Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het eigen risico in de zorg moet afgeschaft worden

2.421 stemmen | Geplaatst op 27 december 2023 | Website

Eens
79.6%
Oneens
20.4%

Reacties (27)

bie mina om de koffie 4 maanden geleden
Afschaffen daar ben ik het volkomen mee eens ,wie gaat dat dan betalen lieve zoete Gerritje? Ik denk dat er nu al een kwart van de bevolking, die niet betaald Asiel ,ongewenste en mensen die het niet betalen Dus als we als gelijke monniken moeten rekenen Iedereen niet betalen ,of iedereen wel betalen zonder uitzonderingen, Een ander idee geloof ik niet dat er op de plank ligt ? Maar het zal wel zo worden ,dat we elk jaar steeds meer gaan betalen ,en elk jaar worden er verstrekkingen afgetroffeld Fijne jaarwisseling ,zonder dat je ..je zorgverzekering nodig hebt
Mieppio 4 maanden geleden
Dat zou goed zijn. Er zijn veel arme mensen die dit niet meer kunnen betalen en gaan dus ook niet meer naar de dokter. Dan kost het veel meer, ze worden ziek en duurt het veel langer voor ze genezen zijn, omdat ze niet de medicatie krijgen die ze nodig hebben. Mensen die veel verdienen die hebben daar geen problemen mee, maar arme drommels met AOW en een klein pensioentje kunnen dat niet meer ophoesten, die zijn blij dat ze boodschappen kunnen doen.
Ron625 4 maanden geleden
Ziek zijn is geen keuze, het overkomt je. Hier wordt te weinig rekening mee gehouden.
GeelHesje 4 maanden geleden
Nee want dan ga je dat "eigen risico" via je maandelijkse premie betalen. De marktwerking en exorbitante winsten enz moeten uit de zorg verwijderd worden ipv het eigen risico zogenaamd afschaffen met gevolg dat je het links of rechtsom dan toch gaat betalen. En dit systeem kennende mogelijk dubbel gaat betalen!
W. J. de Putter 4 maanden geleden
Niet afschaffen, want dan staat iedereen weer met een snotneus bij de huisarts, waardoor die kosten weer oplopen. De premie zoveel verminderen zodat het eigenrisico daarmee ook betaald is, en niet iedereen voor de snotneus naar de huisarts gaat. En niet onbelangrijk… IEDEREEN laten betalen! En niet de kosten door de Nederlandse bevolking laten ophoesten!
Farmer. 4 maanden geleden
Als het eigen risico in de zorg wordt afgeschaft komen deze kosten op een andere manier bij de belastingbetalende burger weer terug. Mogelijk dat nog besparingen kunnen worden bereikt bij de zorginstellingen, maar dat zal beperkt zijn. Er is maar één structurele oplossing en dat is dat de uitgaven van de overheid omlaag gaan waarmee de afschaffing van het eigen risico kan worden gedekt.
Howy Cues 4 maanden geleden
Het geld komt niet met bakken uit de hemel vallen voor de zorg, dus het is het een of het ander: solidair zijn met de chronisch zieken of ieder voor zich. Willen we het eigen risico afschaffen dan gaat de premie omhoog. Tenslotte kan een verzekeraar het niet voor niets doen. Voor mensen met lage inkomens die gezond zijn, pakt het het slechtst uit. Want die geven niets uit aan zorgkosten, maar gaan dan wel meer premie betalen. Trouwens er zit nog een psychologisch aspect aan. Als het eigen risico zero is, gaat jan en alleman voor iedere scheet en zucht naar het ziekenhuis, waardoor de zorgkosten nog hoger worden. En bedenk dat veel kosten niet onder het eigen risico vallen, dus van dat aangaat is het zorgsysteem in Nederland lang zo slecht niet als veelal wordt gesuggereerd. In andere landen is het gras echt niet groener dan vaak wordt gesuggereerd. Ook daar kan men niet zonder een of andere vorm van eigen risico om de zorgkosten te drukken. Oftewel mensen betalen alles uit eigen zak, of ze betalen een deel, een eigen bijdrage of een eigen risico. Hoe je het ook wendt of keert het regent alleen hagelslag. In de zorg is het helaas boter bij de vis. Er bestaat nogal wat misverstand over het eigen risico, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, welke overigens niets kost, tenzij een extra onderzoek aan de orde is om nader te bepalen of er toekomstige zorg al dan niet gewenst is. De gezondheidszorg heeft zo'n commerciële ontwikkeling gemaakt (onbetaalbare of te dure medicijnen) dat er weldra meer ongezonde dan gezonde mensen zijn. Over onbetaalbare medicijnen gesproken, pak eerst de farmaceutische industrie aan en schaf vervolgens het absurde idee van 'marktwerking in de gezondheidszorg' af. Dit scheelt een slok op een borrel.
