Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik mag graag naar een verkiezingsdebat kijken

2.640 stemmen | Geplaatst op 5 november 2023 | Website

Ja, mooi om te zien
11.8%
Nee, maar wel interessant
33.1%
Niks voor mij
55.1%

Reacties (47)

wispelhuis 5 maanden geleden
Zo af en toe kijk ik naar een verkiezingsdebat.
xjxjxjx 5 maanden geleden
Online stemhulpen worden meestal gemaakt in overleg met politieke partijen. Deze mogen zelf aangeven hoe zij over de voorgelegde stellingen denken. Maar geven die stemhulpen dan wel een eerlijk beeld? PartijPeiler geeft advies op basis van stemuitslagen in de Tweede Kamer. Daardoor leiden vergelijkbare stellingen bij ons mogelijk tot een ander advies. https://partijpeiler.nl/
dutchy71 5 maanden geleden
Ik kijk soms, Wat mij wel altijd opvalt dat het dikwijls gaat over buitenlandse zaken gaat, Waarbij Nederland op de achtergrond komt, Er komen miljarden over de tafel alsof het allemaal niks is, De schandalen die in ons land gebeuren komen wel heel snel op de achtergrond, En er zitten toch schandalen bij die nog niet opgelost zijn of opgelost moeten worden, Maar wij Nederlanders moeten dit geld wel allemaal ophoesten, Het allemaal nu net voor de verkiezingen op de stem te winnen van het volk, Ik vindt persoonlijk allemaal kletspraat , En veel eigen belang.
No summer this year 5 maanden geleden
Als je dat zelfvoldane gezicht van die enge man uit Brussel ziet en dat die dan aangeeft na draagkracht zorg betalen dan is Nederland echt kapot. Ik heb zeker gene vermogen maar het kan toch niet zo zijn dat iemand jaren heeft gestudeerd en meer moet gaan betalen voor dezelfde zorg? Nee dan ben ik er meer voor dat degene die roken en drinken meer gaan betalen voor de zorg. En als je ze hoort praten en geloof ik niet meer in sprookjes. Tenslotte Nederland is stuk gegaan aan de marktwerking. Zorg, openbaar vervoer, banken en uiteraard aan de EU met zijn dictatuur en ga zo maar door, Nexit
The Dutch 5 maanden geleden
Je bedoelt; "ja" zeggen en "nee" doen? Nee hoor, de Muppet Show komt geloofwaardiger over.
fiat124sport 5 maanden geleden
Ja ik kijk er graag naar. Zo zag ik vorige week dat debat tussen pieter en groen goeroe. Die trekken naar elkaar dus stem je pieter is de kans groot dat je met de groen goeroe gaat dus hebben we een heel groot probleem in dit land. Blijft de hele dag brainwashing van klimaat en stikstof moet je eens radio luisteren elk spotje elektrische batterij auto, verduuzaming, vergroening. Ik wil dat dit stopt. Stem rechts. Laat het stoppen en zo snel mogelijk terug naar 130.
Bruine beer. 5 maanden geleden
Allemaal Blaaa Blaaa, en wordt niks waar gemaakt, en wat er van terecht moet komen ik heb mijn vraag tekens ik denk nog altijd aan de woorden van Pim Fortijn ,dit land gaat naar de malle miesen!!!!
