Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Voorrang voor leraar en agent op de huizenmarkt

4.482 stemmen | Geplaatst op 15 december 2023 | Website

Eens
28.9%
Oneens
71.1%

Reacties (43)

Kaiser 4 maanden geleden
ondanks dat ze nodig zijn in Zeeland, vind ik dat eigen inwoners voor moeten gaan , je zal maar 2 of 3 jaar moeten wachten ,en dan zien dat een agent voorrang krijgt , onverteerbaar !
Pindakaas1983 4 maanden geleden
Wat een onzin staat ook verpleeger bij dus even een jaartje als verpleeger werken voorrang krijgen en dan terug naar je reguliere baan. Wie verzint deze onzin ???
cowboy 4 maanden geleden
Die kansparels onderaan de lijst zetten dat moet er gebeuren,eigen volk eerst .
Zomervliegje 4 maanden geleden
Nee natuurlijk niet! Stop gewoon met asielzoekers!
C.J. de Loof 4 maanden geleden
Ik ben voor volledige vrije(woning) markt, het laatste wat je wil is dat deze groep voorrang krijgt. De verkiezingen zijn duidelijk geweest denk ik, dus laat ze het asielbeleid aanpassen en als de corrupt EU daar tegen is moet daar ook maar een streep door! EU heeft weer eens laten zien hoe het allemaal werkt, eerst Hongarije een zak met geld geven en de volgende dag zijn ze dan even afwezig tijdens de stemming zodat ze verder kunnen met Oekraïne in de EU halen.
Karel33 4 maanden geleden
achteraan aansluiten--er zijn er 10tallen die al meer dan 12!! jaar op een woning wachten en de zogenaamde statushouders: onderaan de lijst zetten. van de gekke om personen die nog nooit iets hebben bijgedragen voorrang te willen geven.
Mieppio 4 maanden geleden
wat den je van huizen bouwen. De aannemers zijn druk met beleggingshuizen maar voor de gewone man komt er niets. Eigen volk eerst
Tim#14 4 maanden geleden
En nu zie je dus wat er gebeurt na zo'n verkiezingsuitslag: het racistisch gespuis voelt zich veilig genoeg om hun smerige eigen-volk-eerst-teksten te produceren. De ratten hebben het schip verlaten.
fiat124sport 4 maanden geleden
Nee geen mensen meer binnen ons land is vol dan heb je dit soort problemen niet. Geen uitzonderingen of voorkeurs positie. Stop de klimaat en stikstof onzin minder links geluid blij dat bosman voorzitter is nu Wilders nog als president dan gaan we dit land eindelijk weer eens terug op de rit krijgen terug naar 130 stop verduurzaming stop de brainwashing van elektrische auto, wind en zon voor fossiel en gas .
B Tender 4 maanden geleden
Voorrang krijgen?.....Op wie dan? Er zijn al zoveel groepen, die voorrang krijgen dat ze het nog in categorieën zullen moeten gaan verdelen.......En de gewone woningzoekende, zonder categorie bungelt nog verder onderaan.....Als ik zie, hoeveel ingeschrevenen er nu soms op een woning reageren, dan krijg je al tranen in de ogen..... Gewoon bouwen, bouwen en bouwen en geen CO2 gezeik. Nog voor de CO2 uitspraak, kwam de regering het aantal jaarlijks te bouwen woningen al niet na. In de loop der jaren alleen maar gekker geworden.
pappajesse 4 maanden geleden
nou moe.....
Peter D? 4 maanden geleden
Leraar, agent…..bouwvakker, installateur, verplegende, tandarts, automonteur etc.
