Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Dan maar een minderheidskabinet

2.698 stemmen | Geplaatst op 25 november 2023 | Website

Eens
60.2%
Oneens
39.8%

Reacties (55)

heul 5 maanden geleden
Opstelling VVD zegt genoeg , er eerst 12 jaar een puinhoop van maken en als het op samen opruimen en herstellen aankomt niet thuis geven.
B Tender 5 maanden geleden
Hoezo, minderheidskabinet? Dat is voorbarigheid ten top. Er is pas een verkenner benoemd, die de boel nog af moet gaan tasten........Wel veel meer jammer is, is dat het demissionair kabinet voor helaas nog (te) lange tijd nog regeert en in die tijd z'n (klimaat) standpunten en asielbeleid nog even door kan drammen en de erfenis voor het volgend kabinet nog even verder kan verzieken.
Karel33 5 maanden geleden
als de vvd geen totaal gezichtverlies wil hebb en moeten ze stoorzender dilan de zak geven en wilders steunen. want op de manier van nu krijg je een totaal onbestuurbaar land--minderheidsregering werkt nooit.
Kaiser 5 maanden geleden
goed idee, als het dan net zo snel valt als de andere, zijn we daar ook weer vanaf
Alles stroomt 5 maanden geleden
Meerderheidskabinet over links
Farmer. 5 maanden geleden
We moeten de onderhandelingen met NSC nog even afwachten, maar als de heer Omtzigt ook niet thuis geeft dan lijkt het er op dat ook in Nederland een cordon sanitaire gaat plaatsvinden net als eerder in België met het Vlaams Belang. Alleen is het dan in Nederland net iets geraffineerder door eerst de VVD te laten afhaken omdat men zogenaamd heeft verloren en het geen pas geeft nu regeringsverantwoordelijkheid te nemen. NSC zal vervolgens afhaken omdat men vindt dat de PVV niet rechtstatelijk bezig is m.b.t. het verbieden van het belijden van de islam, althans in de openbaarheid. Dat de islam niet geweldloos is, er fatwa's worden uitgesproken over mensen en moord in voorkomende gevallen in naam van de islam wordt gerechtvaardigd, vergeten we maar even gemakshalve. Waar ook aan wordt voorbij gegaan is dat er geen enkel islamitisch land is wat volledig democratisch is en waar minderheden (LHBTI+, joden, vrouwen en ongelovigen) zich volledig vrij kunnen bewegen. Maar goed, de meerderheid ziet dit kennelijk anders zodat de heer Wilders op dit punt tegen windmolens blijft vechten........Maar mogelijk kan men elkaar op het gebied van de asielinstroom, de armoedebestrijding, het klimaat en de stikstofproblematiek wel vinden. Als dit kan worden bereikt d.m.v. een minderheidsregering met gedoogsteun van de VVD dan heeft men mijn zegen. Goede doortimmerde afspraken maken is dan natuurlijk wel essentieel.
volijke 5 maanden geleden
Net het verhaal van Voermans en Van der Velden gelezen. Eerst maar eens even afwachten....
Emmetje 5 maanden geleden
Smerig spel van de VVD! Het paadje naar Brussel voor Rutte moet vrij zijn een connectie met de PVV. Bovendien als de VVD gedoogsteun toezegt dan bepalen zij in grote mate wat wel/niet doorgaat aan wijzingen of veranderingen. Kortom dan hebben ze alsnog de touwtjes in handen. Dat is niet waar de mensen hun stem voor hebben uitgebracht. De VVD is heel smerig bezig.
Ron625 5 maanden geleden
Gewoon de huidige vorm van coalitie vormen afschaffen. Of gezamenlijk regeren, zonder coalitie, maar met (meer / beter / digitaal) overleg met de achterban. Of een coalitie per onderwerp of ministerie. Op die manier worden er minder verkiezingsbeloften gebroken en kan de politiek het vertrouwen terug winnen.......