Farmer. 5 maanden geleden
Een verkiezingsdebat volgen is natuurlijk interessant en eigenlijk ook noodzakelijk voor de beeldvorming. Ik blijf me regelmatig verbazen over mensen die zeggen de politieke ontwikkelingen niet te volgen maar wel traditie getrouw op de zelfde partij blijven stemmen die al lang niet meer het belang dient op grond waarvan men destijds zijn of haar keuze heeft bepaald. Het meest interessant is natuurlijk het onderzoek van I&O research wat gisteren werd gepubliceerd in de Volkskrant. Uit dit onderzoek blijkt dat klimaat, stikstof en immigratie de belangrijkste items zijn. M.b.t. de voortschrijdende immigratie, wat in mijn optiek één van de grootste gevaren is voor een blijvend welvarend Nederland, bleek dat een merendeel van de ondervraagden van links tot rechts de immigratie wil beperken waarbij de gemiddelde Nederlander maximaal niet meer dan 16000 asielzoekers per jaar wil toelaten. Een verbazingwekkende uitslag gelet op de hardleerse visies van GL/PvdA, D66, SP, Denk en Volt. Dat Nederland gehouden zou zijn aan allerlei (internationale) afspraken en niet anders kan, is natuurlijk maar deels waar. Men kan zich terugtrekken en verdragen kunnen opgezegd worden, nood breekt wet. Er zijn overigens tal van Europese afspraken waar landen zich soms niet of deels aan houden, een voorbeeld is natuurlijk het begrotingstekort. Daar komt nog bij dat de boetes die volgen op het niet nakomen van afspraken in de regel vele malen gunstiger zijn dan de jaarlijkse kosten per asielzoeker, maar dit even terzijde.
B Tender 5 maanden geleden
Zo af en toe volg ik een stukje, maar over het algemeen, word ik er kotsmisselijk van en om dat te voorkomen draai ik maar weer een filmpje (ook met een verzonnen script en wat niet klopt natuurlijk, maar daar weet je dat van te voren van).
Howy Cues 5 maanden geleden
'Ja, mooi om te zien'. Gehakkel, gestamel, vooraf ingestudeerde oneliners, drogredeneringen, voorgewende geëngageerdheid, quasi rechtvaardigheid en schone schijn. Debatteren is een wassen neus. Nu op WNL live zijn we weer getuige van het elkaar de hand boven het hoofd houden, vragen ontduiken, nietszeggende antwoorden geven, pseudo-polarisatie en oeverloos gezwam. Slechts die ene kwinkslag - en dit weet elke politicus - blijft de kijker bij. Dus als politieke partij moet je geluk hebben met een fantastische ghostwriter en een bedreven debater. En voor en herkenbare politieke boodschap is het een kwestie van een goed marketing- en reclamebureau in te huren. Uit marktonderzoek blijkt waar de kiezer ontvankelijk voor is. En daar wordt propagandistisch op ingespeeld. WNL vandaag was weer één pot nat: beschuldigende vingertjes, vriendjespolitiek, ontkenningen en doen alsof je van niets weet. Frappant in de politiek is dat oude koeien vaak een comeback maken. Nieuwe partijen varen er wel bij. Of niet, immers wiens brood men eet, diens woord men spreekt. 'Ja, mooi om wassen-neus-politiek te zien.'
Peritum ? 5 maanden geleden
Oeverloos gelul aanhoren om stemmetjes te winnen, meer is het niet. De werkelijke partijprogramma’s worden niet of nauwelijks besproken. Deze partijprogramma’s moet je zelf zien door te worstelen als je ze al in handen krijgt om te weten wat een partij werkelijk van plan is te doen na de verkiezingen. Meestal is het antwoord al voorhanden, de kiezer bedriegen en voorliegen.
pappajesse 5 maanden geleden
Nee ik heb liever feiten ipv beloftes. Je kan toch stemmen met de data van afgelopen 4 jaar? Of je hebt niet echt opgelet natuurlijk ja dan............... Heb het debat met rob jetten bram npo1 en directeur school gezien. De hele show was gebouwd om baudet te laten struikelen. (manipulatie van de kiezer) En dat krijgt de stemmer dan te zien als zijnde een open en eerlijk debat? lalaland voor gelovigen. valseprofeten (ondertussen heeft de EU de grenzen verruimd en komen er NU nog meer mensen per dag aan. ) digitaal geld is gestart digitaal id bijna klaar en co2 puntenaftrek (chinees model ) ook, Maar dat zijn natuurlijk niet de hoofdpunten..............hier.
pappajesse 5 maanden geleden
Lol en de volgende dag nieuwsuur met de maaltijdbox........ ja die maaltijdbox met buitenlandse producten das echt de doodsteek voor nl. Niet de syrische oliedeals van rutte met turkye en india. Of wat rutte in jemen deed met obama..... Of erasmus met zn kamelenvirus in wuhan. #toeslagenaffaire #demmink #epstein nee de maaltijdbox......... infantieler kan toch niet? Of is die andere info te veel voor gewone mensen?
