Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wat voor kerstboom heeft u thuis?

2.876 stemmen | Geplaatst op 8 december 2023 | Website

Een echte kerstboom
21.2%
Een kunstkerstboom
42.7%
Ik heb geen kerstboom
36%

Reacties (22)

dasy 4 maanden geleden
een echte met kluit en niet te groot na gebruik herplanten in tuin
dutchy71 4 maanden geleden
Ik heb geen kerstboom, Maar in en om het huis mooi versiert.
GeelHesje 4 maanden geleden
Geen. Ik doe niet aan bomen vereering. Als Kerstmis de viering is van de geboorte van Christus (en dat is het niet want het is de viering van de Winter Zonnewende en er staat nergens in de Bijbel wanneer Christus daadwerkelijk geboren is) dan hoort daar absoluut geen bomen vereering bij in de vorm van een kerstboom.
Howy Cues 4 maanden geleden
Mijn volwassen dennenboom staat opgetuigd buiten en niet afgetuigd binnen. In en rond de vogelhuisjes zijn oplaadbare LED theelichtjes en LED kerststerren aangebracht. De boom is omringd met 2 opblaasbare ijsberen in kersttenue. En zo vind ik het welletjes. Binnenshuis waag ik mij zelf niet aan allerhande kerstobstakels. Kleine kerstattributen plaats ik boven 'kwispelstaarthoogte'. Want met twee grote waakhonden (Zwartkous, Dobermann) in huis ben ik door schade en schande wijs geworden.
gerrit v D 4 maanden geleden
Ik tegenstelling tot diverse zure oude mannen op dit forum hebben wij wel een kerstboom. Ook buiten in de voortuin en in de achtertuin hebben we lichtjes.
waggel1 4 maanden geleden
Een tiny boompie. Met kluit dat wel. Gaat al jaren mee.
C.J. de Loof 4 maanden geleden
Geen boom en geen extra lichtjes
ierist 4 maanden geleden
Een kunstboom versierd met ballen en lichtjes. Verder niet veel meer aan kerstversiering. Vind het prima zo.
C.J. de Loof 4 maanden geleden
over nog geen 3 weken is die ellende gelukkig weer voorbij.
Peritum ? 4 maanden geleden
Twee kleine kerstboompjes en verschillende kerstversieringen, alles voorzien van ledverlichting (oplaadbaar met timers en dimmers). Veel kaarsen en waxinelichtjes met en zonder bedwelmende geuren. Led raamdecoratie en alles in de kleuren warmwit. Heb al jaren deze kerst attributen en geniet er al jaren van. Verlichte kransen op de deuren ect. en een lekker drankje en hapje binnen bereik. Ik wens een ieder vriend en vijand een vredevolle, warme en gezellige kerstdagen.
velder 4 maanden geleden
@Domoor. Het staat zelfs in de gebruiksvoorwaarden van dit Forum. "Reacties die off topic, kwetsend of beledigend zijn, worden verwijderd". Helaas kijkt Zeelandnet niet naar inhoud. Eeen mening kan on topic. Eeen mening die schuurt kan ook. maar dan wel On topic. Ik heb geen kerstboom. Wel versierselen. De hond is wat "Druzig".
DIYA 4 maanden geleden
Wij hebben al jaren een grote groene kunstkerstboom met ingebouwde ledverlichting warm en ijswit licht. Dit jaar is de kleur, gouden kerstballen en versieringen. Dat geef een warme sfeer in huis. Heerlijk. Fijne feestdagen iedereen geniet er van.
pappajesse 4 maanden geleden
Helaas nog geen thuis gevonden......... Plezier allen.
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Het staat wel gezellig maar we vinden het zo enorm zonde dat voor enkele weken miljoenen bomen gesloopt worden die 15 jaar of langer hebben moeten groeien. Bij AH staat een boom van zo'n 8 meter hoog. Hardstikke leuk, maar die boom is misschien al 30 of 40 jaar oud en wordt meedogenloos omgezaagd. Dan zijn er natuurlijk kunstbomen die tegenwoordig vaak heel echt lijken,. Dat is misschien een goed alternatief omdat je die 20 jaar of langer kunt gebruiken. Maar wij houden het bij wat mooie kaarten, een gezellig kleedje en kaarsjes. En mooie muziek. Verder gewoon zoals altijd heerlijk de natuur in. Aan dat volvreten doen we al meer dan 40 jaar niet meer mee.
Domoor 4 maanden geleden
velder < Mijn gebeden zijn verhoord
B Tender 4 maanden geleden