GeelHesje 5 maanden geleden
Als de VVD met de PVV in een regering gaat zitten of de PVV gedoogsteun gaat geven dan kan Rotte zijn baantje bij de NAVO of de EU Commissie wel vergeten dus hebben ze dat de VVD even laten weten en vervolgens doet de VVD niet meer mee. Feitelijk bepaald Brussel dus welke regering wij hier wel of niet "mogen" hebben. Voor de mensen die dachten dat wij hier in een democratie wonen en dat de EU een democratie is: Think again! https://twitter.com/Gerard1945X/status/1728092578082394563
C.J. de Loof 5 maanden geleden
Alles is één groot spel, nooit vertrouwen gehad in die heks van de VVD ze neemt het stokje keurig over van Mark met dezelfde streken en leugens. Wat Nederland nodig heeft is snel een rechts kabinet maar dat gaan ze nog een hele tijd rekken. Klein lichtpuntje ik kan geen genoeg krijgen van al de Youtube filmpjes met de gezichten van al die rooierakkers die te horen krijgen hoeveel zetels Wilders heeft gehaald, wat een dom volk en wat een slechte verliezers!
Peritum ? 5 maanden geleden
Hoe vaak is in Nederland al vastgesteld dat de politiek niet te vertrouwen is ? Nog te weinig? Alles is eigenbelang in Den Haag, zeker bij de huidige verliezers, het land besturen voor het volk is slechts een bijkomstigheid. Ik noem het landverraad!
fiat124sport 5 maanden geleden
Ik vind het een schande wat de VVD gedaan heeft. Weer draaien en niet luisteren naar de kiezer zoals we gewent zijn. Ik hoop dat ze terug komen op dit domme besluit, maar ik las ook al dat het om een baantje van rutte ging als ze met pvv samen gaan. Of dit waarheid is laat ik in het midden. Ja dan maar minderheid kabinet maar met de volgende spelers: PVV, NSC, BBB, FVD, JA 21 en al het ander rechtse geluid. Links mag never nooit niet aan de macht komen. Alstublieft niet. Ik heb de klimaat en stikstofonzin lang genoeg aangehoord. terug naar 130. Wilders voor premier. Op hoop van zegen dat de VVD terug komt op dit domme besluit..
[email protected] 5 maanden geleden
Zij van de VVD speelt een heel slecht spelletje. Zij moet er uit gegooid worden. Zij speelt ook een spel ,net als Rutte deed.
dutchy71 5 maanden geleden
Hoe je het draait of keert Wilders is de baas, Wat links voor streken allemaal uit wil halen moeten ze lekker zelf weten, Het Nederlandse volk kan je niet negeren dus gewoon luisteren naar de baas, over 4 jaar weer een nieuwe kans zou ik zeggen, Hoe slechte verliezer kan je zijn.
dutchy71 5 maanden geleden
Dan nog wat, Liegen en bedriegen kan je lang volhouden, Maar dat betekent dat je veel moet onthouden, Wat denken zij daar in het kabinet dat je dit spelletje vol kan blijven houden, Op een moment is het klaar met Nederland kapot te maken, Ik kan het niet genoeg zeggen HET VOLK HEEFT GESPROKEN !!!!!.
Peter Arnolds 5 maanden geleden
Wilders heeft "slechts 25% "van de stemmen vertelde er iemand. Hij vertelde niet dat de partij waar hij op stemde meer dan gehalveerd was. Gewoon wilders een kans geven om het te gaan doen ook met een gedoog constructie.
