Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Minister wil verplichte cursus vóór aanschaf van een hond

2.854 stemmen | Geplaatst op 19 december 2023 | Website

Eens
67.1%
Oneens
32.9%

Reacties (31)

Kaiser 4 maanden geleden
helemaal mee eens , zou ook moeten gelden voor het nemen van kinderen .
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Ik ben het hier wel mee eens, mits het gaat om een betere omgang met de hond, het dier gezonder en gelukkiger te maken, het zowel voor de hond als het baasje als de omgeving plezieriger te maken en mensen bewuster te laten kiezen of zij er wel verstandig aan doen om een hond te nemen, om zo impulsaankopen te voorkomen. Een dier neem je in principe voor zijn/haar hele leven en je moet goed beseffen dat het geld kost, dat het elke dag verzorging nodig heeft, dat je het een aantal malen per dag uit moet laten en minstens een maal per dag een flink stuk mee moet lopen, ook wanneer het regent, waait, koud is, dat het soms naar de dierenarts moet, dat het ook goed verzorgd moet worden wanneer je met vakantie wilt of een weekend weg gaat, enz. Als je dat goed beseft en er voor over hebt kun je enorm veel plezier, warmte en liefde van een dier hebben en veel met hem/haar delen.
No summer this year 4 maanden geleden
Zinloos. Je toont een goed voorbeeld bij cursus en daarna niet meer. Geldklopperij. Cursus stront opruimen zou beter zijn. We verzinnen steeds meer onzin. Verplicht keuren rijbewijs elk jaar en de dag erna val je om. Ook geldklopperij. Nexit is voor alles de oplossing.
Howy Cues 4 maanden geleden
Verplichte cursus? Onzin. Zelfs in de hondenwereld staan de neuzen in verschillende richtingen. De één prefereert de Martin Gaus methode, de ander de aanpak van Cesar Milan en de volgende zweert bij hondenfluisteraar Klaas Wijnberg. Als je een hond neemt, haal je een wapen in huis. En de ene hond is de andere niet. Een Chihuahua is gefokt voor andere doeleinden dan een Dobermann, dus voor bepaalde hondenrassen zou je 'een soort wapenvergunning' moeten instellen. Wil je een waak- of verdedigingshond dan is bijvoorbeeld voor het halen van een brevet een verplichte politiehondentraining noodzakelijk. Voorts moeten de geestelijke verwekkers (de fokkers) aan hogere eisen voldoen. Hun fokmateriaal moet gedragstesten ondergaan om zo het kaf van het koren te scheiden. Bovendien ben ik van mening dat bepaalde hondenrassen (de zogenaamde lijst van bijtgrage, gevaarlijke honden) niet aan particulieren verkocht mogen worden. Bepaalde karaktereigenschappen zijn er eeuwen lang in gefokt en die haal je er niet uit met een huis-tuin-keuken-cursusje. Zelfs de meest ervaren 'hondenbezitter' of 'hondenfluisteraar' weet zich in bepaalde situaties geen raad. Dus als zo'n wapen (bijtgraag hondenras) in verkeerde handen valt, is en blijft de hond een ongeleid projectiel. Bezint eer gij begint, is het motto.
Karel33 4 maanden geleden
altijd een amstaf gehad. ja, die dieren KUNNEN agresief zijn. maar als het baasje daar vanaf het begin niets tegen doet kan het verkeerd gaan. amstafs zijn prima te controleren mits daar vanaf het puppy zijn daarmee is begonnen. dat moet dus in de eerste maanden gebeuren. daarna wordt het lastiger. ik heb er nooit moeilijkheden gehad. het dier kreeg veel aandacht--wandelde veel in kreeg het beste eten en hoorde bij ons.
Peritum ? 4 maanden geleden
Verplichte cursus bij het aanstellen van een nieuwe minister?
ribaat 4 maanden geleden
de 0verheid wilt het vertr0uwen terug winnen van de bev0lking, waar is het vertr0uwen van de 0verheid in de bev0lking? dit c0mmunistische regime is v0lledig gest00rt!
gerrit v D 4 maanden geleden
Beter is het houden van honden en katten totaal te verbieden . Neem een goudvis of een koy karper. Ze bijten niet en ze schijten je tuin ook niet onder en als je ze zat ben dan hup op de bbq of als alternatief, kieper ze in het toilet als je geen vis lust.
arie reijnhout 4 maanden geleden
Verplichte cursus voor de baas, voor het opvoeden van een hond! Daar begint het mee.
dasy 4 maanden geleden
door dit soort idioten worden we geregeerd
C.J. de Loof 4 maanden geleden
Online cursus zie ik niks in laat ze die beesten verplicht muilkorven als ze buiten zijn, probleem opgelost lijkt me. Als we dan toch bezig zijn met het oplossen van wereld problemen laten we dan ook verplichten om je kat op eigen terrein te houden. het is toch van de gekke dat iedereen die k.. beesten zo maar los kan laten lopen en in andermans tuin kan laten schijten.