Corporation WB 5 maanden geleden
Indien mogelijk wel interessant om aan te zien hoe de beoogde "volksvertegenwoordigers" denken hoe men hun kiezers tevreden kunnen stellen. Jammer dat na de uitslag er verdomd weinig over blijft van de beweringen die men voordien heeft aangemeld ! Politiek wordt bovenal bedreven vanuit de ministeries die zich zoals gewoonlijk opwerpen als de "souffleurs" van de gekozen ministers en zo verder............ Die ministeries worden niet gekozen en zijn partij onafhankelijk neutraal ! Het zijn de poppetjes die zich als minister uit welke partij dan ook, zich mogen manifesteren naar de inzichten uit de ministeries en zo gaat de trein weer verder via het bestaande spoor kortom, beste bedoelingen uit vele partijgeledingen maar weinig vet op de botten om gehoord te worden.................
Mr. Bean 5 maanden geleden
ja kijk soms, wou op Omtzigt stemmen , maar sinds ik zie dat hij graag met die Timmermans in zee wil, doe ik het niet meer, heb verschrikkelijke hekel aan die Timmermans en Klaver, zijn niet te vertrouwen , met geld smijten en het land vol laten lopen met {niet Nederlanders} is altijd normaal voor de PVDA geweest, NEE, dus nu even afwachten ga wel stemmen, is je plicht denk ik maar !
B Tender 5 maanden geleden
Helemaal met je eens @ Mr. Bean. Laatst een zielig debatje tussen Timmermans en Omtzigt. Slijmpje hier, slijmpje daar...... De kwijl liep er bijna vanaf. Ik vroeg me zelfs af, waar blijft het moment dat ze elkaar gaan omhelzen. Ik heb het niet afgewacht......Later las ik in de krant, dat er een reporter een dagje met Timmermans mee was geweest......Wat vooral opviel dat de man iedereen naar de mond praatte.......Heet dat niet een slijmjurk???
Kaiser 5 maanden geleden
als je dit soort cabaret nodig hebt om je keus te bepalen, kan je beter thuis blijven , paar keer dit soort debatten mee mogen maken , en na afloop schudden ze elkaar de hand en geven ze elkaar complimenten , laat je keus bepalen door wat ze gedaan hebben tot nog toe, en niet door dit soort flauwekul .
Howy Cues 5 maanden geleden
Je wordt met de dag waanzinnig leuker, pappajesse. Vooral met jouw uitspraak 'heb liever feiten i.p.v. beloftes', krijg je de lachers op je hand. Nou vooruit dan, omdat je liever feitjes hebt. Wist je dat tot de politieke vriendenkring van Baudet de holocaustontkenner en etnonationalist Jean-Marie Le Pen, de extreemrechts studiegenootschap Erkenbrand, Jared Taylor, een van de leiders van de Amerikaanse White Supremacist Movement en Filip Dewinter van het Vlaams Belang. Lekkere bezielde kameraden heb jij, Jesse. En daar voel jij je thuis. Het is maar goed dat je liever de feiten verkiest dan de beloftes. Deze brave borsten doen geen beloftes. Tenzij zij de belofte naar de geest en niet naar de letter interpreteren. Immers de wens (een blanke natie) is de vader van de gedachte. Tja, pappa Jesse, wist je dat Baudet zegt dat de wereld door "kwaadaardige reptielen" wordt bestuurd en dat hij vindt dat de Russische president Poetin alle steun verdient in de oorlog tegen Oekraïne. Feiten zijn jouw grootste vijand, Jesse. Tenminste als je in de waarheid wilt geloven.
pappajesse 5 maanden geleden
Og howy begint je wereldbeeld scheurtjes te vertonen? Was het niet baudet die in 2018 waarschuwde voor klimaatplannen en de kosten voor de burgers. Waaren het niet alle anderen die zeiden dat dat gelogen was. Jah als ik van jou dan toch moet kiezen kies ik voor filip de winter dan voor jeffrey eppstein. En dat komt u vol trots brengen? lol.