bie mina om de koffie 5 maanden geleden
. Hij vertelde niet dat de partij waar hij op stemde meer dan gehalveerd was. Goed gezien van u Die schreeuwlelijk van de Dierenpartij die haar zak komt vullen ergens anders kan ze als toilet juffrouw beginnen op het Centraal station ,wat een afschuwelijke schreeuwer is dat zeg ,thuis speelt ze Jan Klaassen En Katrijn
GeelHesje 5 maanden geleden
@Dutchy71: Als de PVV 51% van de stemmen of 76 zetels had gehaald dan was Wilders hier de baas geweest. Nu heeft hij andere partijen nodig om een meerderheid te halen. Totdat dat gebeurd is is Wilders volledig afhankelijk van die andere partijen en is Wilders verre van de baas en dient zich eerder op te stellen als een bedelende hond die braaf pootjes moet geven aan iedereen die daar om vraagt. En het Nederlandse volk doet al decennia niet meer ter zake dat weet u!
Tim#14 5 maanden geleden
@Dutchy71: 'Het volk heeft gesproken': 113 zetels willen Wilders niet, 37 zetels willen Wilders wel... Dus, inderdaad heeft het volk gesproken, En nu kunnen jullie wel allemaal hard schreeuwen hier, maar het gaat Wilders niet lukken, en daar kunnen we allemaal heel blij mee zijn!
GeelHesje 5 maanden geleden
@Dutch71: Als het Nederlandse volk ook maar 0,00000036% ter zake zou doen dan zouden er niet vandaag in Den Haag 100 vluchtelingen in een luxe hotel in kijkduin gezet gaan worden omdat ze anders een nachtje buiten op het gras zouden moeten slapen maar dan zouden er vandaag 100 Nederlandse daklozen in dat hotel gezet worden omdat die elke nacht buiten in de bosjes moeten slapen!!!! En geen politicus die dat wat kan schelen maar ohwee huilie huilie als er een vluchteling ook maar 1 nachtje buiten moet slapen!
Rippertje 5 maanden geleden
Als de linkse graaiers van de grachtengordel maar niet mee doen .
pappajesse 5 maanden geleden
Dit is het moment voor de WEF. De onzekerheden zullen elkaar nu in snel tempo opvolgen. Zie bijv de langzame burgeroorlog die begonnen is. Mooi dat ze dan wilders tot kop van jut hebben gemaakt. goeie LOL en de nos weer meestoken (pietendebat)
dutchy71 5 maanden geleden
GeelHesje, Dus verder met liegen en bedriegen als dat u beleid is kan ik je maar 1 ding zeggen veel geluk in de toekomst, Dit is de uitslag wen er maar vast aan want over 4 jaar is de afstand nog groter.
dutchy71 5 maanden geleden
GeelHesje tot slot ik vindt dat jullie slechte verliezers zijn dat zegt genoeg over het karakter en het spel dat gespeeld wordt, winnaars kunnen ook verliezen en verliezers kunnen ook winnaar worden, Denk daar maar eens over na.
dutchy71 5 maanden geleden
1- 0 !!!
tiscrea © 5 maanden geleden
Dat begint lekker: https://www.zeelandnet.nl/nieuws/nrc-verkenner-van-strien-in-verband-gebracht-met-fraude
Mr. Bean 5 maanden geleden
Dat Geert Wilders er zich maar niet uit laat werken, als VVD vieze spelletjes speelt hoop ik dat ze de volgende stemming er helemaal uitliggen, denk dat de achterban in de regering wil, maar niet met die valse dame, Turkije was al zo blij dat zij president hier zou worden, zegt genoeg mag beslist niet gebeuren, schijt aan Brussel, daar hebben ze al teveel macht, Omtzicht moet gewoon meeregeren, dan maakt hij zijn belofte tegen zijn kiezers pas waar, met BBB erbij komt het in ballans, de pers moet ophouden met stoken, anders gaat het net bij zoals Fortuyn !!!!!
GeelHesje 5 maanden geleden
@Dutchy71: Ho ho ho wacht even! U doet aan aannames over mij die niet correct zijn. Ik heb dan wel geen PVV gestemd ik heb absoluut niet links gestemd (sterker nog ik heb rechtser gestemd dan op de PVV) en ondanks dat ik geen fan ben van Wilders ben ik wel heel erg blij dat die tuinkabouter niet heeft gewonnen!!!
