Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Pieter Omtzigt als premier?

3.581 stemmen | Geplaatst op 21 november 2023 | Website

Prima plan
20.5%
Ik twijfel
25.7%
Nee, lijkt me niet goed
53.8%

Reacties (33)

GeelHesje 5 maanden geleden
Nee! Geen twijfelaar als pre-mier graag! Omtzigt is een heel goed kamerlid. Eerlijk oprecht en zeer intelligent. Maar hij is geen leider. Ik denk dan ook dat zijn partij een erg kort leven gaat krijgen.
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Ik denk wel dat hij meer zal doen voor meer saamhorigheid, maar twijfel ook wel eens aan zijn integriteit en bedoelingen. Indien hij samen zou gaan met GL-PvdA, SP, PvdD en nog wat om boven 76 zetels te komen zou ik een voorstander zijn om eindelijk eens verlost te zijn van die uiterst destructieve, neoliberale VVD-kabinetten. Maar ik meen dat hij een voorkeur heeft uitgesproken voor VVD, BBB, CDA, SGP, Ja21. Dan verandert er weer niets en blijft het destructieve geklungel van Rutte 1, Rutte 2, Rutte 3 en Rutte 4 gewoon doorgaan.
Karel33 5 maanden geleden
hij is betrouwbaar, maar niet geschikt als premier. want dan veranderd er niets.
fiat124sport 5 maanden geleden
Nee alstublieft niet zeg. Dat twijfelen en afwachten. Daar heb je niks aan. Bovendien is zijn partij programma niet goed, nog steeds 50000 mensen te veel binnen. Er is maar 1 partij die echt zegt wat hij wil en die betere en vooral betaalbare zorg wilt en dat is PVV. Minder mensen binnen, niet uit discriminatie. Wat zou het fijn zijn dat al die reclamespotjes stoppen van verduurzaming, warmtepomp, vergroenen, schone energie, batterij auto de hele dagzitten ze te brainwashen en het erge is mensen trappen er nog in ook. Klimaat verandering is normaal dus stoppen met klimaat en stikstofonzin, het laatste om land te kunnen krijgen om huizen te bouwen om ons land nog voller en drukker te kunnen maken. Dan plaatsen we om onze zware batterij auto te kunnen rijden overal windmolens en zonneparken maar net als de batterij auto zeggen we niet wat voor schadelijke stoffen het zijn om te maken en af te breken en we zorgen voor een heel slechte noordzee voor onze dieren en landschap. Het is nu tijd om PVV de grootste te maken en te gaan zorgen voor een echt en eerlijk geluid. We moeten over rechts gaan regeren en dat gaat zeker lukken , gelukkig maar nu ben ik benieuwd wat we gaan stemmen, maar ik verheug me over de teleurstelling van groenlinks/pvda met zijn absoluut niet regeren met PVV nou wij gaan absoluut niet regeren met groenlinks,pvda. Succes morgen met stemmen maar ik respecteer wel ieder zijn stemkeuze. Dat wil ik wel gezegd hebbende. Fijne dag. Stem rechts
fiat124sport 5 maanden geleden
Ik vergeet ook zo snel mogelijk terug naar 130 .
ierist 5 maanden geleden
Ik vind hem goed als kamerlid. Maar hij komt erg besluiteloos over. Daarom denk ik niet dat hij een geschikte premier zal zijn. Als premier is het toch belangrijk dat je beslissingen kan nemen.
fiat124sport 5 maanden geleden
Gisteren was ook weer een icident met extreem links men heeft het altijd over rechts. Maar nu weer een aanslag op Baudet. Dit kan gewoon niet. Ik wens hem beterschap en hoop dat dit de laatste keer is dat zo iets in Nederland gebeurt. We moeten hoe moeilijk ook ieder zijn mening respecteren. Ik geloof ook niet in de klimaat en stikstof onzin maar respecteer wel als iemand dit wel gelooft. Is wel moeilijk maar met geweld lossen we niks op. Nogmaals sterkte.
wispelhuis 5 maanden geleden
Nee, NSC heeft een veel te ingewikkeld verkiezingsprogramma, Pieter weet niet goed wat hij nou precies wil, dat wordt weer de bekende draaikonterij. Geef mij maar Frans, is ervaren op Buitenlands politiek gebied, kent alle grote leiders al, en beseft dat het zo niet langer kan. Een krachtig geluid met een duidelijke boodschap. Favoriet bij de jongeren, en terecht, want het gaat om hun toekomst, over hun wereld. Wat de uitslag dan ook mag worden, we hebben het te respecteren, ook als Geert het wordt. Prettige dag, succes met uw favoriete kandidaat als premier en vergeet niet te genieten.
