Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

We moeten minder asielzoekers toelaten

2.715 stemmen | Geplaatst op 19 november 2023 | Website

Eens
94.5%
Oneens
5.5%

Reacties (39)

Chouffeke 5 maanden geleden
Een stop erop..
heul 5 maanden geleden
Dat ons land de huidige stroom asielzoekers niet aankan en leidt tot problemen bij woningvoorraad, overlastgevers, gezondheidszorg enz enz zal iedereen nu wel duidelijk zijn. Daarom is zo vraag in deze poll een vraag uit de categorie of water nat is. Veel beter was geweest in de vraag ook de stemmers uit te nodigen, naast het eens / oneens, hoe dit te realiseren.
Farmer. 5 maanden geleden
Nederland is klein en overbevolkt waarbij de ruimtelijke ordening al jaren onder grote druk staat. Er zijn te weinig woningen en onze natuur (nodig voor het welzijn van de bewoners) is schaars en versnippert. De opvang, uitkeringen, zorgkosten en huisvesting kost ons land jaarlijks miljarden. Los nog van de cultuur verschillen uit met name islamitische landen en de verdere uitbreiding van de intolerante en niet geweldloze islam, die ten onrechte als een godsdienst wordt gezien, is het voor Nederland eenvoudigweg onmogelijk het huidige asielbeleid zo vol te houden. Tenslotte is het natuurlijk absurd dat in Nederland 85% van de aanvragen wordt goedgekeurd terwijl het Europese gemiddelde kennelijk stukken lager ligt. Bovendien is bizar dat de financiële tegemoetkoming tijdens de opvangperiode ook veel gunstiger is dan in de omringende landen. Wat zijn we toch een onnozel land.
ierist 5 maanden geleden
Gezien de hoge bevolkingsdichtheid van dit land, de hoge kosten van migratie en de problemen met de multiculturele samenleving, lijkt mij dit wel wenselijk.
pappajesse 5 maanden geleden
Dat overleeft de bouw niet. Want hun mandaat van de staat is bouwen voor nieuwe nederlanders. Nieuwkomers consumeren meer. plastic electra koelkast gordijnen. enz enz enz..... Meer vervuiling meer mensen winst voor staat en bedrijven..... Nou oogjes dicht en snaveltje toe.
pappajesse 5 maanden geleden
Als ik zie hoeveel het WEF heeft gereserveerd dit en komend jaar voor asiel-creditcards (nl bedrijf),Dan is dit leuke stelling maar allang ingehaald door de feiten. Met een polletje mogen we het doen. alaaaf alaaf Tijd voor nieuwe stelling: de staat der nederlanden mag geen constructies bouwen voor mensenhandel.
pappajesse 5 maanden geleden
Was wel handig he ghadaffi weg en hup een mooie afrikaanse corridoor naar europa:) Maar de meeste hier geloven niet in complotjes zeggen ze dan............lol. Hoeveel media hebben vannuit libie gerraporteerd? Hoe het gaat daar...... We weten niks van wat onze regering daar uitspookt.
tiscrea © 5 maanden geleden
De echte asielzoekers (= in gevaar verkerende vluchtelingen) zijn wat mij betreft welkom. De gelukszoekers niet en die geven juist vaak de meeste problemen in de opvang en qua het kunnen terugsturen. Dat is een gebed zonder einde... Hoe iemand met een bootje van Marokko bijvoorbeeld over kan steken, door Spanje, Frankrijk en België rijdt en dan pas hier asiel aanvraagt, is een doorn in het oog van veel mensen.