BaGj 5 maanden geleden
Och het is wel eens leuk dat gekissebis met elkaar, maar ik hecht er niet teveel waarde aan. Allerlei mooie beloftes doen en dan straks toch niet waar kunnen maken. Kijk vooral naar hetgeen ze de laatste jaren gepresteerd hebben en trek je conclusie. Maar dat de ene in het debat sympathieker en eerlijker overkomt is voor velen heel belangrijk op wie men gaat stemmen.
Karel33 5 maanden geleden
waardeloos gezever--belofte na belofte en daarna? huilen geblazen. elkaar overb luffen OF in de zijk zetten. pak bv omtzicht maar: die wil "maar" max 50.000 personen / jaar toelaten--en dat terwijl ze 100.000 huizen tekort lomen, maar ja--om stemmen te trekken wordt alles uit de kast gehaald. geef geert eens 4 jaar de kans--slechter maken kan hij het niet. door de vvd en d66 is NL al genoeg kapot gemaakt, en maar zeuren dat ze geld tekort hebben. gek he met hun millieu en stikstof waanzin, EN het betalen aan asiel en zin loze projecten. org eens voor de eigen mensen--stap uit de politieke peperdure eu--want die willen de ukraine SNEL laten toetreden, dus weer een zeer corrupt land er bij wat nog vol nazi ideologie zit en miljarden wil opstrijken. heb v/d leyen zien knuffelen met zeiklenski. maar ja--het is haar geld niet. dat mag de europese bevolking weer ophoesten. de eu IS al te groot. en nederland heeft een paar jaar geleden al TEGEN toetreding van de ukraine gestemd, toch??
xjxjxjx 5 maanden geleden
Herinnert zich deze nog...? https://i.ibb.co/5rBvFDZ/EU-Nexit-stemmers-nee-Europa.jpg Als stemmen werkelijk een verschil zou maken was het al lang en breed afgeschaft! Wie stemt is medeplichtig.....
No summer this year 5 maanden geleden
Beste Karel33, het probleem was en is dat D66 teveel macht had en de linkse brulboeien in de 1e kamer. Dan kan de VVD ook niet veel doen. Dus stekker eruit. Nu kiezen voor een zoveel mogelijk rechts kabinet en grenzen dicht en het vieze spelletje van Timmermans, waarbij hjij Omzigt bij betrekt om maar premier te kunnen worden vooral tegenwerken. Wordt die premier, dan zitten alle Nederlanders in de ww. Waarom zou je dan nog werken? Om de rest te helpen. Nee bedankt. Nexit
GeelHesje 5 maanden geleden
Een verkiezingsdebat? Nog nooit gezien. Serieus. Kiezingswijzers doe ik ook niet aan. De grootste zijn opgezet door Soros & Co en ze hebben allemaal ten doel uw stem te beinvloeden. Ik pak het verkiezings programma van een aantal in de aanmerking komende partijen erbij (en dat zijn er weer veel deze keer incl een aantal interesante en heel veel standaard en ik zag op een groot billboard zelfs een heuse QR code partij staan -ja echt waar!-) en lees die in grote lijnen en belangrijke punten door en maak dan een keuze wetende dat het toch allemaal "wensen" ipv beloften zijn die meestal meteen de dag na de verkiezingen of even later alweer volledig teniet gedaan worden. Ik stem dus niet op een partij vanwege het poppetje maar op de inhoud op basis van hun eigen programma. Daarmee vermijd ik dus en de smerige stem manipulatie van de stemwijzers en laat ik mijn stem niet afhangen van een mooi ingestudeerd praatje van weer zo'n beroeps leugenaar die alles doet om jouw stem te krijgen maar je daarna recht in je gezicht en tot op het bot belazerd door het tegenovergestelde te gaan doen dan die je eerst "beloofd" had te gaan doen.
