Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Vrouwelijke coaches in eredivisie voetbal?

1.935 stemmen | Geplaatst op 11 december 2023 | Website

Natuurlijk, moet kunnen
71.9%
Nee, dat werkt niet
16.6%
Misschien in de toekomst
11.5%

Reacties (18)

No summer this year 4 maanden geleden
Uiteraard moet dat kunnen. Dit is weer typisch zo'n statement waar de woke figuren in Nederland uiteraard weer op gaan reageren. Ik bied mijn excuus vast aan, anders wordt dit weer een tweede kamer onderwerp en dat zou zonde van de tijd zijn. Ik ben ook voor de NEXIT, elke a5 jaar keuren voor je rijbewijs. Dat moet je als stelling zetten. De dictatuur ten top. Goed gekeurd en de dag erna gaat het mis. Nee daar moeten we tijd aan besteden. Pfff Enge dictatoriale EU.
pappajesse 4 maanden geleden
Is dat belangerijk? Geen volwassen vragen? Geen zeeuwse vragen? Zit deze modderaar ook al in Amsterdam? Over welke zeeuwse club hebben we het? https://eredivisie.nl/competitie/clubs/
Mieppio 4 maanden geleden
Ze hebben de klok horen luiden bij zeelandnet maar weten niet waar de koepel hangt
Ron625 4 maanden geleden
Het voortrekken van mensen op basis van geslacht hoort niet, en maakt het ook slechter. Gewoon de beste mens voor functie nemen, ongeacht geslacht, religie, enz. (zonder discriminatie dus)
tiscrea © 4 maanden geleden
Wat een Fred Flintstone is die Van Hooijdonk !
DIYA 4 maanden geleden
Alleen in natura, word je hard van.
B Tender 4 maanden geleden
Zou in principe wel moeten kunnen, maar ik ben bang dat het in de praktijk niet zal werken. Heel misschien tot een bepaald niveau, maar zeker niet op hoger niveau......Bovendien zullen er altijd spelers zijn die bv. vanuit hun geloof niks van een vrouw (die boven hun staat) willen weten. En....niet te vergeten, als de resultaten tegen vallen, is de coach altijd de kop van jut en dat zal dan al spoedig het geval zijn denk ik.
the_street 4 maanden geleden
O Boeit me niet ..
Mieppio 4 maanden geleden
Ik had koepel geschreven maar moet klepel zijn, sorry
Howy Cues 4 maanden geleden
Koepel? Een freudiaanse verschrijving geeft aan wat je bezig houdt: De Koepel. "Vrouwelijke coaches in eredivisie voetbal?" Niets is onmogelijk. Vrouwelijke coach zijn in een mannenwereld zal zo zijn voordelen hebben, maar ik vrees dat de machocultuur in een traditionele 'voetbalwereld' te conservatief is. Prioriteit voor een coach (m/v) is leiding geven. Allerhande onderzoek wijst nog steeds uit dat vrouwelijke leidinggevenden het moeilijker hebben dan hun mannelijke collega's. Overleven in een door mannen gedomineerde (voetbal-)wereld vereist eerst mentaliteitsverandering op de 'voetbalwerkvloer' voordat men überhaupt gaat sleutelen aan de hiërarchie van de organisatie. Als er achter iedere sterke man een sterke vrouw staat dan geldt dit vice versa ook. Dus stel een 2-de sterke man aan. Waarom niet zegt de optimist.
Kaiser 4 maanden geleden
B Tender , als de heren van wege hun geloof geen vrouwen boven hun willen , gaan ze maar naar hun eigen land .
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Pierre van Hooijdonk zegt niet dat het niet zou deugen of dat de ene beter is dan de ander. Hij zegt dat het gezien de cultuur in het voetbalwereldje ongeloofwaardig is. En daar heeft hij waarschijnlijk wel gelijk in. We moeten de realiteit onder ogen zien en niet denken dat we van de ene op de andere dag alles af kunnen dwingen.
Tramper Kees 4 maanden geleden
Er staat coaches. maar wat er bedoeld word is dat er een vrouwelijke voetbalster (ik dacht Danielle van de Donk) maar kan ook een andere zijn overweegt om trainer te worden van de mannen bij Ajax. En waarom zou zij dat niet kunnen. De dames voetballen veel beter dan de mannen. Het probleem is echter dat mannen daar egotrippers zijn en niet samenwerken zoals vrouwen. En daar gaat het mis. Je moet het als team doen en niet zelf alles alleen willen doen. Buiten dat vind ik dan ook een salaris bij haar passen wat een mannelijke trainer ook krijgt. En niet af laten schepen met 50.00 euro. Maar als een mannelijke trainer 10 miljoen verdient moet zij dat ook krijgen b.v.
C.J. de Loof 4 maanden geleden
Of je het nu wil of niet maar mannen en vrouwen zijn verschillend, stop toch met die waanzin, in sommige dingen zijn vrouwen beter en in andere mannen. Voor mij mogen ze dat hele voetbal morgen afschaffen maar als er vrouwen zijn die graag voetbalcoach willen zijn mijn zegen hebben ze.
Chouffeke 4 maanden geleden
Pierre kan beter achter zijn geraniums gaan zitten..
gerrit v D 4 maanden geleden
Voor mij zijn man en vrouw gelijk.
ierist 4 maanden geleden
Alsmannen coach mogen worden in vrouwenvoetbal, waarom dan geen vrouwelijke coaches in mannenvoetbal? Of het goed zou werken is af te wachten.
Bon Bon 4 maanden geleden
Als ik de reacties hier lees heb ik toch echt het idee dat de meesten zelf niet gevoetbald hebben of een kleedkamer van binnen hebben gezien. Zolang het niveau van het damesvoetbal nog lichtjaren van het mannenvoetbal verwijderd is, zal een vrouwelijke coach in het betaald voetbal echt niet gaan gebeuren. En nu niet gaan roepen dat de vrouwen beter voetballen dan de mannen, dat is complete onzin. Fysiek valt het al nooit te vergelijken, maar ook het tempo, handelingssnelheid, passing etc. is gewoon vele malen minder. Zet het Nederlands dames elftal tegenover een tweede klasser en ze verliezen. En dat komt niet doordat ze technisch minder zijn, of minder inzicht hebben, maar puur omdat het allemaal een stuk langzamer gaat en het fysiek tegen mannen afleggen. Maar een coach hoeft toch zelf niet te voetballen? Nee, maar je moet wel in staat zijn om af en toe wat voor te doen en daar zullen ze op het allerhoogste niveau uitgelachen worden.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.