Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Papiergeld is niet meer van deze tijd

3.091 stemmen | Geplaatst op 6 december 2023 | Website

Eens
7.2%
Oneens
92.8%

Reacties (38)

dutchy71 5 maanden geleden
Geld munten of papiergeld, Daar krijg ik nou een goed gevoel bij.
dutchy71 5 maanden geleden
Maar alles waar de burger zich goed bij voelt wordt meestal afgenomen.
Domoor 5 maanden geleden
Waar ik ooit spijt van heb is dat ik mensen gestimuleerd heb de GRATIS Giro aan te schaffen Kost me nu +/- 5 € per maand. De groot graaiers
W.Melger 5 maanden geleden
Papiergeld is zeker nog van deze tijd, ze willen ons een digitale munt (CBDC’s) door onze strot duwen om te kunnen controleren waar we ons geld aan besteden.
fiat124sport 5 maanden geleden
Oneens ik betaal graag met papier geld of met pin en dat beslis ik zelf. Tot slot stop de klimaat en stikstof onzin/leugen. Voor 130 stop verduurzaming. Wilders voor premier. Geen acteur die zijn blad in het zicht van de camera omhoog heeft en dan al laat zien dat hij niet met wilders wil samen werken. Voor benzine, diesel stop vervuilende elektrische auto ik bedoel batterij auto. Voor gas.
GeelHesje 5 maanden geleden
Papier en muntgeld is het enige geld dat er bestaat. De rest zijn maar cijfertjes op een beeldscherm. Hou je eigen vrijheid in je eigen hand: betaal contant!
Farmer. 5 maanden geleden
Er zal een tijd komen dat papieren geld omslachtig en niet meer efficiënt is, en om witwassen te voorkomen is uitsluitend giraal geldverkeer natuurlijk de oplossing. Maar dan zal eerst op mondiaal niveau het digitale geldsysteem veel meer ingeburgerd moeten raken. Een nadeel is natuurlijk wel dat elke geldtransactie, hoe klein ook, wordt geregistreerd waardoor de vrijheid en privacy van het individu nog meer wordt beknot en aangetast.
Veloci R. 5 maanden geleden
Pinnen is misschien makkelijk en voor veel mensen zoals ik ook de 1e keuze. Maar ondanks dat ben ik zelf wel van mening dat we nog altijd contant geld zouden moeten behouden. Als er problemen zijn bij de bank of als je pas niet geaccepteerd word, dan hou je nog altijd de mogelijkheid over om contant te betalen. Vanwege dezelfde redenen heb ik ook altijd bij mijn gsm een reserve briefje van €50,- zitten.
TCB 5 maanden geleden
Totdat er wereldwijd gehackt is of i.d. en niemand nog bij zijn geld kan, gaat een keer gebeuren!
Verzamelaar1978 5 maanden geleden
het gaat er niet om of het wel of niet van deze tijd is. Het is strikt noodzaak om te weten dat persoonlijke 'vrijheid' gekoppeld zit aan papieren of muntgeld. Als het digitaal is kan 'men' het uitzetten en iedere stap volgen die je doet. Ik heb niets te verbergen maar ik hoef geen digitaal geld. Dit standpunt kun je wel of niet innemen indien je rekening houdt met die gedachte. Zonder daar rekening mee te houden, doe je maar wat.
gerrit v D 5 maanden geleden
Ooit was er ruilhandel , of je sprak af dat een vrouw 10 kamelen moest kosten. en een vis koste een schelp. Later spraken we af dat je met een rond schijfje van metaal bijvoorbeeld 1kg vlees kon kopen. Het is allemaal lood om oud ijzer. Mij maakt het niet uit of het betaalmiddel van papier of metaal is. Als het toch moet doe mij dan maar goud.
