Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nederland is een onbestuurbaar land

2.604 stemmen | Geplaatst op 23 augustus 2023 | Website

Inderdaad
63.3%
Dat valt wel mee
31.3%
Nee, in tegendeel
5.4%

Reacties (32)

Peritum ? 8 maanden geleden
Inderdaad, door al het gedogen en het minimum aan handhaving heeft Nederland een land gecreëerd dat niet meer ordentelijk te besturen is. Hoofdoorzaak, de politiek die meer met partij en eigenbelang bezig was dan veiligheid en constructief oplossen van problemen. Iedereen die schreeuwt krijgt een podium en de aandacht maar of dit gerechtvaardigd is laat zich bezien. Het anarchisme neemt hand over hand toe en wetten worden met voeten getreden bij gebrek aan handhaving. Slechts magere excuses vallen ons ‘ brave burgers’ ten deel en woorden als ‘ geschokt en had nooit mogen gebeuren’ zijn holle frases geuit door de verantwoordelijken. Nederland is niet meer dan een derde rang land geregeerd door uitbuiters en pluchezitters die sch**t hebben aan de kiezers en vooral autochtone Nederlanders.
wispelhuis 8 maanden geleden
Overdrijven is ook een vak. Dat er veel te doen is, ja dat wel.
Zeeuwleeuw 8 maanden geleden
Wat een domme stelling weer. Ten eerste is hij héél stellig, daarnaast erg sturend en stemmingmakend. En volkomen wanhopig hoeven we echt niet te zijn. Maar we moeten wel naar een behoorlijk andere koers en regering want van alle mooie beloftes en "de nieuwe bestuurscultuur" die ze ons beloofd hebben is in de praktijk helaas maar bitter weinig terecht gekomen. Problemen zijn er om opgelost te worden, niet om tientallen jaren eindeloos over te blijven vergaderen, steeds maar weer uitstellen, afstellen, bagatelliseren, ontkennen, weg kijken. We zouden moeten inzetten op een prettige, eerlijker, vreedzame samenleving met voldoende oog voor mens, dier, natuur en milieu. Uiteindelijk heeft alles en iedereen daar daadwerkelijk baat bij. En worden we met zijn allen gezonder en gelukkiger.
Mieppio 8 maanden geleden
Wat snel, er staat al een andere stelling op, echt niet normaal zeg.....................
GeelHesje 8 maanden geleden
Nee hoor. Maar dan moeten wel alle connectie's met alle internationale private en niet democratische organisatie's definitief en diepgaand verbroken worden. Heel veel mensen denken namelijk helaas nog steeds dat Den Haag aan het roer van Nederland staat. En dat ze met verkiezingen de koers kunnen veranderen. Vroeger was dat zo maar dat is allang niet meer het geval. Niet democratische organisatie's zoals de EU de WHO het IMF de VN het WEF en niet te vergeten het centrale banken systeem bepalen voor vrijwel 100% wat er moet en gaat gebeuren in NL. Pas als al die organisatie's hier volledig het zwijgen is opgelegt én de politiek volledig is gezuiverd van hun zetmannetjes en zetvrouwtjes zodat we weer ons eigen land terug hebben en op geen enkele manier meer onder welke invloed staan van welke internationale organisatie dan ook pas dan gaat Nederland weer bestuurbaar worden door echte democratisch gekozen echte volksvertegenwoordigers en kunnen en mogen we weer zelf onze eigen koers bepalen. Ook dan pas heeft stemmen weer zin. Eerder niet en kies je alleen maar door welke trekpop je nou weer misbruikt mag gaan worden en welke trekpop jouw mijn en ieders leven volledig ten gronde mag gaan richten om over de toekomst van Nederland nog maar te zwijgen. Dus Nederland is prima bestuurbaar maar dan moet er wel even wat gebeuren en ik verwacht dat dat nooit gaat gebeuren tenzij er een Groot Wonder gaat geschieden!
pappajesse 8 maanden geleden
onbestuurbaar? adgelopen 20jaar keihard gewerkt aan WEF agenda. Nu de boel laten klappen en iets nieuws neerzetten. Het volk heeft toch totaal geen benul. niet van waar we zijn niet waar ze heen willen. lijkt me heerlijk zo een kudde mismanagen.
