Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Roken op het strand moet verboden worden

2.872 stemmen | Geplaatst op 29 juli 2023 | Website

Eens
54.9%
Oneens
45.1%

Reacties (32)

Kaiser 9 maanden geleden
het verbieden zou verboden moeten worden , er zijn niet eens genoeg mensen om alles te handhaven
Met de M van M.... 9 maanden geleden
Men kijk alleen naar de duidelijk zichtbare vervuiling op het strand, vergeten ondertussen dat het zwaar vervuild is met PFAS en wie weet wat voor andere chemicalienen er allemaal nog in het water zitten. Met EV naar het strand,heel de dag met plezier naar schepen kijken die allemaal op zware diesel lopen, nog even dik insmeren en daarna de fles naast de vuilbak smijten en nog even snel klagen over siggartten op het strand op sociale media
Peritum ? 9 maanden geleden
Te gek voor woorden dat dit enkel in Europees verband en pas vanaf 2026 verboden kan worden. Hoe ver is de bureaucratie doorgeslagen. Ergo, je mag het strand vervuilen en door gebrek aan soevereiniteit van het land kan en mag met niet optreden tegen de vervuilers. Vindt u het gek dat een ieder lak en sch*t heeft aan de rechtsstaat?
The Dutch 9 maanden geleden
Roken verbieden op het strand, allemaal netjes op een rijtje liggen, eten en drinken mag alleen in de daarvoor bestemde strandtenten (want we willen geen zwerfafval), en zonnen alleen verplicht met factor 50 op je donder. Anders nog iets?! Wat een land, wat een controle...
No summer this year 9 maanden geleden
Roken helemaal verbieden. Terras is al balen, de zorgkosten onthoudbaar mede door die verslaafden. Bij mij in de straat iemand die al 3 keer naar ziekenhuis voor omleidingen, dotteren en nieuwe aderen benen. En dan bij terugkomst weer vrolijk aan de peuk. Moeten wij dat blijven opbrengen?
fiat124sport 9 maanden geleden
zucht daar hebben we weer het linkse verbieden , afschaffen en excuses maken. Nee dus. Tot slot tegen klimaat en stikstof onzin voor 130 stop verduurzaming en stem rechts en zorg dat we weer een land zonder dit alles gaan krijgen. Klimaat veranderig is normaal en kan je niks aan veranderen. Fijne dag
Peter D? 9 maanden geleden
Deze rubriek verbieden ;-)
BigF666 9 maanden geleden
wordt dringend tijd voor een rechtse regering, zodat deze bullshit eindelijk eens een halt wordt toe geroepen.... p.s. een roker betaald zich scheel aan accijns en belastingen.... en een roker leeft minder lang, dus gaat de vergrijzing tegen....
pappajesse 9 maanden geleden
Ik vind sporten ook niet meer kunnen veel te veel onnodige co2 uitstoot. Ik help de kudde managers wel aan werk. Samenleven is iets voor de geschiedenisboeken.
beautifulN 9 maanden geleden
Wanneer gaan ze eens iets doen aan de reclamefolders die nog steeds vol staan met alcohol aanbiedingen? Lijkt me dat dat onderwerp meer schade aan de samenleving toebrengt dan rokende mensen (en nee ik rook zelf niet)
ierist 9 maanden geleden
Roken op strand verbieden gaat veel te ver. Weer een typische betuttelingsmaatregel. Wel zou van mij het zomaar weggooien van afval (incl sigarettenpeuken) veel zwaarder beboet mogen worden. Echt triest hoeveel afval je soms in de natuur tegenkomt.
