Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wie moet de sportman van het jaar worden?

3.222 stemmen | Geplaatst op 30 november 2023 | Website

Max Verstappen
37.5%
Mathieu van der Poel
38.1%
Harrie Lavreysen
5.4%
Iemand anders
19%

Reacties (19)

Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Het boeit me niet zo heel veel maar ik zou als eerste voor Mathieu van der Poel kiezen voor alle bijzondere prestaties die hij geleverd heeft. Daarna zou ik voor Harrie Lavreysen gaan.
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Max Verstappen is volgens mij best een sympathiek joch maar ik vind iets wat je niet op je eigen kracht doet maar met door en door ontwikkelde peperdure techniek niet onder sport vallen. Net als bijvoorbeeld die rare dansjes of extreem hoge sprongen op een paard, dat vind ik ook geen sport. Verder vind ik het bizar dat je met autoracen tientallen miljoenen euro's per jaar op kan strijken. Dit is helemaal doorgeslagen.
Karel33 5 maanden geleden
van de poel. die levert lichamelijke prestaties op eigen kracht. zich laten voortduwen door een machiene kan ik geen sport noemen tenzij ze de motor vervangen door trappers.
volijke 5 maanden geleden
Ben zelf sportman in hart en nieren maar van mij mogen ze die verkiezingen afschaffen. Zoals je hierboven al kan lezen, zijn de sporten absoluut niet met elkaar te vergelijken. Laat ze hun prijzen maar verdienen in hun eigen sport, dat is ze heel wat meer waard. Wedden dat als Max sportman van het jaar wordt, hij bedankt met een videoboodschap! Laat al die mensen in die mooie pakken dat gala zelf maar opluisteren.....
Janus B 5 maanden geleden
Sport is voor mij werkelijk totaal onbelangrijk. @zeeleeuw. De F1 is ook voor mij geen sport maar het is wel een mega prestatie dat hij dit kan en durft. Zijn leven wagen voor het slijk der aarde, daar mag wel wat tegenover staan. Ga je hardlopen, fietsen of schaatsen doe je dat voor je zelf omdat je het leuk vind om te doen. Ik heb postduiven, en dat doe ik omdat ik het leuk vind, maar om het nu duivensport te noemen gaat mij wat te ver.
havma 5 maanden geleden
Afschaffen zo’n verkiezing. Het is appels met peren vergelijken. Waarom zou de ene prestatie beter zijn dan de andere in totaal verschillende sporten. Iedere sport heeft zijn moeilijkheden en mogelijkheden en prestaties
xjxjxjx 5 maanden geleden
Geef het volk brood & spelen....
dutchy71 5 maanden geleden
Dhr rutte, Geen blaam en toch fietsen dit is een toch een zware tocht voor die man, Dit is nog zwaarder dan de alpen met een rugzak van hier naar Tokio [lol]
Howy Cues 5 maanden geleden
Iemand anders, t.w. Rico Verhoeven. Sinds 2014 is hij de King of Kickboxing. Je beloont hem dan niet alleen voor zijn laatste overwinning (Glory Heavyweight World Champion) , maar ook voor heel zijn carrière. Waar ik wel moeite mee heb, is dat bepaalde sporten, dankzij een hoge amusementswaarde, veel meer in 'beeld' komen. Hierdoor worden de ongelofelijke prestaties van sommige atleten uit impopulaire sporten overschaduwd. Neem bijvoorbeeld Dick Jaspers. Hij is 5x Wereldkampioen driebanden (2000, 2004, 2011, 2018, 2021), 5x Europees Kampioen driebanden (2003, 2008, 2010, 2011, 2019), 7x winnaar World Cup overall (1997, 1999, 2008, 2010, 2016, 2019, 2022), 2x winnaar World Games (2009, 2022), 28x winnaar World Cup tournament en 22x Nederlands kampioen driebanden. Menig maal is Jaspers onderscheiden, zoals het ereburgerschap en officier in de orde van Oranje Nassau, maar de trofee 'sportman van het jaar' staat nog niet in zijn prijzenkast. Iemand met zo'n palmares zou op handen en voeten gedragen moeten worden; sportman van de Eeuw, dunkt me.