Howy Cues 5 maanden geleden
Och, pappaatje, in het licht van alle beschikbare ervaringen en relevante inzichten doet zich altijd een vergelijking tussen wereldbeelden voor. Eigen keus en verantwoordelijkheid bepaalt tenslotte je wereldbeschouwing, nietwaar. Dus leg mij geen woorden in de mond (.. als ik van jou dan toch moet kiezen ..) die ik niet gezegd heb. En over trots gesproken. Als jij niet trots op jezelf kan zijn, ligt de oorzaak bij jezelf. Inmiddels ben je al zo diep in het moeras van nepnieuws en complottheorieën gezogen dat je anderen de schuld geeft van jouw negatief mens- en wereldbeeld. Ga nu maar cowboytje en indiaantje spelen met je vriendje Filip. Of trek jullie witte KKK-outfit aan en wijs tevergeefs de niet-westerse immigranten als zondebokken van jullie ondergrondse kakkerlakken-bestaan aan. Lol.
volijke 5 maanden geleden
Een grote slangenkuil, aldus ex politica Renske Leijten van de partij SP. Het is niet mijn partij, maar ze verwoorde het perfect. Allemaal mooie praatjes, niet aan mij besteed. Ik weet intussen wel beter.
GeelHesje 5 maanden geleden
@xjxjxjx: Nederland is officieel reeds uit de EU want afgelopen Mei is de "Staat der Nederlanden" officieel eigendom geworden van een vaag bedrijf gevestigd in het Maffia Hoofdkwartier de City of London wat in London is wat weer in de UK is en de UK is reeds uit de EU gestapt. Ik neem dan ook aan dat de "Staat der Nederlanden" vanuit dat Maffia Hoofdkwartier in London aangestuurd en gerund wordt en dat de meeste poppetjes in de poppenkast die Den Haag heet niet veel meer zijn dan buikspreekende trekpoppetjes die keurig de bevelen uitvoeren waar ze opdracht toe krijgen. Pas als dat stopt dan ga ik verkiezingen misschien weer serieus nemen. Desondanks dat ga ik wel stemmen en zoals ik al zei niet op een poppetje maar op de inhoud wetende dat het hoogst waarschijnlijk toch allemaal geen zin gaat hebben want de "mensen" die hier in dit landje de dienst uitmaken zijn allemaal niet verkiesbaar en wonen grotendeels niet eens in Nederland.
famclaes 5 maanden geleden
Veel beloven weinig geven, doet de gek in vreugde leven.
Boefdeboef 5 maanden geleden
Natuurlijk niet, het zijn woorden van personen. Op het internet staan de programma's waarna men streef. Die kunnen nooit helemaal waar gemaakt worden. Maar de PVV heeft wel de beste denkbeelden. Voor dat het Gaza drama begon, had de PVV al het streven om uit de VN en internationale vluchtelingen te gaan. Die zijn in eerste instantie schuldig aan dit drama. Wie gaat er nu 2 miljoen vluchtelingen op een stukje land vestigen zo groot als Schouwen Duiveland. Waar het grootste gedeelte nog woestijn is. Per dag gingen daar 500 vrachtwagens hulpgoederen naar toe. Dus we weten meteen hoe die duizenden raketten naar binnen kwamen. Lieve mensen ga lezen en vergeet de rest die het ook ongeveer willen, maar die dan met de PVV weer in de veel stemmen te kort komen. Dus dat de VVD weer de grootste wordt en we weer met de rotzooi blijven zitten.
Howy Cues 5 maanden geleden
GeelHesje, wie is die 'je' in jouw laatste zin? Hint: foutieve inversie.
xjxjxjx 5 maanden geleden
@Boefdeboef Probleem is dat Wilders ook zo rot als een mispel is, co-op. https://streamable.com/n30hg7?src=player-page-share
GeelHesje 5 maanden geleden
@Howy: Er staat geen "je" in mijn laatste zin hierboven. En het gaat om de inhoud en niet om een zpelvaudt.
GeelHesje 5 maanden geleden
Wilders is een Mossad agent en krijgt zijn orders zelfs van ver buiten de EU. Sterker nog hij heeft zelf toegegeven dat alles in zijn leven (incl zelfs zijn meest persoonlijke priveleven) door anderen beslist en gestuurd wordt.
Peter Arnolds 5 maanden geleden
Ik stem en steun al van het ontstaan van de Pvv op deze partij en zal dat blijven doen. We zijn erg vol aan het worden met mensen die onze normen en waarden niet delen . Naar een avondje leugenaars luisteren is niet mijn interesse.