B Tender 5 maanden geleden
Minder asielzoekers?....We moeten er helemaal mee stoppen. Zeker als men in ogenschouw neemt, dat uitgeprocedeerde lieden nauwelijks teruggestuurd kunnen worden en een constructie om ze naar een ander land te verplaatsen, niet werken of zelfs door de rechter worden verboden om toe te passen (bv. onder het mom van dat we hun veiligheid niet kunnen garanderen)..........Cru gezegd?..... Oprotten, zelfs het tuig dat er nu al zit (kijk naar Ter Apel, waarbij er zelfs nog veel van de aangerichte schade in de doofpot wordt gestopt.)......Maar, we zitten vast aan afspraken en politieke partijen zijn het niet met elkaar eens.......Welke lolo heeft die afspraken met de EU gemaakt, tegen de zin in van het merendeel van de bevolking? Of heeft de EU op eigen conto het op ons bord gegooid?......Dan staat dat ons dus weer te wachten, bij een volgend kabinet.....of zijn we van gedachten, dat die enkele politieke partij, die tegen asielzoekers is (PVV), zijn standpunt bij de andere partijen voor 100% door kan voeren?.....De rest van de grote partijen is immers nog altijd bereid, om een aantal asielzoekers toe te laten. Dat stoppen van de asielzoekers wordt dus ook bij een volgend kabinet weer helemaal niks! Wie er voor op mag draaien?, dat is de burger(die na het uitbrengen van zijn/haar stem), met lede ogen aan moet kijken, hoe er op termijn te weinig drinkwater is, hoe de bijstand zal veranderen, sociale voorzieningen meer en meer verdwijnen of veranderen, de woningen schaarser en schaarser worden.......immers vele varkens maken de spoeling dun(ner).......Wie weet grijpen vete graaivingers nu al in onze pensioenpot, onder een of andere mom van........het is niet meer te betalen. Nee, inderdaad, als we zo doorgaan.....ligt een dergelijke toekomst in het verschiet en daar om moet ik asielzoekers niet minder, maar helemaal niet!!!
Recana 5 maanden geleden
Fijn hé die open grenzen. Alles komt maar zonder een strobreed in de weg gelegd te worden de grenzen over. Een walhalla voor rondtrekkende bendes, mensensmokkelaars en ander soort tuig. Die lachen zich een ongeluk. Grensbewaking had nog een soort van buffer voor dat soort tuig. Nu moeten we zelf onze huizen en spullen steeds meer beveiligen om niet overvallen en bestolen te worden. Lang leve de EU, van mij mogen de grenscontroles terug komen. Het is sowieso helemaal nog lang geen een Eu, en ik vraag me af of dat ooit zal gebeuren.
fiat124sport 5 maanden geleden
Ja natuurlijk. Nederland is vol en er kunnen geen assiel zoekers mee bij. 50000 een stad als Terneuzen is al normaal. Nederland is al heel lang vol. Tot slot stem rechts en de juiste rechtse partij dus FVD , PVV of BVNL om dit te stoppen. Stop klimaat en stikstof onzin, voor 130. Stop verduurzaming, brainwashing en alles verbieden en afschaffen en exuses maken, windmolens, zonneparken, warmtepomp en elektrische auto stem dus juist. Stem rechts. Voor een beter Nederland.
D.M. 5 maanden geleden
Om te beginnen alle EU landen grenzen terug en actief controleren! Was vroeger ook zo en had niemand last van.
Kaiser 5 maanden geleden
recana , als u het over tuig hebt, dan is het meeste te vinden op deze site ,het stikt hier van de bruinhemden .
fiat124sport 5 maanden geleden
Heeft niks met discrimatie te maken. Nederland is gewoon vol kijk eens hoe klein land we zijn Kaiser en maar binnen laten 50000 is minimaal maar het is 4x zo veel per jaar. Hoe kan dat nou en maar klagen er zijn geen huizen,o het is zo druk en het is zo vervuild. Gek he. Niks bruinhemd realistisch dus stem rechts.
Kweet nie mi or 5 maanden geleden
Dat asielmigranten ook na verloop van jaren minder werken dan gemiddeld wordt weerspiegeld in het huishoudinkomen. Dat ligt na vele jaren nauwelijks hoger dan in de eerste jaren in Nederland. En ja, ook pensioenverwachtingen zijn karig. Het kan niet anders of asielmigranten die nu met voorrang instromen zullen hun leven lang huurder blijven. Voorrangsregels zullen er toe leiden dat sociale huurwoningen steeds meer worden bewoond door huurders met een blijvend urgentielabel. Abonnement op problemen Ongewild ontstaan buurten of wijken waar alleen nog huurders wonen met een abonnement op financiële en andere problemen. Goedbedoeld voorrangsbeleid leidt zo tot een tragedie in de volkshuisvesting.
