Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het kabinet doet te weinig voor mensen met normaal inkomen

2.916 stemmen | Geplaatst op 20 september 2023 | Website

Eens
91.1%
Oneens
8.9%

Reacties (49)

Kaiser 7 maanden geleden
zouden we dat niet eerst eens afwachten ?eerst maar de cijfertjes bekijken .
[email protected] 7 maanden geleden
Ja zeker! Gezien de verhogingen van zorgverzekering-brandstof accijns- belasting op gas - inflatie enz enz en gezien deze groep niet overal toeslagen/kortingen voor ontvangt lijkt het mij sterk dat deze groep er zo'n 2% op vooruit zou gaan zoals ze voorspiegelen. Deze nu modale/normale groep worden op deze manier ook vanzelf arm!
Karel33 7 maanden geleden
zoals gewoonlijk geven ze een kwartje en halen een gulden terug. van rutte--kaag en de cu plus cda moet je niets verwachten. ben blij dat we spoedig van rutte en kaag af zijn. die hebben het land naar de afgrond geduwd.
Alles stroomt 7 maanden geleden
Ooit wel eens een normaal mens ontmoet?
Pindakaas1983 7 maanden geleden
het blijft een VVD kabinet en Omtzigt wil niet samen werken met PVV wil een Minderheids kabinet gaan vormen met VVD en misschien D66 erbij LoL word gewoon weer 12 jaar de zelfde ellende.Nederlanders gaan het nooit leren.
copie 7 maanden geleden
Pindakaas 1983.U heb volkomen gelijk. Veel politieke leiders zijn addergebroed. Slangen zijn het. WURGSLANGEN .Ze persen het leven uit oprechte eerlijk mensen. Aan de zogenaamde christenen [die vroom naar de kerk gaan]Satan was ook een slang!!!
Farmer. 7 maanden geleden
Veel gezinnen met een middeninkomen moeten elke maand elke euro omdraaien, laat staan de lagere inkomens. Maar zelfs voor de hogere middeninkomens is regelmatig de bodem van de digitale portemonnee in zicht. 850.000 Nederlanders leven onder de armoedegrens, daar wordt nu een schamele 2 miljard euro voor uitgetrokken, maar voor instandhouding voor de asielindustrie wordt volgend jaar 7 miljard uitgetrokken. Ook gaan er volgend jaar miljarden naar Oekraïne naast het feit dat bijna 100.000 Oekraïners in Nederland worden opgevangen met gratis woonruimte en leefgeld terwijl hun broeders en zusters in eigen land en met gevaar voor eigen leven het land verdedigen. Natuurlijk maak ik voor moeders met kinderen een uitzondering. Een ander voorbeeld is de enorme onderwijsbegroting. Gebleken is dat 40% van de studenten aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen afkomstig is uit het buitenland. Een absurd hoog percentage, dit schrappen betekent een enorme besparing op het beheer en onderhoud van de gebouwen, de overheadkosten en de salarissen van de hoogleraren en profesoren. Om de verhoging van de brandstofprijzen volgend jaar te voorkomen zal geld vrijgemaakt moeten worden. Dat is eenvoudig op te lossen door de overheid minder geld te laten uitgeven aan haar favoriete hobby's.
Farmer. 7 maanden geleden
En professoren schrijf ik natuurlijk met dubbel s.
volijke 7 maanden geleden
Tsja Farmer zo simpel is het. Maar krijg maar eens de neuzen hier in Nederland in dezelfde richting....
TCB 7 maanden geleden
Terrassen zitten vol, 2 a 3 x per jaar wordt er op vakantie gegaan, vaak met vliegtuig, ook mensen met kinderen Twee auto’s voor de deur voor een mooi huis. En dat zijn allemaal mensen met een hoog inkomen? Denk van niet hoor!
