Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bent u gaan stemmen?

3.804 stemmen | Geplaatst op 23 november 2023 | Website

Jazeker
91%
Nee, ik stem niet
7.6%
Ik ben het vergeten
1.4%

Reacties (48)

Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Natuurlijk ben ik gaan stemmen!
ierist 5 maanden geleden
Ja.
ierist 5 maanden geleden
Zou dit de laatste poll over de verkiezingen zijn? Ik zit te wachten op de poll over vuurwerkverbod. Daar is Zeelandnet laat mee dit jaar.
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Het is een hele zwarte dag voor Nederland. Het kortzichtige, intolerante, korte termijn schreeuwen heeft het verstand en de wijsheid verdreven. Gezondheid en welzijn van mens en dier zullen nóg meer de dupe worden van (extreem) rechts wanbeleid met nauwelijks aandacht voor de steeds verder vervuilende en verdwijnende natuur. Het vreemde is dat de SP al tientallen jaren heel exact de meeste grote problemen in Nederland weet te benoemen én daarnaast ook nog eens met heldere structurele oplossingen komt, maar dit helaas niet in zetelaantallen weet om te zetten.
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Het is maar de vraag of die Omtzigt zo betrouwbaar is als veel mensen denken, want hij heeft nu al laten blijken niet uit te sluiten dat hij in een kabinet met PPV gaat zitten, terwijl hij steeds héél nadrukkelijk verkondigd heeft dit absoluut niet te doen. Het horrorscenario van een regering met PVV, VVD en NSC ligt op de loer. Het kiezen van een landsbestuur is geen spelletje, hoewel het door velen blijkbaar wel zo wordt gezien. We hebben een regering nodig met daadkracht en moed, die alle grote problemen waar ons land en de wereld mee worstelen onder ogen durft te zien en zich vol inzet voor structurele lange termijn oplossingen. Dan zijn die problemen blijvend verdwenen en besparen we op die manier ook nog eens extreem veel geld. Aan zogenaamde schijnoplossingen die gebaseerd zijn op emoties en waanideeën heeft absoluut helemaal niemand iets. Dan zullen de échte problemen alleen nog maar groter worden en komen we steeds dieper in de ellende. En dat zal uiteindelijk ook nog eens bizar veel geld extra kosten.
GeelHesje 5 maanden geleden
De PVV heeft de meeste zetels gewonnen maar de VVD is aan de macht. Zij gaan bepalen of Wilders grote smurf mag worden of niet en zij gaan zo goed als zeker links of rechtsom in de regering komen. Ik verwacht dat die tuinkabouter grote smurf gaat worden. Dat is hem immers beloofd (beloften van politici onderling worden in tegenstelling tot beloften aan het volk altijd nagekomen) en hij komt echt niet uit het "hoge" Brussel naar hier om als oppositie in de 2de slaapkamer te komen zitten. Hij heeft een Opdracht en die moet en zal uitgevoerd worden en daar moeten alle andere trekpoppetjes plaats voor maken. En dat is incl Wilders en dat weet hij. Maar ondanks dat alles zal Wilders absoluut een flinke vinger in de pap gaan krijgen. Het gaat een lange tijd "onderhandelen" worden om de PVV uit te kunnen sluiten en die tijd is nodig omdat anders heel veel mensen heel erg boos gaan worden waarna alsnog de "gewenste" combinatie van partijen uit de bus komt rollen.
GeelHesje 5 maanden geleden
.. en opmerkelijk en "verdacht": De Turkse TV wist reeds ver voor het sluiten van de stembussen te melden dat Yesilgoz de eerste vrouwelijke premier van Nederland gaat worden ...