Howy Cues 4 maanden geleden
"Eigen volk eerst". De ratten, paria's, outcast, melaatsen, racisten, bruinhemden en drop-outs komen uit de kast. Gadverdamme. Het ontbreekt dit soort misfits aan enig historisch besef. Ikke, ikke en de toekomst kan stikke. En zo dadelijk weer klagen dat er te weinig docenten en politieagenten zijn. Gadverdamme, wat een ka-uu-tee-volk.
fiat124sport 4 maanden geleden
Kijk Howy dit is nu een echt typisch linkse reactie. Er is geen klimaat of stikstofprobleem. We hebben te veel mensen hier op dit kleine land en willen stroom verbruiken om onze batterij auto te voeden. Dat is schoon daardoor overal wind en zon energie maar hoe het gemaakt wordt daar mag niet over worden gesproken bah kots misselijk van die verduurzaming die ons alleen maar elende brengt. Stop er mee rechts is nu aan de macht. De wereld vergaat niet. Leef en geniet.
Farmer. 4 maanden geleden
@Howy Cues, ik had u hoger ingeschat. Stop met de ongefundeerde stigmatisering van andersdenkenden. Niemand van de bovenstaande reacties heeft zich racistisch geuit. Kritiek op het asielbeleid heeft natuurlijk niets te maken met racisme. Met "bruinhemden" doelt u vermoedelijk de voormalige SA mannen uit Hitler Duitsland. Die vergelijking met de bovenstaande reacties is natuurlijk al helemaal absurd. En zeker, om het tekort aan agenten, leraren en verplegers in bepaalde regio's tegen te gaan zou voorrang op de woningmarkt zeker een optie kunnen zijn. En tenslotte, het begrip "Eigen volk eerst" waar ook Tim#14 zich aan ergert, heeft door voortdurende framing een negatieve lading gekregen maar strikt objectief genomen wordt dit op veel andere terreinen ook toegepast. Denk aan importmaatregelen om de eigen markt te beschermen, de verdeling van de corona vaccins en de strategische olie en gasvoorraden. Er zijn ongetwijfeld nog veel meer voorbeelden te noemen waarbij een land maatregelen neemt t.b.v. eigen gewin.
Howy Cues 4 maanden geleden
"Eigen volk eerst" is geen mening, maar racisme. Zoals gewoonlijk worden alle drogredenen uit de kast getrokken om elkaar - het Eigen Volk - schoon te praten. De politiek-melaatsen van vroeger durven nu openlijk hun mensonterende denkbeelden te projecteren. Tenslotte zegt hun Führer ook "Eigen volk eerst". Ondanks dat dit nationalistisch statement niets van doen heeft met voorrang verlenen op de huizenmarkt, gaat de kreet "eigen volk eerst" onder dit gepeupel een eigen leven leiden: eerst het volk en dan pas de democratische rechtsstaat. Merkwaardige denkpatroon, te meer de in Nederland opgeleide leraren en politieagenten Nederland als thuisland hebben. Geen huis, geen werk is geen toekomst in Zeeland. Heel Nederland, behalve "eigen-volk-eerst-fanatici, verlangt naar afgestudeerde leraren en politieagenten. En voor wat betreft de voorrang, rechts heeft niet altijd voorrang. Voor al het volk dat 'eigen volk eerst' in de mond neemt, heeft totaal geen historisch besef. Hoeveel Heimat hebben eigen-volk-eerst-fanatici nodig? Er is plaats genoeg in jullie rattenholen. Gadverdamme.
B Tender 4 maanden geleden
Heel simpel... Alleen vanuit een eigen sterk volk, kun je andere zwakkere helpen. Als anderen die positie aanvreten, heeft het sterke volk, noch het zwakkere een toekomst meer...... Maw...alleen vanuit een sterke positie, kun je zwakkeren helpen....Van de zwakkeren kun je niks verwachten.....die zitten altijd alleen te janken over wie de zwakste is.......Vandaar "eigen volk eerst"....En wat bruinhemden betreft.....gewoon 1x in de week in het wasmachine en ze zijn weer helemaal wit.
Howy Cues 4 maanden geleden
@Farmer, gebruik je boerenverstand: https://www.ensie.nl/woordenboek-van-populair-taalgebruik/eigen-volk-eerst. Koekeloer anders eens bij Jan Maat en de zijnen (eigen volk eerst). En over bruinhemden gesproken, is historisch besef.