Farmer. 8 maanden geleden
Het gaat te ver om Nederland een onbestuurbaar land te noemen. Wel is het zo dat we het wel erg moeilijk maken voor ons zelf door regels op te leggen en ons aan internationale afspraken te binden zonder ons vooraf te vergewissen of deze regels voor dit kleine en overbevolkte land uitvoerbaar zijn. Grote voorbeeld is natuurlijk de stikstofwet waarbij Nederland zich nu in allerlei bochten moet wringen om nog enige vooruitgang te boeken. Te denken valt daarbij aan de woningbouw en infrastructuur. Een ander voorbeeld is de verstikkende asielindustrie. Nederland is het enige land in Europa met een bijna onuitputtelijke beroepsprocedure indien de aanvraag voor asiel wordt afgewezen. Het gevolg is overvolle asielcentra en eindeloze procedures. Een derde voorbeeld is de bijna misplaatste barmhartig voor vluchtelingen uit Oekraïne. Natuurlijk moet er voor moeders en hun kinderen een veilige plaats zijn, zolang de oorlog voort duurt. Maar het blijft natuurlijk vreemd dat ongebonden Oekraïnse mannen en vrouwen in Nederland ruimhartig worden opgevangen met grootschalige extra investeringen m.b.t. opvanglocaties, terwijl hun broeders en zusters in het vaderland de kastanjes uit het vuur halen met gevaar voor eigen leven. Daar komt nog bij dat westelijk Oekraïne relatief veilig is, zodat afgevraagd kan worden of nog andere motieven een rol spelen. Kortom, Nederland is nog steeds bestuurbaar dankzij de nationale nuchterheid en groot verantwoordelijkheidsgevoel op alle niveau' s, maar we maken het ons zelf uitermate moeilijk.
D.M. 8 maanden geleden
Daar lijkt het inmiddels wel op. Dus ja, helaas wel.
Howy Cues 8 maanden geleden
Onbestuurbaar? Wat een onzin! Niets is zo onzinnig als een 'half-vol-of-half-leeg-glas' stelling. Een simpele vergelijking qua welvaart en welzijn tussen Nederland en de rest van de wereld spreekt boekdelen. Onbestuurbaar, ammehoela. Het algemeen belang telt nagenoeg 18 miljoen eigenbelangen. Vandaar dat zoveel mensen denken het beter te weten, terwijl het volgen van eigenbelang niet goed is voor het algemeen belang. Nee, het maakt niet uit of het glas half vol of half leeg is, zolang je de kraan kan open zetten en dicht doen, gaat het goed. Van Kooten en De Bie wisten destijds de Nederlandse mentaliteit goed te verwoorden: doemdenken. Het doemdenken over Nederland is zo onterecht.
maggicrissy 8 maanden geleden
@ Peritum: Ik ben het bijna helemaal met u eens, dit land is door regeltjes en uitzonderingen erop bijna niet meer te besturen. Degenen die dit land de laatste jaren hebben geprobeerd te besturen, zijn door tegenwerking, dwarsliggerij en onkunde kennelijk moedeloos geworden en denken dat ze het zinkende schip Nederland nu maar massaal moeten verlaten. Met andere woorden het is onmogelijk om het iedereen naar de zin te maken en vooral de (forse) stap terug die we moeten doen( aanstaande bezuinigingen), zal bij velen niet goed vallen. Ontevredenheid zal daarom toenemen met alle nare gevolgen van dien, dus troost u met de gedachte dat het in de nabije toekomst nog erger zal worden dan nu. In een democratie tellen nu eenmaal de meeste stemmen. Ik hoop dat er na de aanstaande verkiezingen een fatsoenlijke, kundige club komt die met stevige hand dit land weer in de goede richting gaat helpen.
maggicrissy 8 maanden geleden
Aanvulling: ik lees net dat per 1 januari 2023 de brandstof 21 cent per liter duurder wordt, het gevolg van.....vult u het zelf maar in.