Howy Cues 5 maanden geleden
Ja, geschikt! Een gezond verstand gaat hand in hand met gezonde twijfel. Twijfel is geen gebrek aan moed of durf. Integendeel. Twijfel behoedt je voor overmoed en roekeloosheid. Twijfel helpt je om betere keuzes te maken in het (politieke) leven en niet domweg snel beslissen. Twijfelen behoedt je voor een opgezwollen ego en zelfoverschatting. De nieuwsmedia hebben het zaadje van 'twijfelkont' geplant (two step flow of communication), waardoor politieke tegenstanders een stok hebben gevonden om de hond te slaan. Wanneer je dit argument (twijfelkont) blijft bevestigen, gaat dit gecreëerde idee in je hoofd wortelen. Twijfel is de begin van wijsheid.
W.Melger 5 maanden geleden
Nee, geen Omtzigt. Mensen met te veel twijfel zijn bang voor de negatieve gevolgen van hun keuze.
Zeevonk 5 maanden geleden
Nee, een grote twijfelaar en dat kunnen we nu niet gebruiken. Daadkracht hebben we nodig, doe mij Wilders maar. Grenzen dicht en gespuis retour zo snel als mogelijk.
velder 5 maanden geleden
Hij is me wat te behoudend. Dat twijfelen is overigens wel lekker aangedikt door de media. Ik heb van VVD ,BBB, PVV, FVD ook nog geen concrete plannen gezien. Van de plas verwijst dat oplossingen moeten komen uit overleg tussen boeren en natuurorganisaties. Tja das ook ook weinig visie. VVD die begrijpen alles maar vergeten dat ze een groot aandeel hebben in de huidige problematiek. Van reflectie is nog geen sprake. Wilders en Baudet brullen maar wat en de eerste verlaagd zich tot schelden. Dat er geslagen wordt, mag uiteraard in geen enkel geval. D66 wil Zeeland vol met hoogspanningsmasten zetten ivm kernenergie. Bontebal heeft mijn sympathie maar kan me niet vinden in de christelijke saus/ethiek die erover zit. Hij moet zich ook nog maar bewijzen. Blijft er maar één over voor mij en dat is Groenlinks. Ze zijn helder hoe ze zaken willen aanpakken. Snappen dat er hier en daar water bij de wijn moet. Tot slot. Lekker 100km per uur blijven rijden, oog hebben voor het klimaat en een rechtvaardig asielsysteem.
ierist 5 maanden geleden
Twijfel kan goed zijn, maar moet niet doorslaan in besluiteloosheid.
mmuller 5 maanden geleden
OMG, de leugens en de beloftes om het volk te paaien worden steeds grover... Hebben wij het met Politici of Kameleons te maken... Zeer waarschijnlijk zijn de touwtrekkers te zoeken in Brussel, bij het WEF, USA en grote elitaire bedrijven die de wereldmarkt/macht beheersen.... Het wordt wordt dus weer een Marionetten kabinet... Dus, de achterkamertjes politiek zal ook na deze nieuwe verkiezingen hoogtij vieren... Helaas zal de hardwerkende brave Burger, na alle beloftes zeer waarschijnlijk weer in de kou staan... Hoop op zegen, dat ik ongelijk krijg...
Farmer. 5 maanden geleden
Laat ik het nu in grote lijnen eens zijn met Howy Cues wat betreft zijn betoog m.b.t. het begrip twijfel. Maar om andere redenen acht ik de heer Omtzigt niet geschikt als premier.
Ejan 5 maanden geleden
Helemaal vergeten dat we premierverkiezingen hebben. O nee, toch tweede kamerverkiezingen, waar we kiezen voor het programma dat bij ons past en niet de persoon die misschien premier wordt.
Howy Cues 5 maanden geleden
Over twijfel gesproken, 5 op de 10 kiezers weten niet zeker waar ze op gaan stemmen. Op de stelling (Pieter Omtzigt als premier) twijfelt meer dan een kwart van de forumleden. Zelfs niet-twijfelaars (de notoire achterban) laten hun geliefde partij vallen om strategisch te stemmen. Twijfelen zij aan de macht en inbreng van hun partij? Ja, zonder twijfel. Aan twijfel liggen vele oorzaken ten grondslag. Ook voor Pieter. Denk aan gezinssituatie, nieuwe partij, beslagen ten ijs komen, partijprogramma, functieverdeling en wispelturigheid van de kiezers. Eerst prijst men Omtzigt de hemel in. Dit tot ontsteltenis van de concurrentie. En dan komt de tegenaanval. Men verzint allerlei feitjes die dan vervolgens als ware feiten de wereld ingebracht worden. Omtzigt was altijd duidelijk (de huid niet verkopen voor de beer geschoten is) en is nog steeds duidelijk (niet over een dag ijs gaan). Ofschoon ik niet op hem stem, geef ik hem het voordeel van de twijfel.