Mieppio 4 maanden geleden
Zeker als het om vecht honden gaat, dobberman, pitbull, rottweilers, staffordshire-achtigen en ga zo maar door. En de baasjes gaan steeds meer op de honden lijken dus hebben ook dat gedrag.
Mieppio 4 maanden geleden
nog even een aanvulling: een fok verbod voor alle bijtgrage honden en zeker voor de rassen die hier boven staan.
Peter D? 4 maanden geleden
Ja natuurlijk. En ook een cursus aanschaf voor alle andere huidieren en kinderen ook voorhet oppassen op mens en dier. ( babysitter, opa en oma etc.) Ook voor de aanschaf van een huis en natuurlijk ook alle minder snelle vaartuigen. Cursus doordacht stemmen. Algemeen cursus gezond verstand gebruiken.
J.Vet 4 maanden geleden
weer zoiets lomps, niets meer dan geld klopperij. mensen die aantoonbaar misbruik maken van hun beesten een verbod op leggen. voor hoever dat hanteerbaar is. en natuurlijk zijn er weer een hoop die maar wat graag meer regeltjes zien om voor een ander te bepalen hoe het werkt. de ziekelijke bemoei zuchtigheid van mensen komt de spuigaten uit.
li-me-sha 4 maanden geleden
Ik wordt zo moe van het steeds maar verbieden, verplichten etc. Dit wordt weer gewoon een verdienmodel. Toen wij honden hadden, zijn we met ze op puppycursus gegaan, maar omdat we dan lekker bezig zijn met de pup en gelijk met andere honden leert om te gaan. Maar vergis je niet, die puppycursus is niet voor opvoeden van de hond, maar opvoeden van de baas. Oftewel de baas leren hoe de hond aangestuurd kan worden etc. Zelf ben ik als kind opgegroeid met honden en we hebben altijd fantastische honden gehad. Als kind zelfs een hond die me naar school bracht en dan een ommetje deed en dan naar huis ging. Tegen de middag door mijn oma weer op pad werd gestuurd om me op te halen van basisschool en dan braaf voor het hek op me zat te wachten en we gezellig samen naar huis gingen (zonder riem). Tegenwoordig kan dit niet meer, want alles moet volgens strakke regels. Toch was dat een bijzondere mooie tijd. Maar goed dat terzijde.
heul 4 maanden geleden
Heeft die minister niets beters te doen dan deze onzin.
fiat124sport 4 maanden geleden
Daar hebben we weer de linkse verplichten club. Ze zijn nog aan het proberen er alles door te drukken . Stop er mee. Tot slot tegen klimaat en stikstof onzin voor 130 voor 50 in de stad. Stop verduurzaming voor gas en fossiel
Howy Cues 4 maanden geleden
Ook in de politiek geldt dat 'blaffende honden niet bijten'. Een cursus "voor de aanschaf van de hond" is zoiets als een "kind leren lopen voordat het opstaat". Een beter idee is dat de Raad van Beheer strengere regels opstelt aan de verkoop van honden. Hierbij moet een gedragstest, lectuur (de 10 gouden regels over kinderen en hond) en puppycursus van de hond sowieso verplicht zijn. Opvoeden doe je niet vooraf (voor de aanschaf) maar direct als je de hond in huis haalt. Jij bepaalt als roedelleider de regels van het huis. In een hondenwereld geldt de wet van de sterkste of de best aangepaste. Er is er maar één de baas en dat ben jij. Geen democratie, maar dictatuur. Jij bent de baas der bazen. Laat nooit zien dat je het overwicht verliest, want een beetje dominante hond neemt jouw plaats als roedelleider over. Ook kleine, schattige hondjes flikken dit. Mis je charisma en andere leiderscapaciteiten, schaf dan nooit een hond aan. Zelfs de grootste goedzak kan het eens op zijn heupen krijgen. Met een hond haal je niet alleen een 'kind' in huis, maar ook een 'geladen' wapen. In verkeerde handen kan dit weleens verkeerd uitpakken. Meer dan 150.000 bijtincidenten per jaar toont aan dat "mijn hond doet zoiets niet" verkeerd wordt ingeschat. Bezint eer gij begint.
pappajesse 4 maanden geleden
Ik zie dat veel mensen hun vertrouwen in god losgelaten hebben om er managers voor terug te zetten....... Zie kaiser met zn opmerking. OOk grappig om te zien dat het verdelen zn werk doet. Daar waar ONZE overheid een oorlog wilde in oekraine en wij nee zeiden via democratisch referendum. Of de vaccins (biologische wapens) die ongetest door Diezelfde overheid en media zo aan de man gebracht werden. Daar waar regels en verantwoording zou moeten gelden is het er niet en wij gaan wel elkaar de maat nemen. Zielig. Trap eens naar boven,.