GeelHesje 5 maanden geleden
En dan nog ff op de stelling reageren: Ik heb net als alle andere Nederlanders (en alle andere EU burgers!) vandaag niet mogen stemmen over de grootschalige aanpassingen van de EU verdragen die van ons ooit zo mooie vrije en zelfstandige landje letterlijk een provincie van de EU gaat maken waarbij welke regering in Den Haag dan ook hooguit tot een provinciaal bestuur gedegradeerd gaat worden en de EU niet alleen echt alles in Nederland (en de rest van de EU) gaat bepalen maar er tevens voor gezorgd heeft dat wij (en alle andere vroeger vrije en zelfstandige EU landen) echt niks meer in te brengen hebben in Brussel. Een veel belangrijkere stemming dan die voor de 2de slaapkamer maar geen EU burger die daar over heeft mogen stemmen. Dat was gewoon verboden! En nu weer terug naar de poppenkast show die Den Haag heet waar vandaag mensen massaal het idee van hadden wel enige invloed op te (mogen) hebben:
Karel33 5 maanden geleden
tuurlijk heb ik gestemd, en graag functie elders voor dilan en baardmans.
dutchy71 5 maanden geleden
Jazeker, En gelukkig nog veel meer mensen, Het volk heeft gesproken.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fiat124sport 5 maanden geleden
Op pvv natuurlijk. Nu tijd voor stoppen met onbeperkt binnen komen. Stoppen met vergroenen, klimaat en stikstof onzin. Laten we stoppen met het brainwashen stoppen met al die vervuilende groene onzin en het eerlijke geluid. Mensen bedankt en ik geniet jammer dat groen links en PvdA nog zo veel zetels hebben d66 is ook nog veel te groot. Maar goed we gaan nu over rechts. En hopelijk zo snel mogelijk terug naar 130
Howy Cues 5 maanden geleden
Ja, zeker. Eens of oneens met de uitslag. De democratie heeft gesproken. Zo werkt een volksregering nu eenmaal. In voor- en tegenspoed. En nu maar afwachten 'hoe de bal gaat rollen'.
Karel33 5 maanden geleden
nu alle zorgverzejkeraard onde EEN noemer brengen, dus weg met al die dirctecteuren en aandeelhouders die betaald worden uit onze premies. weer net als vroeger: 1 zorgverzekeraar. zorg mag nooit een verdienmodel worden dus weg met de marktwerking.
Farmer. 5 maanden geleden
De overwinning van de PVV is te danken aan het jarenlang negeren van de middeninkomens door de zittende politiek in combinatie met een verstikkende extreme belastingdruk. Het asielbeleid van de laatste 20 jaar was de druppel.
Zeevonk 5 maanden geleden
Ja de druiven zijn zuur voor de linkse kliek. Dit is zoals onze democratie werkt. Laat nu de Pvv het maar gaan doen .
pappajesse 5 maanden geleden
ja hier tegen. (Kartel lijkt te slagen pvv vvd bbb nsc.)
Emmetje 5 maanden geleden
Hoewel ik blij ben dat we nog steeds vrijheid van politieke keuze hebben, hoop ik oprecht dat de tuinkabouter buitenspel gezet zal worden. Verder is het prima dat er hopelijk nu wat andere wind door Den Haag gaat waaien. Voor elk wat wils. ;)
Peritum ? 5 maanden geleden
Iedereen in de politiek en aanverwant is verrast door de uitslag van de verkiezingen ! Dit laat zien dat de afstand van de politiek naar de burger enorm is en dat ze überhaupt niet weet wat de burger wil. De uitslag voorzover deze nu bekend is, is een afrekening van de kiezer naar het politieke bestel van weleer. En al een paar minuten na de uitslag is het moddergooien en beschimpen van de winnaar van de verkiezingen begonnen door de ( slechte) verliezers.
pappajesse 5 maanden geleden
NL is (nog) niet klaar voor de ongemakkelijke waarheid die het #FvD brengt. Ze willen liever mopperen op moslims dan de waarheid achter de migratieproblematiek zien. Ik had gehoopt dat NL inmiddels slimmer was geworden.