Mieppio 7 maanden geleden
Wat is een normaal inkomen zeg mij dat eens. De 1 vind dit een normaal inkomen de andere dat, r zit nogal een verschil tussen. Ze kunnen beter iets doen voor mensen met een laag inkomen bijv die AOW hebben met een klein pensioen, daar zouden ze meer voor moeten doen. Hun kosten gaan ook naar boven net zoveel als bij de normale inkomens. En als die niet geholpen worden moeten ze op een houtje bijten, en willen we dat??
heul 7 maanden geleden
Het grootste probleem van Nederland is, naast een totaal onbetrouwbare regering, dat we ons te veel met de rest van der wereld bemoeien, terwijl we onze eigen zaken hopeloos verwaarlozen. Voorbeelden te over, we gaan een tanker schoonmaken in Verweggistan, naar Afghanistan terwijl je al op voorhand weet dat die strijd niet te winnen is enz enz. We zijn maar stip op de wereldbol en we denken de wereld te redden met een totaal doorgeslagen milieu- en stikstofbeleid. Terwijl Duitsland bruinkoolcentrales bouwt , over China te zwijgen , proberen wij de brave burger de auto af te pakken en op de fiets te zetten of het peperdure openbaar vervoer in te duwen. En maar dwingen, je moet elektrisch rijden , je moet een warmtepomp, maar hebben totaal geen benul dat daar de energie-infrastructuur op berekend moet zijn en dat is ie niet. Gevolgen tekenen zich nu al af, bedrijven op wachtlijsten voor stroom enz. Voor alle duidelijkheid ik ben niet tegen maatregelen die de leefomgeving verbeteren, maar wel op een doordachte en gefaseerde wijze. Voorts bereikt het uitpersen van de bevolking zijn grenzen en het ongelimiteerd mensen het land laten binnen komen moet ook begrensd worden . We kunnen echt niet heel Afrika opvangen, we zijn er te klein voor , we hebben er de woningen niet voor, ons onderwijssysteem is er niet berekend, net als onze gezondheidszorg en waar hoor ik niemand over, het holt onze verzorgingsstaat uit. Zorgpremie steeds verhogen, AOW meer dan 10 bevriezen, nu ook nog de mist bedeelden ook letterlijk laten bevriezen door torenhoge belastingen en btw op gas en licht. En aan de andere kant zijn KLM en multinationals hiervan vrij gesteld en steken 40 miljard in hun zakken. Arme mensen die in de rijen van de voedselbank staan en met deken op de bank zitten. Maar het is verkiezingstijd en het grote zieltjeswinnen is weer begonnen, veel beloven en mensen naar de mond praten. Mijn advies is stem op wie je wilt of wiens gedachtegoed het meest met de jouwe overeenkomt. Bedenk goed goed welke partijen de laatste jaren deze situatie hebben veroorzaakt. Verder nooit op een partij stemmen die andere partijen uitsluit, want democratie is luisteren naar iedereen en ook met minderheden rekening houden , ook al ben je het er niet mee eens. Soms zijn we net mensen.
Christina Rouw 7 maanden geleden
Pindakaas1983 Je hebt helemaal gelijk
Karel33 7 maanden geleden
miljarden voor zeiklenski omdat NL tegen die oorlog is. prima, maar waarom dan niet tegen de oorlog in sudan en die in yemen? waarom niet tegen de oorlog in de hoorn van afrika? zolang het maar tegen rusland is hebben ze geld genoeg, de andere oorlogen moeten maar wachten en WEL veel geschreeuw over het geweld daar, en er verder niets aan doen. dat heet politiek, het smerigste wat er is. en dhr omtzicht? maakt een enorme fout door de pvv uit te sluiten. dus op hem stemmen? no way. ik wil een rechtse regering en geen allegaartje uit de oude doos. maar ja, zal wel een droom blijven.