GeelHesje 5 maanden geleden
CBDC (digitale euro) is geen geld! Het is een soort van bonnen systeem waarmee de Roverheid wil gaan bepalen hoeveel u waar aan wat uit mag geven. En dat is incl een verloop datum dus sparen is er dan niet meer bij en de CBDC gaat ook nog eens plaats gebonden worden. Dus vergeet het ooit nog op vakantie te kunnen/mogen gaan en vergeet de vrijheid om nog langer zelf te mogen bepalen waar u het aan uit mag geven! Alles onder totalitaire controle! De Roverheid gaat dan oa bepalen hoeveel brandstof u per maand mag kopen hoeveel vlees melk brood enz u waar mag kopen en als de Roverheid het wil (en dat kunnen ze dan tot in extreem detail voor u bepalen!) mag/kan u straks bijv geen tabak alcohol en wat ze nog meer vinden dat u niet meer mag eten drinken gebruiken enz meer kopen! CBDC staat net als de bijbehorende e-ID reeds klaar om in gebruik genomen te worden. Het enige dat nog nodig is is een mega crisis waarbij iedereen op deze Aarde s'ochtens bij het wakker worden geen cent meer op zijn/haar bankrekening heeft staan en al het aanwezige contante geld kompleet waardeloos is geworden. En dan kunnen ze CBDC in 1 keer invoeren als zijnde "een nood oplossing" die daarna permanent gaat worden en waarbij de Roverheid uw duimschroeven steeds strakker aan gaat draaien. En bijna niemand die eraan gaat ontsnappen want de CBDC is persoonlijk en alleen overdraagbaar aan anderen als de Roverheid daar akkoord mee gaat. Ongelimiteerd pizza eten? Vergeet het. Ongelimiteerd brandstof kopen? Vergeet het! U bepaald dan de rest van uw leven dan niet langer meer zelf wat en hoeveel u waar kan/mag kopen! Naar mijn verwachting gaat het eind 2025 zover zijn. En u gaat geen keuze hebben of u wel of niet CBDC wil accepteren want dan heeft u alleen nog maar de keuze tussen CBDC of de dood. De CBDC/digitale euro is verre van onschuldig digitaal geld! Het gaat uw toekomstige digitale gevangenis worden! En anderen gaan bepalen waneer u levenslang opgesloten gaat worden! "you can check out anytime you like but you can never leave"
ierist 5 maanden geleden
Er moet een alternatief zijn als de technologie het laat afweten. Papiergeld is dus prima.
Howy Cues 5 maanden geleden
De klanten van de banken zijn er met open ogen ingetrapt. Inmiddels zijn nagenoeg alle fysieke banken gesloten, waardoor de klant afhankelijk is van goed functionerende Geldmaat-automaten. Iedereen in Nederland is opgegroeid met de marketingfilosofie dat de behoeften/wensen/attitudes van de consument centraal staat. Echter de Banken doen het omgedraaide. Niet langer staat de marketingmix in het middelpunt van klantgericht denken. Deze idioterie van de bovenste plank is bedacht en uitgevoerd door bureaupiloten met een klantvriendelijkheid van een wurgslang. Alles wat mis kan gaan, gaat uit het oogpunt van de consument daadwerkelijk mis. Defecte geldautomaten/geldmaatautomaten, lege geldautomaten/geldmaatautomaten, onveilige geldautomaten/geldmaatautomaten, ver weg geldautomaten/geldmaatautomaten, pinpas weigerende geldautomaten/geldmaatautomaten, hangplek geldautomaten/geldmaatautomaten en dievengilde aantrekkende geldautomaten/geldmaatautomaten. Als je als ondernemer je geld wilt storten, ben je aan de heidenen overgeleverd. Zonder een roedel Rottweilers, alarmpistool en een traangasspuitbus durf je niet je sealbag te storten of geld te pinnen. In een beetje toeristenplaats zijn binnen de kortste keren de geldautomaten leeg getrokken. Voor klein wisselgeld moet je stad en platteland afreizen. Geen enkele fysieke bank heeft voldoende voorraad. De bankidioten die deze ellende op hun geweten hebben, moeten ze insmeren met pek en veren. Alle consumenten tezamen zijn de échte motor van de economie, dus als alle consumenten massaal hun ongenoegen spuien, zal het nieuwe kabinet in spe spijkers met koppen moeten slaan om het 'bankwezen' te corrigeren. Zo niet, roep ik iedereen op zijn geld op een Duitse of Belgische Bank te parkeren. Wie niet luistert, moet voelen.