Kaiser 4 maanden geleden
Farmer , toch gemakkelijk op te lossen , vervang eigen volk eerst , door eigen inwoners eerst , en dat mag wat mij betreft iedereen zijn
Farmer. 4 maanden geleden
@Howy Cues, ik doe nog één poging m.b.t. tot uw stelling dat "eigen volk eerst" racisme is. Laten we als voorbeeld eens de arbeidsimmigratie nemen uit b.v. Polen of Roemenië. Stel dat door toename van arbeidsimmigranten de werkgelegenheid in Nederland in gevaar komt. Het daarop volgende reguleringsbeleid van de overheid kan toch moeilijk als racisme worden bestempeld?
fiat124sport 4 maanden geleden
Het heeft inderdaad niets met racisme te maken hoe kan je nu zo veel mensen binnen laten er is geen plek en bijna niemand wil ze hebben. Je ziet het verzet. Het is erg maar ik ben voor opvang in de regio Nederland is veel te klein. 50000 mensen hadden ze het over besef heel Terneuzen komt er bij maar ja kan allemaal volgend links want dat is sociaal we moeten helpen ja Nederland naar de klote om maar zo te zeggen. Nogmaals niks discriminatie. Het is genoeg geweest.
Farmer. 4 maanden geleden
En natuurlijk wordt onder "eigen volk" verstaan elke inwoner van Nederland. Van blonde blanke Fries tot donker getinte Limburger.
pappajesse 4 maanden geleden
Eigen volk eerst is wat ieder verstandig mens doet. Zie bilderberg zie who zie rutte. OOK de staat doet aan eigen volk eerst alleen zij met bsn nummer horen erbij en ontlenen rechten zoals scholing zorg huisvesting. Maar volgens de howy´s in de wereld hoort alles te mengen tot grijze massa. Eigen volk eerst doen we zo vaak gevaccineerde eerst..... enz..... Weten we al hoe rassen gemaakt worden?
Bram Altman 4 maanden geleden
Vandaag een lijvig rapport ontvangen door demissionair minister De Jonge aangaande discriminatie. Komt voor in alle delen en organisaties van de samenleving en straks dus ook in georganiseerd verband op de huizenmarkt. Het gaat dan niet over geloof, afkomst, seksuele voorkeur of beperking maar over welke werkgever ik heb. Dus als monteur heb ik straks minder kans op een woning dan een leraar of agent? Het moet niet heel veel gekker worden in dit doodzieke gestoorde landje. De ene groep voortrekken of meer kansen bieden geeft automatisch discriminatie tegenover een andere groep. Zijn er in politiek Den Haag alleen zwakzinnigen bezig om dit soort discriminatie wettelijk toe te staan? Vreemd dat er in de maatschappij zoveel wantrouwen tegenover de politiek bestaat, vind u ook niet? Hoeveel wetten zijn er de afgelopen jaren aangenomen waar het overgrote deel van de belastingbetalende bevolking baat bij heeft? Precies, u raad het al, nul komma nul.
Howy Cues 4 maanden geleden
Wanneer valt het kwartje? Stelling: "Voorrang voor leraar en agent op de huizenmarkt." Hiermee zijn bepaalde lieden het niet mee eens. Het argument luidt: eigen volk eerst. We weten inmiddels dat deze kreet in is strijd met de wet. De kiesraad heeft zich in 1989 hierover al uitgesproken. Bovendien slaat dit argument als een tang op een varken, omdat de leraar en de politieagent "eigen volk" is. Allicht delen leraar en politieagent de mening "eigen volk eerst" niet, maar dit is geen argument om voorrang af te wijzen en wel voorrang te verlenen aan personen die deze mening welgevallig zijn. Nogmaals: Voorrang voor leraar en agent op de huizenmarkt heeft niet te doen met "eigen volk eerst".
Domoor 4 maanden geleden
Les 1 economie. Hoe krijg ik de prijzen stijgend. Zorg dat er een schaarste is . Liefst van wat iedereen nodig heeft.
