Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Een paard zou niet alleen in de wei mogen staan

2.371 stemmen | Geplaatst op 22 juli 2023 | Website

Eens
75.3%
Oneens
24.7%

Reacties (22)

wispelhuis 9 maanden geleden
Als dat Paardenbesluit er al is sinds 2011 moet dat maar gauw een wet worden. Wij vonden het altijd al zielig om zo'n dier alleen in een weiland te zien staan.
Baltimore 9 maanden geleden
En op de gang?
Mieppio 9 maanden geleden
Een paard is een kudde dier zou niet alleen in de wei mogen staan. Die van ons stonden altijd met een stuk of 5 in de wei, heel gezellig.
pappajesse 9 maanden geleden
Eigen bejaarden eerst.
C.J. de Loof 9 maanden geleden
Of dat paard alleen staat of niet zal mij een zorg zijn, veel belangrijker dat ze niet op de openbare weg schijten, van een hond moet je het opruimen maar dat van die knollen laten ze gewoon liggen, overigens vraag ik me af waarom die beesten überhaupt op de weg mogen, laat ze lekker in de wei of stal.
peter Arnolds 9 maanden geleden
Hier bij ons staan 4 paarden en een wisselend aantal ezeltjes. Een paard in zijn uppie is dierenmishandeling. @ C.J. de Loof, als je buitenaf woont kan wat paardendrollen op de weg gebeuren. De drollen van een hond moet de eigenaar opruimen maar de omgewoelde en ondergescheten tuin door katten mag wel. De eigenaar van honden betalen nog belasting dus hebben wat meer rechten als de vogelmoordenaars de zo geliefde kan. Let wel hier lopen ook een X aantal boerderij katten rond dus ik ben geen katten hater.
TCB 9 maanden geleden
Geen enkel kuddedier mag alleen in een wei/stal staan en ook hebben ze schaduw nodig. Ik zie paarden en koeien de hele dag in de brandende zon staan zonder mogelijkheid om schaduw op te zoeken! Peter Arnolds; ik dacht dat ezels en paarden nooit bij elkaar mochten staan vanwege longworm die bij ezels voorkomt.
Fatsoen 9 maanden geleden
C.J. de Looff; paarden horen van oudsher tot ‘verkeer’, bovendien genieten zij enorm van een rit door bos en langs het strand. Mest van paarden is zuiver plantaardig, dat is iets heel anders dan van een vleeseter zoals de hond. Het is ook nog eens heel goede mest voor de natuur én met name rozen groeien er geweldig door.
Howy Cues 9 maanden geleden
Een oud paard uit de stal halen is de frustratie van anderhalve man en een paardenkop. Paardenpoep is geen structureel probleem maar lokale overlast. In sommige gemeenten is er een opruimplicht (APV) binnen de bebouwde kom en in recreatiegebieden. Vaak is er geen opruimplicht voor paardenpoep is omdat het opruimen van paardenmest door de berijder onveilige situaties in het verkeer kan veroorzaken. Om dit probleem op te lossen, is een soort van herenakkoord afgesloten tussen maneges en gemeentes, welke inhoudt dat de berijders later op de dag hun al dan niet 'vrijwillige' opruimplicht vervullen. Ook hier geldt dat je elkaars handen schudt met twee handen. Ruiters en koetsiers zijn bestuurders, dus voor ruiters en menners gelden dan dezelfde voorrangsregels als voor fietsers, bromfietsers en autobestuurders. Tenzij u graag aan een dood paard trekt, C.J. de Loof, kunt u zich beter afvragen of het niet verstandiger is dat u wat toleranter en inschikkelijker kunt zijn. Als een ieder zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt om overlast (alle bedenkbare ergernissen op straat) te voorkomen, wordt het leven wat aangenamer. Asocialen hebben we overal. In de boven- en onderwereld, in de paarden- en hondenwereld en zelfs in uw eigen buurt. Tis wah !
peter Arnolds 9 maanden geleden
@TCB. Staan ook niet bij elkaar.
Peritum ? 9 maanden geleden
@Fatsoen, maar echt waarde, asfalt, straatklinkers, voet en fietspaden hoeven niet bemest te worden door paardenvijgen, ze groeien er niet van. Maar wel eens gedacht aan mensen in rolstoelen die deze drek overal mee naar toe nemen? Tot in huis met vloerbedekking…… niet echt fris. Laat de paardenbezitters de mest opruimen zoals het vroeger ook gebeurde, men gebruikte een emmer en een schepje.
Zeeuwleeuw 9 maanden geleden
