Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik ga met de kerst uit eten

893 stemmen | Geplaatst op 23 december 2023 | Website

Ja, lekker weg
11.3%
Nee, eet bij familie
23.4%
Nee, gewoon thuis
65.3%

Reacties (7)

GeelHesje 4 maanden geleden
Ik niet. Maar alle Nederlandse daklozen wel. Die mogen met Kerst weer buiten uit de vuilnisbakken eten. Net als de dag voor Kerstmis en de dag na Kerstmis en de dag daarna enz. Voor hun geen gratis bed bad en brood laat staan een gratis 5 sterren hotel met zwembad uitzicht op zee en gratis ongelimiteerd lopend buffet. Gaat daar nog eens wat aan veranderen aub?
GeelHesje 4 maanden geleden
En ook de mensen die elke week in de lange rijen bij de voedselbanken staan gaan dit jaar niet uit eten met Kerst. En ook niet na Kerst. Ook voor hun geen gratis ongelimiteerd lopend buffet. Miljarden gaan er naar de Oekraïne maar er gaat letterlijk geen cent naar de voedselbanken of de mensen die daar door toedoen van Den Haag en Co in de lange rijen moeten staan omdat ze anders letterlijk dood gaan van de honger!!! In Nederland!!! Met dank aan Den Haag en Co die er deze kerst vast lekker warmpjes bij zitten en zich in een of ander 5 sterren restaurant vol vreten aan allerlei super luxe eten terwijl ze de Nederlanders aan het door hunzelf veroorzaakte koude lot overlaten. Maar ook dat is net zoals het bestaan van voedselbanken in een van de rijkste landen ter wereld "gewoon normaal" geworden. En ook daar moet maar eens wat aan gaan veranderen!
Howy Cues 4 maanden geleden
Wat zijn je rechten als je dakloos bent? Iedere dakloze moet in elk geval tijdelijk van bed en brood worden voorzien. Gemeenten zijn wettelijk verplicht alle daklozen die erom vragen tijdelijk op te vangen, ook al komen ze uit een andere regio. Als de gemeente de dakloze opvangt, krijgt die ook aanspraak op een bijstandsuitkering. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand/vraag-en-antwoord/welke-regels-gelden-er-voor-dak--en-thuislozen-in-de-bijstand https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/opvang-en-tijdelijk-verblijf/opvang-daklozen https://open.overheid.nl/documenten/ronl-bb529bd58adc8061e5c058d2fe9671197ba6244f/pd (Nationaal Actieplan Dakloosheid: Eerst een Thuis).
Howy Cues 4 maanden geleden
Als je dan toch je hart opent, open dan ook de deuren van je huis. Of maak van je tuin een minicamping voor daklozen. Camping? Ja, de welgestelde toeristen geven een vermogen uit om te leven als een zwerver. En wel in een woonwagen of tent, dus gezien het aantal campings in Zeeland wordt zwerven een betaalbare luxe.
Peritum ? 4 maanden geleden
Ondanks dat ik een gastronoom ben, mag de tafel des overvloeds aan mij voorbij gaan. Het is niet gepast en verwerpelijk dat zolang er mensen zijn die niet of nauwelijks voedsel kunnen kopen, jezelf vol te stoppen. Ik deel een groot gedeelte van mijn eten met hen die het echt nodig hebben en beperk me tot een stamppot boerenkool kerstmenu. Fijne kerstdagen aan u allen.
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Vanuit de Kerstgedachte eten wij met Kerst juist altijd extra sober. Bijvoorbeeld een stamppot zonder iets erbij. Ondanks de extreme rijkdom in Nederland neemt de (stille, verborgen) armoede nog steeds verder toe. Ik vind het bizar wanneer ik de collectieve koopdrang zie in supermarkten. Een vrouw loopt met een compleet volgeladen wagentje met een kop er op en vervolgens bovendien haar man er nog achteraan met een tweede wagentje... Alsof ze voor een half jaar eten en snoep moeten inslaan... Veel mensen kopen véél te veel in. Ze vreten en zuipen zich twee dagen helemaal vol en gooien dan ook nog eens heel veel eten weg. Helaas is het lang niet voor iedereen feest. Denk eens aan de mensen in Oekraïne, de mensen in Israël en de Gazastrook, de mensen overal ter wereld op de vlucht voor geweld of in honger en dorst. En denk eens aan de miljoenen onschuldige dieren die geen keus hebben maar die na een afschuwelijk "leven" in een overvolle stal stijf van de stress met grof geweld gedeporteerd worden voor een wrede gewetenloze afslachting omdat veel mensen zich nu eenmaal "feestelijk" vol willen vreten met intens dierenleed. Te triest voor woorden. Kerstmis zou een moment van vrede en vreugde moeten zijn, voor ieder levend wezen! Ieder mens en ieder dier. Hopelijk komt dat snel, maar het lijkt vooralsnog momenteel verder weg dan ooit. Ik wens iedereen een vreedzame Kerstmis toe.
B Tender 4 maanden geleden
Lekker, lekkeeeeer thuis. 's Avonds eten thuis laten brengen, voor z'n allen. Wijntje, biertje zelf gekocht. Overdag een genoeglijke overgaven aan eerder gekochte lekkernijen, van vlees, vis, kaas, worst, noten, zoutjes en noem maar op...... Kilo's aankomen in die dagen, maar vervolgens weer een jaar de tijd hebt om er van af te komen. Ik zou toch wel gek zijn, om in een tijd dat het kan, me te gedragen alsof het niet kan?.... Die tijd komt vanzelf wel!!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.