Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Staat bij u de kerstboom al?

3.742 stemmen | Geplaatst op 5 december 2023 | Website

Jazeker
28%
Nee, nog niet
39.4%
Nee, voor mij geen kerstboom
32.5%

Reacties (24)

C.J. de Loof 5 maanden geleden
Nee geen kerstboom. Ik heb hekel aan deze dagen. We vliegen met kerst naar het zuiden daar hebben ze gelukkig geen 2e kerstdag en 1e kerst zitten we in het vliegtuig, dus dan merk ik daar ook.niet veel van.
americanGirl2017 5 maanden geleden
de kerst gevoel in Nederland is er niet niemand doet kerst lichtjes of de kerstboom zetten vind ik zelf triest in Amerika is alles met kerst en voel je echt de kerst gevoel en ook in Engeland in Nederland gaat het alleen maar om eten en cadeaus waar is de kerst gebleven in Nederland ik vind zelf dat je het moet vieren het is gezellig en de kerst liedjes is leuk waarom mensen dat niks vinden is gewoon belachelijk ik heb de kerstboom al op sinds 18 november ik hou van de kerst zeker in deze tijden en in de wereld we leven met zoveel geweld en oorlog in de wereld moet je het vieren ik haat het elke dag in Nederland hier mensen zeiken en niemand is meer aardig voor elkaar zelf de buren niet en waar is de liefde en vriendelijkheid in Nederland ik zie het niet niemand help je meer je moet alles zelf doen iedereen moet zelf weten wat ze doen en ik haat oud en nieuw de vuurwerk en knallen altijd vind het zielig voor de dieren en zoveel geld uit geven voor vuurwerk is echt gek doe er wat anders mee geef het aan iets wat beter is
Alles stroomt 5 maanden geleden
Verdrietige reacties hierboven.....
gerrit v D 5 maanden geleden
Nee, ik vind dat een nep feest en heeft totaal niets van doen met waar het nu voor misbruikt word. Het is een christelijk feest, niets meer of minder.Wij vieren de geboorte van Jezus.
jgth 5 maanden geleden
Voor mijn ook geen kerst, het is hele jaar feest met die kerst mensen die verkleed gaan in wolfskleding
Veloci R. 5 maanden geleden
Bij mij staat de boom nog niet. Pas nadat het laatste journaal van Diewertje Blok is geweest gaat de boom naar binnen en wordt de kerstversiering van zolder gehaald (morgen dus).
Veloci R. 5 maanden geleden
Zo te zien is het kerstgevoel bij een aantal van de reageerders ver te zoeken. Daarom hier een grapje om ze een beetje op te vrolijken: Waarom kan de kerstman geen kinderen krijgen? Zijn ballen hangen in de boom!
Peritum ? 5 maanden geleden
Ben er mee bezig en als en indien dit de gedachte ‘ vrede op aarde ‘ onder de mensen versterkt in plaats van vreten op aarde, laat ik hem desnoods het hele jaar staan. Maar het tegenovergestelde is helaas de realiteit. Men gunt elkaar het licht in de ogen niet en grijpt elke gelegenheid aan om elkaar het leven zuur te maken. Toch wens ik een ieder een fijne adventstijd in de hoop dat de gedachte van vrede op aarde gestalte mag krijgen.
pappajesse 5 maanden geleden
Ja heb bij bol.com een digitale kerstboom gekocht. Had nog net genoeg sociaal crediet op mn digitale paspoort. Op naar een beter leven:) Groetjes de toekomst
DIYA 5 maanden geleden
Ja hoor bij ons staat die al vanaf november, ja heel vroeg een knusse warme sfeer in de huiskamer.
mystiek56 5 maanden geleden
Ja kerstmis vieren. Nu kan het nog, Nadat Zwarte Piet al weg is nog even profiteren van het Kerstfeest dat kan nu nog. Hoelang weet ik niet. Zal tzt wel vervangen worden door jet Suikerfeest in April. Onze cultuur gaat er toch aan , nog even en dan lopen alle vrouwen met een Hoofdoekjes op. Zwemmen we in de zwembaden in zwarte kledij want de vrouwen moeten bedekt zijn. Moeten dadelijk wellicht het de overheid aangaat als burgers van gemeenten ook gaan betalen voor de opvang van vluchtelingen. Fijne kerst gedachte. Sorry moet nu even weg de lichtjes in de kerstboom uitdoen anders kan ik de energie rekening niet meer betalen.
xjxjxjx 5 maanden geleden
Saturnalia? Nee, dank U.