Leo Vlaar 5 maanden geleden
Elk jaar kijken alle kinderen van Nederland uit naar de aankomst van Sinterklaas en Zwartepiet maar deze traditie en kinderfeest wordt gruwelijk verstoord onder leiding van een asielzoeker status /vergunninghouder . Jerry King Luther Afriyie (Bechem, Ghana, 30 april 1981) is een Nederlandse activist en leider van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet is iemand die nog voor heel erg veel problemen en opschudding gaat zorgen . Kick Out Jerry en zet hem als 1e op de lijst , boot om gedeporteerd te worden naar Bechem, Ghana laat deze oproerkraaier zijn thuisland maar op stelen zetten hier in NL worden zijn activiteiten door vele afgekeurd ,
Rippertje 5 maanden geleden
Volgend jaar om deze tijd weer verkiezingen
ierist 5 maanden geleden
Verkiezingen zijn geweest. Voor veel mensen een mooie avond, voo anderen een enorme teleurstelling. Hopen dat nu echt bepaalde zaken gaan veranderen. Maar het is afwachten hoe de formatie gaat uitpakken. Daar worden pas de plannen voor dit land gemaakt.
pappajesse 5 maanden geleden
Geert je doet het voor een ander wilders https://www.youtube.com/watch?v=E9GFfxUxFec En het vergeten gelijk van fvd. https://marceldegraaff.nl/press-conference-mep-marcel-de-graaff-ema-gives-shocking-facts-about-covid-vaccinations-complete/ Zou wat zijn als vvd poot stijf houdt dan kan timmermans zo inschuiven:)
waggel1 5 maanden geleden
Er gaat helemaal niks komma nul veranderen. De verliezers gaan om de tafel zitten om Wilders er buiten te houden. Dat wordt dus: GL/PvdA, VVD, aangevuld met NSC, BBB of CDA dan wel een paar andere kleintjes. En klaar is Klaus.
Howy Cues 5 maanden geleden
De waarheid is dat de belangen van werkgevers geschaad worden. Een groot aandeel in de jaarlijkse immigratie bestaat uit EU-burgers die vrij toegang hebben. De rest zijn studenten en hoogopgeleide nieuwkomers van buiten de Europese Unie die gaten aan de bovenkant van de arbeidsmarkt vullen. Maar dit wil de moderne kruisridder niet horen. De zondebokken zijn de hordes islamitische asielzoekers én niet rechts zelf, welke middels extreme flexibilisering van de arbeidsmarkt (Oost-Europese arbeidsmigranten) zowel de woning- als de banenmarkt verstoren. Helaas gooit jan en alleman migranten, vluchtelingen en asielzoekers over één kam. Met als resultaat dat universiteiten en hoger beroepsonderwijs instellingen leeglopen, waardoor studierichtingen uitvallen en docenten hun heil zoeken elders. Het Australisch model zal allicht windeieren leggen in hoogwaardige industrieën, maar boeren, tuinders, distributiecentra en slachterijen zullen in de problemen komen. Want nu worden zij afhankelijk van hardwerkende Nederlandse arbeidskrachten die niet voor een appel en een ei te vangen zijn.
Frans Elenbaas 5 maanden geleden
De geest is uit de fles, en wat voor een geest. De geest van Wilders is er een van eigen volk eerst. Dat wil nog al wat zeggen als je kijkt naar de toeslagen affaire, gasboringen in Groningen, mensen die asiel aanvragen. mensen met een buitenlandse achtergrond. Deze geest is vol van eigen persoon(volk) eerst. Wilders is de grondlegger van buitensporig egoïsme. We kunnen wachten op nog meer haat en wantrouwen. Mijn advies aan de andere partijen zou zijn, GA NIET MET DEZE PARTIJ IN ZEE. Dan gaan over 3 maanden weer naar de stembus.
peterden 5 maanden geleden
we gaan toch geen mensen uitsluiten he Franske Elenbaas?
Frans Elenbaas 5 maanden geleden
Uitsluiten van 2,4 miljoen mensen is misschien wat kort door de bocht. Leg in de formatie(wat volgens mij een ramp wordt) in ieder geval eisen op tafel, die in volgens onze rechtstaat gelden. Discriminatie en uitsluiten van 1 miljoen moslims is er eentje van. Waarom nu al niet zeggen, dat je niets van Wilders plannen moet hebben. Spaart een hoop moeite en tijd en geld.