No summer this year 4 maanden geleden
Ziekenfonds terug en marktwerking om zeep helpen. Dat geld gaat nu naar al die oplichters bij die zorgverzekeraars. En met name natuurlijk het bestuur. Verder alle niet betalende profiteurs indammen, want ook daar betalen we voor. Een grote oplichtersbende. Tenslotte NEXIT. Tevens de onderhandelingen en dus contracten tussen de partijen verplichten voor 1 december Dan kunnen we eindelijk keuzes maken. Tevens de slechtere voorwaarden van die verzekeraars verbieden. Dus ga je naar een ziekenhuis zonder contract, toch gewoon de normprijzen. Nu bepalen die oplichtende verzekeraars en de harde onderhandelingen de prijzen.
Birdlover 4 maanden geleden
Ziektekosten invoeren middels belasting, mensen hoog inkomen betalen dan wat meer, mensen die geen of laag inkomen hebben betalen dan minder, dit geld natuurlijk alleen voor de belastingbetaler.
B Tender 4 maanden geleden
Het zal tijd worden, dat dat corrupte systeem, zoals huidig, word afgeschaft. Corrupt?....Ja, zeker wel en temeer, als je tegen het einde van een jaar een beroep doet op de verzekering en er een zg. DBC word opgemaakt die tot een volgend jaar doorloopt en weer word vernieuwd...... Als dit in hetzelfde jaar gebeurd, betaal je nl maar een keer je verplicht eigen risico, maar loopt dat door naar het jaar daarop, dan ben je zondermeer 2x je verplicht eigen risico kwijt. ( bv. bij een staar operatie ). Een smerig vies corrupt systeem, waar je mee geconfronteerd wordt, zonder enige waarschuwing van de behandelaars.......En dan zullen we het ook maar niet hebben over de eigen bijdrage, die voorop komt nog voor het verplicht eigen risico.......In mijn optiek?.... Allemaal smerige praktijken, die minder te maken hebben met gezondheidszorg, maar meer met met winstbejag.......De door de wet vereiste buffer is vele malen groter bij de verzekeraars, zoveel meer zelfs, dat ze af en toe niet weten wat ze er mee moeten doen en in het verleden zelfs dachten aan het uitkeren van dividend ( en dat was niet aan de premiebetaler ).
Frank2 4 maanden geleden
Niet volledig afschaffen, maar gedeeltelijk. Halveren bijvoorbeeld. De zorgpremie voor het grootste gedeelte inkomens afhankelijk maken. Daardoor kan de zorgtoeslag verdwijnen en is het nog min of meer beheersbaar en betaalbaar.
tiscrea © 4 maanden geleden
Dat zou mooi zijn, want mijn zorgtoeslag is zo'n beetje gehalveerd en het eigen risico gaat elk jaar op. Je betaalt elk jaar steeds meer voor steeds minder. Ach, die arme medici moeten ook elk jaar met vakantie, nietwaar? 😇
B Tender 4 maanden geleden
En....dan heb ik het nog niet gehad over die 50.000 en meer asielzoekers per jaar he? Die zelf geen zorg betalen, maar er wel een beroep op kunnen doen en wij het dus voor hun mogen opbrengen. Direct of indirect, want alle uitkeringen die de COA betaald, komen uit de pot van justitie en veiligheid en binnenlandse zaken toch??........Wie vind het dan nog gek, dat mensen hun voorgeschreven medicijnen niet op komen halen bij de apotheker, of niet verder gaan dan de (steeds meer verdwijnende) huisarts.