Howy Cues 5 maanden geleden
Kerstmis is een stukje niemandsland, alwaar de verlosser der mensheid korte metten maakt met uw zonden. Echt waar? Ja, vraag het maar aan de burgers van Oekraïne of de Gaza. Voor 2 minuten is de onder- en bovenwereld met elkaar verbonden. Ja, echt waar, immers God zegene de greep. In werkelijkheid staat Kerstmis voor kerststress. Iedereen doet zich anders voor. Schijnheilig, zeg maar. Vrede op aarde is de spreuk. Waar dan? Niet in het voetbalstadion, niet in de politiek en laat staan op aarde. De beste manier om de kerstgedachte te verspreiden, is de grootste leugen aller tijden, t.w. Kerstmis uit het aardse leven te verbannen. "Een man weet niet wat hij mist, maar als kerstmis er niet is, weet een man pas wat hij mist," aldus de Dijk. Kerststress, zo vermoeiend. Vraag het aan partijtherapeut Plasterk. En het antwoord zal zijn "lijmen". Lijmen? Elkaar naar de mond praten of overreden iets te doen waar niemand zin in heeft, maar vanwege het landsbelang toch opoffering verlangd wordt. Aha, lijmen is niets anders dan de kerstgedachte in praktijk brengen: geven en nemen. En zoals een goed verkennende Kerstman betaamt, roept hij zijn kudde rendieren tot orde: 'ho, ho, ho!'
GeelHesje 5 maanden geleden
Het is vandaag 5 December. Dus naar goed traditioneel Nederlands gebruik gaan we eerst Sinterklaas vieren (met inktzwarte pieten en veel pepernoten) met gedichtjes surprices en kadootjes. Als de kinderen tenminste braaf en slaafs geweest zijn want anders geen kadootjes maar fysieke martelingen met de roe! Dus eerst mogen de kindertjes vandaag vol angst en spanning op witte Sint zijn schoot komen zitten en aan zijn staf voelen terwijl Sint in het Boek des Levens (de Akasha Kroniek) kijkt of de kindertjes wel braaf en slaafs zijn geweest het afgelopen jaar en zo ja dan zijn er bergen kadootjes en veel snoepgoed. En pas als Sinterklaas en zijn inktzwarte Pieten morgen met de stoute kindertjes in dicht gebonden zakken in het ruim van zijn op zwarte kolen lopende stoomboot weer naar zijn geheimzinnige Kasteel in Spanje is vertrokken gaan wij naar goed traditioneel Nederlands gebruik ons bezig houden met bomen vereering in aanloop naar de Winter Zonnewende en geen seconde eerder!
mmuller 5 maanden geleden
Staat bij u de kersboom al ? Wie wil dat weten ? Voor wie is dat interessant ? Waarom deze banale stelling ?
B Tender 5 maanden geleden
Traditiegetrouw, na 5 december wordt bij ons de kerstboom geplaatst. Hoewel ik het al een beetje ga ontzien, vind ik het nog steeds een must. Het draagt, het innerlijke gevoel van warmte uit (van thuisuit meegekregen)....... Een echte kunstboom, van meer dan 20 jaar oud (zo echt dat soms de naalden en af en toe een tak er zelfs vanaf vallen). Ballen/figuurtjes, sommigen nog met kaarsvet op (ook van thuis uit meegekregen) en ooit zelf als kind uitgezocht.... Anderen uitgezocht door onze kinderen...... Lichtjes (de eerste elektrische lichtjes na de kaarsen), 14 volt in serie... ze doen het nog steeds en reslampjes zijn zelfs hier en daar nog te koop......Altijd weer leuk om het resultaat van je werk te zien.....Nog wat kaarsen hier en daar, nog wat andere sfeer versiering, een cd-tje met kerstmuziek en het kerstgevoel is compleet.....Een wijntje en een trijntje ('savonds) zullen ook ditmaal niet ontbreken. Na 1 januari, is het weer voorbij en word de boel weer afgetuigd en opgeruimd.......Hopelijk ook dan weer op naar een nieuw jaar, waarvan er van mij nog vele mogen volgen.
xjxjxjx 5 maanden geleden
Waarom vliegt de kerstman door de lucht in zijn arrenslee en waarom heeft Rudolf een rooie neus? Jesus, Weihnachtsmann, Mithra und Magic Mushrooms https://www.youtube.com/watch?v=m8IXYsLHZ-8
Borduurnaald 5 maanden geleden
Al een paar jaar geen boom meer , vorig jaar nog wat versiering maar heb er geen zin meer in op oudere leeftijd ga je het ontzien om dat allemaal neer te zetten . En ook de gezondheid begin daar een rol in te spelen.
Mr. Bean 5 maanden geleden
ons huis is versierd, o.a. met boom, Borduurnaald... gewoon een paar kerstslingers met lichtjes ophangen en het wordt al mooi, geen zwaar werk !
B Tender 5 maanden geleden
Tussen de keuze van; "een kerstman op de Noordpool, met vliegende rendieren en een slee" en de viering van "de geboorte van Jezus, redder der mensen en toevlucht tot velen", kies ik persoonlijk liever voor het tweede en kan de eerste de lucht in.