Ejan 5 maanden geleden
Heb zeker gestemd. Geen PVV maar ook niet links.Deze verschuiving is toch logisch? Natuurlijk zijn wij allemaal begaan met het milieu. En daar moet ook zeker nog meer aan gedaan worden. Maar dan wel mondiaal en niet alleen Nederland die 0,000037 opwarming tegen zal gaan ten koste van miljarden. Die kunnen wij nu even zelfs heel goed gebruiken om onze binnenlandse problemen op te lossen.
Howy Cues 5 maanden geleden
Als Dilan Yeşilgöz haar woord houdt (niet onder Wilders)en Pieter Omtzigt ook (de rechtstatelijke bezwaren) dan zijn de rapen gaar. Wat wil de achterban van beide partijen? De neuzen staan in alle richtingen. Vandaar dat het zaadje van dooddoener 'over de schaduw heen stappen' voortijdig geplant is in het brein van een wispelturig achterban. De fase van wortelen, ontkiemen en groeien, draagt bij tot bekomen (schrik, vreugde), reflecteren (bezinning) en oplossing-gericht denken. Hoe gaan we verder? Dilan zegt: "Het is nu aan Wilders". Ook Pieter blijft vaag: "Wij zijn beschikbaar om dit vertrouwen om te zetten in daden". En Wilders blijft zijn rol als vader des vaderlands spelen: "Ik zal mezelf redelijk opstellen, ondanks die prachtige overwinning. Samenwerken doen we graag. We gaan laten zien dat we het kunnen". Oké, een woord een woord, een man een man. Maar ja, dat andere spreekwoord over een vos die wel zijn haren verliest en niet zijn streken, blijft toch in mijn hoofd spoken. De tijd zal het leren.
Boefdeboef 5 maanden geleden
@ Frans Elenbaas U heeft volkomen gelijk de PVV is gekozen door ons eigen volk, dus hij moet zorgen voor ons eigen volk dus de toeslag affaire moet hij proberen op te lossen, dat is eigen volk. Gasboringen moet hij proberen op te lossen, dat is eigen volk. Asiel aanvragen moet hij zover mogelijk afbouwen dat is geen eigen volk. Mensen met een buitenlandse achtergrond die Nederlands Paspoort hebben dus die hebben mogen stemmen is eigen volk dus die hebben de zelfde rechten als Nederlands eigen volk. Wat is nu jouw probleem? Dat wij over 3 maanden weer naar de stembus moeten? Dan krijg de PVV 75 zetels, dan krijgen we een partij voor Eigen Volk, misschien veranderd Wilders de partij naam wel naar Voor Eigen Volk
Mr. Bean 5 maanden geleden
Als Omtzigt zo graag wil dat het beter gaat met Nederland zou hij toch in de regering met PVV en BBB moeten stappen, zijn we er bijna, lijkt mij partijen die samen tot resultaat kunnen komen, allemaal heel klein beetje water bij de wijn, dan is het nog te drinken !!!
Boefdeboef 5 maanden geleden
Frans Elerbaas U stem waarschijnlijk de D66, deze domme mensen hebben het steeds over de moslim terwijl Wilders het heeft over de Islam. De moslim is niet gewelddadig t.o.v. vrouwen. Bij de Islam is de vrouw een minderwaardig schepsel. Daar is Wilders op tegen. Dus U wil de vrouwen ook hier in Nederland als een minderwaardig schepsel behqndelen. Ook de moslim is een vijand van de Islam
B Tender 5 maanden geleden
Andere partijen en de EU, zullen de winst van de PVV niet gunnen. M.n een slechte verliezer is GL/Pvda, waarvan Timmermans hardop roept, dat het een "aanslag", op de democratie is waarbij hij zich opwerpt als zijnde de hoeder van de democratie. Welnu, Timmermans, als je zo'n respect hebt voor onze democratie, erken dan je verlies, zet je jaloezie van je af want ditmaal heeft het volk gesproken!!!! ...............Maar helaas, er wordt inmiddels al alles gedaan (ook door de media) om aan de poten van de toekomstige virtuele stoel van Wilders te zagen. Zowel door partijen.....als wel door de EU......Ben dan ook bang, dat de democratische keuze van de mensen, al zeer spoedig onder het vloerkleed zal verdwijnen, onder het mom van...."het redden van de democratie".....net zoiets als in het verleden met onze enig? referendum.