Howy Cues 7 maanden geleden
Zonder die 40% internationale studenten kunnen de deuren van HZ in Vlissingen en Middelburg gesloten worden. In totaal doet ongeveer drie procent van de Nederlandse studenten een volledige studie in het buitenland. Dus wanneer het gelijkheidsprincipe (gelijke monniken, gelijke kappen) wordt toegepast, Farmer, betekent die zogenaamde besparing van jou een faillissement voor veel studierichtingen. Voor wat betreft de stelling dat het kabinet te weinig doet voor mensen met een normaal inkomen is het ongerijmd dat 90% het eens is met deze stelling, terwijl het stemgedrag heel iets anders uitwijst. Als het over negatieve gebeurtenissen in het land gaat, kiest men voor het algemeen belang. Maar bij persoonlijke afwegingen, kiest men voor het eigen belang. Aan de hand van deze veronderstelling kunt u voorzichtig concluderen: eigen portemonnee eerst. Zet dit gegeven om in een slogan (willen we meer verdienen of willen wij minder verdienen) en driekwart van Nederland is die andere 'willen-wij-meer-of-minder' optie vergeten. U hoeft geen cynicus te zijn om in te zien dat armoede voor de politiek een verdienmodel is. Trouwens, als er echt werk gemaakt was van armoede, hadden bepaalde partijen nooit voet aan de grond gehad in Nederland.
Howy Cues 7 maanden geleden
[email protected] Uw emailadres is handig op Prikbord, maar op 't Forum overbodig. Pas uw instelling om privacy-redenen aan. At your service.
Emmetje 7 maanden geleden
De kabinetten Rutte hebben de afgelopen jaren een afbraak beleid gevoerd. Zij (en de coalitie partijen) zijn schuldig aan de uitverkoop van NL. Er was weinig of geen armoede, er waren weinig asielzoekers, weinig bijstandtrekkers, energie en zorgkosten etc. waren nog te betalen. Had je werk dan kon je jezelf prima bedruipen. De grootste ellende komt nu voort uit het teveel toelaten van asielzoekers en teveel soorten toeslagen. Iedereen die kan werken zou dit ook moeten doen, gelukkig zijn er ook velen die dat doen. Een strengere controle door de bijstand zou mi niet verkeerd zijn.
Mieppio 7 maanden geleden
@Emmetje, niet alleen controle op de bijstand maar ook op lui die zogenaamd niet ( willen ) werken. Wij hebben er 1 in de familie die zogenaamd niet kan werken omdat hij een draadje heeft vanuit de onderkant van zijn rug naar zijn hoofd. Hij is gekeurd en werd voor 65 % afgekeurd. Daar is hij tegen in beroep gegaan ( hij heeft een grote bek ) en is toen volledig arbeidsongeschikt verklaard. Hij kan wel de hele dag gamen en blowen maar werken komt niet in zijn woordenboek voor. Wat moet je hier mee. Aangeven bij het UWV maar waar en hoe. Het is gewoon een lamlul die niets wil en zogenaamd niets kan.
Peritum ? 7 maanden geleden
Mevr. Hermans VVD, is aan het woord bij de algemene beschouwingen en de VVD kennende laat ze de armen armen worden en de rijken rijker. Vragen omtrent het bestrijden van de armoede worden slinks ontweken of er wordt geen antwoord op gegeven en doorgeschoven naar de inkomens van de middenklasse ( potentiële VVD stemmers) die vanwege hoge lasten ( vaak eigen keuze ) en daardoor geld tekort komen. De laagstbetaalden in dit land moeten deze tekortkomingen betalen. Er zou een nieuwe wind waaien in de politiek maar gezien de visies van de gevestigde partijen blijft alles bij het oude omdat ze niet willen ( dus niet kunnen) veranderen, en kunnen de zwakkeren, ouderen en laagstbetaalden wederom verrekken.
pappajesse 7 maanden geleden
Zag dat belgie 55 miljard teveel aan bedrijven had gegeven:) Tja niet alle monniken hebben gelijke kappen.