GeelHesje 8 maanden geleden
@maggicrissy: Joh 1 Jan 2023 is 9 maanden geleden. Wat ik net las is dat in ieder geval Amsterdam en Rotterdam meedoen in de wereldwijde "race to zero" waarbij de deelnemende steden (niet lachen dit is GEEN slechte grap) alle inwoners voor 2030 deze verplichtingen op gaat leggen: 0% zuivel en vlees consumptie. Maximaal 3 nieuwe kledingstukken per persoon per jaar. Totaal verbod op het bezit van een eigen vervoersmiddel en maximaal 1 korte afstandsvlucht per persoon per 3 jaar. En de rest van NL zal spoedig volgen. Reeds meer dan 1140 steden wereldwijd (incl zelfs steden in Afrika!) doen mee aan die "race naar netzero" dus wat die benzine straks gaat kosten doet als ze hun zin krijgen totaal niet meer terzake want hetgeen u het voor wilt gaan gebruiken mag u straks niet meer bezitten! Mede mogelijk gemaakt door oa Frans de tuinkabouter.
No summer this year 8 maanden geleden
Zeker als je straks massaal op de narcist van GL/PVDA gaat stemmen of op de brulboei van SP. Dan mag alles weer.
mystiek56 8 maanden geleden
Als ik in een grote stad rond loopt, Bv Den-Haag, Rotterdam, Amsterdam, woon ik dan in Nederland. ??? Als ik In Domburg rond loopt woon ik dan in Nederland Als ik in Retranchement rond loopt zie ik dan nog Nederlandse auto.s Vergeet Groede ook niet, ook door Buitenlanders overbevolkt. Doen wij nu echt niets verkeerd Howy Cues ? Of leef jij in een ander land.? Wij draaien helemaal door, Doemdenken is niet hetzelfde als de realiteit willen zien. Maar dat zal wellicht anders zijn dan als je in het oude noorden van Rotterdam woont dan b.v. aan de boulevard te Vlissingen. Doemdenken is geen realiteitsbesef. En ja we hebben het niet zo slecht zolang je er zelf maar geen last van hebt. Ook die vluchteling niet die in een klein hutje op een cruise schip zit en maar 1x in de drie weken naar de kapper kunt. Maar die klaagt er wel over terwijl hij zijn land ontvlucht is. ik vraag me dan af als je hier niet tevreden kan zijn was het dan echt zo slecht in het land welke je moest ontvluchten. Maar ik doem denk niet hoor. Ik hoor het alleen maar aan en denk bij mezelf wat wonen we toch in een vreemd land dat dadelijk en nu al veelal geregeerd wordt door een Jetten, een Samson In Europa, Timmermans op komst die alles veroordelen waar geld door verdient wordt en hun zakken vullen door de belastingen die opgebracht worden door al die milieu vervuilers. Wel hypocriet denk ik. wel ervan profiteren en zelf nergens aan bijdragen maar alleen veroordelen. We zijn maar een speldenprik in de wereld.. Ze komen zichzelf wel tegen. Zorg eens dat de kinderen in eigen land een woning kunnen bemachtigen ipv statushouders blijven importeren. Genoemde personen hebben dus zelf geen stuiver hebben bijgedragen aan de economie maar willen wel regeren. Dit is geen doemdenken maar situatie bepalen en de realiteit willen zien.. Dus dat het land eigenlijk onbestuurbaar is door dit soort mensen is wel mijn gedachte. Ze stoppen met werken, krijgen hun salaris 2 jaar doorbetaald maar willen wel minister worden. Dat soort mensen zijn er steeds meer die ons land willen besturen maar wellicht komen er betere tijden en serieuzere politici in november. Dus ik hoop dat mensen die de realiteit onder ogen zien op de juiste mensen stemmen en niet op een Timmermans die links lult maar rechts vult.