Ejan 5 maanden geleden
Dat gekonkel en gedraai van politici begint misselijkmakend te worden. De uitslag geeft onomstotelijk aan wat het volk wil. Dat moet worden gerespecteerd. Kortom PVV in de regering. Het gedrag van de VVD is op zijn zachts gezegd niet netjes en zit vol met dubbele bodems. Ze hebben niets geleerd.
GeelHesje 5 maanden geleden
Terwijl vele Nederlanders met een extra trui aanzitten omdat ze de energie rekening niet meer kunnen betalen krijgen 100 vluchtelingen gratis een warme luxe hotelkamer met uitzicht op zee met roomservice een luxe zwembad en vast ook wel een gratis onbeperkt lopend buffet. https://www.ninefornews.nl/terwijl-nederlanders-in-de-kou-zitten-worden-asielzoekers-opgevangen-in-luxe-hotel-met-zwembad/ Raar he dat de PVV de grootste partij geworden is! Het is bijna dat ze het opzettelijk doen want het staat ook op de NOS en ze smeren het iedereen zeer duidelijk recht in hun gezicht. En let wel dat is incl de Rijken die daar in Kijkduin wonen en vast en zeker VVD hebben gestemd. Doel: Burgeroorlog?
Peter0507 5 maanden geleden
Als ondernemer zijnde, moet je altijd een kabinet met VVD willen. Ben de klimaatgekte en Woke-gedoe wel beu. Zag je de gemiddelde betoger in Amsterdam? Geitenwollen vest en kaarsjes op de tafel, of ergens een baan die gesaneerd kan worden. Allemaal zusjes of broertjes van Halsema die met haar tanden op elkaar praat.
GeelHesje 5 maanden geleden
@Peter: Als ondernemer had u niet VVD maar BVNL moeten stemmen. Helemaal als u ook nog de woke en de klimaatleugens zat bent. Maar dat terzijde.
Howy Cues 5 maanden geleden
Eens. Dan maar een minderheidskabinet. Soort zoekt soort. Trouwens, politici die je te vriend moet houden, zijn meestal geen gelijkgestemden. De werknemers houden de motor van de economie draaiende in het MKB. Dus als de portemonnee van de werknemer goed gevuld blijft, vaart het MKB er wel bij. En als ondernemer kan ik beamen dat de VVD absoluut geen partij voor de 'kleine' ondernemer is. Er zijn betere opties te bedenken.
pappajesse 5 maanden geleden
En hup de ontkenningsfase in niet met feiten maar met geloof. Peter het was de vvd die dit kabinet vormde het was de vvd die 12 jaar leiding gaf. Het was de vvd waaronder dit gebeurde..... maar het lag niet aan vvd hoor. Nee het ligt aan geitenwollensokkenmensen en broertjes van..... Niet aan de vvd hoor?(die van WEF schwab opdrachten direct krijgt) De VVD wil Nederland schoner doorgeven aan volgende generaties. Ook moeten we minder afhankelijk worden van onvrije landen. Daarom willen wij dat Nederland klimaatneutraal is in 2050 en steunen wij de aanscherping van de doelen voor 2030 tot tenminste 55% CO2-reductie. Waar halen deze peters/mensen hun info?
pappajesse 5 maanden geleden
In het land der blinden is eenoog een gevaar. #FVD
Howy Cues 5 maanden geleden
Minderheidskabinet? Akkoordjes sluiten met de oppositie is niets nieuws. De oppositiepartijen krijgen nu meer inbreng, omdat zij nodig zijn om een meerderheid te vormen. Dus als een minderheidskabinet wil behagen, moet zij actief steun zoeken in de 2-de kamer. Door oppositiepartijen in het politieke proces te betrekken, vervaagt de machtsverhouding. Meer draagkracht is meer daadkracht. We kunnen wel heel lang over een nieuw bestuurscultuur praten, maar we willen geen woorden maar daden.