Rippertje 9 maanden geleden
Er moet meer gerookt en gezopen en gefeest worden op het strand leef wat je kan leven want het duurt maar even , wie dan leeft wie dan zorgt . Bijna heel de wereld staat in brand en je maakt je druk over een peukje , waar gaat er over ?
jansplinter 9 maanden geleden
FILTER sigaretten moeten verboden worden
Howy Cues 9 maanden geleden
De verhouding wel/niet roken op het strand is op dit forum ongeveer half om half. Landelijk is 90% van de niet-rokers en 60% van het aantal rokers voor een verbod. Opzienbarend verschil tussen Zeeland en de rest van Nederland. Zegt dit iets over de Zeeuwse mentaliteit? Ja, cijfers liegen niet; meten is weten. Het strand valt onder het begrip openbare weg (APV) of openbare plaats (wettelijk). Immers stranden zijn voor openbaar verkeer en publiek toegankelijk. Alhoewel de wet openbare ruimtes veel leemtes vertoont, bestaat er wettelijk gezien een basis om via het APV gebods- en verbodsbepalingen in te stellen. Indien B&W roken op het strand als structureel probleem ziet, mag dit 'hinderlijk gedrag' en/of overlast in een publieke ruimte, alwaar kind-vriendelijkheid prioriteit is, wettelijk (APV) aangepakt worden. Echter handhaving en toezicht op stranden, vooral tussen zonsondergang en ochtendkrieken, is mondjesmaat. Dus er zal wel weer een zoveelste gebods-/-verbodsbord geplaatst worden. Het kan toch veel makkelijker. Gewoon een kwestie van mentaliteitsverandering. Laat op 't strand alleen je voetsporen achter en niet je filter-peuken. We hebben familie-, honden-, sport-, naakt- en natuurstranden, dus een rookstrandje is wellicht een optie.
wispelhuis 9 maanden geleden
Roken doe je thuis.
peter Arnolds 9 maanden geleden
Dit soort dingen doet mij denken aan Zuid Afrika gedurende de apartheid. Overal bordjes met verboden voor .......... . Nu zijn het de rokers en morgen een drankverbod, en zo kan je maar doorgaan.
Farmer. 9 maanden geleden
Roken doe ik al 40 jaar jaar niet meer, hoewel ik de geur van pijptabak nog wel eens mis, maar dat terzijde. Natuurlijk is roken uitermate ongezond, dat is verder geen discussie. Ook het inademen van rook van een roker die naast je zit of staat is uitermate irritant. Maar het verbieden van roken op het strand gaat wel erg ver en dan is er nog een verschil of je op het stand van Scheveningen ligt (letterlijk naast elkaar) of op een willekeurig Zeeuws strand waar in de regel gelukkig nog meer ruimte is, zeker buiten het vakantieseizoen. De maatregel is krampachtig want in de regel zal men bij een redelijke afstand van elkaar echt geen last hebben van een enkele roker. Bovendien is het invoeren van een maatregel zonder een adequate handhaving natuurlijk zinloos en kiest men daar wel voor dan staan de kosten niet in verhouding tot het resultaat.
B Tender 9 maanden geleden
Hoewel het waarschijnlijk niet meer voor zal komen dat ik met m'n sixpack en op twee badlakens op het strand lig, maar dan lig ik in ieder geval nog liever op enkele sigarettenpeuken (mits uitgedoofd), dan op een hondendrol.
Kenna 9 maanden geleden
Wat is er toch aan de hand in Nederland dat ze van alles aan het verbieden zijn en wij de burgers dat kennelijk als een stel schapen ok vinden? Ik rook zelf niet maar vind wel dat een ander het recht heeft om dat te doen. Als je op het strand gaat liggen is dat beetje rook door van je buurman wel het laatste waar je jezelf zorgen over moet maken De huidschade die je oploopt door de zon en de PFAS die je binnen krijgt door de zee en de microplastics in het flesje water waaruit je drinkt zijn toch echt wel veel ernstiger en als je dat dan voor lief kan nemen moet je ook echt niet zeuren over wat rook.