Karel33 4 maanden geleden
farmer: niet reageren op dat uit buitenechtelijk geknutsel ontstane voortbrengsel. gewoon doodzwijgen.
Howy Cues 4 maanden geleden
Volg dan je eigen advies op, Karel33. Ten eerste reageer je indirect. En ten tweede ben je een smet voor het principe 'eigen volk eerst'. Of is dat exotische, uitheemse vrouwtje van je ineens een uitzondering op de regel? Ach, ze weet toch niet beter. Als ze in de rij bij de supermarkt staat, zegt ze op commando: 'gaat u maar voor, eigen volk eerst hoor'. Tja, Karel33, ik snap dat je cognitieve functies en vaardigheden achteruit gaan, behalve vergeetachtigheid dan, dit gaat je steeds beter af.
xjxjxjx 4 maanden geleden
Behoorlijk racistische stelling zeelandnet! @Cowy In de zandbak van de kleuterschool zeiden we altijd:"wat je zegt ben je zelf" Ben je die fase al ontgroeid? Of zit je nog in de orale fase?
Howy Cues 4 maanden geleden
@Pappajesse, dat je nooit verder gekomen bent dan het aap-noot-mies-leesbordje en het telraampje, is geen nieuws onder de zon. Vandaar jouw raciale kletspraat en pseudowetenschappelijke nonsens. Met je neonazistische en witte nationalistische ideeën over rassenleer sla je totaal de plank mis. Er is slechts één ras: de mens, welke niet te onderverdelen is in genetische subgroepen. Tenzij je leunt op vooroorlogse ideeën van rassenleer en eugenetica, is verdere uitleg overbodig. Allicht word jij dan nog ten tonele gebracht in de serie "Eigen volk eerst'.
chielvd 4 maanden geleden
howy cues volgens mij voel je je heel wat. maar je slaat wel behoorlijk wartaal uit
waggel1 4 maanden geleden
Tjonge,tjonge wat een gedoe allemaal. Gewoon woningen bouwen asap. Maar ja, das slecht voor de prijzen op de huizenmarkt en bovendien geven ze die pegeltjes liever uit aan oorlogen, eindeloos stiktsofgezever en het vermijden van o,ooooo1 gr opwarming. Ben benieuw wat een nieuwe regering gaat doen. Als die er komt.
Tramper Kees 4 maanden geleden
In Nederland is tegenwoordig 1 op de 3 leerlingen dyslectisch en heeft moeite met lezen en kan niet rekenen. Dat is 33% dat komt door te weinig leeraren. en dus moet die groep koste wat koste verdrievoudig worden en met voorrang een huis krijgen. Het aantal agenten moet verdubbeld worden en die zijn ook hard nodig. Daarna eigen volk eerst, dus eerst alle Nederlanders die hier geboren zijn een huis, en daarna pas de statushouders.
No summer this year 4 maanden geleden
@Tramper kees, hoe komt die dyslectie? Juist teveel andere Nederlanders. Die hebben een achterstand omdat er thuis geen Nederlands wordt gelezen of gesproken. Voertaal meestal taal van herkomst. Dat is t probleem. Nexit is de oplossing en close frontiers.
pappajesse 4 maanden geleden
Ey howy we zijn het eens er bestaan geen mensenrassen dus laten we het niet meer over rascisme hebben het bestaat gewoon niet. Vandaar steeds mijn vraag hoe komen we aan rassen. Met de rest van je verhaal kan ik weinig en zou ik hulp zoeken:)
pappajesse 4 maanden geleden
Slecht lezen en schrijven is niet te wijten aan leraren. Ze moeten het doen met wat ze opgedragen krijgen behandel allen gelijk.(alle rugzakjes bij elkaar) Ja dan kom je al snel uit bij de domste en wordt DAT het niveau,al jaren bekend. Waarom ze ermee doorgaan kan u zelf wel bedenken.....:P)
pappajesse 4 maanden geleden
leraren en politie zijn nog oude tijd.... Binnekort software en IT-surveilance. Maar leuk gevonden voor weer een managerslaag en regels :) Er wordt hard gewerkt van ons geld.