waggel1 7 maanden geleden
Zelfs het "kwartje van Kok" hebben we nooit terug gekregen. Nu dus weer beloftes, beloftes en nogmaals beloftes. Verkiezingen nietwaar? En daarna zal helaas blijken dat we met z'n allen toch teveel vervuilen om de heilige klimaalt en stikstofdoelen te halen. En aangezien er vele malen meer vervuilende weinigverdieners dan veelverdieners zijn moet die eerste groep armer gemaakt worden. Minder vervuiling. En meer ruimte voor de goedverdieners zoals bv alle kamerleden alsmede salonsocialisten zoals Dhr. Timmermans. Mag ook wel want die vervuilen minder. Alhoewel. Timmermans is met vakantie naar Montreal. Vliegend natuurlijk want varen duurt te lang en lopen kan niet. Gezellig bijpraten met andere ingevlogen klimaat en andere bevlogen ideeen aanhangende fanatische fantasten zoals oa.Trudeau, Jacinda Ardern en Marin Sanna. WEF lakeien die de bevolking uitbenen tot net niet dat punt waarop die in fysiek verzet zouden kunnen komen. Want dat heet revolutie en dat willen de veelweters en veelverdieners niet. Dus maak de borst maar nat. We worden zoetgehouden met beloftes. Verkiezingstijd.
Mr. Bean 7 maanden geleden
juist, al heel lang moeten ze die zogenaamde mensen die niet kunnen werken ( gewoon hun huis verbouwen etc.) eens opnieuw goed keuren, hebben we al die importwerkers niet nodig en besparen we een hoop geld, er moet een veel groter financieel verschil zijn met werken of niet werken, je ziet ze voor je bij de kassa enz., roken, onzin magazines, snoep etc. , er zitten er veel te veel onnodig thuis en wij maar dokken !
B Tender 7 maanden geleden
Nou, met die armoede valt het volgens mij wel mee. Je kunt niet verder springen, dan dat je stok lang is..... Op, kun je zoveel en als je niet genoeg zelfdiscipline hebt, dan zal hetgeen je er bij zou krijgen telkens weer niet genoeg zijn..... Kijk eerst eens naar het eigen uitgaven patroon en maak zeker een lijstje van de (verplichte) uitgaven, die elke maand op je af komen. Samen overleggen helpt ook en naar een ander kijken helpt niet. Als ik kijk, naar de criteria, die worden gesteld aan het in aanmerking komen voor de voedselbank, dan valt mijn mond open van verbazing. Wat ik nog allemaal zie aan wat er op het terras zit, wat men aan een evenement uitgeeft, hoe en waar men nog op vakantie gaat, de voetbal stadions zijn gevuld, wat er wordt gegokt, wat eer aan goede doelen word gegeven etc, dan vraag ik mij af ......hoezo armoede..... Het kind is veelal de sluitpost op de begroting en het is belachelijk dat scholen het ontbijt van een kind betalen. De hond komt niets tekort, want hij is zo lief. Hoe in tegenstelling toch, met mijn jeugd, waar mijn vader hard voor z'n loon werkte, een volkstuin onderhield, aardappelen ging koteren bij de boer en m'n moeder slaafs was aan het huishouden. Nooit, nooit, ben ik iets tekort gekomen, had altijd voldoende te eten, nette 's zondagse en doordeweekse kleren, mocht altijd mee op schoolreis, mocht af en toe zegeltjes kopen voor de spaarkaart van de Nuts spaarbank en deed zelfs mee aan M...Melk de witte motor, (wel zelf betalen svp). Kom bij mij dus maar niet aanzakken met die "armoede", van tegenwoordig.
Karel33 7 maanden geleden
tja mieppio en bean, zulke figuren die WEL kunnen maar niet willen werken streng herkeuren en voor de keuze stellen: werken en zo niet, dan geen uitkering meer. hier zit er ook zo eentje: door kapotte rug kan hij niet werken, maar zwart een paar huizen helpen verbouwen kan hij wel.