pappajesse 9 maanden geleden
alwaar kind-vriendelijkheid prioriteit is zei howy Bedoelt ie dan meer trangenderposters en blote piemels op posters of de agenda? Of de antwerpse lachgastoeristen? alcohol op terras kan nog wel?(zo vlakbij kinderen?) Howy lijkt een eigen eiland te willen????/
mystiek56 9 maanden geleden
gewoon fietsbelasting invoeren. Al die fietsen overal. ook met die bakken voor kinderen, huisdieren etc. Daar heb ik meer last van. Ze vliegen alle kanten op. Ouderen kunnen niet fietsen en denken dat de openbare weg alleen voor hun is. Als ik ergens last van heb en waar ik me dood aan irriteer is dat het wel en dat is ook niet goed voor mn gezondheid. Ik denk dat dit slechter voor mijn gezondheid is dan dat iemand die op strand rookt. En als we het over vuiligheid hebben laten we dan eens zorgen voor meer vuilnisbakken langs het strand. Toiletgebouwen , nietvan die plastic bakken waar je al ziek van wordt als je er in stapt. Druk maken op iemand die een sigaret rookt het moet toch niet gekker worden. Hoe ver gaan we daarmee? Fiets rook vecht bid en geniet van je leven. En let eens wat minder op een ander. Een oordeel vellen is zo makkelijk maar zo ontzettend frustrerend voor mensen die het aangaan. En denk dan ook eens aan de gezondheid van die mensen want die belast men met opmerkingen over niet roken op strand. Ik ben een niet roker, heb altijd belasting betaald en door mn niet zo geweldige gezondheid emigreer ik niet uit dit land anders was ik allang weg geweest. Wat een volk in Nederland en hoe zijn we zover gekomen. Triestig.
Zeeuwleeuw 9 maanden geleden
Iedereen heeft de vrijheid om te roken maar zinvol is het nooit! En het kost je kapitalen waar je ook een heleboel leuke, gezonde en nuttige dingen mee zou kunnen doen. Roken is een ernstige verslaving en dat is ook precies de bedoeling van de tabaksfabrikanten zodat ze miljarden bij elkaar kunnen schrapen door mensen zichzelf kapot te laten roken. Behalve alle ellende voor de rokers zelf zorgt het voor een gigantische verhoging van de ziektekosten die we met zijn allen moeten betalen. Roken is niet alleen zeer schadelijk voor de roker zelf maar ook voor alle mensen en dieren in de omgeving. Bovendien gooien heel veel rokers die vieze kankerpeuken en lege sigaretten- en shagpakjes overal maar neer zodat een ander ze op mag ruimen.
Howy Cues 9 maanden geleden
Wat belangrijk is, moet eerst, pappajesse. Wanneer je de zwakste, meest beïnvloedbare groep (kinderen) tegen bepaalde risico's beschermt, stel je als opvoeder en/of gemeente prioriteiten. Zo 'n prioriteit, voorkeursbehandeling, zorgt er voor dat een bepaald stukje strand geschikt is voor kinderen. Maar als jij, pappajesse, het de normaalste zaak van de wereld vindt om met allerlei niets-doende argumenten (blote piemel-posters, lachgas e.d.) op de proppen te komen om het woord kind-vriendelijkheid onder uit te halen, ben jij je voorvoegsel pappa niet waardig. Je begrijpt dondersgoed dat je als ouder een voorbeeldfunctie hebt, dus als jij je belachelijk wilt maken door allerlei vraagtekens te plaatsen in jouw retorisch betoog, weet het forum waar jouw prioriteit ligt. Waarom zou je roken op 't strand als je ook de frisse zeewind kunt inademen, pappajesse? Liever niet roken is voor alsnog een wens, maar als rokende strandgasten hun gore rookgewoontes gaan opdringen aan niet-rokers - met name de kinderen - dan komt de geest uit de fles: een absoluut rookverbod!