fiat124sport 4 maanden geleden
Woningen bouwen is geen oplossing ik vind Nederland vol genoeg met al die gebouwen. Geen mensen meer binnen is de enige oplossing. Er staan genoeg gebouwen. Knap oude kantoor gebouwen die leeg staan op en maak daar huizen van . Dan blijft de werkgelegenheid bestaan . Maar overal bouwen en Nederland nog voller en overzichtelijk maken is ook niet de oplossing. 50000 mensen is al heel Terneuzen bedenk dat wel en er komen er vaak nog meer binnen blijf zeggen hoe kan dit nou op een klein land als Nederland
Frans Elenbaas 4 maanden geleden
Ik vind het een goed idee. Maar wel alleen als de leraar en/of politieambtenaar voor langere tijd deze baan neemt. In een contract is dat goed vast te leggen. V.w.b het premierschap: liefst geen vriendje van de heer Poetin! Overigens kun je wel zeggen dat de heer Wilders het slim speelt, De rol van premier: lief en aardig overkomen en controversele onderwerpen in de ijskast, vrieskast of schuurtje. Wat maakt het uit. Het blijft in ons verkiezingsprogramma staan, en halen het op een geschikt moment eruit. De rol van de mensen met een smalle beurs: eigenrisico afschaffen. Gevolg dat de premies omhoog gaan! De rol van eigen volk eerst: geen ontwikkelingsgeld meer naar arme landen. Dus nog meer asielzoekers! De rol van diplomaat: zogenaamd praten met een Poetin die kinderen deporteert. Dus welkom aan de Russen. Wat maakt het uit dat er 200 Nederlanders uit een vliegtuig zijn geschoten. De rol van Nederland op de 1e plaats: dus uit de eu, met gevolg dat bedrijven worden verplaatst, en we komen te zitten met werklozen. De rol van ontkennen van een natuurprobleem: dus geen windmolens, geen zonnepanelen, Dus grotere energieprijzen, die de mensen met de smalle beurs zullen raken. De rol van vaderlands liefde: het belachelijk maken van andere culturen. Wij hebben thuis een keukenrol, die rol kun je ook overal voor gebruiken. En daarna....... in de prullenbak. Eigenlijk dom, dat ik niet op die keukenrol die Geert Wilders heet heb gestemd. Je kunt hem namelijk overal voor gebruiken.
pappajesse 4 maanden geleden
Frans heb jij die foto van bosma bewerkt?
bijen_school 4 maanden geleden
eens en koop woning oneens wachtend op en koop woning
Verzamelaar1978 4 maanden geleden
Rare stelling. I.p.v. het probleem te onderkennen gaan we 'rondjes draaien' met allerlei schijnoplossingen. Het is heel simpel: er zijn te WEINIG huizen in NL en wat kun je daaraan doen? 1. de massa-immigratie per direct stoppen en kiezen voor opvang in eigen regio; 2. huizen niet voor statushouders e.d. maar allereerst aan Nederlanders; 3. huizen bijbouwen en projecten vrijgeven die worden tegengehouden door klimaatreligie; Denk als je bovenstaande aanhoudt het probleem redelijk duidelijk is. Je kunt simpelweg geen voorrang geven aan nieuwkomers terwijl er een huizentekort is, er amper wordt bijgebouwd en van de huizen die vrijkomen voorrang te geven aan nieuwkomers. Eigen mensen zijn zelfs financieel dakloos. Je kunt ook simpelweg mijn reactie weg zetten als 'extreem rechts' dan blijft alles zoals het is en draaien we politiek correct rond het probleem heen. Veel dingen zijn een keuze en een probleem ontkennen lost niets op.
Mosk 4 maanden geleden
iedereen schrijft zich maar in bij de woning stichting. heb ik ook moeten doen. niks geen voorang geven, netjes je beurt afwachten.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.