Hoe bekrompen van geest kun je toch zijn, dat je het zielig vind, dat naaldbomen en verwant gekapt worden...... Naaldbomen, die speciaal voor de Kerst gekweekt worden bij kwekers, wiens inkomen er afhankelijk van zijn...... Als je zo bezorgt bent over het kappen van bomen, waar blijf je dan met je protest over bomen die door o.a een waterschappen en andere idioten, bomen kappen, die niet gekapt dienen te worden........... Bos met 13.000 bomen in de duinen mag worden gekapt ( RTL nieuws 9 okt 2023 ), want het past niet zo??????.....Hoe hypocriet kan iemand toch zijn...Ook dit jaar weer voor ons.... een echte kunstboom van meer dan 20 jaar oud.....Zo echt, dat hij zelfs uitvalt en dit jaar 4 dagen zelfs, met wijn (van rood naar rose, naar wit, naargelang op tafel komt), speciale biertjes zullen niet ontbreken...........Ja, ik zou wel van m'n hoela zijn, om nu dat ik het nog kan, op een houtje zou gaan bijten.........Die tijd komt vanzelf wel en ligt volgens mij zelfs niet zo ver meer weg..............Totdan....neem ik het er van....met volle teugen!!
Leo Vlaar 4 maanden geleden
Echte kerstbomen worden veel verkocht , de situatie in Ter Apel is zo nijpend dat er binnen drie weken 4000 opvangplekken nodig zijn voor asielzoekers om de asielinstroom naar Nederland aan te kunnen . Vladimir Poetin probeert de NAVO (Noord-Atlantische Verdragsorganisatie) opnieuw te destabiliseren door een grote migrantencrisis te veroorzaken aan de grenzen van het nieuwste lid van de militaire alliantie, Finland. En de EU waaronder Nederland zich maar blijven afvragen waarom er een grote niet te stoppen tsunami golf aan illegale asiel , gelukzoekers , veiligelanders zich elke dag in ons land aanmelden . De omstreden 'spreidingswet' die volgens het kabinet tot een eerlijkere verdeling van asielzoekers over gemeenten moet leiden ,eerlijke verdeling geweld intimidatie bedreigingen diefstallen , geweld tegen dames . In Ter Apel is dit nog controleerbaar en op 1 plaats maar smeer je al deze problemen uit over heel Nederland alle gemeentes staan daarom niet te trappelen van ongeduld om opvangplekken te realiseren . Asielzoekers zijn in Ter Apel verantwoordelijk voor het overgrote deel van de gemelde diefstallen en binnen die groep gaat het volgens winkeliers en lokale politici in minstens 85 procent van de gevallen om asielzoekers die nauwelijks kans maken op een verblijfsvergunning . Over direct terug sturen naar het land van herkomst of hun thuisland mag niet gesproken worden , hoor je niks de politiek durft het niet aan . Finland heeft echter in tegenstelling tot NL hiertegen snel actie ondernomen en al hun grenzen dicht gegooid is dat niet iets wat Geert Wilders PVV al vele jarenlang in NL voor elkaar wilt krijgen maar hiervoor geen enkele steun van het zittende kabinet kreeg .
gerrit v D 4 maanden geleden
@Zeeuwleeuw. Het zal je vermoedelijk zijn ontgaan maar de kerstboom is gekweekt om omgehakt als kersboom te dienen, net zoals snijbloemen. @Leo vlaar. deze regering [links]heeft zelf de problemen in Ter Apel veroorzaakt. Het grootste deel zijn veilige landers, dus Maroco e.d. Veel zijn verslaaft en/of hebben een strafblad. 90% zijn jonge mannen, dus hou je dochters maar binnen. Fijne kerstdagen allemaal.
Mieppio 4 maanden geleden
Wij hebben een echte kunst. Twee jaar geleden zijn ze langs geweest van het kersbomen bevrijdings fonds en sinds die tijd hebben we een echte kunst kerstboom.
Tzalniewaarzijn 4 maanden geleden
Ik heb geen kerstboom. Hier staat een palmboom voor de deur. Waar benzine 1,57 p.l. kost en 1,55 voor een liter diesel. Heerlijke temperaturen waardoor de verwarming op uit staat. Geen hoge energierekening, voordelige boodschappen en spotgoedkoop uit eten. Mij zien ze niet in Nederland voor het voorjaar.
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Een kerstboom met een kluit die opnieuw geplant wordt kan natuurlijk wel een goede optie zijn. Als dit zorgvuldig en met kennis van zaken gedaan wordt werkt het goed. Maar in de praktijk komt het er helaas vaak op neer dat deze bomen toch niet overleven, mogelijk doordat zij in huis niet voldoende verzorgd zijn. Dat de miljoenen bomen die gekapt worden speciaal gekweekt zijn is natuurlijk onzin want op diezelfde gigantische oppervlakte grond zou ook blijvend een natuurlijk bos kunnen staan, met alle voordelen van dien. Ik zie overigens bij diverse supermarkten, kerken en bedrijven een grote kerstboom staan die alleen maar uit lichtjes bestaat. Het effect is eigenlijk net zo leuk, een stuk eenvoudiger, waarschijnlijk ook veel goedkoper en er hoeven geen bomen voor gekapt en getransporteerd te worden.
Domoor 4 maanden geleden
Niet dus.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.