GeelHesje 8 maanden geleden
@No summer this year: Ik denk dat we meer te vrezen hebben van de combinatie Frans Klimaat Drammermans en Robje Jetten. En vergis je ook niet in de Boeren en Burger Bedrog partij en Omtzichts "Nieuwe Sociale Contract" welke allebei wel grote woorden spreken maar allebei gewoon bij het kruisje tekenen. Dat Schaap in 2018 heeft gezegt dat de wereld volgens hem toe was aan een "new social contract" en dat Omtzicht juist dat als naam voor zijn partij heeft gekozen dient boekdelen te spreken. De SP gaat weggevaagd worden. Net als het Crimineel Demonisch Apel. Maar als Robje met Fransje samen het bed in duiken gaan daar hele kwaadaardige kindertjes van komen en mag straks in no time niemand meer iets en gaan we massaal een permanente klimaat lockdown in waar zelfs de lockdown van winter 2021 plus die van winter 2022 helemaal niks bij waren. En vluchten kan dan letterlijk ook niet meer ...
Domoor 8 maanden geleden
Met 17.811.291 inwoners (2023)) en mensen die het allemaal beter weten is de stelling een open deur intrappen. Het faillissement van de democratie.
Tzalnie 8 maanden geleden
Zolang Nederland toestaat dat politici hun partij verlaten en een zetel meenemen om een eigen partij te beginnen zal het heel moeilijk zijn. De politieke versnippering viert hoogtij.
ierist 8 maanden geleden
Dat ons land onbestuurbaar gaat misschien een beetje ver, maar met zoveel partijen en het systeem van het vormen van coalities maakt het er niet bepaald makkelijker op.
wispelhuis 8 maanden geleden
En die Wagner Group-baas Yevgeny Prigozhin gaat het ook niet doen, die is met zijn vliegtuig neergestort.
GeelHesje 8 maanden geleden
@Wispelhuis: Dat is niet correct hij zit diep in Afrika heel ver weg van welk soort vliegveld dan ook waar hij de arme Afrikanen gaat helpen zich te bevrijden van de Westerse plunderaars die daar de Afrikaanse grondschatten leegroven zodat de Afrikanen eindelijk volledig zeggenschap gaan krijgen over hun eigen land en de winsten van hun grondstoffen eindelijk in hun eigen zakken mogen gaan steken ipv dat die in Westerse zakken verdwijnen. Goede vent!
GeelHesje 8 maanden geleden
Aanvulling: Prigozhin eergisteren ergens in de middle of knowhere in Afrika. (waarschijnlijk Mali) Vertaling: “We zijn aan het werk. Temperatuur +50° zoals we graag zien. De Wagner Group voert verkennings- en zoekactiviteiten uit. Maakt Rusland groter op alle continenten! En Afrika vrijer. Gerechtigheid en geluk voor de Afrikaanse volkeren. Wij maken het leven van ISIS, Al-Qaeda en andere terroristen tot een nachtmerrie. We huren echte helden in en gaan door met het vervullen van de taken die ons zijn opgelegd en die we beloofd hebben te vervullen,” video link: https://twitter.com/WarMonitors/status/1693682725922783447
GeelHesje 8 maanden geleden
En nu het hier toch over politiek en democratie enz gaat: Over 2 dagen gaat de Europese Digital Service Act in werking wat gaat betekenen dat op alle sociale platforms (waarschijnlijk incl Zeeland Poll) alleen nog maar berichten en reactie's geplaatst mogen worden die in overeenstemming zijn wat het "Ministerie van Waarheid" zegt dat de waarheid is ook al is het de grootste leugen die er ooit bestaan heeft. Volledig legaal gemaakt door onze zo geliefde EU geheel naar voorbeeld van Noord Korea. Wie nu nog geloofd dat wij hier in een democratie wonen waarbij wijzelf als land laat staan als burgers onze eigen koers mogen en kunnen bepalen moet zich even goed achter zijn oren gaan krabben. Net als in Noord Korea mag je hier over 2 dagen alleen nog maar dingen opschrijven die zijn goedgekeurd door onze zo geliefde EU. Het enige verschil gaat zijn dat je (nog) niet in een strafkamp opgesloten gaat worden voor "heropvoeding" maar dat is dan ook nog maar het enige verschil. Lang leve onze zo geliefde EU en samen gaan we gelukzalig marcherend op weg naar de Ultieme Heilstaat! #RIP Democratie. Het was mooi je ooit te hebben mogen kennen en meemaken. Hopelijk tot wederziens op een later moment in de geschiedenis !!!