Peritum ? 4 maanden geleden
Ben chronisch ziek en invalide en betaal sinds de invoering de volle mep, jaar in jaar uit. Kan ik er iets aan doen dat ik ongeneeslijk ziek geworden ben in m’n peuterjaren en hierdoor invalide geworden ben? En moet ik daarvoor jaar in jaar uit het volle pond betalen als straf, om de heren bestuurder en directeuren te voor zien van een riant salaris en vette bonussen zodat zij geen ‘ gebrek’ lijden? De wereld op z’n kop waarvoor de zwaksten in de samenleving keer op keer voor moeten bloeden. Een diepe schande is het !
mystiek56 4 maanden geleden
Uiteraard afschaffen en de premies omlaag. Het is maar net waar je het geld aan wil uitgeven. De zorg kost veel geld en wat dan nog. Er blijft veel te veel geld hangen aan de groot verdieners. Heb nooit begrepen waarom een direktie van een ziekenhuis tonnen moeten verdienen. Maar dat daargelaten. Er wordt blijkbaar toch nog geld aan verdiend als je ziet wat die ziektekosten verzekeringmij aan reclame uitgeven . Ze willen je allemaal hebben en er is markt werking. Markt werking waarom??? Waarom moeten ziekte kosten verzekeringen Eigen Vermogen hebben in de vorm van miljoenen die door verzekerden wordt opgebracht. Waarom mag de zorg niet veel geld kosten. Wij lopen ons allemaal druk te maken dat het te duur wordt. We hebben 1500 miljard in de pensioenpot zitten. We geven miljarden uit aan ontwikkeling hulp. We geven miljarden uit aan opvang van vluchtelingen en wat je er nog maar kan bij verzinnen. Goh we geven geld uit aan bejaarden, ze worden te oud etc. Uiteraard valt er iets voor te zeggen dat het soms best wat minder kan maar de meesten onder ons , dus de mensen gaan echt niet voor hun plezier naar het ziekenhuis. Alles wordt duurder, de massa krijgt het steeds minder, de gemeentelijke, provinciale en landelijke belastingen blijven maar stijgen. We geven geld uit aan milieu om de grootverdieners die hieraan verdienen nog rijker te maken. Het is gewoon een verdien model maar echt niet voor jan de arbeider en de midden klasser, Rutte loopt Popie Jopie te spelen met onze centen in de Oekraïne. Geef ook nog wat tanks weg die we zelf moeten leasen Het is allemaal te belachelijk voor worden. En dan nog zeuren dat het allemaal te duur wordt voor de mensen om ziektezorg te krijgen. De meesten hebben hun hele leven belasting betaald, ziektekosten premies opgebracht en wat voor premie dan ook. En dan het gore lef hebben om te zeggen dat het te duur is. Voor wie te duur???? Wat ik te duur vind zijn al die snoepreisjes die ministers en staats secretarissen maken allemaal in het belang van ons land. Ze hebben het over het milieu terwijl ze zelf het gehele milieu verpesten met een conferenties waar ze met honderd duizend man naar toegaan. Het is allemaal zo doorzichtig en dat is eigenlijk nog het ergste. Als je in de maling wordt genomen en je weet het niet is het erg maar als je het nog gaat weten ook is onbetamelijk nog erger. Hopelijk een regering die er nu wat anders ingaat staan, niet dat die alles oplost maar beter dan wat er was. Al dat zielige gedoe van die linke vleugel , maanden hoor je wat over een fakkel bij Kaag en dat Baudet bijna tot 2 keer vermoord wordt daar is geen aandacht voor. Ja je mag zeggen wat je wilt in dit gave landje als het maar past in de linkse kliek die er niet meer is voor de gewone man maar voor degenen die allemaal een verdien model hebben bij de overheid, milieu