GeelHesje 5 maanden geleden
@AmericanGirl2017: Nederland was ooit een prachtig land met super vriendelijke behulpzame en tollerante mensen. Maar dankzij de vele regeringen hier die dit ooit zo prachtige land met zijn echt goede mensen bewust en opzettelijk op alle fronten kompleet naar de klote hebben geholpen en daarbij de verdeel en heers kaarten veelvuldig hebben uitgespeeld en extreem hebben misbruikt om zowel het land als de bewoners kompleet verrot te maken is er helaas van dit ooit zo prachtige landje met hun vriendelijke behulpzame begripvolle tollerante bewoners niks meer over en ik zeg u: Als wij Nederlanders dat blijven pikken en slikken gaat het nog veel erger worden ook! Maar niet getreurd want ook in Amerika zijn helaas ook dergelijke dingen gaande waar de ratten geen brood van lusten. Ik hoop dat ons ooit zo prachtige landje ooit weer een beetje van haar Glorie terug mag krijgen. Maar dan moet er eerst hier (en overal op deze Aarde!) een hele grote schoonmaak plaats gaan vinden van al het Kwaad dat nu aan de macht is. Of dat uberhaupt laat staan nog op tijd gaat gebeuren is gezamelijk aan ons mensen. En dat is dan ook meteen de reden dat de wereldwijde regeringen in het Kwaad er oa zoveel moeite in steken alle burgers van alle landen tegen elkaar op te zetten zodat ze daar niet toe in staat gaan zijn. Vergeef het ons Nederlanders dat wij zo naief en goedgelovig in al hun vallen zijn getrapt en nog steeds in trappen. Ooit zal Nederland weer mooi en prachtig worden met liefdevolle vriendelijke blije behulpzame tollerante bewoners! En dan zal u dit kleine landje het mooiste landje van deze hele Aarde gaan vinden. Zoals het nog niet eens zo heel lang geleden ook was! Maar dan moet er wel eerst het een en ander gaan gebeuren hier in Nederland en ik hoop dat gezien onze recente verkiezingsuitslag dat ik niet de enige ben die er zo over denkt,
Kaiser 5 maanden geleden
Geel Hesje , er word gewoon gevraagd of je een boom hebt staan , niet of je al je frustraties wil spuien
Leo Vlaar 5 maanden geleden
O ja leuk een kerstboom als ze maar niet weer dezelfde films , herhalingen op tv gaan uitzenden . Finland sluit ook de laatste grensovergang met Rusland vanwege de migrantenstroom vanuit dat land. Rusland probeert Finland onder druk te zetten door het NAVO-land te overspoelen met migranten dat zei NAVO-chef Jens Stoltenberg . Sinds enige tijd is het aantal migranten aan de Fins-Russische grens erg toegenomen. Het ging tot nu toe om zeker negenhonderd mensen in november, terwijl het voorheen om ongeveer één asielzoeker per dag ging. Om de EU binnen te komen is een eitjes en ook Nederland heeft te maken met hetzelfde migranten probleem Rusland doet Huup huup, barbatruc en ontketend een grote tsunami golf aan illegale richting ons land . De begroting voor asielopvang is net zoals vorig jaar 700 miljoen euro, maar dat loopt in de praktijk in de miljarden dit moet stoppen ! en is 1 van de redenen waarom 2.5 miljoen mensen op Geert Wilder PVV hebben getemd . De tandarts moet gewoon weer in het basispakket van de zorgverzekering komen waaruit alles vergoed wordt en het eigen risico trek dat maar door de WC weg ermee .
GeelHesje 5 maanden geleden
Het is vandaag 6 December. Sinterklaas is met zijn inktzwarte pieten en een ruim vol zakken met ontvoerde stoute kinderen met zijn op zwarte kolen gestookte stoomboot weer op weg naar zijn geheimzinnige Kasteel in Spanje. Wat er daar met al die stoute kinderen gaat gebeuren is onbekend of mogen wij niet weten. Dat betekend dat per vandaag de jaarlijkse bomen vereering weer gaat beginnen in aanloop naar de Winter Zonnewende. Ik hou van bomen dus ik ga geen stervende boom in huis halen die vol hangen met bellen ballen en lampjes en dan die stervende boom op mijn knietjes "oh denneboom wat zijn uw takken wonderschoon" toezingen. De Winter Zonnewende is een lichtfeest (die door het Christendom tot geboortedag van Christus is gebombardeerd terwijl er echt helemaal nergens in de Bijbel staat wanneer Christus geboren is maar dat terzijde) dus ik ga straks net als elk jaar wel wat lampjes ophangen en hopelijk een radio station vinden waar ze tot de Winter Zonnewende niet de hele dag ding dong muziek draaien.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.