Allem 5 maanden geleden
Geweldige uitslag. Nederland is voorlopig gered van de ondergang. Leve Geert, hiep hiep Hoera. Weg met de groene leugenaars en klimaat-psychopaten. Het links gepeupel toont zich een slecht verliezer. Vanaf nu is hun rol marginaal. Nogmaals hiep hiep hoera..
BaGj 5 maanden geleden
Zoals Geel Hesje en Waggel1 het zeggen, zo zal het naar mijn mening gaan verlopen. Eerst een paar maanden lang voor oog en schijn met de PVV aan tafel informeren, discussieren, onderhandelen en proberen te formeren. Uiteindelijk wordt het niks en krijgt de PVV bewust de schuld van het mislukken van de formatiebesprekingen. De VVD gaat dan lekker verder met GroenLinks/PvdA + NSC + BBB (eventueel aangevuld met D'66). En zo gaat alles weer bij het oude blijven en verandert er niks. Geert Wilders heeft gewonnen, maar uiteindelijk heeft de VVD de macht. We zullen zien, ik ben benieuwd.
Mr. Bean 5 maanden geleden
Timmermans en Jetten konden Wilders niet eens feliciteren, begonnen gelijk af te kraken, nou dan kraak je het grootste deel van de Nederlanders af en denken jullie dan nog na dit respectloze gedrag de volgende keer stemmen te winnen, net als die belofte van VVD, we zetten de deur open voor Wilders en dan net voor de verkiezingen de deur weer dicht meppen, denk dat dit veel stemmen heeft gekost, Nederlanders laten zich door deze 3 niet belazeren !!!
jacobo 5 maanden geleden
Ja, ben benieuwd wat een nieuwe regering in de aanbieding heeft, geld hebben ze altijd nodig, dus afwachten maar?
GeelHesje 5 maanden geleden
@BaGj: Laat het wel even heel duidelijk zijn dat het beeld en de verwachting die ik daar schets NIET is wat ik graag zou zien gebeuren! Maar "Den Haag" een beetje kennende plus een gezond realisme maken dat dat zomaar eens zou kunnen gaan gebeuren. Gevolg daarvan gaat dan wel zijn dat de VVD zijn eigen totale ondergang veroorzaakt en bij de volgende verkiezingen uberhaupt blij mag zijn de kiesdrempel te halen. En ik weet zo goed als zeker dat ze dat bij de VVD heel goed beseffen! Maar het is de waarheid: De PVV heeft de verkiezingen gewonnen maar de VVD gaat bepalen of de PVV in de regering gaat komen of niet. En als ik dan vervolgens bepaalde dingen in de achtergrond bekijk en dan met name bepaalde (internationale) belangen en agenda's die door de PVV gedwarsboomd (kunnen) gaan worden dan denk ik dat mijn en uw geschetste beeld zomaar eens de waarheid kan gaan worden.
ierist 5 maanden geleden
Wat mij opvalt dat allerlei linkse mensen roepen dat de PVV mensen uitsluit. Maar met het uitsluiten van ongevaccineerden hadden deze mensen geen probleem mee. Sterker nog, ze juichten het toe.
GeelHesje 5 maanden geleden
@ierist: Sterker nog ze zeggen tegen het uitsluiten van mensen te zijn maar willen wel vervolgens de PVV en alle PVV stemmers uit sluiten. Die tuinkabouter heeft het zelfs over het herstellen van de democratie door de gevolgen van de democratie te veroordelen en teniet te willen doen!