Recana 5 maanden geleden
Dat is wat ik fiat124sport. Van mij mogen mensen die hulp nodig hebben naar Nederland komen. Zolang Nederland het maar aankan. Als we iedereen maar toelaten dan is Nederland een grote stad, met een parkje hier en daar.
B Tender 5 maanden geleden
Misschien, dat er veel te winnen zou zijn, als de miljoenen, tandeloze organisaties eens wat kordater op zouden treden mbt tot conflicten tussen landen in de wereld. Conflicten, die meer en meer toenemen en zich in steeds meerdere maten zich over de ruggen van de gewone burger afspelen........Kordater optreden, bv tegen een land, dat de zoveelste resolutie naast zich neer legt, zich er verder niets van aantrekt en gewoon blijft moorden en moorden, van noord tot zuid.
B Tender 5 maanden geleden
1e zin.....lees....miljoenen vretende, tandeloze organisaties.
fiat124sport 5 maanden geleden
Tot op zekere hoogte het is erg Recana maar ons land is vol en wij kunnen niet meer iedereen binnen laten. Ik vind dat ook erg maar het gaat gewoon helaas niet meer dus opvang in de regio. Er zijn soms kleine uitzonderingen. Ik bedoel dit niet lullig of discriminerend. Kijk in 1996 zongen fluitsma en van Thijn 15 miljoen mensen nu al zo veel miljoen meer. Zorgwekkend. Hoe kan dat nu op een heel klein stukje aarde.
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Ik vind het nogal ongenuanceerd om dit alleen met ja of nee te kunnen beantwoorden. Maar er moet wel iets gebeuren want zoals nu kan het niet doorgaan. Met name de bedrijven die vele duizenden arbeidsmigranten uit allerlei landen hier naar toe lokken om hen vervolgens uit te buiten en voor een extreem hoge huur armoedig onderdak te geven is schandalig. Een bedrag van 600 euro per persoon per maand om met 8 man in 1 slaapkamer te moeten slapen is geen uitzondering. Dat zorgt voor veel onvrede en vervolgens ellende in de omgeving. In het algemeen dienen mensen in diepe nood door oorlog opgevangen te worden maar ook hier zijn grenzen aan. We kunnen nu eenmaal niet weggeven wat we niet hebben! Ook ik spreek uit ervaring dat ik geen huis kon krijgen omdat de huizen die maandenlang leeg stonden voor asielzoekers bestemd waren.
Mieppio 5 maanden geleden
Zeker te weten, en zeker die uit veilige landen komen zoals, marokko, turkeije, syrie, en nog meer van dat gespuis. Die komen alleen maar om heibel te trappen en te stelen, in te breken, overvallen te plegen, bank pas fraude en ga zo maar door. Gelijk terug naar hun eigen land en nooit meer terug komen. Want eerst komen de jong, dan hun ouders, dan grootouders en dan de over grootouders. Niet normaal. Ze denken dat het hier een walhalla is maar we willen geen gelukszoekers hier. Er is geen plaats in het azc, en hu[p ze gaan een hotel in en de gemeente betaald, niet normaal. En als ze hier blijven krijgen ze alles, 3 x per dag eten, kleding en zakgeld, niet normaal. Hup terug met die zooi en Nederland is alleen voor Nederlanders en niet voor die rovers uit die landen.
johnmch 5 maanden geleden
buiten gooien zijn alleen profiteurs!!! kijk maar naar opsporingverzocht dader heeft een .......