D.M. 4 maanden geleden
Goed idee, maar gaat nooit gebeuren.
pappajesse 4 maanden geleden
Katten hebben wel 5 miljoen bijtincidenten per jaar? ligt niemand wakker van. next zielig geneuzel om niks. Beetje het hondepoep verhaal van afgelopen 40 jaar in NL. (het topic van de burger) (dat is beetje het niveau voor de burger) echte problemen lossen de groten op.
Fatsoen 4 maanden geleden
Pak eerst de broodfokkers maar aan, dieren die uit het buitenland gehaald worden, het verkopen van dieren via marktplaats e.d. en mensen die hun dieren slecht behandelen en na een boete weer vrolijk verder gaan met het uitbuiten van huisdieren.
Politieke 4 maanden geleden
Neem nu als voorbeeld een Bassethoud. Het zijn van nature niet agressieve honden die voor wat lekkers bij herhaling wel wat willen doen, maar commando's als zit en stellen krijg je ze niet aangeleerd. Maar het aparte knuffelige karakter van deze soort is geweldig, ook voor kinderen. Die kun je niet op cursus sturen.
B Tender 4 maanden geleden
Stronthonden en Schijtkatten horen sowieso niet meer in onze huidige civiele maatschappij....Uitgezonderd, die honden en katten, die een functie in onze maatschappij vervullen. Denk dan met name aan honden die een terrein bewaken, honden die ingezet worden bij opsporing van criminaliteit (drugs etc), honden die een epileptische aanval aan voelen komen, blindengeleidehonden en meer. Maar verder, die functieloze in openbare schijters, die horen niet meer in deze maatschappij thuis......Nog minder....die bijtgrage honden, waarvan het baasje zegt, dat het aan de opvoeding van het baasje ligt, in hoeverre een hond agressief is.....Ja, totdat..."doet ie anders nooit hoor", als een leister op de wonde moet worden beschouwd. Vele rassen van bijtgrage honden, zijn impulsief en niet te vertrouwen en veelal jaloers op een in hun ogen een concurrent in aandacht.... Menig klein kind, is daarvan de rekening gebleken....Het blijft de (onbetrouwbare) aart van het beest en daaraan, kan een "baasje", niets aan veranderen. Zelfs.....als een baasje zijn zwakheid vertoont, kan hij zelf de klos worden.....Wat die andere schijters betreft....die zijn er niet voor hun genoegen, maar voor het baasje....Het baasje, dat in z'n liefde voor het beestje te bedonderd is om z'n stront ook maar netjes op te ruimen en het zelfs nog gek vind, dat er hondenbelasting geheven word......Wordt trouwens tijd, dat die belasting ook voor schijtkatten zou worden ingevoerd.....1 tot 7 katten, (geen uitzondering), die lekker hele dagen buiten gelaten worden, niet naar omgekeken wordt en de populatie van ons vogelbestand, naar hartenlust mogen uitmoorden, onder het mom van "het zit in hun natuur he".......
B Tender 4 maanden geleden
Hondenbeten in Nederland In ons land worden elk jaar zo'n 150.000 mensen door een hond gebeten. Gemiddeld is ruim dertig procent van deze bijtincidenten zo ernstig dat er een dokter of een ziekenhuis aan te pas moet komen. Kinderen zijn vaker het slachtoffer van bijtincidenten dan volwassenen.............Leuk he?
Leo Vlaar 4 maanden geleden
Minister wil verplichte cursus vóór aanschaf van een hond ? o jee daar krijgt boomer zelfs een natte neus van. 12.000 à 15.000 euro per persoon betalen illegale asielzoekers voor een plaatsje in de boot aan het mensensmokkelaars gilden enkele reis en overtocht richting EU waaronder Nederland . De komst van een groep van 300 asielzoekers naar een hotel van Van der Valk in Uden houdt de gemoederen al langer bezig. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) had eerder met de gemeente Maashorst afgesproken dat de groep op 11 december zijn intrek zou nemen in het hotel, om er tot uiterlijk 1 oktober 2026 te blijven.
Leo Vlaar 4 maanden geleden
Beste mensen een kinderspeelveldje is geen honden uitlaat en poep plaats
Leo Vlaar 4 maanden geleden
Beste mensen een kinderspeelveldje is geen honden uitlaat en poep plaats
B Tender 4 maanden geleden
Asielzoekers naar Ter Apel, komen per bus hoor. Netjes afgeleverd totaan de poort. Of dacht men werkelijk, dat ze kwamen lopen??.....Ha,ha, het laatste stukje dan, naar de poort toe. Wie zit er achter?? Tsja...wie het weet mag het zeggen......Maar er is geen directe oplossing voor en altijd weer een puzzel, hoe verder na Ter Apel...Over mensenhandel gesproken !! Kappen ermee, genoeg is genoeg. Grenzen dicht.....en vooral.....retourtje naar huis.
isdatzo 4 maanden geleden
Als iemand niet voor een hond kan zorgen,of welk dier dan ook. mijn zoon kwam ma. Die pup komt niet buiten. We hebben in overleg hem een top honden gegeven. Is ook een hond die op lijst staat gevaarlijk!
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.