Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Helft van de kinderen bijziend. Heeft u een bril?

2.512 stemmen | Geplaatst op 25 oktober 2023 | Website

Ja
81%
Nee
19%

Reacties (21)

wispelhuis 6 maanden geleden
Ja, al sinds mijn jeugd en daarom ga ik altijd naar Hans Tilroe in Vlissingen. Vakwerk en kwaliteit, geen geklooi aan mijn ogen door een opticienketen. (goedkoop = duurkoop).
J de Graaf 6 maanden geleden
Enkel een veiligheidsbril.
Karel33 6 maanden geleden
ikzelf sinds 15 jaar een leesbril--die kinderen nog zonder bril
Mieppio 6 maanden geleden
Helft van de kinderen bijziend, wat heeft dat met de ouders te maken.
Peritum ? 6 maanden geleden
Ja, maar gezien mijn leeftijd is dat vrij normaal. Stelling gaat over bijziende kinderen ( schermpje kijken) en de vraag had iets preciezer geformuleerd mogen worden.
Howy Cues 6 maanden geleden
Nee, blijziend. Maar ik kijk vaak door de bril van een ander; zwart kijken, zeg maar.
B Tender 6 maanden geleden
Ja, ik heb een bril....een wc bril. Maar ik gebruik hem alleen bij grote boodschappen.
BaGj 6 maanden geleden
Ik heb een zonnebril. Ik probeer het leven zonnig in te zien, maar het valt niet mee in deze moeilijke soms barbaarse tijden.
Zomervliegje 6 maanden geleden
@Mieppio Wat dat met de ouders te maken heeft? Omdat zij verantwoordelijk zijn hoe lang kinderen achter een scherm zitten. De oogspieren verkorten daardoor en dat daarom hebben veel kinderen een bril nodig. Overigens als je erg veel leest kan dit fenomeen ook ontstaan.
Uisge 6 maanden geleden
Pfffff, Hans Tilroe, ik laat mijn ogen altijd meten in een Zwitserse privé oogkliniek en dan worden de glazen door een speciaal team bij Swarovski geslepen uit bergkristal en vervolgens in een witgouden montuur geplaatst. Geen geklooi alstublieft.
Mieppio 6 maanden geleden
@Uisge en dat moeten wij geloven, wat een onzin, maar je moet toch wat schrijven
pappajesse 6 maanden geleden
85% is ziende blind. Daar helpen geen montuurtjes.
jansplinter 6 maanden geleden
Er zijn mensen die sluiten hun ogen, anderen lopen met oogkleppen op , weer anderen zijn ziende blind en hebben geen bril nodig. Zelf heb ik een roze bril maar die heb ik een poos geleden al afgezet.
Zeeuwleeuw 6 maanden geleden
Er zijn heel veel mensen die lenzen hebben. Er is dan moeilijk op de stelling ja of nee te antwoorden. Feitelijk is het nee, maar het gaat om het doel van de bril(of lenzen) dus dan is het ja.
Zeeuwleeuw 6 maanden geleden
Wispelhuis, Ik ben ooit ook naar Tilroe gegaan omdat ik het beschouwde als een gedegen bedrijf dat al vele tientallen jaren bestaat. Helaas werd ik er helemaal niet zo goed geholpen. Vrij ongeïnteresseerd, ik kreeg nauwelijks advies en ook de nazorg was er amper. Controle was volgens hen maar een maal per twee jaar nodig. Dit was een enorm contrast met de opticien in een ander deel van het land waar ik tientallen jaren naar volle tevredenheid klant geweest was. Vervolgens ben ik op advies van iemand die er veel ervaring mee had naar Pearl Opticien in Middelburg gegaan, waar ik aanvankelijk ook altijd vooroordelen over had. Tot mijn verbazing werd ik daar uitstekend en zeer betrokken geholpen, men neemt alle tijd, de specialist daar is er ook speciaal voor opgeleid. Inmiddels kom ik er al een aantal jaren en ik heb alleen maar zeer goede ervaringen met hen. Hoe het bij andere filialen is kan ik niet beoordelen maar deze is uitstekend.
pappajesse 6 maanden geleden
Heb even mn bril opgezet om te kijken naar rutte schanknaapje u weet wel wat lijkt op 16 jarig ventje wat in feite een groenlinks meisje blijkt te zijn. Bij belangerijke gebeurtenissen is het er bij. Rare vertoning en gevraagd wie het is zegt het hou ik liever anoniem? WTF annoniem je zit daar namens ONS burgers maak je eigen bekend. Media is nog stil maar alternatieve media is er al mee aan de haal. Zo zal ook de boomermedia het moeten behandelen. Maar eerst draagt u een bril lol.
Sluusje 6 maanden geleden
Nog steeds geen blindengeleidehond voorbijgekomen. Blijkt het hier met de zwarte humor toch mee te vallen.
B Tender 6 maanden geleden
O, ja,..helemaal vergeten. Ik heb ook nog een zonnebril liggen. Daarmee zie je alles in een beter perspectief, want die neemt de valse glittering weg die regelmatig ergens aanwezig is elke dag...... En ook heb ik een loep, een hele goeie met verlichting (telt die ook mee?) die ik telkens gebruik om dingen nader te bekijken. 'k sta telkens weer te kijken van wat je dan wel ziet en anders niet ziet.
Alles stroomt 6 maanden geleden
Zie de wereld door mijn roze bril
Howy Cues 6 maanden geleden
Pappajesse, 85% is ziende blind, beweer je. Gezien je taalgebruik spot ik duidelijk een blinde vlek. Tijd voor Jaws. Hèhè, lol.
Zweistein 6 maanden geleden
Ik wil zo'n bril als die de rekenwonders van het CBS op hebben, wellicht zie ik het dan ook anders dan het werkelijk is... Deze brief zojuist ontvangen.... Om de pensioenen te kunnen verhogen, kijkt het fonds naast de financiële situatie ook naar de ontwikkeling van de prijzen. BpfBOUW kijkt hierbij naar de cijfers van het CBS tussen september 2022 tot en met september 2023. De prijzen daalden in deze periode met gemiddeld 1,39%. Haha....prijzen gedaald????? Dus....de pensioenen worden niet verhoogd.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.