Howy Cues 8 maanden geleden
@Mystiek, alhoewel ik niet 'het vragenuurtje' presenteer, beantwoord ik met alle plezier jouw vragen. "Als ik in een grote stad rond loopt," zeg je, "woon ik dan in Nederland," vraag jij je af? Als ik af ga op jouw taalgebruik, zoals het vervoegen van werkwoorden, zeg ik nee. En als jij in de eerste persoon meervoud over een speldenprik orakelt, weet ik zeker dat jij geneigd bent jouw argumenten kracht bij te zetten door het gebruik van overhaaste generalisaties. Op jouw vraag "doen wij nu echt niets verkeerd Howy Cues," luidt mijn antwoord 'nee'. Tenslotte is niets verkeerd doen, niets doen op een verkeerde manier. "Of leef jij in een ander land," wil jij weten? Nee, hoor. Ik woon, leef en werk in Zeeland. Voorts vraag jij je af "als je hier niet tevreden kan zijn was het dan echt zo slecht in het land welke je moest ontvluchten?" Als jij in Nederland niet tevreden bent, Mystiek, hoef jij je niet af te vragen of je ontevreden bent. De logica in al jouw retorische, suggestieve en reflecterende vragen ontbreekt. Ga een discussie aan, want met een drogreden als "wij draaien helemaal door" koop ik niets voor. Spreek voor jezelf en verschuil je niet achter de eerste persoon meervoud, want ik behoor niet tot die 'wij' waaraan je steeds reflecteert. Als je veel en vaak piekert en je je daarbij ook gespannen voelt, probeer dan eens elk geschreven zinnetje, woordje voor woord, rustig te lezen, voordat je de knop 'plaats reactie' indrukt, want er is geen touw vast te knopen aan heel jouw betoog.
Pindakaas1983 8 maanden geleden
bananen land is wat het is
Tramper Kees 8 maanden geleden
Inderdaad. Wat er moet gebeuren is de grenzen dicht aangezien Nederland al vol was bij 10 miljoen inwoners. Als je kijkt naar Duitsland en Amerika dan wonen er hier teveel mensen op elkaar met als gevolg een enorme woningnood en wacht tijden tot soms 12 jaar daar 3 maanden al veel is. Buiten dat worden gezonde boerenbedrijven verplicht te sluiten. Dus een nieuwe regering van BBB met de Partij van Pieter Omzicht samen is wel wenselijk. Maar dan moeten wel de grenzen dicht en veilige landers per direct er uit
heul 8 maanden geleden
Natuurlijk is Nederland geen onbestuurbaar land. Er trekken te veel mensen aan te veel touwtjes en we zijn dol op polderen, dus er worden te veel compromissen gesloten waardoor het probleemoplossend vermogen naar de achtergrond verdwijnt. Veel meningen zijn goed en moeten gehoord worden, maar leidt nu te vaak naar een oerwoud van wetjes en regelgeving, wat een onwerkbare situatie oplevert en probleem oplossing in de weg staat. Verder kan je de vraag stellen in hoeverre we geregeerd worden door de regering, het groot bedrijfsleven heeft het wel op veel gebieden voor het zeggen. Dit is het gevolg van slechte keuzes in het verleden, het heilig verklaren van privatisering , denk bijvoorbeeld aan gezondheidszorg en energiereuzen. Of nieuwe verkiezingen een verandering gaan opleveren, ik denk het niet, het praten zal doorgaan , maar ik verwacht niet dat er echt oplossingen voor de grote problemen van ons land aankomen. Voorlopig blijft het : het Koninkrijk der Pleister plakkers. Best jammer want het kan zeker anders.