Howy Cues 5 maanden geleden
@Ierist, wellicht vind je het 'Kernkwadrantenmodel van Daniel Ofman' interessant. De Kernkwadranten van Ofman geven inzicht in de kernkwaliteiten, valkuilen en ontwikkelpunten in iemands functioneren.
B Tender 5 maanden geleden
Ik ben bang, dat Omtzigt te veel en te lang geteerd heeft op z'n imago, verkregen door het aan de schandpaal stellen van de toeslagaffaire (waar hij trouwens beslist niet alleen bij was, maar ook Renske Leijten (SP) en o.a. de journalisten Pieter Klein en Jan Kleinnijenhuis). De idioterie, die daarna bij hem en later bij zijn partij ontstond slaat nergens op. En naarmate het imago verteerd, neemt ook de interesse in z'n partij af.......De zoveelste eendagsvlinder.....Let maar op......Bovendien....veel te veel eisen (voorwaarden) die hij stelt, om zelf M.P. te worden.
mystiek56 5 maanden geleden
Over twijfels gesproken. Als je gisteravond naar de npo1 hebt gekeken hoef je niet meer te twijfelen. De rechtse partijen worden afgemaakt door alle aanwezigen in een discussie programma, Kalid en Marie heet het geloof ik. Ik heb het afgezet en kijk er nu helemaal niet meer naar. Wat een misselijk programma is dat zeg en dan vind men het Gek dat de PVV een eind wil maken aan de NPO. Baudet is niet eens ter sprake gekomen. Je kan beter een bierfles op je kop krijgen dan dat er een iemand met een fakkel voorje deur staat, Want voor dit laatste staat een half jaar je journalistiek in Hilversum in brand en dat is het ergste wat je mee kan maken. Alleen door vorenstaande hoef ik niet meer te twijfelen. Allemaal Linkse figuren op tv die allen een grootkapitaal verdienen en soms ook nog uit de belastingen die door burgers worden opgebracht betaald.. Figuren zoals Paauw met meerdere huizen , een oude tang die vroeger commentaar leverde op de politiek. Allemaal figuren die op geen enkele wijze een link kunnen leggen met de mensen die in de grotere steden wonen en elke dag in een land wonen die hun Nederland niet meer is. En als je dat niet wil of kan begrijpen leef je naast de werkelijkheid. Ik hoef niet te twijfelen ik stem zoals de afgelopen 17 jaar op Geert Wilders. Al zal er wel een coalitie komen waar de GL/PvdA in zal voorkomen. Dat er tweespalt komt tussen de bevolking als er dadelijk 26 zetels van Wilders niet meegeteld worden vindt met het gek? Gek dat er een tweespalt tussen de bevolking komt. Hoe naief kan je zijn. Zolang je er zelf maar geen last van heb"t en dan heb ik het dus over elk onderwerp en niet alleen over de massa immigratie is het en blijft het makkelijk kletsen. Zoals ook velen hier doen. .
Mr. Bean 5 maanden geleden
Men moet niet terug kijken b.v. D66 zat ook in het vorige kabinet en schopt tegen alle partijen hiervan, nooit D 66, Als je in Groen links en PVDA gelooft ben je of heel rijk of een dief van je eigen portemonnee, altijd na een regeerperiode laten ons land blut achter, lonen verhogen zoals PVDA is veel te veel, mensen die werken kunnen dan ook beter thuisblijven, krijgen ze immers evenveel per uur als werkelozen, idioot plan om werkelozen gelijk te stellen met werkenden ,het geld komt immers van jezelf door allerlei zaken te verhogen, stem op deze combinatie als tegenstem is grote onzin, SPIJT dat is er wat over blijft, over de leiders maar niets te zeggen, Beide geheel niet te vertrouwen !
Corporation WB 5 maanden geleden
De onzeker ogende factor maakt hem als Premier minder geschikt en wie goed kijkt en hoort waarin hij zich verdiept krijgt het idee dat verborgenheid in zijn opzet vele vraagtekens kent......... Ben bang dat er weinig gaat veranderen wanneer het stokje aan hem wordt overhandigt alhoewel oprechtheid in hem een groot pluspunt biedt, het zou een hoopvolle kans kunnen zijn ? PvdA/GL aan de macht zou een volslagen ramp betekenen, klimaat, natuur, opvang asielzoekers en milieu is hun 1e aandachtspunt ten koste van ALLES zoals ons bestaansrecht, woningbouw, gezondheidszorg, Politie, toeslagen, inkomens, voldoende en betaalbare nutsvoorzieningen en ga zo maar door, daar hebben zij veel te weinig oftewel absoluut geen oog voor; helaas,,,,,,,,,,,,,,,,,,
B Tender 5 maanden geleden
Misschien...had de NSC, zich beter de MOP (Masked Omtzigt Party) kunnen noemen???