B Tender 5 maanden geleden
Een ieder, die problemen heeft met papier geld, mag het bij mij gewoon gratis in de brievenbus gooien. 'k zal er dan persoonlijk zelf zorgen, dat het netjes en milieuvriendelijk word opgeruimd........ P.S...... muntgeld mag ook (ook die ouwe rommel van zilver, brons ed. van jaren en eeuwen terug).
xjxjxjx 4 maanden geleden
Goud en zilver is geld. De rest..... controle mechanismen der slavendrijvers. In 1971 koppelde Nixon de dollar los van de goud standaard. Tegenwoordig heeft papier geld slecht de waarde van het papier en de inkt waarmee het gemaakt wordt, all by design.... Waarom zou ik belasting betalen als de geldpers aangezet kan worden en oneindig veel flappen kan drukken? Binnenkort gaan heeeeel veel mensen dat spelletje doorkrijgen, ik ben blij dat ik niet voor een bank werk.
mystiek56 4 maanden geleden
Papiergeld zou juist meer terug moeten komen. Onzinnig dat kleine bedragen tot 10 euro gepind moeten worden. Er zou eens een grote bank crash moeten komen wat het digitaal betallings verkeer betreft. Gewoon dat mensen een dag of 4 niet aan hun geld kunnen komen, Nergens mee kunnen betalen en alleen een betaalpasje hebben. Want in mijn ervaring gaan velen op vakantie met nog geen 50 euro contant geld bij zich. Alles wordt duurder, het water, de internetkosten , gas en licht etc. en ook de bank kosten waar we geen enkele invloed op hebben maar die wel allemaal opgebracht moeten worden. Kosten voor bankverkeer omdat het veiliger zou moeten worden. Er worden steeds meer mensen de dupe van geldfraude, via internetverkeer, etc. ze hebben nu overal ook een naam voor. De kans dat je beroofd wordt van contant geld is 100x minder dan dat er geld afgetroggeld wordt via je bankrekening. Fijn dat digitale verkeer. Jongeren kunnen niet meer met geld omgaan want zolang ze kunnen pinnen is er een betalingmogelijkheid. Rekenen hebben ze nooit geleerd laat staan reserveren. Dit is nu de moderne tijd. Goh. Goh wat zijn we gelukkig met deze ontwikkelingen. En we doen er allemaal aan mee. Gemanipuleer bij het leven. Recent nog, De kosten water werden per 3 maanden geincasseerd, was makkelijker om het per maand te doen en de lasten werden beter verdeeld. Nog geen maand later gaan de kosten van water met 2.5 euro per maand omhoog. Begrijp je nu waarom ? Vallen de hoge stijgingen minder op. In de huidige tijd bepaald een ander waar jij je geld aan uitgeeft. En hoe meer via bank verkeer hoe duidelijker het wordt voor de graaiers want je kan niet meer zonder internet etc. Maar invloed op kosten vergeet het maar. Gelukkig kan ik bij de supermarkt nog met contant geld betalen maar dat zal ook niet meer zolang duren want dan gaan de groot rutters nog bepalen wat je mag kopen en wij werken er allemaal aan mee want we geven exact door waar we ons geld aan uitgeven en hoeveel. Zijn we dan stom of niet. Maar het is prachtig om met je telefoon te betalen en aan een ander te laten zien hoe vernuftig dit wel is. De overheid lacht in zijn vuistje en de consument is de domme verliezer die het nooit zal leren.