Howy Cues 9 maanden geleden
Op rookvrij-punt-nl wordt aandacht gegeven aan het rookvrij opgroeien van kinderen. Citaat: "Niemand wil dat kinderen gaan roken. Daarom moet ieder kind de kans krijgen om rookvrij op te groeien. In een rookvrije omgeving, zonder verleidingen, met goede voorbeelden om zich heen. Dat gebeurt al. Sterker nog, je kan er niet meer omheen. En samen met jou bereiken we ons doel: een Rookvrije Generatie." Is het nodig? Helaas wel. Hard nodig zelfs. Want iedere week opnieuw raken honderden kinderen in Nederland verslaafd aan roken. Ruim de helft van de mensen die rookt, sterft aan de gevolgen hiervan. Dat zijn elk jaar ruim 20.000 Nederlanders. Roken kan veel ziektes veroorzaken zoals kanker, hart- en vaatziekten en longziekten. ook van meeroken kan je ernstig ziek worden en er zelfs aan doodgaan. We weten allemaal dat roken ongezond is. Ondanks de feiten, wordt het nog steeds normaal gevonden dat kinderen beginnen met roken. We weten allemaal dat roken ongezond is! Waarom het roken door rokers en bepaalde groep niet-rokers ontkend wordt of waarom iemands slechte rookgedrag vergoelijkt wordt, is onbegrijpelijk. Hoe dom moet je zijn om niet in te zien dat roken een poging tot zelfmoord is.
Mr. Bean 9 maanden geleden
gadverdamme , zit je lekker op het strand, zeelucht etc. komt er zo'n roker vlakbij zitten, je hele stranddag wordt verziekt door die stank, respectloos tegenover andere badgasten, als ze het op terras kunnen verbieden dan ook op strand !, toch roken, blijf je maar thuis of paar uurtjes zonder , DAAR GA JE NAMELIJK NIET DOOD VAN !!!!!!!!!
jacobo 9 maanden geleden
Juist, een ander wil niet altijd nagenieten van andermans troep wat achtergelaten wordt.
B Tender 9 maanden geleden
Pure, pure afgunst. Onverdraagzaamheid tegenover een ander. Wat zal het volgende zijn...Verboden voor blèrende baby's, verboden voor zweetvoeten, verboden voor (vies) geurende zonnebrand, doordringend geurende deodorant, parfum, aftershave etc. Want zeg nou eerlijk, waarom zou ik in een lucht moeten zitten, die de persoon zelf misschien lekker vindt, maar ik niet? Waar is het eind.......ergo waar zijn we mee bezig!!!
Mosk 9 maanden geleden
als roken goed was geweest voor een mens hadden we bij de geboorte allemaal een schoorsteenpijp op ons hoofd gehad.
Rianne07 9 maanden geleden
Hoe gaan ze dat dan handhaven? Een caravan, aanhangwagen of vouwwagen mag toch ook niet langer dan enkele dagen een parkeerplaats bezet houden? Wordt niks aan gedaan. Ik zie dus ook geen handhavers een strandwandeling maken om rokers te betrappen. Van mij mogen ze roken in de buitenlucht, misschien dan een asbak mee nemen van thuis?
B Tender 9 maanden geleden
En...voor al die kudde dieren, die achter een of andere zich profilerende mediagek aan lopen en zelfs kwaad zien in de lucht, die een ander uitblaast, die moeten zichzelf zeker eens afvragen, hoe ze de tijd hebben overleefd, de tijd die voor de idiote betutteling van mn. de laatste jaren, was........Die betutteling door idioten, die er uiteindelijk alleen maar voor zorgen dat mensen frustratie op frustratie kweken, hetgeen zich voorts uit in een kort lontje, met alle gevolgen van dien.
Leo Vlaar 9 maanden geleden
Roken is en blijft een heel erg vieze , smerige verslaving in 2022 werden er ongeveer 14.600 diagnoses longkanker geconstateerd en Jaarlijks overlijden er ongeveer 10.000 mensen aan longkanker . Ondanks deze hoge sterfte cijfers negeren vele alle waarschuwingen die afgebeeld , gedrukt staan op een pakjes sigaretten de kinderen van rokende ouders worden blootgesteld aan kankerverwekkende stoffen . Vrouwen die tussen de een en vier sigaretten per dag roken hebben vijf keer meer kans op longkanker dan niet-rokers; mannen hebben drie keer meer kans de meeste mensen denken dat het hun niet zal overkomen !.
mystiek56 9 maanden geleden
Hoeveel gaan er dood aan stress?
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.