Allem 5 maanden geleden
@mystiek56 heeft helemaal gelijk. Wat is dat NPO programma vreselijk. Wat daar aan linkse smeerlappen zit is ongelofelijk. Stem aub rechts. Ik ga voor Wilders. Alleen al om te voorkomen dat die groene gek met baard de grootste wordt. Een regelrechte ramp zou dat zijn.
Karel33 5 maanden geleden
als geert de grootste word en dus premier--dan wil dat mens met 2 paspoorten niet onder hem meedoen. ze is dus een op macht belust mens. 2 paspoortern--niet te vertrouwen en al helemaal niet in het torentje.
pappajesse 5 maanden geleden
Wat een vertoning in nl minister van justitie en VEILIGHEID Wil geen beveiliging voor baudet. De media doen alsof het normaal is, denk dat ze anders berichten als het timmermans was. Denk dat we dan hele avond ermee geprogrameerd werden. Het volk het volk doet alsof baudet het aan zichzelf te danken heeft. Dan zit er nog een ding op onze eigen beveiliging uitbouwen. Ook handig voor als de moslimsoldaten los gaan. Wachten jullie maar op jullie verlossers. Verzet was hier altijd al klein. Maar in je eentje heb je helemaal geen bescherming.
Leo Vlaar 5 maanden geleden
Geert Wilders PVV is de enigste die duidelijke taal spreekt en Nederland kan verlossen van alle asielzoekers , nog te bouwen AZC , ga niet stemmen op politieke partijen die de nieuwe Spreidingswet ondersteunen . Vraag maar eens aan de omwonende van het nog nieuw te bouwen azc in het gebied De Cleene Hooge Middelburg hoe zij over de realisatie hiervan denken de PVV kan deze oprukkende asiel waanzin stoppen . Frans Timmermans (GL-PvdA) willen de zorgverzekering niet direct voor iedereen betaalbaar maken alle tandartskosten horen vanuit de basisverzekering weer vergoed te worden , en de eigen bijdrage €385,00 moet snel verdwijnen . Pieter Omtzigt NSC twijfelt teveel en de VVD, D66, CDA en ChristenUnie deze combinatie heeft NL de grote armoede in geholpen , bij winst GroenLinks , PVDA dan kan het rampenplan vast uitkomst bieden .
Alles stroomt 5 maanden geleden
Stem op Geert Wilders is een verloren stem. Op geen enkele mogelijkheid een kabinet mee te vormen. Zal niemand zich aan branden.
Alles stroomt 5 maanden geleden
Jammer is dat we in ieder geval er zeker van zijn dat de jarenlange ellende en chaos van VVD gewoon door zal gaan. Verschrikkelijk en om van te janken.
GeelHesje 5 maanden geleden
Als die tuinkabouter maar geen grote smurf gaat worden morgen! #stem ze weg!!!
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Twijfel is niet verkeerd. Juist wijze en verstandige mensen twijfelen regelmatig en zijn niet zo star en krampachtig in het steevast verkondigen van gesimplificeerde beweringen die veel politici verkondigen. Je kunt Omtzigt daarom niet beschuldigen van populisme. Al die popiejopie politici die zogenaamd niet twijfelen en jarenlang ogenschijnlijk zelfverzekerd zijn en telkens dezelfde leugens en onzin verkondigen hebben de meeste problemen waar we mee worstelen juist veroorzaakt. Een leider moet natuurlijk wel knopen durven en kunnen doorhakken. Omtzigt zegt steeds dat hij zich in de Tweede Kamer het meest op zijn plek voelt. Waarschijnlijk kan hij daar gewoon blijven.
Leo Vlaar 5 maanden geleden
Als het aan de middelbare scholieren in Zeeland ligt, dan gaat de winst van de Tweede Kamerverkiezingen naar de PVV. Forum voor Democratie (FVD) zou daarna de meeste zetels halen, gevolgd door de VVD. Daarmee laten de Zeeuwse cijfers dezelfde uitslag zien als de landelijke uitslag van de scholierenverkiezingen. Beste scholieren de VVD dat staat niet voor veel vrije dagen maar eerder 13 jaar een verkeerd beleid voeren armoede over heel NL uitzaaien en grote stromen aan illegale asielzoekers opvangen .
Howy Cues 5 maanden geleden
Pappa Jesse, laat de fles toch staan, want je gaat dubbel praten (.. het volk het volk doet alsof baudet het aan zichzelf te danken heeft ..). Trouwens, behoor jij niet tot het volk? Je doet zo elitair. En voor wat het flessenincident betreft, is deze propagandastunt in scene gezet. Zo'n tranentrekker is goed voor de kijkcijfers. Maar slecht voor het macho imago. Zoentje en regenboogpleistertje er op, Thierry.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.