOM LINKS BELEID. Stoppen en na denken. Verduurzaming is niet slim het is niet schoon want die windmolens zitten vol olie , zijn lelijk en verstoren het dieren leven over de slagschaduw en zo nog maar te zwijgen. Dan zonnepanelen zitten vol troep. Een batterij auto is schoon verbruikt super veel stroom, zit vol batterijen en we vallen over de kabels en lelijke laadpalen Zo kan ik doorgaan. Maar wie is er nou debiel? Nadenken. Klimaat beleid haalt niks uit . Doe normaal en vervuil niet maar laten we Nederland niet verder afbreken.
fiat124sport 3 maanden geleden
Heul je hebt ook gelijk!
Howy Cues 3 maanden geleden
"Moet gewoon kunnen," betekent letterlijk de Groningers aan 't gas. Een moraal van 'ikke en de rest kan stikken' is tekenend voor een rechtse samenleving. Zalig nieuw jaar, ammehoela.
Domoor 3 maanden geleden
Een betrouwbare overheid? Wat is dat ? Je zou er maar wonen.
Politieke 3 maanden geleden
Dit is een geval van nood en is gewoon onze reserve voorraad, maar niet voor het buitenland!
Bikefun 3 maanden geleden
Normaal gesproken zou ik ja zeggen, maar laten ze eerst de gedupeerden daar maar eens helpen, dat is slechts peanuts voor die multi nationals. Juristen en een incompetente overheid rekken de boel en laten die inwoners verrekken.
Mieppio 3 maanden geleden
Weer gas winnen in Groningen. De mensen in het zuiden hebben gemakkelijk praten maar wij in Groningen witten er mee. Weer scheuren en een hoop ellende, en maar wachten tot we schadeloos gesteld worden. Dus liever niet.
In.the.air 3 maanden geleden
Overal in Nederland (en wereldwijd) zijn er risico’s om te leven en te wonen. In Zeeland kan er een schip met gevaarlijke lading ontploffen op de Westerschelde. Of wellicht nog erger: iets met Borsele. In de westelijke provincies wordt men geconfronteerd met bijvoorbeeld Europoort of Tata Steel. En Limburg en het rivierengebied heeft telkens schade door overstromingen. Ook Groningen heeft het erg lastig. Toch zullen zij zelf ook niet in de kou willen zitten of de hoofdprijs voor gas willen betalen? Logisch. Maar er is overal wat. De compensatie wordt gefinancierd door belastingopbrengsten. Maar ik blijf erbij: u loopt overal risico! Open de gaskraan.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.