Peritum ? 4 maanden geleden
Kort en krachtig, oneens ! Een tastbaar en geborgd betaalmiddel en dat moet zo blijven.
mmuller 4 maanden geleden
Big Brother is watching you..... Met kontant geld kun je iets kopen zonder dat de graaiers weten wat.. Het is ook hun bedoeling om ons onder curatele te stellen en vooral te controleren... Waarom lukt het niet om een WEF en andere instanties te weren.. Waarom laat de Mensheid zich bedotten door een stel Criminelen die het niet belangrijk vindt enige empathie te tonen ? Ach ja, waarom stel ik deze domme vraag ? Al sinds eeuwen en eeuwen heeft deze planeet last van corrupte Mensen en Waanzin... Hoeveel culturen zijn er verdwenen door soortgelijk gedrag die wij nu tonen en meer dan uitsterven kan de Mensheid niet... Ja ikzelf heb een gelukspuntje, want mijn laatste hemd heeft geen zakken...
xjxjxjx 4 maanden geleden
Fantastisch lieve mensen! Ik ben trots op jullie! (Ook op jou @Cowy!!) 7,4% idioten, tot op heden. We gaan de goeie kant op, het kwartje begint te vallen. Tijd voor tribunalen die de volledige waarheid aan het licht zullen gaan brengen. https://streamable.com/xghsdm?src=player-page-share
B Tender 4 maanden geleden
Als banken nog maar denken, dat er sprake is van witwassen van geld, kunnen ze gewoon je bankrekening blokkeren. Zelfs zonder je daarvan eerst op de hoogte te stellen. Boem, hupsake. Je kunt dan bellen wat je wilt, maar dat helpt niet. Eerst moet je een vragenlijst invullen, met o.a. veel prive en je transacties verklaren.......Ook een schuldeiser, kan een bank vragen om je rekening te blokkeren. Gewoon boem, punt uit....Dan heb ik het ook nog niet over de storingen in het elektronisch betalingsverkeer, het hacken etc. (Laatst bij een bank....totaal geen betaling mogenlijk en de saldo's waren verdwenen). En nog veel meer van dat gelazer.....Nee, voor mij mag papier en muntgeld blijven bestaan en volgens de DNB gelukkig ook nog steeds......Af en toe digitaal betalen.....best makkelijk, maar daarnaast, cash, blijft toch zeker nog een must......... Ook is aan te raden om minstens om de paar dagen je saldo op de bank te controleren en af en toe je instellingen (maxpinbedrag, contactloos betalen, pinnen buitenland en etc) idem dito.......want het blijven toch uiteindelijk maar banken, die heel goed voor zichzelf kunnen zorgen en minder voor hun klanten.
xjxjxjx 4 maanden geleden
@B Tender En wat denk je dat er gebeurt als de zon een goeie zonnevlam uitkotst richting de Aarde en heel het elektrisch netwerk plat legt? Back to the stone age....
pappajesse 4 maanden geleden
Ik roep het nou 5 jaar 2024 introductie 2025 ingevoerd. Is allang beslist. lol zeelandnet Hou ze bezig:)
pappajesse 4 maanden geleden
2012 occupy toen werden de plannen al bekend gemaakt. Geprobeerd wetgeving te stoppen maar volk had nog te goed.
pappajesse 4 maanden geleden
Wat ook vergeten word is dat het wel programeerbaar word 3 weken geleden beslist.
B Tender 4 maanden geleden
@xjxjxjx.....dan denk ik dat het tijd word om een goede zonnebrandcreme (3 lagen factor 50 bv) op m'n kale kop te smeren.......Cash gekocht natuurlijk.
xjxjxjx 4 maanden geleden
@B Tender Heh heh, daar helpt geen enkel zonnebrand creme-pje tegen... Ik ben zowiezo niet zo'n voorstander van al die chemische troep in toiletartikelen. https://streamable.com/bv75lv?src=player-page-share https://streamable.com/fxgcis?src=player-page-share
DIYA 4 maanden geleden
Dus hierook als je problemen heb met munten of papier € $ geld, Gooi het aub bij mij ook gewoon in de brievenbus. Of als ik boodschappen ga doen, gooi het in M,n tas. Of bij u thuis ophalen kan ook. Goud mag ook zilver ook hoor ben niet zo kieskeurig lekker zwart mag ook. Ja lekker man ☺☺☺
Johan__ 4 maanden geleden
Valt me nog mee dat slechts een kleine 10% idioot zijn..