GeelHesje 7 maanden geleden
Het kabinet doet anders ook niks voor de armen hoor. Ze kondigen met veel bombarie 2 miljard "armoede bestrijding" aan (terwijl er 70 miljard in de bodemloze klimaatput gaat) en wat blijkt? De huurtoeslag gaat met hetzelfde bedrag omhoog als de zorgtoeslag naar beneden gaat. De energietoeslag gaat verdwijnen (dat is min 72 euro/maand) en de zorgpremie gaat omhoog. Dan de verhoging van het minimunloon. Klinkt leuk maar dat betekend dat van onderaf alles minimaal evenredig duurder gaat worden. En natuurlijk blijven de vaste lasten zoals huur en energie (incl een aanzienlijke verhoging van de energie belasting) ook gewoon omhoog gaan. Voor zover dus de "armoede bestrijding". Alleen als je Rijk bent en je zaakjes goed op orde hebt ga je erop vooruit. De rest van het volk gaat geheel volgens plan en bewust en opzettelijk richting volledige armoede gestuurd worden. En iedereen maar denken dat ze het in Den Haag en Brussel goed voor hebben met de mensen. Ik zeg u: Ze genieten ervan om uw leven kapot te maken en u te zien lijden door de maatregelen die ze zelf bedacht en uitgevoerd hebben. En ze genieten er nog veel meer van u met allerlei niets zeggende beloften hoop te bieden op een beter leven terwijl ze er hard aan werken die hoop achter uw rug om volledig teniet te doen. En nee zogenaamde verkiezingen gaan daar niks aan veranderen. Andere trekpoppetjes maar met dezelfde poppenspelers. Art 1 van de Grondwet: Ieder mens is gelijk. En iedereen zal uiteindelijk ook gelijk gaan zijn: Straatarm. Want alleen dan kun je de mensen volledig controleren.
Farmer. 7 maanden geleden
Ik citeer even de aantijging richting mij van Howy Cues: "Zonder die 40% internationale studenten kunnen de deuren van HZ in Vlissingen en Middelburg gesloten worden. In totaal doet ongeveer drie procent van de Nederlandse studenten een volledige studie in het buitenland. Dus wanneer het gelijkheidsprincipe (gelijke monniken, gelijke kappen) wordt toegepast, Farmer, betekent die zogenaamde besparing van jou een faillissement voor veel studierichtingen". Reactie Farmer: het aandeel buitenlandse studenten aan de HZ in Vlissingen en de UCR in Middelburg is zelfs nog hoger dan het landelijke gemiddelde van 40%. Het is toch absurd dan Nederlands belastinggeld wordt aangewend om de HZ (en universiteit in Middelburg) in stand te houden louter en alleen ten gunste van buitenlandse studenten! Zelfs op de begroting van beide gemeenten drukt een deel van deze kosten, ten koste van haar eigen inwoners, maar ach, bij tekorten kan de gemeente de OZB belasting weer verhogen. Dat het terugdringen van het aandeel buitenlandse studenten de consequentie kan hebben dat bepaalde studierichtingen moeten worden afgestoten, dat zij dan zo. Het lijkt bijna op een verkapte vorm van ontwikkelingshulp ware het niet dat een groot deel van de studenten afkomstig is uit rijke ontwikkelde landen, maar dat terzijde.
Johan__ 7 maanden geleden
Dus als ik het goed begrijp moet Jan Modaal nog meer gaan afdragen aan al die leeggangers en uitkeringstrekkers ? Wie zijn toch die mensen die op VVD66 stemmen ?
B Tender 7 maanden geleden
Ooit een uitspraak van de president van de VS uit verleden (JFK), Democraat nogal liefst. "Vraag niet wat het land voor jou kan doen, maar wat jij voor het land kan doen".
