Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik ben minder gelukkig in mijn buurt

3.234 stemmen | Geplaatst op 18 oktober 2023 | Website

Juist niet, het is heerlijk wonen hier
57.7%
Och, het kan beter
34.7%
Ja, hier wonen is een ramp
7.7%

Reacties (21)

Alles stroomt 7 maanden geleden
Woon fantastisch
wispelhuis 7 maanden geleden
Absoluut.
wispelhuis 7 maanden geleden
Gelukkig in mijn buurt.
Farmer. 7 maanden geleden
Mensen in de buitengebieden of in de betere wijken ervaren rust en geluk meestal positiever dan (oudere ) mensen in b.v. de randstad. Het gevoel van veiligheid, woonrust, geborgenheid en terug kunnen vallen op anderen spelen daarbij een grote rol. Waar we natuurlijk niet om heen kunnen is de grote bevolkingsdichtheid van ons kleine land wat consequenties heeft op het zorgaanbod, woningaanbod en het nationale veiligheidsgevoel. Neemt natuurlijk niet weg dat mensen die zich in mijn verhaal niet herkennen, een bevoorrechte (woon) positie hebben.
J de Graaf 7 maanden geleden
Ik woon en werk in een buitengebied en ik ben een meer dan gelukkig mens. Vrijstaand en de buren op 50mtr , moestuin en 3 kippen. Nadeel is dat de winkels op 4km zijn.
Howy Cues 7 maanden geleden
Ja, het is geweldig wonen op Schouwen-Duiveland. Alhoewel het vaak 'geven en nemen' in het hoogseizoen is, brengt toerisme óók leven in de brouwerij. Inherent hieraan een hogere welvaart en welzijn. Allicht dat daarom de meeste inwoners op Schouwen-Duiveland iets toleranter, flexibeler en gelukkiger zijn dan gemiddeld. Op de site allecijfers.nl/gemeente/schouwen-duiveland zijn meerdere verklaringen (leeftijdscategorie, autochtoon of migratieachtergrond, opleidingsniveau, stemgedrag, gemiddeld inkomen, moeite met rondkomen etc.) te vinden voor dat geluksgevoel. Al met al zijn de meeste inwoners het over één ding eens: het eiland biedt genoeg voor elk wat wils.
BaGj 7 maanden geleden
Ik vind het wel goed zo, het kan veel slechter!!
ierist 7 maanden geleden
Ik ben wel tevreden met mijn buurt. Leuk dorp, aardige mensen, nog relatief veel voorzieningen. Directe omgeving is niet echt het mooiste van heel Zeeland, maar ja, een mens kan niet alles hebben.
Verzamelaar1978 7 maanden geleden
Het wonen is hier op Walcheren zeer goed,echter, ik maak mij wel zorgen over de leefbaarheid ivm de komst van een groot AZC in Middelburg en een noodwoningencomplex. Niets ten nadele van de mensen maar het verschil in cultuur is te groot en daarnaast heb je veel 'kansparels' die meekomen. Ik hoop niet op een 'Ter Apel' in Zeeland en spreek dit ook publiekelijk uit. Het is geenszins de schuld van die mensen maar van de politiek en die 'fijne' linkse mensen die hiervoor stemmen, zolang het maar niet in hun achtertuin is;-)
B Tender 7 maanden geleden
Het is telkens een momentopname en telkens weer betrekkelijk. Wij wonen 50 jaar op hetzelfde adres en in die tijd is er steeds sprake geweest van een wisseling, in de buurt. Het heeft z'n dieptepunten en z'n hoogtepunten. Er is in die tijd telkens wel iets veranderd, soms ten goede en soms ten kwade. Soms lijkt het of de verpaupering toeslaat en soms valt het toch weer mee. Gaan er goede buren weg, dan moet je weer maar afwachten, wat voor soort buren je er weer voor terugkrijgt etc. Als je tegenwoordig weg zou willen (verhuizen), dan kan dat niet eens.........Dus we doen het er maar mee, na regen komt zonneschijn en daarna weer...
Peritum ? 7 maanden geleden
Toen ik in mijn straat kwam wonen was het een genot, heden ten dage is het een droevige situatie door huurders die hun tuinen laten verslonzen, afval laten slingeren, keiharde muziek draaien tot diep in de nacht , mijn en dein niet respecteren en drugsgebruik. Woningcorporatie laat het gewoon gebeuren en is mijns inzien zelf de veroorzaker van deze problemen. Een beetje research doen naar aspirant huurders kan veel problemen voorkomen. Neen, ik woon niet echt prettig meer in eens mijn leuke en fijne woonomgeving. Helaas!
wispelhuis 7 maanden geleden
@ Verzamelaar1978: Walcheren is méér dan Middelburg hoor.
Farmer. 7 maanden geleden