volijke 5 maanden geleden
Persoonlijke reactie van mevrouw Yesilgöz over de linkse partijen;Hebt u weleens het gevoel gehad dat mensen tegen u zijn? "Ja. Dan heb ik het over politici van DENK. Samen met andere Kamerleden met een Turkse achtergrond werd ik door hen aangevallen, want we gedroegen ons niet naar onze kleur. Zo zagen zij dat kennelijk." "Ook van linkse partijen als SP, PvdA en GroenLinks kreeg ik het gevoel dat ik anders ben omdat ik hier niet ben geboren. Ik werd daar echt als slachtoffer in een hokje gezet om er daarna weer uit gered te worden. Dan moest je emanciperen." Ziet u dat nog steeds bij die linkse partijen? "Zeker. De linkse partijen bestaan bij de gratie dat zij slachtoffers moeten redden. Zo van: 'Kom maar. Ik ben al verlicht en ontwikkeld. Nu moet jij nog even.' Ik vind dat verschrikkelijk."
Zeevonk 5 maanden geleden
Asiel staat voor ongeveer 24 miljard op de begroting van de bv Nederland , en dat is inc alles [ volgens opgave pvv ]. Het mag dus best wat minder voor ons al propvolle landje. Grens controle weer optimaal maken en gelukszoekers zonder pardon retour naar het land waar ze vandaan komen.
Domoor 5 maanden geleden
Dan zou ( na een poosje) de hele woningmarkt instorten. Doen we dus niet . Politieke partijen zijn niet zo gek om zelfmoord te plegen.
B Tender 5 maanden geleden
Nou, nog eentje dan, voordat ik ga eten.....Een mens poept per dag gemiddeld 128 gram uit. Per jaar is dat dus 365 x 128 = 46720 gram of te wel 46,720 kg. dus bij 50.000 asielzoekers erbij (per jaar). is dat dus 50.000 x 46,720 =2336000 kg per jaar. Dat is dus 2336 ton per jaar. Dat komt dus ook ten laste van de waterschappen (waterzuivering). Een last, waaraan de asielzoeker zelf geen premie voor af hoeft te dragen........ Over die 12 miljoen overnachtingen van toeristen die er ook nog een schepje bovenop doen zal ik het maar niet hebben (zij hebben een apart schepje voor de kuilen)........Maar het gezegde "Hoop doet leven", lijkt mij hier toch duidelijk niet van toepassing.....Tot de volgende stelling maar weer.
Karel33 5 maanden geleden
voorlopig niemand meer binnen laten. wat omtzigt wil is ,leuk GEZEGD--levert hij dan ook huizen de benodigde huizen? want nederlanders wachten al 10--15 jaar op een huis, en die gaan voor personen die hier binnen vallen en nog nooit bebben gewerkt. een ECHTE vluchteling vind je amper--die kunnen de overtocht niet betalen. al die binnenkomers hebben een mobieltje en sportschoenen en geld om hun overtocht te betalen. begin eens met het uitzetten van veilige landers en uitgeprocedeerden, dat geeft ruimte in de opvang. het is ook gebleken dat veel urainers niet in dienst willen, stuur die maar naar het westen van de ukraine, daar zitten ze veilig en hebben hier niets te zoeken. nederland--veel te klein om zoveel "asielzoekers" op te vangen. en nee--ben geen rasist--wel een realist.
Leo Vlaar 5 maanden geleden
Nederland moet geen illegale asielzoekers meer toelaten en om nu en in de toekomst genoeg woonruimte beschikbaar te hebben voor ons eigen volk , Uw kinderen en kleinkinderen daarvoor heb je 2 opties . De 1e is dat er hele steden aan nieuwbouwwoningen bijgebouwd moeten worden of je deporteert alle status en vergunninghouders die onder alle kabinetten Rutte NL binnengekomen zijn alsnog naar eigen land . Laat Geert Wilders PVV om te beginnen 4 jaar lang doen waar ze goed in zijn alle NL grenzen dicht gooien voor illegale asielzoekers , veiligelanders , profiteurs criminelen dieven en messentrekkers enz. Deporteren!. Ons land straalt het signaal de Wereld in een veilig toevluchtsoord en een echt paradijs voor zogenaamde vluchtelingen hun familie, nareizigers te zijn zo wordt de tsunami asiel golf richting NL alleen maar groter .