Peter0507 5 maanden geleden
@pappajesse: De jeugd op school stemt graag Links (verandert ook al snel) voordat zij stemgerechtigd zijn. (Milieu, woke, klimaat, enz). Tot dat ze er achter komen in de echte wereld dat hun portemonnee dan zeer snel leeg is. Je kan toch niet tegenspreken of ontkennen dat Rechts ten opzichte van Links steeds meer stemmers trekt.
Peter0507 5 maanden geleden
En laten we niet vergeten: De VVD is alleen maar zetels kwijt vanwege strategisch stemmen, niet vanwege het partijprogramma. GrL/PVDA heeft alleen maar zetels gewonnen vanwege strategisch stemmen, niet vanwege partijprogramma, hadden zij samen een zielige 8+9 zeteltjes gehad..........nou nou, wat is Nederland voor het klimaat/milieu.
Peter0507 5 maanden geleden
By the way, ik heb/doe: Zonnepanelen, dubbel glas, rolluiken, gescheiden afval, elektrisch rijden etc etc, dus het is niet dat ik het ontken........maar alles gewoon in alle redelijkheid, niet door je strot drukken.
pappajesse 5 maanden geleden
Peter en weer mis meeste stemmen bij scholieren gingen al naar pvv fvd.(ondanks de indoctrinatie op onze soros scholen) https://stem.scholierenverkiezingen.nl/uitslagen NOS verteld jullie echt niks meer he. Verder is het idd vaak wel zo eerst links (emotie) dan verstand
Howy Cues 5 maanden geleden
Alle geitenharensokkenromantiek ten spijt, het grootste gevaar zit tussen je oren, Pappa Jesse. Na overtuigen komt geloven. En na geloven komt blind vertrouwen.
Peter0507 5 maanden geleden
Pappajesse: "gingen" duidt er op dat het al vaker gebeurde, het is nu pas 1e keer.
Peter0507 5 maanden geleden
Voorspelling kabinet: PVV, NSC, VVD, BBB en Dilan premier.
Tramper Kees 5 maanden geleden
Dat is nog te voorbarig maar als de grootste partij die de eerste rechten heeft er niet uit komt met de andere partijen is dat dan een optie. Wel jammer dat de VVD die er 12 jaar een puinzooi met veel ellende, scheidingen huis verliezen kinderen afgepakt door hun nu niet wil meeregeren. Hele gezinnen uit elkaar door de VVD. En ook veel banen kwijtgeraakt erdoor. En dan die huizen in Groningen waar ze wel olie weghalen en miljarden verdienen maar huizen repareren? Nooit. Maar goed Als de PVV FVD en BBB erbij krijgt en NSC en dan gedoogsteun van de VVD dan zijn ze er ook. Misschien SGP er nog bij als het moet
pappajesse 5 maanden geleden
Ik kan dat "gingen" even niet vinden ik las dit en vandaar mn reactie|:) @pappajesse: De jeugd op school stemt graag Links. Wellicht bedoelde u stemde. Electrische auto? Nou dan hoop ik dat het deze winter niet te koud word. Zou dat wel zo zijn dan verwacht ik bij electrische auto's veel problemen. Snap de overgang zoiezo niet we zijn met verbrandingsmotoren zo ver gekomen om het nu massaal weg te gooien?
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Een kabinet hoort een meerderheid van de bevolking te vertegenwoordigen én verantwoord belangrijke veranderingen door te voeren. Dus een minderheidskabinet is niet gewenst omdat die niet daadkrachtig zijn en bij iedere beslissing uitgebreid moeten gaan shoppen en leuren bij andere partijen om hun steun te krijgen. Overigens is die Yesilgöz gewoon een voortzetting van Rutte, We hadden natuurlijk ook niet verwacht dat er nu ineens een geheel nieuwe VVD en leider ontstaan zouden zijn. Dat zij zogenaamd bescheiden zijn "omdat zij zetels verloren hebben door de verkiezingen" is een een heel geraffineerd en goed doordacht toneelstukje. Alles voor de macht.