organisaties, gesubsideerde stichtingen, ambtenaren zijn etc. Jan de arbeider zit bij Geert Wilders en de midden klassers komen daar ook nu bij. En zich dan nog afvragen hoe dat komt. Ben ik nu zo dom of ben jij het nuzou van Gaal zeggen. Dat ze allemaal fors zetelverlies hebben zegt voldoende al begrijpen degenen die afhankelijk zijn van het genoemde verdien model het niet. Nee ze zijn er afhankelijk van. Wat gaat Kaag dadelijk weer verdienen in haar nieuwe jobje. Allemaal ter dienste van het volk, Geloof je het zelf. Maak de ziekte kosten maar een percentage van je inkomen als je dan toch een premie wil invoeren. bv 4 % tot 25.000 bv 5 % 45.000 6 % 80.000 en 15 tot 20 % daar boven, Kijken hoe snel dan de premies omlaag gaan. Maar het meest is er uit de grootste groep te halen, die mort het minst Alles is een rekensom maar de meesten onder de gewone bevolking kunnen niet naar private specialisten etc. Want die zijn voor de gewone man te duur en dat mag die elke dag horen. En dan nog wordt er meegepraat met die kliek , want het is nu 1maal makkelijekr te kijken naar de buurman of buur vrouw die elke week naar de dokter gaat dan naar de boven kant waar je door uitgekleed wordt.
fiat124sport 4 maanden geleden
Ja maar wel onder de voorwaarde dat de zorg niet duurder gaat worden. Eerder goedkoper want we zijn veel te duur hier in Nederland. De marktwerking heeft alles kapot en onbetaalbaar gemaakt. Ik ben bang dat als ze eigen risico af schaffen ze de premie met tientallen euro's gaan verhogen . Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming voor fossiel en gas tegen groene schone schijn zoals windmolens en zonneparken en elektrische stroom vretende en vervuilende batterij auto.
jenalensen 4 maanden geleden
Tja! ze kunnen de eigen risico er wel afhalen, Maar! dan pakken ze het toch wel terug in de zorg kosten. Gooien ze die wel met een paar tientjes per maand omhoog. Zo gaat dat hier in nederland, aan de ene kant krijg je terug aan aan de andere kant pakken ze het dubbel terug.
B Tender 4 maanden geleden
En....als je een kind hebt, dat 18 jaar word, dan word dat kind wel opeens geconfronteerd met zelf het ophoesten van een premie van pakweg 130 euro in de maand. Zelfs, als het kind geen inkomsten heeft, dan is de maximale zorgtoeslag 127 euro. Ach 3 euro verschil? Nou, vergeet het maar hoor. Die 385 euro verplicht eigen bijdrage blijven gewoon bestaan. De eigen bijdrage blijft gewoon bestaan. De premie voor een extra verzekering (gebit) komt er gewoon nog bij etc.......En...voor een kind, dat gelukkig niet vaak ziek is....die mag gewoon iedere maand z'n premie blijven betalen en mocht ie toevallig een keer te laat zijn of het niet kunnen betalen, dan hebben ze een stelsel bedacht van die z'n wie en wat weerga niet kent dmv een schandalig hoge boete en wordt in die situatie genadeloos gestraft voor het niet ziek zijn........Heerlijk toch, zo'n stelsel....Wie wil het nou niet?
[email protected] 4 maanden geleden
Eigen risico is nog niet zo erg. Wat wel irritant is,is dat je dan vaak ook nog een eigen bijdrage moet betalen of diensten/medicijnen worden helemaal niet vergoed. En dat zijn meestal geen misselijke bedragen ook. Waarvoor betaal je dan zorgverzekering?!
ehietahoarn 4 maanden geleden
@W.J. de Putter. Een bezoek aan de huisarts valt niet onder het eigen risico! Jij kan dus gerust met je snotneus naar de dokter zonder dat het je een cent kost.