Dijk. 5 maanden geleden
https://www.youtube.com/watch?v=0rZwnIvVX7I
Peritum ? 5 maanden geleden
Beter nog, niets meer toelaten en velen onder desnoods dwang het land uitzetten of terugsturen, internationale afspraken of niet!
Chouffeke 5 maanden geleden
@ B Tender Deze stelling gaat niet over poep van een asielzoeker meen ik..
pappajesse 5 maanden geleden
En de ouders stonden erbij keken ernaar en gaven ONLINE commentaar:) (krekels)
wispelhuis 5 maanden geleden
@Peritum, zou u een van de begeleiders willen zijn bij het onder dwang terugsturen van asielzoekers?
Leo Vlaar 5 maanden geleden
De VVD wilt te graag de aankomende 2e K verkiezingen winnen maar hebben heel erg slechte papieren , CV . Als je de NL politiek onder alle kabinetten Rutte hebt gevolgd veroorzakers van grote armoede en ellende extreme prijsstijgingen hebben geleid tot onbetaalbare 1e levensbehoefte Energie en levensmiddelen . Pieter Omtzigt ( NSC ) geeft nog steeds geen duidelijk antwoord op de vraag of hij premier wilt worden de reden zou kunnen zijn dat zij Huup, Huup, Barbatruc ! samensmelten met het CDA incl. Henri Bontenbal . Frans Timmermans (GL-PvdA) willen de zorgverzekering niet direct voor iedereen betaalbaar maken alle tandartskosten horen vanuit de basisverzekering weer vergoed te worden , en de eigen bijdrage €385,00 moet verdwijnen . Geert Wilders PVV is de enigste die duidelijke taal spreekt en Nederland kan verlossen van alle asielzoekers , nog te bouwen AZC , ga niet stemmen op politieke partijen die de nieuwe Spreidingswet ondersteunen .
Howy Cues 5 maanden geleden
Koning, Keizer, admiraal, Asielzoekers kennen we allemaal. Dus niet. Zolang doorsnee forumlid het verschil niet weet tussen asielzoeker, vluchteling en migrant werkt de stelling Babylonische spraakverwarring in de hand. Oordeel niet over de stelling als je niet zeker weet wat het begrip asielzoeker inhoudt. "We moeten minder asielzoekers toelaten", is in strijd met de internationale afspraken. Iedere asielaanvraag moet op zijn minst gehoord worden middels een asielprocedure. Trouwens, het oversteken van een internationale grens om asiel aan te vragen is niet illegaal. Voorts is de stelling opruiend en discriminerend. Bij de stelling wordt het standpunt al becommentarieerd met "we moeten minder". Oftewel de stelling bekent kleur. Terwijl een stelling neutraal geformuleerd dient te worden. En als je het oneens bent met 'we moeten minder' is de 'minder-Marokkanen'-uitspraak van Wilders een steekhoudend argument. Groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie mag nooit de bedoeling zijn. Het Handboek Journalistiek is hier duidelijk in, Omroep Zeeland.
wispelhuis 5 maanden geleden
Mooie uiteenzetting @Howy Cues.
Boefdeboef 5 maanden geleden
Wat zitten jullie toch moeilijk te doen! Nederland kan best nog wat vluchtelingen er bij hebben. Neem nu de Gazastrook een oppervlakte van 365 km2 heeft 2 miljoen vluchtelingen. Dus Nederland met een oppervlakte van 41543 km2 dus 114 maal zo groot moet makkelijk 228 miljoen vluchtelingen kunnen bergen. Er moet dan wel elke dag 5700 vrachtwagens met voedsel ingevoerd worden, dat moet maar betaald worden door leden van de VN, maar dat komt best voor elkaar.
xjxjxjx 5 maanden geleden
https://streamable.com/floij6?src=player-page-share
ierist 5 maanden geleden
Internationale verdragen kunnen opgezegd worden. Denemarken is het gelukt om een strenger asielbeleid te voeren, waardoor daar het aantal asielzoekers flink is gedaald. Als de politieke wil er is, dan is er veel mogelijk.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.