Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mannelijkheid staat onder druk, zeggen jonge mannen

1.779 stemmen | Geplaatst op 21 december 2023 | Website

Eens
41.5%
Oneens
58.5%

Reacties (26)

GeelHesje 4 maanden geleden
Klopt. Mannen mogen geen echte mannen meer zijn en vrouwen mogen geen echte vrouwen meer zijn. Iedereen moet een opgelegde mengeling van vanalles zijn behalve man vrouw of hetero. Zeer typerend voor een maatschappij op de rand van de totale ondergang en dat ook nog eens opzettelijk gepushed door "mensen" die alles haten wat God gemaakt heeft. En het gehersenspoelde volk staat erbij te juichen.
Peritum ? 4 maanden geleden
De gepamperde generatie heeft overal problemen mee. Schop onder hun kont moeten ze hebben, stelletje watjes !
B Tender 4 maanden geleden
Het schijnt dat Viagra helpt.....(van horen zeggen).
GeelHesje 4 maanden geleden
@Serapis: "Van mij mag gewoon iedereen zijn wat hij of zij is" ... echt waar joh? Daar lees ik anders niet veel over mbt jouw mening over mijn persoon. En enig respect jegens wat ik volgens jou ben is ook heel erg ver te zoeken.
Howy Cues 4 maanden geleden
Vraag je aan die volgroeide pubers wat zij onder mannelijkheid verstaan dan is het antwoord niet eensluidend. De een vindt dat zijn mannelijkheid tussen zijn benen hangt, de ander noemt het machogedrag en volgende zegt de baas in huis. Zelfs onderzoekers hebben moeite mannelijkheid te definiëren: 'viriliteit, masculiniteit, zelfverzekerdheid, stoerheid, haantjesgedrag, dominantie en flinkheid'. Als je dit rijtje eigenschappen inademt, komt alleen Superman in aanmerking. Helaas gooit groen kryptoniet roet in het eten, waardoor de maatschappij het moet doen met een geromantiseerde versie, nl. de ridder op 't witte paard. Ook de dooddoener "a man's gotta do what a man's gotta do" huist in menig mannenbrein. Tja, een beetje vent doet wat van hem verwacht wordt. Oftewel elk persoon wordt gedetermineerd door milieu en erfelijkheid. Wat er met de paplepel is ingegoten, heeft invloed op het manbeeld. Tel hierbij je erfelijke eigenschappen (DNA) op dan weet je wie de broek draagt. Alle gekheid op een stokje. Een échte vent is niet in een hokje te plaatsen. Hij laat zich niet 'stereotyperen', want elk mens is uniek. En voor wat betreft de mannelijkheid: wees de vent die je wilt zijn en niet de vent die anderen in jou willen zien.
gerrit v D 4 maanden geleden
Ik heb 5 kinderen en ze zijn allemaal tot hun 6e jaar thuis door ons opgevoed, en niet om 07.00uur gedumt op een opvang en weer opgehaal 12 uur later. De opvoeding is gelijk ook maar uitbesteed aan iemand die mischien onze normen en waarden niet hebben. Mannen willen met uitzonderingen allemaal in de IT sector werken om vooral schone handjes te hebben., nee niet in de bouw in weer en wind en thuiskomen moe en versleten. Te veel worden ze gepamperd tot op het bot. Slappe hap jongens van deze generatie.
Howy Cues 4 maanden geleden
Gods wegen zijn ondoorgrondelijk. Oh, ja? Niet in de erfelijkheidsleer. Daar staat God buitenspel. In de genetica spelen het genotype en fenotype de hoofdrol. Van kolder (.. iedereen moet een opgelegde mengeling van van-alles zijn behalve man vrouw of hetero ..) is in deze biologische wetenschap geen sprake. Wetenschappelijk, zonder ad hoc drogreden, wordt de erfelijkheid beschreven en verklaard. Geen 'argument van onwetendheid' (wat God gemaakt heeft) komt hier aan de pas. God bestaat volgens bepaalde lieden, omdat het niet bewezen is dat het niet waar is. Gelukkig lijdt de erfelijkheidsleer niet onder de religieuze indoctrinatie en kan zij vrijmoedig zeggen dat zij elk mens respecteert, dus ook het zwarte-kousjes-volk en de gele-hesjes-horde.
Frans Elenbaas 4 maanden geleden
Al vanaf het begin van het ontstaan van de aarde, heeft de natuur een briljant idee laten ontstaan. Namelijk een mannetje en een vrouwtje. Zelfs bij bloemen en planten is dat een verzekering voor voortplanting. Dat er tussenvormen zijn, die nog mannelijk of vrouwelijk van aard zijn, doet niets af aan wat de natuur ons voorschrijft: namelijk mannelijk of vrouwelijk. Overigens mogen die tussenvormen er ook zijn, maar het blijft een afwijking. Vraag is hoe zo iets kan ontstaan. Daar wordt onderzoek naar gedaan. Intussen moeten we er voor zorgen dat ook deze mensen tot hun recht komen.
Howy Cues 4 maanden geleden
Vandaar dat je geen opvolging hebt, Gerrit van D. Sommige appels vallen verder van de boom dan dat je gehoopt had. Niet alle kinderen aarden gemeenlijk naar hun vader. Godzijdank zouden de koters G. van D. in alle eerlijkheid wellicht zeggen. 'En bedankt voor het pamperen, papa G v D'.