B Tender 5 maanden geleden
Tsja, ik hoop van ganse harte, dat een nieuw te vormen kabinet weer 4 jaar mee gaat en ik dan met m'n rollatortje en m'n stembiljet tussen de tanden me naar het stembureau kan begeven, om daar weer eens lekker gebruik te maken van onze democratisch recht....Een recht, van stemmen, die er is, maar voor een democratie...die er niet is.
Leo Vlaar 5 maanden geleden
Na 13 jaar verkeerd VVD-beleid kan straks het puinruimen eindelijk van start gaan de uitspraak van Dilan Yesilgöz ik ben er voor u klopt niet als je de keuze , mening van 2.5 miljoen PVV kiezers niet serieus neemt . Hieronder staat de reden waarom Geert Wilders PVV als grote winnaar van de 2ekamerverkiezingen 2023 uit de bus gekomen is door in heel NL steden en dorpen te bezoeken wegens het asielzoekers probleem enz. PVV verkiezingsprogramma staan o.a. de volgende punten: • Verlaging BTW op boodschappen van 9% naar 0 • Verlagen energierekening (lagere belasting en btw) • Verlagen sociale huren • Verhogen wettelijk minimumloon • Verhogen van de huurtoeslag • Afschaffen van het eigen risico in de zorg • Tandarts in basispakket • Verlaging van de brandstofaccijnzen • Verhoging ouderenkorting • Verlagen AOW-leeftijd naar 65 jaar • Extra verpleeghuisplekken en ouderenwoningen • Verzorgingshuizen terug • Terugdringen wachtlijsten in de jeugdzorg .
Peter Arnolds 5 maanden geleden
@pappajesse/ Ik rij nu 3 jaar in een Tesla3 en heb er nu 90000km opzitten. Nog nooit een probleem gehad, ook op vacantie in Noorwegen totaal zonder problemen. Verhalen vertellen van horen zeggen is iets wat je makkelijk afgaat.
Karel33 5 maanden geleden
stoorzender dilan mag van mij 2 m diep in de meest smerige substantie zakken. dat super arrogante mens met 2 paspoorten hoort niet in een bestuurlijkke functie. ze zag zich al in het torentje en nu dat niet doorgaat gedraagd ze zich als een verwend kind. weg met die trol.
W.Melger 5 maanden geleden
Marlies Dekkers, Jelle van Baardewijk en Arno Wellens bespreken het nieuws van de week. Winst PVV, CBDC, foute oligarchen en criminalisering contant geld. https://youtu.be/ZCVuzLvLU00
Howy Cues 5 maanden geleden
Pappajesse, je snapt wel meer dingen niet, zoals de meervoud verleden tijd van gaan.
pappajesse 5 maanden geleden
15.000 nederlanders kapot door vvd toeslagenschandaal. Sociale woningen verkocht meer als 200.000 zijn nou zoekende weer VVD. Groningers in de kou weer vvd Demmink.......vvd Zorgafbraak weer vvd oorlog weer vvd sancties inflatie weer vvd Naar schatting 150.000 met ernstige covid schade. Naar schatting 350.000 met vaccinschade weer vvd. Niet onderzoeken vaccinschade Also in Germany. Large amounts of DNA contamination were found in all 27 batches examined so far. weer vvd. (zal wel weer verwijderd worden mag niet over batches praten in NL) Hehe die rutte heeft hard gewerkt alleen niet voor nl burgers.
W.Melger 5 maanden geleden
Howy Cues, je snapt wel meer dingen niet, zoals het meervoud verleden tijd van gaan, en niet zoals de meervoud verleden tijd van gaan.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.