Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik lever braaf mijn statiegeld flessen in

4.308 stemmen | Geplaatst op 16 oktober 2023 | Website

Ja, altijd
81%
Meestal wel
12.5%
Zelden
2.6%
Nee, nooit
3.9%

Reacties (28)

C.J. de Loof 7 maanden geleden
Nee aan die onzin ga ik mijn tijd niet meer besteden, altijd ellende.... apparaat defect verkeerde fles, barcode onduidelijk enz. ik maak ze plat en gooi alles gewoon in de grijze bak. Meestal haal ik de frisdrank in België die doen nog niet mee aan deze waanzin.
GeelHesje 7 maanden geleden
Jaaaa ik ben heel braaf. Kuch. Krijg ik nu een snoepje? Of moet ik eerst heel braaf nog een pootje geven ook?
J.M de Pet 7 maanden geleden
Ik doe ook niet mee aan al deze onzin. Ik koop enkel drank wat in een echte glazen fles is en die gaat in de glasbak.
wispelhuis 7 maanden geleden
Uiteraard lever ik mijn statiegeldflessen in, geld is geld. Maar hoezo "braaf"? Rare toevoeging.
Alles stroomt 7 maanden geleden
Zelden. Is gedoe.
Karel33 7 maanden geleden
nooit--ik geef ze aan de buurtkinderen
Kaiser 7 maanden geleden
ik heb nooit statiegeld flessen
pappajesse 7 maanden geleden
LOl rare toevoeging? of je bent braaf of je bent het niet:) We kunnen niet allemaal maar doen wat we willen Zonder braafheid geen rutte en WEF. Zoals ik eerder antwoorde nee ik flikker ze nou op straat genoeg mensen die het kunnen gebruiken. #filantroop.
pappajesse 7 maanden geleden
Gaat u weer braaf uw prikje halen? wees er snel bij al 4%van de zeeuwen heeft hem al.(geloof dat er niet meer veel geloof in prikje is) https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/15964897/ggd-prikt-erop-los-nieuwe-coronaprik-nu-voor-iedereen-in-te-plannen
xjxjxjx 7 maanden geleden
https://www.youtube.com/watch?v=-tne7yghTw4&ab_channel=HoopHelderHulleman
marvi 7 maanden geleden
Mijn blikjes haal ik tegenwoordig in België. Geen statiegeld dus ideaal. Flesjes lever ik in. Maar de innameautomaten stinken vaak enorm sinds er statiegeld op blikjes is ingevoerd. Schoonspoelen van blikjes is toch ook weer zonde van het water (en mijn waterrekening) Dus België is een perfect en goedkoper alternatief. Aan de andere kant was ik recentelijk in Denemarken en daar kon je al je statiegeldflessen/blikken in een soort grote wasmachineachtig inleverpunt gooien die vervolgens netjes alles telde en een bonnetje gaf. Scheelt veel wachttijd en zou er misschien voor zorgen dat mensen ook kleine flesjes/blikjes makkelijker inleveren. Die Denen zijn zo gek nog niet en liever werden deze apparaten gisteren dan vandaag neergezet in Nederland.
mystiek56 7 maanden geleden
statiegeld? We leven in een verenigd Europa maar dat geld blijkbaar niet in Nederland. De flessen van de Lidl kan je ook alleen maar kwijt in Nederland die je in Nederland gekocht hebt. Flessen die ik in Denemarken en Duitsland bij de Lidl heb gekocht worden niet eens in Nederland geaccepteerd. Dus dat zal met blikjes ook wel zo weten. En inderdaad als je voor 15 cent, blikjes moet schoonspoelen , moet bewaren en ze dan kan weggeven omdat je ze in een ander land niet eens kan wegbrengen vraag ik me af waar al die milieu freaks mee bezig zijn. Afin eerst eens goed regelen voordat je wettelijk iets vast legt maar dat schijnt moeilijk te zijn. Dat er dan problemen uit voort vloeien is te verwachten. Regeren blijkt vooruit te zien maar dat kost menigeen veel moeite.