B Tender 4 maanden geleden
En..ik heb het ook nog niet gehad, over de medicijnen, die met name in het buitenland een voldoende bescherming tegen zeldzame ziekten en aandoeningen bieden, maar hier niet vergoed worden......en ik heb het ook nog niet gehad, over de medicijnen, die helpen tegen een bepaalde ziekte, maar gewoon vervangen worden door een goedkoper alternatief, met meer en andere bijwerkingen in het nadeel van de gebruiker. En ik heb het ook niet over de teveel voorgeschreven medicijnen (mn. de oogdruppels die je voorgeschreven krijgt bij een staar operatie) maar waarvan de hoeveelheid te veel is, maar minder kan niet, want het is een afspraak die ervoor vast staat en je de rest dus ongebruikt weer weg kan doen.... En dan heb ik het ook niet over de afspraken die her en der gemaakt zijn en worden tussen behandelaar en farmaceut en kostenverhogend werken...... En ik heb het ook nog niet gehad, dat patiënten, verder moeten reizen, om aan hun aandoening geholpen te kunnen worden. De wachtlijsten en etc. Ook nog niet gehad over de procedure, om een arts te bezoeken, vanwege een gebeuren in het weekend en de manier, waarop de HAP zich verstopt........ En dat alles, terwijl er elke maand een bedrag van 13.000.000 volwassenen x pakweg 100 euro premie = 1.300.000.000 euro er aan zorgpremie binnen komt.......En dan zijn er verhalen, dat als je in het ziekenhuis ligt, de pleister op de wond ten laste komt van de eigen bijdrage en niet vergoed wordt door de verzekeraar. Tsa, je zou je op het hoofd willen krabben, bij zoiets, maar ja, je moet er niet aan denken he, dat je je daarna een beroep zou moeten doen op de zorg.
C.J. de Loof 4 maanden geleden
Afschaffen van het eigen risico zal betekenen dat we allemaal meer gaan betalen. Wederom een sigaar uit eigendoos dus.
Boefdeboef 4 maanden geleden
Laten we eerst de onnodige kosten van de verzekeringen eens nemen, bij CZ bijvoorbeeld, krijg je elke maand een reclame blaadje met onzin, daar naast krijg je ook nog mails. Vraag ik daarom? Nee, dus onnodige kosten. Dan contracten sluiten is dat nodig? Nee, men kan landelijk bepalen wat iets mag kosten. Ik heb alleen mijn huisarts, ik kom daar nooit, maar hij heeft een A4 vol aan declaraties. Die mag een dame elke drie maanden invullen. Zorg gewoon dat die onzin troep verdwijnt. De kosten kunnen dan minstens met 50 % omlaag.
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Natuurlijk moet dit afgeschaft worden! Dat had al lang gebeurd moeten zijn! En het had er eigenlijk nooit moeten komen. Het zorgt er vooral voor dat veel mensen met weinig geld zorg vermijden of langdurig uitstellen om zo de hoge kosten te besparen. Het veroorzaakt dus veel onnodig leed en vervolgens ook nog veel hogere kosten. Dus die onzin onmiddelijk afschaffen!
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Dat zogenaamde "eigen risico" is de zoveelste truc om de zieke hebzuchtige farmaceutische industrie, de commercie in "de zorg" en de zorgverzekeraars nóg meer winst te laten maken.
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Wat veel mensen niet (willen) weten is dat naast o.a. VVD en CDA ook hun geliefde PVV destijds een groot voorstander was voor de invoering van dit "eigen risico". Inmiddels schreeuwde Wilders vlak voor de verkiezingen van de daken dat het zo snel mogelijk moet verdwijnen. Hopelijk is hij tot inzicht gekomen. Dit zal wel weer een hoop minnen en commentaar opleveren want over de PVV mag je nooit iets zeggen. Maar ik houd mij gewoon aan de feiten en spreek de waarheid, ongeacht of iemand dit nu leuk vind of niet.
Domoor 4 maanden geleden
Ik vergelijk de medische industrie wel eens als een archipel van koninkrijkjes met iedere zijn eigen dictator. Met als grote gemene deler : er MOET geld verdient worden en winst gemaakt. Dat is de God van ieder.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.