Er zouden sowieso deugdelijke wetten en regels moeten zijn voor alles wat met dieren te maken heeft. En vanzelfsprekend zouden deze dan ook goed gehandhaafd en bij overtreding kordaat bestraft moeten worden! Dat geldt dan natuurlijk ook voor alle dieren in die vreselijk intensieve vee-industrie, bij transporten, bij handel, import, fok, dierproefcentra en in slachthuizen. Helaas is het in de praktijk zo slecht geregeld dat je met dieren vrijwel alles kunt doen. Met name wanneer het op grote schaal en met grote aantallen dieren gebeurt wordt er structureel weggekeken. En de NVWA, die hier eigenlijk op toe zou moeten zien, is een wassen neus die door de opeenvolgende regeringen steeds verder wegbezuinigd is en die met een enorm tekort aan mensen niet of nauwelijks iets onderneemt tegen de meest gruwelijke misstanden met dieren. Wanneer zij wél iets proberen te ondernemen tegen vreselijke mishandelingen worden zij door intimidatie en agressie van de daders tegen gehouden en sluiten zij oren en ogen voor de wrede werkelijkheid. Met tot gevolg dat alle ellende "gewoon" in stand gehouden wordt. Alles voor het grote geld.
Zeeuwleeuw 9 maanden geleden
Het zou ook verplicht moeten worden om alle weilanden van voldoende bomen en struiken te voorzien zodat bij hitte alle dieren in de schaduw kunnen staan of liggen. Het maakt het landschap er bovendien veel mooier, afwisselender en aantrekkelijker op.
Allem 9 maanden geleden
Men kan zich beter bekommeren om alleenstaande bejaarde mensen, daar hoor ik die zgn dieren knuffelaars niet over. Of een paard alleen staat zal mij een rotzorg zijn, trouwens als een paard door een wolf aan stukken wordt gescheurd dan is de liefde voor het paard bij deze farizeers ver te zoeken. Zielige figuren de zeeuwleeuwen van dit land.
Zeeuwleeuw 9 maanden geleden
Gandhi zei ooit al: "Aan de wijze waarop een volk met dieren omgaat kan men de mate van beschaving van dat volk aflezen". En hij had gelijk. Gebleken is dat mensen die geweld tegen dieren gebruiken ook véél vaker geweld tegen mensen zullen gebruiken. En dat is eigenlijk heel logisch te begrijpen toch? Helaas is er nog steeds heel veel mis in de wereld.
C.C.M 9 maanden geleden
Van paardenvlees kun je heerlijke frikandellen van maken, ook een paardenbiefstuk is heerlijk.
C.J. de Loof 9 maanden geleden
paarden van oudsher op de openbare weg ? ik heb nieuws we hebben tegenwoordig auto's en vrachtwagens! en de wegen in Nederland hoeven niet bemest te worden dus hoe goed die mest ook is .... ruim die tering zooi op! de katten inderdaad ook verbieden los te lopen schijten altijd in mijn tuin. Eigenlijk is het heel simpel prima als je dieren wilt houden maar zorg dat een ander er geen last van heeft.
Allem 9 maanden geleden
Paarden rookvlees is ook een delicatesse. @zeeuwleeuw, De dieren in dit land hebben het fantastisch, ze hebben zelfs een eigen partij!!! Waar in de wereld zie je dit verder nog. Dus niet klagen aub.
C.J. de Loof 9 maanden geleden
en kleine tip voor al die maloten die op zo'n knol zitten en menen allerlei gebaren te moeten maken naar mij als grof wegenbelasting betalende automobilist.... als je dat beest niet onder appèl hebt moet je in de stal blijven, die gebaren werken bij mij overigens alleen maar averechts.
the_street 9 maanden geleden
@ Zeeuwleeuw, precies, en goed omschreven !! Enne: "Aan de wijze waarop iemand met dieren omgaat kan men de mate van begaafdheid aflezen"
wijari 9 maanden geleden
Er zijn veel beschaafde dieren en minder beschaafde mensen, is mijn mening
C.J. de Loof 9 maanden geleden
Sommigen hier slaan helemaal door als het over beestjes gaat, iedereen mag net zoveel huisdieren houden als hij wil als het maar geen overlast geeft, dus poep opruimen hoort daar gewoon bij en beesten die gevaar opleveren moeten we afmaken ongeacht of het nu gaat om een bijtende valse hond, een wolf die hier niet hoort of een Orka die boten aanvalt en wie het hier niet mee eens is dan ben ik benieuwd hoe je er over denkt als je zelf met de dood bedreigd wordt door een of ander beest…
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.