Howy Cues 7 maanden geleden
"Ik lever braaf mijn statiegeld flessen in" luidt de stelling. Braaf? Ja, want wij zijn een deugdzaam volkje. Althans 4 op de 5 zijn braaf. Overige landgenoten zijn fout. Allicht partijvriendjes van Sven Hulleman. Maar dit terzijde. Immers het artikel betreft statiegeldflessen (ja, zo schrijf je statiegeldflessen, meneer de eindredacteur) en géén foute mensen. Belangstellend klikte ik de blauwe verwijzing (website) onder de stelling over statiegeldflessen aan. En wat schertst mijn verbazing? Oeverloos gezwam over statiegeldblikjes! Dus de stelling had moeten luiden: "Ik lever correct mijn statiegeld in." En die Sven Hulleman dan? Als daar geen statiegeld opstaat, weet ons zoutzuur-wijffie hem 'braaf' af te richten.
dutchy71 7 maanden geleden
Ik zeker 1,5 week die blikjes in de auto gehad, Wat een ellende om die in te leveren, Weer een uitkomst die niet dichtgetimmerd is, Zelfs iets gewoons kunnen zij nog niet regelen, Laat staan een land regeren.
Karel33 7 maanden geleden
pappajesse: NEE!! vanaf het begin geen prik gehaald en zal dat ook nu niet doen. geen rare dingen in mijn lichaam die mijn immuumsysteem verstoren. een ECHT serum krijg je maximaal 2 keer--deze shit? prik--nog een prik--een booster en weer een prik enz enz. never nooit niet.
fiat124sport 7 maanden geleden
Ja doe ik wel maar ik koop meestal in Belgie scheelt me statiegeld en kan ik het gewoon weg gooien bovendien is het meestal nog goedkoper ook. Statiegeld op blik is een knudde systeem automaten zitten helemaal onder de plak, lopen vast en kosten de ondernemers ook veel geld. Ik ben gewoon voor weggooien en recyclen maar niet op straat gooien. Tot slot tegen klimaat en stikstofonzin voor 130. Stop verduurzaming stop vervuilende 300 kilo of meer aan batterij - batterij auto die ook veel te veel stroom verbruiken en wilt u al die verduurzaming brainwashing niet is er maar 1 verstandige stem in november rechts. Stem dit alstublieft
heul 7 maanden geleden
Glas altijd, maar blik en plastic haal ik in belgie , daar doen ze niet aan die onzin. Ik ben gestopt met elke keer weer door een ander hoepeltje te springen voor deze overheid. Laten ze eerst maar eens goede afspraken maken met de buurlanden, dan pas heeft het zin. Nederland sluit kolencentrales, Duitsland bouwt er bij en start ze op. Nederland wil kerncentrales bouwen, Duitsland sluit ze. Nederland statiegeld op blik en plastic , België niet. Nederland belachelijke hoge milieubelasting op gas, België en Duitsland niet. Nederland benzine 35 cent duurder dan in België Deze rij gaat eindeloos door. En maar doorzeuren over Europese samenwerking en eenduidig beleid. Praten en zakkenvullen, meer is het niet. Het zijn soms net mensen.
pappajesse 7 maanden geleden
HOWY weet je zeker dat het geen stasiflessen zijn? Nul huizen nul zorg en maar WEF regeltjes pushen.
B Tender 7 maanden geleden
Ja, bijna alles wat ik inlever, zit in een krat. Er gaat teveel kapitaal verloren voor mij, als ik het niet in zou leveren en dat geschooi, om een de bon te doneren, blijft voor mij links op de display en maak ik m'n vingers niet vuil aan (gewoon links laten liggen dus). De vierkante fles en de 0,75 liter flessen, die doneer ik wel. Die gaan gewoon in diggels in de grijze bak, want die mogen niet meer in de glasbak. Evenmin, als kapotte wijnglazen, theeglazen en andere glazen, schalen, sierflessen, (grote) vazen, glasplaten, ruiten en ander "hard"glas dat niet mogen en dus ook in de grijze bak belanden. Recyclen heet dat, volgens mij.
