Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik let op voedselverspilling

2.076 stemmen | Geplaatst op 4 januari 2024 | Website

Nooit
4.3%
Soms
13.3%
Meestal
40.5%
Altijd
41.9%

Reacties (12)

Kaiser 3 maanden geleden
kom uit een horeca familie , zelf kok geweest, dus altijd zuinig omgegaan met voedsel
pappajesse 3 maanden geleden
Wat bedoel je met voedsel? Die meuk die unilevert maakt? Hoogkwaliteitsvoedsel is het waard om zuinig mee te doen. Wat ze in SUPER markten (slimme reclamejongens) verkopen is het aankijken nog niet eens waard. Dus dan ook geen duurzame behandeling. Kan ook vaak niet zie jumbo oplichters souburg gigantisch veel net tegen houdbaarheid aan. Grote marges , die bejaaden kunnen toch niet weg.
Alles stroomt 3 maanden geleden
Iemand in een vrolijke bui hierboven.
Karel33 3 maanden geleden
nee, wij koen net genoeg voor ons beiden. van wat er toch overblijft valt altijd wel iets van te maken. en kom niet aan met vega--dat is aan ons niet besteed.
Peter Arnolds 3 maanden geleden
Onze knuffel amoebe @pappajesse heeft gesproken. Het is aan jou zelf of je iets van Unilever dan wel van de Jumbo koopt. De keuze is enorm, kijk en vergelijk. Maar om nu gelijk alle Jumbo winkels af te branden gaat mij te ver.
tiscrea © 3 maanden geleden
Papajesse is het zonnetje op elke verjaardag, tenzij hij een stukje worst van UnileverT krijgt :-P
B Tender 3 maanden geleden
Voedselverspilling, is hier bij ons niet aan de orde. Zelfs niet als ik (als zelf beschouwde 5 sterren kok) kook en anderen er anders over denken..... Ergo, keur ik het ten zeerste af, dat iemand in een restaurant een restje op z'n bord achterlaat (van wege een of andere hype) om dit te moeten doen, als blijk van waardering?? Gelukkig, zien gerenommeerde restaurants de bui al hangen en is het bord vele malen groter dan hetgeen zich er op bevind...(Helaas tot gevolg, dat iemand na het verlaten van dat restaurant zich in hoge mate van spoed zich naar de eerste de beste frietboer begeeft)......Maar dit alles terzijde...De voedselbank, als oplossing??? .... Laat me niet lachen....Een grote farce, als je de eisen ziet waarop je er nog voor in aanmerking kunt komen en een nog grotere farce als je het misbruik ziet en er geen toezicht op gehouden wordt........Ik zie wat ik zie, ook in onze buurt........Verspillen..of weggooien?.......nee, hier niet, niet bij ons!!
GeelHesje 3 maanden geleden
Hier ook geen verspilling. Alles wordt hier 3x opnieuw gebruikt ;-)
GeelHesje 3 maanden geleden
En Pappajesse heeft best een beetje gelijk. Kijk maar eens waar bepaalde e-nummers van gemaakt zijn. De mensen weten het over het algemeen niet en daarom natuurlijk ook die min of meer anonieme nummers achterop een verpakking want als je zou weten dat het bijv van schildluizen is gemaakt of botten en huid van slachtdieren of van mensenhaar of van urine dan denk ik niet dat veel mensen het nog zouden kopen cq eten.
pappajesse 3 maanden geleden
lol tiscrea. Nergens zeg ik dat alle franchiseondernemers ter kwader trouw zijn. Wel zeg ik dat SUPER markten weinig tot niks met goede gezonde voeding te maken hebben. Verspilling................zal jullie helpen herrineren over 1.5 jaar. Als de boeren minder gaan leveren. Er komt wat op ons af. Maar dat zien we niet druk met elkaar:) en tatoe's en weet ik veel wat voor infantiele zooi. De storthoop heeft gesproken..........
Zeeuwleeuw 3 maanden geleden
Het is volkomen van de krankzinnige dat wereldwijd bijna 50 % van alle geproduceerde voedsel weggegooid wordt! Het gaat dan om voedsel bij producenten, opgeslagen voorraden die oud worden, de verwerkende fabrikanten, restaurants, winkels, zorginstellingen en ziekenhuizen, huishoudens. Wij gooien in principe nooit iets weg, tenzij we echt iets vergeten waren en het bedorven blijkt te zijn. In de meeste gevallen kun je ook voedsel wat over de datum is nog prima gebruiken. Bij fruit, groente of kaas met een plekje snijd je dat er gewoon af. Bij "tenminste houdbaar tot" blijft het sowieso vaak nog jaren goed. Voedsel weggooien betekend ook geld weggooien. Zo zonde en ook zo respectloos.
Peter Arnolds 3 maanden geleden
@pappajesse. Ik heb al je stukjes gelezen en ik denk nu dat je teveel pilletjes slikt, allemaal erg warrig. Ik ben boer dit even ter info, minder leveren over 1.5 jaar staat niet in ons bedrijfsplan wat er ook op ons af komt. Dat veel winkels rommel verkopen is toch algemeen bekent ? Het is aan ons alle om de juiste keuzes te maken. Kwaliteit heeft zijn prijs nu eenmaal, wij Nederlanders willen niet graag teveel betalen en daar spelen de supers gewoon op in. Kwestie van vraag en aanbod.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.