Leo Vlaar 5 maanden geleden
Demonstraties in Amsterdam en Utrecht na verkiezingsuitslag het is heel erg kinderachtig dat de verliezende politieke partijen niet tegen hun verlies kunnen deze nederlaag heeft er bij hun nogal diep ingehakt .
B Tender 5 maanden geleden
Als vervolg op m'n eerste reactie, is dat ik ook niet er van op zou kijken, maar ten zeerste toe zou juichen, dat de combinatielijst van GL/Pvda z'n laatste dagen heeft gehad.......Een fiasco als gebleken..... met geen groter resultaat dan 2017 (de coronatijd buiten beschouwing gelaten). Daarbij hadden GL 14 zetels en de Pvda er 9 = 23 samen.......Het samenvoegen van de partijen, tot een gecombineerde lijst (met huidig een voormalig en dure EU freak aan het hoofd), heeft dus geen zetelwinst opgeleverd............Dus Tim, ga je knopen tellen !!!!
Allem 5 maanden geleden
Groen link/PvdA is tot mislukken gedoemd. Nog even en ze vechten elkaar de tent uit. De groene goeroe pakt zsm zijn biezen. Opgeruimd staat netjes. Wat ook nog fantastisch nieuws is? De partij van de dierenliefde is gehalveerd. Deze luchtfietsers partij is ook gedoemd te verdwijnen.
Johan__ 5 maanden geleden
De linksen bekennen weer eens kleur. Ze zijn anti-democratisch en facistisch. Eerlijk gekozen, en ze gaan er tegen demonstreren? Ziekelijke geesten zijn ze, en staats gevaarlijk.
Peter Arnolds 5 maanden geleden
Ik ben als 80++ al jaren lang uitgesloten door VVD en D66. Eindelijk is er weer licht aan het einde van de tunnel.
Boefdeboef 5 maanden geleden
Howy Cues Weet je wat het probleem met die gast arbeiders is! Ze komen zonder auto naar Nederland en gaan een paar uur later met een auto weer de grens over. Dan bedoel ik niet de grens arbeiders, dus b.v. Belgen die net over de grens komen werken. En daar zijn er echt veel van, vooral in het oosten van het land. Ze zijn zo in Polen
Howy Cues 5 maanden geleden
Boefdeboef, voor de uitspraak "Eigen volk eerst" werd Janmaat (Centrum Partij, Centrum Democraten) op zijn vingers getikt door de rechtbank wegens opiniedelicten. Voorts werd hij wegens discriminatie en het aanzetten tot haat meerdere malen veroordeeld. Wat heeft dit te doen met de stelling 'bent u gaan stemmen'? Niets. Of juist wel. Diep in je hart weet je dat bepaalde uitspraken niet door de beugel kunnen, maar toch geef je hier geen gevolg aan. Wat zegt dit over jezelf? De ons-kent-ons-cultuur is xenofobisch. "Van wie ben joe d'r ene," heb ik vaak gehoord als 'butendieker'. In de PVV-cultuur zijn kreten als 'dobberneger' (bootvluchteling), azc-rat en haatbaard (moslim) aan de orde van de dag. En als je nog twijfelt aan de goede intentie van Geert Milder, lees dan zijn citaten. Waar het hart vol van is, loopt de mond van over: https://quotes.nl/auteur/geert-wilders.html Ik heb geen problemen met arbeidsmigranten (in het tijdperk Den Uyl werden zij gastarbeiders genoemd), ik heb problemen met zowel de sterke als de lange arm der wet. Zij zijn zwaar onderbemand, waardoor de pakkans klein is. Boa's zie je overdag en niet 's-avonds als het dievenweer is. Gelegenheid maakt de dief. Als een belastingdienst etnisch profileert (toeslagenaffaire), is dit niet uit de lucht gegrepen. Waarschijnlijk waren die belastingambtenaren bevooroordeeld door informatie van gezagdragers uit de politiek, bijvoorbeeld de PVV of de FvD. Hopelijk weet rechts met haar nieuwe elan en bestuurscultuur al die probleempjes op te lossen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen, nietwaar. Groetjes.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.