Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Heeft u wel eens naar 112 moeten bellen?

3.518 stemmen | Geplaatst op 18 juli 2023 | Website

Ja, meerdere keren
21.3%
Ja, één keer
28.7%
Nee, nooit
50.1%

Reacties (28)

Peritum ? 9 maanden geleden
Gelukkig maar één keer, maar het verwerken van mijn melding tot aan de geboden hulp voor iemand anders, duurde ontzettend lang omdat men meer interesse had in mijn gegevens dan voor degene die hulp nodig had. Bureaucratie ten top !
Peritum ? 9 maanden geleden
En dat was dan ook de laatste keer dat ik een melding zal maken. Het heeft geen enkele zin dit te doen daar men het invullen van onnodige vragen belangrijker vindt dan daadwerkelijk hulp te bieden.
tiscrea © 9 maanden geleden
Ben je niet in de war met de Huisartsenpost?
tiscrea © 9 maanden geleden
Volgens mij ben je zelfs strafbaar als iemand hulp nodig heeft en je belt 112 niet als die mogelijkheid er wel is.
wispelhuis 9 maanden geleden
Ze vragen je wie je bent en waar je bent. En hoe het met het slachtoffer/patient gaat. Er worden helaas te veel valse meldingen gemaakt.
wispelhuis 9 maanden geleden
Geen melding maken is natuurlijk strafbaar. De centrale neemt gegevens op terwijl de ambulance al is gaan rijden.
jhsmd62 9 maanden geleden
1 keer gebeld en gelijk gevraagd of ik daar 112 wel voor mocht bellen . Liepen paarden los morgens om 0545 uur over een 80 km weg . Je mag voor dieren ook bellen dus . Best schrikken in donker een paar paarden op de weg. Ben er toen bij gebleven tot de politie kwam.
Howy Cues 9 maanden geleden
112? Ja, broekzakgesprek. In real life? Ja, eenmaal, maar het was zo'n wet-van-Murphy-dag: 'Alarmnummer 112 is op dit moment niet bereikbaar door een grote storing bij KPN.'
wispelhuis 9 maanden geleden
@Howy, dan krijg je nummer 088-6628240 aangeboden. Je kunt hoe dan ook altijd bellen.
B Tender 9 maanden geleden
Nee, gelukkig heb ik er zelf tot op heden geen gebruik van hoeven te maken..... Maar hier en daar hoor je genoeg, zelfs als je er de helft af doet, is het nog steeds beschamend. De HAP verstopt zich liever, waardoor je al gauw geneigd bent naar 112 te bellen voor een ambulance, en daarbij maar even buiten beschouwing moet laten, hoe de gemoedstoestand van de beller is........ Normaal gesproken horen hulpdiensten binnen 15 minuten NA de melding ter plekke aanwezig te zijn, maar daar schieten ze in grote getalen in te kort. En dan ook nog 15 minuten NA de melding, terwijl de melding op zich al minstens 5 minuten duurt..... Centje, centje, centje beleid, want stel je toch eens voor zeg, dat het eigenlijk, voor die ene keer niet nodig had geweest.......... Anders is het met de politie....die staan je soms ergens gewoon al op te wachten.
Farmer. 9 maanden geleden
Jaren geleden heb ik eens 112 moeten bellen toen 's nachts 2 mannen ons huis via het voorraam binnen drongen. Wij woonden toen gewoon in een straat met aan één kant woningen. Politie was er snel maar daders waren helaas toen gevlucht. Omdat de daders betrokken waren bij meerdere woninginbraken en dankzij verder politieonderzoek, zijn de daders later aangehouden en veroordeeld.
Mieppio 9 maanden geleden
Voor dieren bel je 114 en niet 112
jhsmd62 9 maanden geleden
@miepo je moet t maar weten maar er was geen bezwaar .
jone 9 maanden geleden
Paar jaar geleden tijdens een fietstochtje door de polder een beginnende bermbrand gemeld via 112. Was vlak naast een viaduct met veel (hoge) beplanting en alles was kurkdroog. Heeft inclusief melding nog geen kwartier geduurd voor de brandweer ter plaatse was
ehietahoarn 9 maanden geleden
Ja, ooit eens moeten bellen voor een botsing tussen een bromfietser en een fietser. Ging eigenlijk best makkelijk omdat ik al precies wist op welke weg het was, en het ongeluk ook precies bij een hectometerpaaltje gebeurde. Daarna zelf nog eerste hulp verricht bij het minst gewonde slachtoffer.
pappajesse 9 maanden geleden
Gaat beetje lastig in het water. maar gellukkig kon ik de kids onder het zand wegtrekken. was na supercros allemaal heuvels en dalen en een groot schip met grote golf. pas toen ze koppie onder gingen gingen hun oppassers in bewegen op glooing. wilde gisteren nog 112 bellen bij de schiettent in vlissingen. die mensen werken daar met kogels om hun oren en nul veiligheid (bril). zou niet weten waar te melden? of schieten we door?
ierist 9 maanden geleden
Ja, naast het verlenen van EHBO.
B Tender 9 maanden geleden
Volgens Kuipers moet je eerst de internet dokter bellen....... Die ruim 110 euro aan zorgkosten, die een ieder van 18 jaar en ouder elke maand betaald, zijn daar niet voor. Die zijn meer voorbehouden voor cardiologen, farmaceuten, medicijnen die er niet zijn, ziekenhuizen en verzekeraars en alles wat dezelfde pap lust..... Dus........ nee, niet bellen, niet bellen.....Bellen mag daarentegen weer wel, als je de kat niet meer uit de boom kan kijken. Dan komen ze met een ladderwagen, die eigenlijk niet voor de poes is, maar er toch voor wordt gebruikt.