waggel1 4 maanden geleden
Beetje stompzinnige woke stelling.
Kaiser 4 maanden geleden
waar staat hoe je je als man moet gedragen, krijg medelijden met de huidige generatie watjes die nergens meer tegen kunnen
GeelHesje 4 maanden geleden
Sorry @Howy maar God staat nergens buitenspel. God is in en door Alles en wij leven letterlijk in Zijn gedachte die voor ons werkelijkheid lijkt maar feitelijk niet meer is dan een heel groot levend gedachtebeeld. Het idee God mag dan voor velen onzichtbaar ver weg onbegrijpelijk en ongrijpbaar zijn maar God is het enige dat bestaat en niet alleen letterlijk overal aanwezig maar tevens zowel innerlijk als uiterlijk het meest dichtbijzijnde dat je je maar voor kan stellen.
BaGj 4 maanden geleden
Blijf wat en wie je bent, maar gedraag je !
DIYA 4 maanden geleden
Verwende watjes zijn het nu. Ben gelukkig versierd en getrouwt met een echte vent.
Verzamelaar1978 4 maanden geleden
Onder druk? Tja vind je het gek. Google eens een politie foto of soldatenfoto van toen zoals bijv. jaren 30-50 en doe dit van deze tijd. Om te kotsen. Wat denk je wat al die opgedrongen maatschappelijke ontwikkelingen doen? 'roze in blauw' bij de politie enz enz. Flikker generatie. Block me maar maar de 'waarheid' doet pijn. Een man is een man en een vrouw is een vrouw en van die simpele logica wilt men ook al af! Wat denk je dan op den duur.........Ik zie zelfs puberjongens met gelakte nagels. Deed je dat in mijn tijd dan kreeg je een plak hout in je nek en dat is precies zoals het hoort. Je moet als meerderheid niet de normen en waarden laten opdringen van een geflipte minderheid. Rekening houden ok maar dit wordt zelfs door de overheid en media gepromoot. Alles om de voortplanting te beperken maar goed.............voor je het weet ben je een wappie. Helaas hebben die het vaak bij het rechte eind.
gerrit v D 4 maanden geleden
Howy Cues. Ik heb een bedrijf met ruim 150 ha. 2 zonen boeren er in Frankrijk, 2 hebben een boot en varen de rijn op en af. 1 dochter werkt in de zorg. Bedrijf overnemen kost een vermogen. Wie wil er nu nog boeren in deze tijd .
wij zijn het 4 maanden geleden
Als je bij bijv. Scapino allerlei hakschoenen ziet staan in maat 45 voor de man die dat wil dragen, dat er jurken in mannenbreedte zijn... Dat zou je kunnen zien als 'onder druk staan' van de mannelijkheid. Ik denk juist dat je het nuchter moet bekijken. Al dat stomme vrouwelijke gedoe voor mannen zorgt er juist voor dat de mannen zich veel te mannelijk voelen voor dat rare gedoe. Geen probleem dus.
jacobo 4 maanden geleden
Laat iedere man/vrouw in zijn/haar eigen waarde, er lopen al genoeg betweters rond.
Leo Vlaar 4 maanden geleden
Bij het zien van zoveel schoons kan de druk behoorlijk oplopen
Sluusje 4 maanden geleden
Niks nieuws onder de zon. https://isgeschiedenis.nl/nieuws/transgender-van-de-oudheid-tot-nu
Howy Cues 4 maanden geleden
God, Boeddha, Allah, Jahweh of atheïst, het doet er niet toe. Je dient een goed leven te leiden. Ik ben een mensen-mens, geen god-mens, dus ik communiceer niet met een hogere macht, zoals God tot jou spreekt. En als jouw God zwijgt, kan je hem laten zeggen wat je wilt. Oftewel de mens schiep God. En niet omgedraaid. Voordat de discussie onmiskenbaar in een gebed zonder einde strandt, wens ik je veel geloof en vertrouwen toe in het bestaan van een opperwezen. Iemands overtuiging in twijfel trekken, is water naar zee dragen. Ik stop mijn tijd en energie liever in andere zaken, Geel-Hesje. Desalniettemin houdoe en toedeloe.
volijke 4 maanden geleden
Fijne Kerst!!
pappajesse 4 maanden geleden
Oh mn antwoord was niet infantiel genoeg voor dit forum nog een keer dan. NOU zeg!
pappajesse 4 maanden geleden
wat een mietjes
dutchy71 4 maanden geleden
Loop maar eens een dagje met mij mee, Dan zal ik laten zien wat inhoud een man heeft. En niet zeuren achteraf dit moet je volhouden tot je de 70 hebt bereikt. Dus dit vroegtijdig ziektewet tja en dan is je mannelijkheid wel weg, Dit wordt je min of meer opgelegd, Het probleem is dat ik geen wachtgeld krijg van 15.000 Euro.
ST DEKEN 4 maanden geleden
Het probleem is duidelijk, maar zal wel weer opgelost worden als ze de dienstplicht weer uit de ijskast gaan halen, deze is tenslotte nooit afgeschaft maar sins 1 mei 1997 uitgesteld. Nu met de huidige situatie aan onze oostgrenzen zal het wel weer gaan gebeuren dat er een fijne opleiding sergeant weer eens fijn in de oortjes van onze fijne jonge ( mannen) zal gaan brullen. Kan niet wachten. Dit is het moment dat een man zich weer een man zal gaan voelen. Probleem opgelost
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.