li-me-sha 7 maanden geleden
Naar mijn idee is het hele systeem vol met lapmiddelen en daardoor enorm onoverzichtelijk geworden, @Farmer met tekst: Veel gezinnen met...... haar favoriete hobby's. Goed verwoord Farmer. Wat mij opvalt is dat er tegenwoordig zoveel gestoken wordt in groep bijstand, dat deze met al die extra's opgeteld ver boven diegene komen die elke dag gaan werken en weinig verdienen. Denk hierbij aan huurtoeslag (hoe minder je verdiend hoe meer, wel gerelateerd aan het huis dat je bewoont), voedselbank hun eten etc. halen, voedselbank voor dieren, vaak ontheffing gemeentelijke belastingen en dan nog diverse instanties waarmee ze gratis op vakantie mee mogen en ga zo maar door. En diegene die net boven bijstand werken die zijn de pineut. Dat is altijd al wel een beetje geweest, maar nu lijkt het erop dat het nog erger is en dat je in een bijstand uiteindelijk meer overhoudt dan die er net boven zijn. Dat is naar mijn mening omgekeerde wereld. Ooit ook in de bijstand gezeten en met alle macht van alles gedaan om er uit te komen. Maar ook toen merkte ik dit verschil al. Tuurlijk is het niet leuk in de bijstand te zitten en sommige hebben geen opties en zijn ECHT ziek en zijn er helaas in beland. En zeker zullen er zijn die wel kunnen maar niet willen werken. Maar die haal je er toch niet echt uit. Mij gaat het er meer om dat iemand die elke dag opstaat om meerdere dagen te gaan werken wel meer heeft en overhoudt dan iemand die in bijstand zit.
li-me-sha 7 maanden geleden
Opgemerkt is al dat de middenmoot ook steeds moeilijker krijgt. Zeker ook daar, want vaker hebben ze grotere en/of duurdere huizen en als ze al kleiner of minder duur zouden willen wonen, je komt niet eens gauw in deze huizenmarkt aan een huis, dus die optie vervalt ook al een groot deel. Als ik momenteel zie hoe duur de boodschappen zijn geworden en zie wat ik in mijn kar heb liggen, dan is dat echt belachelijk. Luxe artikelen kwamen er toch al niet in, maar met gewone aardappelen, eieren, brood e.d. zie je ook al dat het steeds gekker wordt. Ik wens iedereen veel sterkte met wat alle zaken die van belang voor je zijn en waar je steeds meer moeite mee krijgt.
Emmetje 7 maanden geleden
Hoor/lees zojuist dat de VVD op wil komen voor de middeninkomens. Hoe durf je zoiets te zeggen als je niets anders hebt gedaan dan korten, korten, korten en de lasten te verzwaren. Hoezo boter op je hoofd??? Weet wat je gaat stemmen!
pappajesse 7 maanden geleden
Nou ik hoor het al we letten liever op elkaar dan het systeem. de geldcreatie gaat nog eff door dus. geld voor oorlog, geld voor gender, geld voor migranten, geld voor digitaal id,geld voor corona "bestrijding" Wanneer gaan we weer normaal doen of zijn die managers zo belangerijk? Of zijn we zo infantiel? Of is het wel makkelijk? 2 miljard whahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
pappajesse 7 maanden geleden
Blij om in de pzc te lezen dat de dochters van stallone het goed doen op domdoos. #kennis wie wil dat nou?
pappajesse 7 maanden geleden
Wat de verboden omroep er over zegt. https://www.youtube.com/watch?v=nUfxArbmvHw
GeelHesje 7 maanden geleden
@Pappajesse: Klopt. 70 Miljard voor het "klimaat" 5,2 Miljard om in 2024 "corona" tegen te gaan 3,2 Miljard voor de Oekraïnse vluchtelingen (andere vluchtelingen kosten 5.250 per persoon per maand) een blanke check voor MI6 agent Zeikelensky en zijn vriendjes en dan met veel bombarie 2 Miljard aankondigen "om de armoede tegen te gaan" welke volgens het Nibud een koopkracht verlies van maar liefst 4,3% tot gevolg heeft voor de bewuste doelgroep (en dat is incl ouderen met AOW) en veel werkende armen staan "gewoon" elke week in de rij bij de voedselbank wat kennelijk ook gewoon "normaal" geworden is. De mensen worden belazerd waar ze bij staan en blijven denken dat de Roverheid het goed met ze voor heeft. -kuch-