Boefdeboef 5 maanden geleden
Geelhesje De Mossad is de geheime dienst van Israël, wat heeft die nu met Nederland te maken? Die woorden van Wilders zijn juist Hij wordt gestuurd door anderen zelf zijn prive leven. Hij wordt bedreig door de Islam en heeft continu bewaking nodig. Hoofdzakelig door figuren als Pechhold en natuurlijk haatzaaiers als geelhesje. Maar de PVV is niet enkel Wilders er zijn daar veel knappen koppen die echt kunnen denken, er zijn ook niet veel mensen in Nederland die kunnen denken en lezen, ze kunnen wel woorden lezen maar ze begrijpen ze niet. Ze lezen alleen de linkse kranten en denken echt dat dit de waarheid is. Maar gefelicviteerd met je PvdA stem
Karel33 5 maanden geleden
no summer this year: ja--daarom stem ik op de pvv--wil een zo rechts mogelijke regering. en timmermnan? net zo'n gladjanus als rutte EN een vriend van de gelukszoekers. de hele linkse kliek plus het cda moeten maar opzouten.
John Kosters 5 maanden geleden
Het programma is 1 en al WEF. Als Wilders of Baudet wint zullen ze dat nooit bekent maken. Alles zal volgens hun plan gaan. Pas goed op jezelf het zwabinet geeft niks om je.
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
Ik kijk er tegenwoordig eigenlijk nooit meer naar omdat het allemaal ontzettend voorspelbaar is en niets toevoegt. De grootste schreeuwers "winnen", degenen die al maanden van tevoren een "grap" ingestudeerd hebben scoren ineens en integere bestuurders met inhoud die iets minder gehaaid zijn in het bijdehand doen worden vaak afgekraakt. De media zouden er vele malen beter aan doen om de kiezer goed op de hoogte te stellen van het kiesgedrag in de Tweede Kamer zodat je kunt zien waar een partij werkelijk voor staat. Dan zie je ineens dat D66 helemaal niet zo groen is als zij suggereren, dat de ChristenUnie helemaal niet zo sociaal en integer zijn als zij de kiezer graag wijsmaken, maar dat de SP juist enorm natuur- en diervriendelijk is, terwijl je hen daar eigenlijk nooit over hoort praten. Het ia voor de gemiddelde kiezer al enorm moeilijk om een inzicht in de partijen te krijgen, in verkiezingstijd beloven ze allemaal de mooiste dingen die zij nooit waarmaken, en die rare debatten maken het alleen maar verwarrender. Het zou veel meer om inhoud moeten gaan en niet om populistische oneliners.
Zeeuwleeuw 5 maanden geleden
En dan zien mensen ook dat de PVV lang niet sociaal is en voor "de gewone man" opkomt, zoals Wilders vaak graag van de daken schreeuwt. Wilders is en blijft een VVD-er die allerlei trucs uit de kast haalt om maar kiezers te lokken. Maar de waarheid mag natuurlijk weer niet gezegd worden wanneer het om de PVV gaat.
dutchy71 5 maanden geleden
Zoals hier al eerder aangegeven, Geef dhr wilders een kans, Meestal zijn het zijn woorden waar de rest op verder borduurt, Dit is de partij die steeds over ons Nederland praat en onze ouderen niet vergeet, En over alles wat hier maar binnenkomt kan ook niet goed blijven gaan, Maar dat riep Pim Fortuin al jaren geleden, En moet je nu zien wat er met ons land gebeurd, Dit kunnen wij niet meer aan Nederland zakt steeds verder in de afgrond!!!!!!.
C.J. de Loof 5 maanden geleden
Ik kijk er niet meer naar het allemaal te voorspelbaar en als ik die rot kop van Timmermans weer heb gezien smaakt mijn eten 3 dagen lang niet meer.
Peter Arnolds 5 maanden geleden
@Zeeleeuw. Ga eens een zaterdagavondje uit in Rotterdam en je zal snel begrijpen dat de Pvv nodig is. Ga eens vragen aan winkel eigenaars en bewoners van diverse wijken wat zij er van vinden. Veel diefstallen, overvallen, steekpartijen enz zijn terug te leiden aan de nieuwe Nederlanders. Als dit er niet was dan was ons land een paradijs. Voor dat de grote toestroom van buitenlanders er niet was, hoorde niet nouwelijks van dit soort problemen. Pim forrtuin heeft gelijk gekregen en nu zitten wij met dit soort problemen.