Mieppio 8 maanden geleden
en zal ook niet meer bestuurbaar worden. Als de VVD weer aan de macht komt kunnen we beter gaan emigreren want dan wordt het 1 grote tering benden van de rijke rijker en de armen armer. Die kunnen dan niet meer geenbenzine meer kopen, niet meer op vakantie wat nu het enige uitje nog is voor hun, en ga zo maar verder. Op zouten met de politiek zonder gaat ook.
Verzamelaar1978 8 maanden geleden
Dit land is extreem goed bestuurbaar! Dit is toch ook wel heel logisch want als de overheid en haar media een bepaalde kant op wilt dan loopt de meerderheid als een schaap achter zijn herder. ' Hey jongen en meisjes, het corona virus is weer terug. Laat je jezelf wel inenten anders ga je dood' . 60% staat in de rij een week later. De benzine wordt volgend jaar per 1 januari 2024 met bijna 21 cent duurder per liter. Wie hoor je? De boodschappen zijn 20-50% duurder en wie hoor je? 60% van de Nederlandse huishoudens kan niet meer rondkomen en wie hoor je? Weet je wat ik hoor? MEEEEEEEH MEEEEEEEEH. En niet vergeten in november op D66, CDA, VVD of de CU te stemmen he! Of doe eens gek: stem op verenigd LINKS met als hoofd de klimaatpaus. Weet je, ik kan dit niet meer serieus nemen. Als mijn medemensen dit blijven doen dan verdienen ze ook complete vernietiging.
h@n 8 maanden geleden
Zoals gewoonlijk beslissen mensen met hoge inkomens en mooie "huisjes" over het overheidsbeleid. En als die club geen of weinig rekening houdt met de "gewone" bevolking en ook "brood en spelen" niet meer werkt, blijft 'angst' verspreiden ( oa. klimaat/corona ) over om de mensen in het gewenste gareel te houden. En ook daar wordt aan geknaagd. Onbestuurbaar? Nog niet. Maar ga zo door en het gaat die kant wel op.
Johan__ 8 maanden geleden
Prima bestuurbaar, je zag dat het volg gedwee volgde wat de overheid opdraagde tijdens de coronaleugens.
mystiek56 8 maanden geleden
Howy Cues, Ik heb reactie gelezen en uit alles blijkt dat jij in een andere bubbel leeft dan de mijne. Zoals ook Timmermans leeft in een Bubbel die niet het mijne is. Wat mij opvalt is dat bij al jouw reacties de negatieve duimpjes de overhand hebben. Dus de Bubbel waarin jij denkt te leven is minder groot dan je denkt. De Bubbel waarin jij leeft en de wijze hoe je reacties zijn is blijkbaar voor velen niet te volgen, niet begrijpbaar vandaar al die negatieve duimpjes op jouw reacties. Wellicht is het toch eens raadzaam je meer in anderen te verplaatsen en uit je Bubbel te komen en eens te bekijken hoe anderen leven en hoe anderen in het leven staan en hoe deze mensen denken. Niet dat je het er mee eens hoeft te zijn want wellicht is je gedachtengoed helemaal niet meer te wijzigen. Maar zo zijn er velen die denken de wijsheid in pacht te hebben en van een koude kermis thuis komen. Het is net als D66 die het allemaal beter weet en waar alle bewindslieden nu weglopen nu hun baantje op de tocht staan. Ook die leven in een Bubbel die totaal niet democratisch was en daar worden zij gelukkig nu voor afgestraft. Dus ik zou zeggen Howy Cues pak jij de signalen uit de samenleving eens wat beter op wellicht wordt het je dan wat duidelijker.
Howy Cues 8 maanden geleden
Mystiek, aangezien je niet ingaat op de feiten van mijn betoog, sta je weer voor aap. Ere wie ere toekomt: je bent de verpersoonlijking van je avatar. Ofschoon ik niet in een bubbel leef, laat staan in de jouwe, komt bij jou de aap uit de mouw: jij wel. Vandaar dat jij je niet open stelt voor mondiale denkbeelden en invloeden.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.