Howy Cues 7 maanden geleden
Beste Farmer, wanneer ik u ontrieft had, spijt me dit ten zeerste. Echter de feiten spreken voor zich (https://hz.nl/uploads/documents/Persbericht-instroom-HZ-2022.pdf) als u de moeite had genomen deze te verifiëren. Ik doe niet aan kwaadwillige, ongegronde beschuldigingen, zoals u mij betichtte. Hopelijk citeert u de cijfers (instroom nationaal/internationaal HZ-locaties Vlissingen en Middelburg) die u onder ogen krijgt. Wellicht was u op het verkeerde been gezet door de vele verwarrende persberichten, welke geen uitsplitsing maakten in opleidingsvariant en demografische herkomst. Zo heeft de bacheloropleiding Chemie in Middelburg 4 eerstejaars klassen (78 studenten, waarvan 38 internationaal). En bij de opleiding bachelor Leraar Basisonderwijs in Vlissingen zijn geen internationale studenten. Voorts betekent 5000 studenten en 600 medewerkers op de HZ-locaties in Vlissingen en Middelburg ontzettend veel voor Zeeland. Ook dit wordt nauwkeurig beschreven in het persbericht-instroom-HZ-2022.pdf. Wanneer u niet wilt dat Zeeland een mbo-provincie wordt, draagt u een steentje bij aan de toekomst van Zeeland. Citaat: Barbara Oomen, voorzitter College van Bestuur HZ is blij dat de HZ tegen de trend in opnieuw groeit en zoveel studenten mag verwelkomen. “Dit zegt iets over de kwaliteit van ons onderwijs en aantrekkelijkheid van Zeeland en de HZ. De hogere instroom is goed voor de studentencommunity, voor de HZ en zeker voor de Zeeuwse regio. HZ-studenten zijn de professionals van morgen: ze zijn zich bewust van de Sustainable Development Goals en uitdagingen waar we in de wereld voor staan. Ze worden hierop voorbereid door gedreven docenten. Hierdoor leveren onze studenten reeds tijdens hun studie, maar ook daarna een bijdrage aan Zeeland en zijn ze in staat om de wereld een beetje beter te maken.” Fijne dag verder.
Howy Cues 7 maanden geleden
@Farmer, de meeste internationale studenten komen uit Bulgarije. Dus die zogenaamde verkapte vorm van ontwikkelingshulp is geen voorkeursbeleid. Bovendien heeft de studiebeursmedaille twee kanten. De student moet er ook voor werken, én vooral slagen. But that's another story.
Zeeuwleeuw 7 maanden geleden
Het is natuurlijk niet uit te leggen dat de armoede steeds verder toeneemt in Nederland, terwijl het aantal miljonairs en multimiljonairs ook steeds verder stijgt. En dat er o.a. meer dan 40 miljard (!!) euro van gemeenschapsgeld als subsidie aan grote bedrijven en energie maatschappijen gedoneerd wordt. Waarom zit er bijvoorbeeld geen BTW op vliegen met kerosine, maar wel op drinkwater en gezonde voeding? Waarom moeten mensen die met het vliegtuig op vakantie (kunnen) gaan of voor een zakenreis naar Amerika vliegen door ons gezamenlijk met miljarden euro's gesponsord worden? Waarom gaat er zo extreem veel gemeenschapsgeld naar de fossiele industrie? Waarom wordt KLM telkens opnieuw van miljarden voorzien? De bakker op de hoek moet het zelf maar uitzoeken wanneer hij te weinig brood en gebak verkoopt en failliet gaat. Allemaal de schuld van dat walgelijke neoliberalisme, waar overigens ook talloze partijen volop aan meegewerkt hebben die nu hard schreeuwen "dat het allemaal niet deugt". Denk daarbij o.a. aan CDA, PVV, D66.