Peter Arnolds 5 maanden geleden
En niet te vergeten dat bij pim het gevaar van links kwam en nu gaat het gevaar weer van links komen.Nederlanders let op.
Mieppio 5 maanden geleden
/staan allemaal uit hun nek te lullen en waaien met alle winden mee net hoe het in hun straatje van pas komt
Howy Cues 5 maanden geleden
@GeelHesje, dyslecticus optima forma. Jij schrijft (letterlijk citaat): "Daarmee vermijd ik dus en de smerige stem manipulatie van de stemwijzers en laat ik mijn stem niet afhangen van een mooi ingestudeerd praatje van weer zo'n beroeps leugenaar die alles doet om jouw stem te krijgen maar je daarna recht in je gezicht en tot op het bot belazerd door het tegenovergestelde te gaan doen dan die je eerst "beloofd" had te gaan doen." Je eindigt je zin met "... dan die je eerst "beloofd" had te gaan doen." Dus jij vindt de 2-de persoonsvorm correct. Oké, dan. Wie belooft er wat? De beroepsleugenaar of je? In jouw optiek is 'je' degene die wat belooft. Als het om de inhoud gaat, is jouw slotconclusie een contradictio in terminis. Je beweert iets, terwijl je het tegendeel zegt.
Howy Cues 5 maanden geleden
Inderdaad, Peter. De jeugdcriminaliteit is fors toegenomen en criminaliteit onder volwassenen is iets afgenomen. In alle regio’s van ons land is de traditionele criminaliteit – diefstal, inbraak, geweld en vernielingen – in de afgelopen tien jaar gedaald. Het grootst is deze afname geweest in de politieregio Limburg, het kleinst in de regio Rotterdam. Dit meldt het CBS op basis van de nieuwe Veiligheidsmonitor 2021 en de geregistreerde criminaliteit. Op Rotterdams grondgebied werden ruim 29 duizend misdrijven geregistreerd, 45 per duizend Rotterdammers. Het gemiddelde voor Nederland ligt op 25 geregistreerde misdrijven per duizend inwoners. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat 2,4 procent van de Nederlanders met een migratieachtergrond wel eens verdacht is van een misdrijf. Bij inwoners met een Nederlandse achtergrond is dat maar 0,7 procent. Onder de grootste groepen jongeren met een migratieachtergrond is in 2022 het aantal verdachten nog steeds het hoogst onder jongeren met een Antilliaanse of Arubaanse migratieachtergrond (45,50 per 1.000 jongeren) en met 17,7 per 1.000 het laagst onder jongeren met een Turkse migratieachtergrond. In de internationale criminologie is het wijdverspreid dat de oververtegenwoordiging van etnische minderheden in misdaadcijfers niet te wijten is aan culturele achtergrond: “Ze belanden in de criminaliteit omdat ze opgroeien in armoede en in wijken waar crimineel gedrag wordt gestimuleerd. Daarnaast wordt er nog altijd etnisch geprofileerd door politie en justitie," aldus onderzoek van de Erasmus Universiteit. Het gevaar komt niet zo zeer van links, maar uit het milieu waar iemand opgroeit. Verpauperde wijken zijn een kweekvijver voor jeugdcriminaliteit. Bovendien werkt discriminatie op de arbeidsmarkt 'criminaliteit als inkomstenbron' in de hand. Als een autochtone werkgever moet kiezen tussen een Ali of een Arie dan is de uitkomst wel heel voorspelbaar.
pappajesse 5 maanden geleden
Topic verkiezingen....... bent u al helemaal geupdate ?\ Ik verlengde gisteren mijn parkeervergunning. Ik kon kiezen tussen inloggen met DigiD óf inloggen met het digitale ID Ja mensen de politiek heeft uw nieuwe gevang bijna klaar. Even uw stem geven en goan. (dit was in brabant)
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.