WdeV1971 5 maanden geleden
De anonieme sporter die naast zijn werk zijn lichaam in conditie houdt, een gezonde levensstijl er op na houdt. En ernaast gewoon werkt voor zijn geld, die verdient het om in het middelpunt te staan
B Tender 5 maanden geleden
Wat een flauwe kul, wat een corrupte zooi........Nergens is bekend, aan welke criteria de persoon moet voldoen of voldaan heeft......Naar het nu lijkt, is het alleen de persoon, die het meeste in de media is gekomen, door een of andere (enkelmalige) prestatie, waardoor de media z'n pijlen kon richten......Trouwens....mag dat tegenwoordig nog wel, in deze tijd.....om een keuze te maken uit een man of vrouw, en alles wat daar tussen valt gewoon te negeren?...Of komt er ook nog een regenboog versie van????.....Het zal toch niet zijn he, om voor de prijs in aanmerking te kunnen komen......het geslachtsdeel dient te worden gecontroleerd?.......Nou....er gaan verhalen rond (o.a. bij vrouwen voetbal en in de atletiek, dat wil je eigenlijk niet eens weten). Dus.....onzin, grote flauwe kul.
Emmetje 5 maanden geleden
Gelukkig is er ook nog een welbekende sporter met een gezond verstand die voor de "eer" bedankt en geen prijs op komt halen. Veel mensen kiezen hun eigen sporter. Dan gaat het niet om het aantal medailles of andere prijzenkast vulling maar de prestatie die zij naar vermogen neerzetten of hebben neergezet.
Tramper Kees 5 maanden geleden
Max verstappen. Velen vinden een mechanische sport geen sport, maar ik kan je vertellen dat het veel zwaarder is dan een eindje fietsen. De trainingen zijn dan ook lood en loodzwaar. Een F1 coureur moet b.v. 35 kilo aan zijn nek kunnen hangen om nekspieren te trainen. Tijdens elke race vallen ze 3 tot 5 kilo af. Tijdens de kwalificatie moeten ze in het perfecte rondje de adem inhouden anders word dat rondje beïnvloed. Je moet dus langer dan 1 minuut je adem in kunnen houden. En dan de G krachten die erbij optreden. Er zijn coureurs die ruim 40G te verwerken krijgen tijdens een crashe en 6 G tijdens de race. Kortom veeeeeel zwaarder dan wielrennen. Daarnaast doet max zeer veel voor de sport. Ook met simracen
ierist 5 maanden geleden
Voor een groot deel eens met Tramper Kees. Daarnaast is formule 1 ook mentaal erg zwaar omdat je constant enorm gefocust moet zijn. Dat het zwaarder is dan wielrennen ben ik het niet helemaal mee eens omdat dat appels met peren vergelijken is. Een tour de France rijden of ronde van Vlaanderen doe je ook niet zomaar even.
mystiek56 5 maanden geleden
Gewoon een jongen of meisje die elke dag hardloopt, sport, 2x in de week gaat zwemmen en met zijn gezondheid bezig is. Fietst welk weer het ook is en die van nature sportief is. Zou je zoon of dochter kunnen wezen. Dat is de sportman van het jaar. Hoeft niet iemand te zijn die publiek bekend moet zijn zou mij meer moeten gaan om de sportiviteit en niet om de bekendheid.
Mieppio 5 maanden geleden
andere stelling
DIYA 5 maanden geleden
MAX komt niet, hij heeft er al voor bedankt voor. Neem een dan bv, Femke Bol een geweldige hinde als ze loop. prachtig, mooi man.
BaGj 5 maanden geleden
Sommige sportbeoefenaars hebben totaal geen kans om ooit sportman of sportvrouw van het jaar te worden. Ik denk dan aan o.a. dammen, tafeltennis, darten, schaken, biljarten enz. enz. Alles draait voornamelijk om geld en publiciteit.
Howy Cues 5 maanden geleden
"Wie moet de sportman van het jaar worden," luidt de stelling. Antwoord: Femke Bol. Tis wah, transman.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.