Leo Vlaar 7 maanden geleden
Het kabinet doet te weinig voor mensen met normaal inkomen dat klopt helemaal maar het doet ook niks om alle hoge prijzen van levensmiddelen enz. voor iedereen betaalbaar te maken en houden . De grote supermarktketens en merken zijn uit op mega hoge winsten dat hun klanten zich rot betalen aan de kassa voor heel weinig boodschappen dat ligt tegen oplichting aan , armoede motor economie ! . kabinet-Rutte IV heeft al het vertrouwen van hun eigen volk en kiezers verloren , beschaamd dan is direct aftreden volledige coalitie VVD, D66, CDA en ChristenUnie de enigste optie wegens incompetent bestuur . In November 2023 tijdens de 2ekamerverkiezingen heeft u 1 dag de macht in handen om deze politieke partijen een flinke slag toe te brengen het enigste wat bij hen pijn doet is een groot verlies aan zetels ! . Het COA en vluchtelingenwerk nl maken overuren en zijn druk bezig om Nederland te Omvolken en vol te proppen met ongewensten asielzoekers criminelen dieven , messentrekkers waarop niemand zit te wachten. Grensbewakingsorganisatie Frontex kan blijkbaar niet voorkomen dat alle gatenkaasgrenzen EU goed beveiligd worden zodat er niemand meer door de mazen van het net heenkomen .
wispelhuis 7 maanden geleden
Stoppen met het subsidiëren van fossiele brandstoffen. 40 Miljard!
RobvdZande 7 maanden geleden
howy cues........narcisme...geilend op aandacht...maar compleet van lotje wanneer het om de werkelijkheid gaat. pleur die dikke van dale aan de kant met je dikke woorden. vvd..d66..groenlinks rutt..kaag..jette klaver...daar wisten we vroeger wel raad mee...in de jaren dat nederlanders die niets met Nederland hadden......jij bent een media geil persoon...die werkelijk of expres of lomp......niet ziet wat er gaande is
Seal 7 maanden geleden
De regering wordt gekozen door de Nederlanders. Ik heb niet het idee dat ze er zijn voor de Nederlanders . Alles voor de EU en de gelukzoekers als we die er eens uit trappen en de EU is geen geld meer geven houden we iets over voor eigenvolk!
Boefdeboef 7 maanden geleden
Mijnheer Wispelhuis, ik vindt dat een zeer goed plan. Maar de bedrijven rekenen dit wel door, plus laten we zeggen een kleine winst van 10 % Dan wordt dit dus 44 miljard. Meestal zitten er ook nog tussen verkopers bij ook maar 10 % dus de rekening wordt 48,5 miljard. En daar de BTW weer over wordt dus 50,2 miljard dat de burger mag betalen. Ik ben blij dat U geen minister van financiën ben.
Boefdeboef 7 maanden geleden
Sorry Wispelhuis het moet zijn 60,2 miljard
GeelHesje 7 maanden geleden
@Wispelhuis: Goed plan! Dan kost uw brood overmorgen niet 2 maar minstens 20 euro. Dat is als het uberhaupt nog gemaakt kan worden dan ...
Karel33 7 maanden geleden
zoals gewoonlijk het oeroude deuntjes: "veel beloven en weinig geven doet het stemvee in vreugde leven." benieuwd wanneer jan kaas zegt: "en NU is het genoeg, je bent gekozen door het volk, dus doe wat het volk wil." per bindend referendum a la zwitserland.
aishlinn 7 maanden geleden
Absoluut mee eens , de mensen met de "normale" inkomens zijn de mensen die de samenleving draaiende houden door al t werk , politie, zorg , hulpdiensten, productie en vervoer , ik zet "normale" inkomens tussen aanhalingstekens want t is nauwelijks genoeg om normaal rond te komen , van 1 normaal inkomen eet anderhalf gezin mee van de belasting die betaalt wordt , deze inkomens vallen buiten alle toeslagen en kunnen zich de hautaine houding van de hogere inkomens (het valt allemaal wel mee )niet veroorloven
aishlinn 7 maanden geleden
anderhalf niet werkend gezin
Bram Altman 7 maanden geleden
‘De een zal over de ander heersen tot diens nadeel.’ Ruim 2000 jaar geleden geschreven in een boek wat door onnozelen als sprookjesboek wordt omschreven. Er zit dus een gedeelte realiteit in want bovenstaande spreuk voelt iedere uitgeperste burger.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.