Howy Cues 4 maanden geleden
Geld maak je met groene vingers. Er zijn van die plantjes waar botanisten, fytotherapeuten en homeopaten bloedgeil op zijn. Neem bijvoorbeeld zo'n nu huis-tuin-en-keuken-plantje als de geranium. Er zijn zeldzame geraniumsoorten waarvan de waarde van het zaad de belegger in edelmetaal doet verstommen. Ons geldstelsel is volledig fiduciair. Dit fenomeen werkt de geldillusie in de hand. Je denkt rijker te worden, terwijl je spaargeld smelt als ijs voor de zon. Maar dit terzijde. 'Groene vingers' is ook een eufemistische, ironische manier om te zeggen dat iemand wiet kweekt. Betaling voor dit oer-Hollands product is handje contantje. Niet met flappen uit de flappentap, maar met edelmetaal, edelsteen, zaad, kunst of digitale valuta. Witwassen doet het klootjesvolk. In de kroeg, winkel of tijdens vakantie wordt het extraatje (zwart geld) verbrast. Dus papiergeld, omwille van het economisch motief, moet in omloop blijven. Iedereen, behalve brave Hendrik, maakt gebruik van het stukje niemandsland tussen goed en slecht. Luitjes, werk slimmer, maar niet harder. Of zoals Duisenberg ooit beweerde: wie geld overhoudt aan het eind van de rit, heeft het niet goed gedaan (vrije interpretatie).
Howy Cues 4 maanden geleden
X-jeetje, jij werkt niet voor een bank, zeg je. Ook niet als donor dan? Gisteren spoot je als spuit elf sperma. En nu ontneem je mij de illusie dat je niet voor de bank, de spermabank wel te verstaan, werkt. Gezien je geëngageerde inborst werk je toch wel bij de voedselbank. Of moet ik dat berichtje van onlangs (.. morgen op het werk ..) ook niet serieus nemen? Jammer, terwijl ik je net ont-vinkt had, ben ik weer een illusie armer geworden. In het Stenen Tijdperk wisten ze wel raad met hunebedbouwers: gewoon onder hun steen laten liggen. Houdoe hee.
xjxjxjx 4 maanden geleden
@Cowy Wat is dat toch dat je alles aan sex relateert? Waar het hartje van vol is loopt het mondje van over?
Corporation WB 4 maanden geleden
Communistisch China staat er om bekend intense controle over hun bevolking te voeren en NEDERLAND volgt hun voorbeeld in de overtreffende trap waar zelfs de Chinese Overheid jaloers op zal zijn..............
xjxjxjx 4 maanden geleden
Crypto's, Crash, & duration. https://clifhigh.substack.com/p/cryptos-crash-and-duration?publication_id=681568&post_id=139515210&r=1ep1yx
GeelHesje 4 maanden geleden
Computers ... Gisteren lag de ABN AMRO er volledig uit waarbij zelfs hele banktegoeden plotsklaps waren verdwenen en mensen niks konden pinnen en online kopen. De Belastingsdienst beweerd dat het onmogelijk is de btw van groente en fruit aan te passen omdat het systeem dat niet aankan. En Zeelandnet heeft uit zichzelf een ander plaatje bij mijn naam gezet en ondanks vele malen de oude uploaden enz verschijnt mijn oude plaatje maar niet bij mijn naam. Nou is dat laatste geen grote ramp maar als er iets met je banktegoed gebeurd wel! Of met je EPD. Of met je e-ID. Fysiek geld kun je hooguit verliezen ofzo maar dan heb je het altijd wel zelf gedaan. Als er computers bij komen kijken en grote systemen doen moeilijk dan heb jij gewoon het nakijken. Als dat instort of het systeem gaat uit zichzelf dingen doen (AI) waar je geen grip op hebt dan zijn de rapen gaar. En probeer daarna de schade maar eens te herstellen! Tienduizenden toeslagen ouders hadden via logaritmes een vinkje achter hun naam staan met mega grote gevolgen. Daar konden ze A niks aan doen en B daarna er ook niks meer aan veranderen. Dus zoiets als geld moet gewoon fysiek blijven en mag nooit vervangen gaan worden voor iets digitaals!