B Tender 9 maanden geleden
En ja, de aanrijtijden staan gewoon nog steeds onder druk, in vakantietijd zijn er in Zeeland pakweg 11 miljoen extra overnachtingen in het seizoen, zijn er files op de wegen, is er wegonderhoud, zijn er asielzoekers en vluchtelingen bij gekomen en is er aan .....ach laat maar ook.
Howy Cues 9 maanden geleden
Nog steeds de zelfde stelling. Allo, allo, Zeelandnet, zal ik 112 voor je bellen? Wil de kat niet uit de boom komen? Geen probleem. Bel 144 voor een dier in nood, want een dier in nood kan natuurlijk niet zelf bellen, aldus de politie. Goh, daar was écht niemand opgekomen dat een dier zelf niet kan bellen. Bedankt, oom agent, voor de gouden tip.
B Tender 9 maanden geleden
Er zijn pakweg (heb ze zelf niet geteld) ruim 14 miljoen mensen boven de 18. Zij allen zijn verplicht om zorgpremie te betalen. Een zorgpremie van +/- 110 euro per maand. Dat brengt dus elke maand + 1,5 miljard aan premie op........ En dan zouden we 112 niet mogen bellen, als we dat zelf nodig vinden (we zijn maar leken he?). Dan zouden we in het weekend niet naar de HAP mogen bellen? (trouwens de HAP heet opeens spoedeisende hulppost). Dan moeten we eerst de thuisarts.nl raadplegen????.......En met eerste hulp, mogen we ook niet gelijk naar de EHBO van het ziekenhuis?, maar moeten we eerst naar de dokter of de HAP( waar je alleen terecht kunt op afspraak). Het moet toch niet gekker worden he? En van dat andere hulpgedoe is het al niet veel beter..... Bel je de meldlkamer van de politie, dan krijg je veelal te horen...."ik heb momenteel geen mensen, kunt u zelf...." Centje, centje, centje beleid, in onze... o, toch zo, geciviliseerde maatschappij??
B Tender 9 maanden geleden
O, nudat ik toch gal aan het spuwen ben....Hoe zat het ook alweer met die mondkapjes, die duizenden, die met miljoenen zijn betaald. Die mondkapjes, waarvan de houdbaarheidsdatum inmiddels al ruimstreeks is verstreken en inmiddels al enige tijd in de doofpot zijn beland. U weet wel....zo'n doofpot zonder bodem. En hoe zat het ook al weer met al die te veel ingekocht corona vaccins en de opties, om er nog meer af te nemen. Het J.J. vaccin, dat ze doorverkochten/schonken naar "derde landen", omdat we er teveel van hadden en de houdbaarheidsdatum in zicht kwam?....... Miljoenen tot miljarden.....pfttttt. Maar bel niet onnodig 112, bel niet "onnodig" de (spoedeisende) HAP....Nee, kijk eerst op thuisarts.nl., want je wilt niet weten hoeveel het anders kost.........Zo, dat was het voor deze poll...Het was maar een epifaan.
peter Arnolds 9 maanden geleden
Met dank aan 112 kan ik dit stukje nog schrijven.
Howy Cues 9 maanden geleden
Wanneer kan ik alarmnummer 112 bellen? U belt het alarmnummer 112 voor spoedeisende hulp, levensbedreigende en heterdaad situaties. Geen spoed, wel hulp nodig? Het kan ook gebeuren dat u wel politie nodig heeft, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is. Bel dan naar het landelijke politienummer: 0900-­8844. Spoedeisend? Dus als u of iemand anders dringend medische hulp nodig heeft, belt u 112. Bij brand. Of als u getuige bent van een misdrijf belt u ook 112. Allicht is het voor de meeste lezers onnodig te zeggen dat bij 'spoedeisende, levensbedreigende en heterdaad situaties' niet onnodig is 112 te bellen. Ten overvloede B Tender: wanneer je spoedeisende hulp vereist, mag je ten alle tijde 112 bellen. Dus maak je niet druk om een denkbeeldig probleem anders wordt het een heus probleem.
B Tender 9 maanden geleden
Stap eens uit je virtuele wereld en verwelkom de realiteit. Of kijk eens naar de bijlage van de poll, naar hetgeen Kuipers zegt........ In al mijn reacties, gaat het over de drempel de veel te hoge drempel (de bewuste ontmoediging) om te bellen. Een ontmoediging, die alleen gebaseerd is op het besparen van geld. Geld....dat er in overvloede binnen komt, maar helaas voor de (gewone) burger niet bestemd is om aan te worden uitgegeven.
Kaiser 9 maanden geleden
als deze stelling nog lang blijf staan dan bel ik.
Howy Cues 9 maanden geleden
Feiten, feiten en nog eens feiten. Geen jeukende gevoelens over verwarde aannames, beste mensen. Waar gaat ons belastinggeld naartoe in Nederland? Het meeste geld gaat naar zorg en onderwijs en sociale zekerheid (uitkeringen); hoofdzakelijk naar de burgers dus.
Mieppio 9 maanden geleden
Heb het 1 keer gebeld maar denk dat ik het nu weer moet gaan bellen omdat zeeland net geen nieuwe stellingen meer heeft en bij 112 misschien wel.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.