tiscrea © 7 maanden geleden
Ja natuurlijk lever ik ze altijd in, maar dat is niet braaf hoor. Ik ben alleen geen dief van mijn eigen portemonnee. Blikjes koop ik eigenlijk nooit, want die inleveren vind ik een zootje. Op den duur moet ik aan aanbouw aan mijn huis bouwen om alles in kratten, bakjes en tassen op te kunnen slaan: flessen, blikjes, papier, glas, batterijen en wat ik dank nog vergeet.
Politieke 7 maanden geleden
Neem je een bekende merkfles uit het buitenland mee, die je onderweg leeggemaakt heb, dan kun je hem hier niet inleveren. Elk land heeft zijn eigen barcodes! en andersom ook. Waar blijft Timmermans met zijn EU? Hij heeft de meest practische dingen door de vingers gezien, in het dwarsliggen van het millieu! Overal zijn gele afval bakken behalve in Nederland.
J de Graaf 7 maanden geleden
Ik hou mij braaf aan de door de regering opgelegde regels, alles in de hoop dat de enorme afvalberg van kunststoffen minder gaat worden.
Howy Cues 7 maanden geleden
Statiegeld is o.a. ingesteld, zodat de consument zijn ledige emballage kan inleveren, waardoor de drankverpakkingen terugkomen bij de producenten voor hergebruik (circulaire economie). 's Lands wijs, 's lands eer geldt ook voor het statiegeld. Ieder land heeft zijn 'statiegeldgewoonte'. Zo ook bij de prijsberekening voor het statiegeld is het niet anders. In 't ene land A betaal je 50 cent voor een fles cola en in het buurland B 20 cent. Om te voorkomen dat de consumenten uit buurland B hun statiegeld inleveren in land A is er een beveiliging in de barcode ingevoegd. In het analoge guldentijdperk leverden (bijvoorbeeld) de Duitsers hun meegenomen kratten drank en/of flessen in bij de kampwinkel of dorpswinkel. Hiervoor ontvingen zij het dubbele bedrag dan dat zij in hun thuisland er voor betaald hadden. Vandaar dat er nu paal en perk is gesteld aan dit euvel. Voorts vind ik dat Tender een punt heeft: glas is glas. Waarom kan een lege fles Bokma (4-kant in de fles, rond om de tong) niet in de glasbak en een ronde Henkes wel? Als je naast de gemeentelijke vuilstort woont of in de Randstad woont, maakt het geen reet uit. Maar als je op Schouwen-Duiveland woont, moet je het doen met één inleverpunt. Recycleren, het omzetten van afval naar nieuwe grondstoffen, daar zou je vrolijk van moeten worden, dus niet. Op iedere schouder van elke inwoner zitten vijf toeristen, hetgeen filerijden betekent bij de stort.
Howy Cues 7 maanden geleden
Pappajesse, je was benieuwd hoe ik zeker wist dat het geen 'stasiflessen' waren? Tja, op domme vragen krijg je slimme antwoorden. Ten eerste ben ik geen conspiracy theorist zoals jouw Führer Baudet. En ten tweede schrijf je Stasi, evenals een merknaam, met een hoofdletter. Voorts is er geen causaal verband tussen statiegeld en de Stasi. Daarentegen is er wel een overeenkomst tussen een statiegeldfles en jou: allebei leeg.
Howy Cues 7 maanden geleden
@Heul. Ook gelijke lonen, uitkeringen, gezondheidszorg enzovoorts. Mijn glas is 2 maal halfvol. Proost.
pappajesse 7 maanden geleden
Howy houdt van fikkie stoken "fuhrer baudet" Pas op voor blaren. Wel jammer dat je argumenten nou al op zijn.
pappajesse 7 maanden geleden
1 europa..............voor de handel fuck burgers.
wispelhuis 7 maanden geleden
Wat een onzin weer allemaal.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.