@Verzamelaar 1978: de meerderheid in dit land kan er eigenlijk nog steeds niet aan wennen dat Nederland eigenlijk veel te klein is en te overbevolkt om het huidige immigratiebeleid te blijven uitvoeren. Kiezers en hun linkse partijprominenten zien dat probleem sowieso niet zo, wonen in de regel wat groter en rustiger en hebben in de regel ook meer financiële ruimte om de drukte in de natuur te ontlopen. Daar komt nog bij dat velen het als een morele plicht zien de ontheemden een plaats te bieden. Men is daarin heel selectief in en laat zich beïnvloeden door de individuele verhalen. En laten we vooral de helel asielindustrie niet vergeten waarbij duizenden euró's zijn betaald om zo ver te komen. Wat niet in beeld komt zijn de kanslozen. De mensen die niet beschikken over een financiële ruimte, een redelijke gezondheid en de nodige sociale contacten. We maken dus al jaren een onbedoeld onderscheid. Natuurlijk kunnen we niet door blijven gaan met dit beleid, het is eenvoudig weg financieel niet op te brengen. Maar het blijft wel vreemd dat de grootste schreeuwers met de dikste portemonnee en de grootste mobieltjes allemaal Europa weten te bereiken terwijl eigenlijk de echter vluchteling ontredderd achter blijft.
Howy Cues 7 maanden geleden
Tja, een brutaal mens heeft de halve wereld. Ook buiten Europa, Farmer. Wellicht zitten tussen de vluchtelingen en arbeidsmigranten óók échte vakmensen of noeste arbeiders die alle gaten in de arbeidsmarkt kunnen opvullen. Nederland is niet te klein, maar de vermogensongelijkheid is te groot. Een te scheve vermogensverdeling is schadelijker voor de economie en maatschappij dan het huidige immigratiebeleid. Als de asielmaffia de asielindustrie managet, is de bovenwereld hier mede verantwoordelijk aan. Onderscheid maakt niet het verschil, maar de gaten in de wet.
Zeeuwleeuw 7 maanden geleden
In principe wonen wij hier fantastisch. Maar helaas erg slecht getroffen met de directe buren die doen alsof de hele wereld om hen draait, die zich ernstig misdragen en voor erg veel overlast zorgen.
dasy 7 maanden geleden
ik heb niet gekozen om in het buitenland te wonen de buurt word er niet beter van
Karel33 7 maanden geleden
woonde naar mijn zin--goede buurt en we kenden elkaar. ineens 4 "vluchtelingen" naast mij. dezelfde dag lagen 2 wc brillen in hun tuin en alle tussendeuren. leeg huis want het meubilair wat ze kregen wilden ze niet. wel een gettoblaster en bbqen inplaats van te koken. blij dat ze na ruim 5 maanden zijn vertrokken--een totaal uitgewoond huis achterlatend. het opknappen duurde 1 maand. nu maar hopen dat er niet weer van die figuren daar komen wonen.
BigF666 7 maanden geleden
veel arbeidsmigranten in de kanaalzone van Zeeuws Vlaanderen, geven nagenoeg geen overlast hoor, maar je voelt je wel vreemde in je eigen land.
Romas 6 maanden geleden
Wat een waardeloos onderzoek als je het kaartje van Nederland ziet met 2/3 grijs waar niets of niemand ondervraagd is en geen gegevens bekent zijn.
Rippertje 6 maanden geleden
Ik woon hier prima , maar ik woon natuurlijke in 1 van de betere wijken Middelburg , waar toch meer hoog op geleiden wonen en dat kan je toch merken aan de bewoners aan de andere kant van het kanaal ( zuid en dauwenldaale ) en ja verschil moet er zijn
mystiek56 6 maanden geleden
De opinie wordt niet voor niets gesteld. Zeeland wordt de Roompot. Een groot vakantiepark en ik begrijp dat sommige onder ons dat fijn vinden , zeker gepensioneerden die o.a. in Schouwen-Duiveland wonen maar als je in Zeeland, later genoemd De Roompot, werkt is dat minder. Niet alleen in de zomermaanden is het in de Roompot boordevol maar dat wordt het ook steeds meer in de wintermaanden. Ook in deze maanden wordt de Roompot overstroomt . Maar we worden er blijkbaar allemaal beter van . De economie floreert erdoor wordt door menigeen gesteld maar de gewone man merkt er niets van. Gemeentelijke belastingen worden er niet lager van en de omgeving gaat er ook niet beter van uitzien. Al zijn er blijkbaar mensen die liever naar 100 bungalows kijken dan een natuurgezicht . En dat allemaal met goedkeuring van onze democratisch gekozen gemeente besturen. kunnen we als Nederlander naar al die mooie Campers en dure Volvo-s en BMW s kijken van onze zuiderburen. En op passen als je met je autootje over de weg rijdt naar één van je medebewoners want onze Zuiderburen hebben vakantie en die fietsen hier en krijgen overal de ruimte. dus je wacht maar. Uiteraard kan je verhuizen maar ik heb maar één paspoort en kan niet terug naar bijvoorbeeld mn 2e vaderland.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.