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Een vergelijkbare stelling is hier al heel vaak voorbij gekomen. Over contant betalen, over pinbetalingen, enz.
Zeeuwleeuw 4 maanden geleden
Maar goed, contant geld is natuurlijk bizar ouderwets! Wat een onhandig en tijdrovend geklungel bij al die mensen die met contant geld willen betalen. Wat ik helemaal nooit begrijp is dat ze buiten in de rij gaan staan om geld uit de pinautomaat te trekken om er vervolgens in de supermarkt boodschappen mee te gaan betalen. Waarom ze dan niet rechtstreeks in de winkel pinnen is mij een raadsel. Pinnen is ideaal. Het gaat vele malen sneller en je kunt geen telfouten maken. Je hebt op internet een perfect overzicht van je betalingen en waar je die gedaan hebt. Het is bovendien véél veiliger want wanneer er geen contant geld gebruikt wordt is er voor overvallers niets meer te halen. Ook kan je zelf niet overvallen worden en je kan het niet verliezen. Vreemd dat al die mensen die de hele dag aan hun smartphone verknocht zijn dan wel heel ouderwets met contant geld willen betalen en daar vaak ook nog enorm fanatiek over zijn.
GeelHesje 4 maanden geleden
@Zeeuwleeuw: U moet even begrijpen dat alles dat u niet contant betaald meerdere databases in gaat en het nagenoeg onbekend is wat er met al die data gebeurd. Zo is het oa niet ondenkbaar dat uw zorgverzekering graag wil weten wat u zoal eet en drinkt om daar (hopelijk niet) in de toekomst uw maandelijkse premie op te baseren. En het gaat niet lang meer duren voordat er een CO2 "paspoort" gaat komen met oa hoeveel brandstof u mag kopen maar waarschijnlijk ook hoeveel vlees en melk u nog mag consumeren enz. Dat is alleen mogelijk om na te gaan bij de mensen die digitaal betalen. Contant betalen betekend dus uw persoonlijke vrijheid behouden! En weet dat de huidige pinpassen beschikken over een "contactloos betalen" optie en dat criminelen bijv op een marktplein met een portabel pin apparaatje bij iedereen die zo'n pinpas op zak heeft geld van hun rekening kunnen schrijven als ze alleen maar langs lopen. Als u met zo'n pinpas over straat gaat bescherm hem dan in ieder geval tegen op afstand uitlezen door een speciaal hoesje. Hetzelfde gaat op voor een overval. Als u geen pinpas bij u heeft dan kan een overvaller alleen maar al het geld uit uw portomonee stelen. Als u wel zo'n pinpas bij u heeft kan een crimineel u dwingen al het geld van uw hele bankrekening op te nemen en over te dragen. Zo ook met uw bank app op uw telefoon. Die is officieel veilig. Maar als u ook andere dingen doet met die telefoon is het zomaar mogelijk dat via een fout iets op uw telefoon uw bank app vanaf elke plaats op deze Aarde gehackt kan worden. Niks op internet en in verbinding met internet is 100% veilig! Contant geld betekend vrijheid en privacy. Digitaal geld (incl pinnen enz) betekend dat alles waar u uw geld aan uitgeeft bekend is en dergelijke data kunnen in theorie (en binnenkort in praktijk) misbruikt worden om uw persoonlijke vrijheid in te perken. Het is uw eigen keuze natuurlijk maar als u ook maar enigzins iets geeft om uw eigen persoonlijke vrijheid veiligheid en privacy dan kunt u het beste zoveel mogelijk contant betalen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.