Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Extra betalen voor plastic weggooiverpakkingen bij de snackbar

3.335 stemmen | Geplaatst op 27 juni 2023 | Website

Geen probleem
23.3%
Dat gaat te ver
76.7%

Reacties (36)

B Tender 10 maanden geleden
Nou, als ik (extra) zal moeten betalen voor een weggooiverpakking, dan zal ik het weggooien ook..... Zover het vliegen kan!!!
Rianne07 10 maanden geleden
Gewoon in een papieren puntzak. Deden ze vroeger ook
Emmetje 10 maanden geleden
De (plastic) verpakking was altijd al bij de prijs inbegrepen. Ik snap niet waar ze deze zotternij vandaan halen. Burgers zo al zowat kaalgeplukt en op deze manier gaan mensen winkels en/of producten mijden. Hoe fout kun je bezig zijn!!!!!!!
Kennie-L 10 maanden geleden
Ik bak mijn eigen patat, kom nooit in de snackbar.
heul 10 maanden geleden
Klink klare onzin, net als statiegeld op blik en klein plastic flesjes. Al iedereen het gewoon in de vuilbak weggooit is er niets aan de hand, achteraf bij afvalverwerker scheiden is geen probleem. Ik woon gelukkig niet ver van de grens, dus ga ik wel naar België om goedkope benzine en blikjes en kleine flesjes zonder statiegeld. Terugbrengen kost ook benzine, nog een poosje. Het beleid is er op gericht de gewone man zijn auto af te pakken, overal zie al fietspromotie acties rond je. We zijn straks net gedresseerde apen, flesje hier , blikje daar, dan fietsen of richting openbaar vervoer dat ook veel te duur is , dus straks ook een melkkoetje. O, ja en dan ook zeker het contante geld afpakken, dan is alles goed te controleren. Dat we wat bedachtzamer met het milieu moeten omgaan is goed, maar dat boertje pesten en de burgers door allerlei hoepeltjes laten springen is niet mijn ding. En tot slot een tip inzake de graaiflatie , wat te duur is geprijsd, koop het niet en laat het liggen, het gaat de zakkenvullers om geld en geld. Niet kopen is het medicijn. We zijn soms net mensen.
Tzalnie 10 maanden geleden
Persoonlijk krijg ik door dit soort regeltjes de neiging om mijn plastic gewoon op straat te gaan gooien. We betalen al fiks voor de afvalverwerking, We scheiden fanatiek ons plastic en dan willen ze ons ook nog laten betalen voor verpakkingen?! Laten we ons vlees bij de slager straks ik een oude krant verpakken? Of moeten we boodschappen gaan doen met een tas vol tupperware schalen? Mij gaat het echt te ver!!
tiscrea © 10 maanden geleden
Leuker kunnen we het niet maken, duurder wel.
No summer this year 10 maanden geleden
@heul, je verhaal is helemaal oké. Maar als we straks onze auto laten staan en veel meer gedwongen gaan fietsen, zie ik het nog gebeuren dat we net als vroeger fiets belasting moeten gaan betalen. Hoe je het went of keert. Dokken moeten we. Maar al die buitenlandse kentekens die hier gewoon rondrijden en wonen en werken worden ontzien. De uitleg van de staatssecretaris op tv was ook n slap aftreksel. Ze kon die onzin niet goed toelichten. De zakken van de supermarkten worden gevuld, en die van ons leger. En dan zegt ze dat Nederland lekker voorop loopt. Nee Nederland is het domste jongetje van de klas.
Kaiser 10 maanden geleden
naar aanleiding van een reclame op tv ,met een pannetje naar de snackbar gegaan voor een friet met stoverij , dat deden ze dus niet, dus dat werkt zo niet .
Zomervliegje 10 maanden geleden
Het is een doorgeslagen wereld geworden. Idioterie ten top!
[email protected] 10 maanden geleden
HaHa. Wij wonen tegenover een chinees Rest.Hoe zal dat straks gaan ,als we een Nasi of fong you hay gaan halen??Ook een pannetje mee nemen??Dacht het niet hoor.Dan zien ze ons echt niet meer. Al die onzin.
mystiek56 10 maanden geleden
Hoelang gaan wij in dit land nog door om alles kapot te maken. Moet echt alle economie kapot. Als ondernemer ga je dit land toch ontvluchten. We komen om in de regels en we verwijten Rusland het communisme. Wij zijn daar niet ver vanaf. Ons postzegellandje verziekt zicht zelf. Zonde.
Karel33 10 maanden geleden
Weer een verbod er bij: het zoveelste. Voor mij maakt het niets uit: maak zelf kroketten en bitterbalen--en ook mijn eigen frieten van een goede aardappel. En vries het lekker in. En wat het millieu betreft: er is al gebleken dat de maatregelen van brussel geen zoden aan de dijk zetten--dat de door timmermans gemaakte millieu-programma geen kans van slagen heeft, dus al die millieu maatregelen hebb en EEN ding gemeen: peperduur en geen effect. Dus de burgers betalen voor mislukkingen want Brussel wil niets weten van foute beslissingen. Hoe lang gaat de millieugekte nog duren??
mystiek56 10 maanden geleden
Waarom moet ik van alles doen wat een ander wil en dat gaat maar door. Wanneer gaan de mensen nu eens een ander kabinet kiezen. Voor mijn part wordt van de Plas premier, Slechter dan nu kan het niet gaan. De mensen met een midden inkomen raakt dadelijk ook zijn auto kwijt. Zelfs de fiets gaat belast worden. wanneer gaan de ogen eens open van al die figuren die op een duimpje naar beneden drukken wanneer daar opmerkingen over worden gemaakt. . Er gaat klauwen met geld naar milieu. Zelfs voor maatregelen die niet eens goed doordacht zijn. De wereld gaat nog niet ten onder. En dat komt zeker niet door ons postzegellandje.
Mieppio 10 maanden geleden
Friet heeft altijd in een punt zak gezeten en hoort niet in een plastic bakje. Gaan ze geld rekenen voor een plastic bakje, moeten de mensen het plastic zelf weggooien. Ik zie het al gebeuren, alle plastic bakjes aan de kant van de weg, in de sloot enz. Pure onzin, alles kan in papier. Bij de slager had je vroeger papier schaaltjes voor de vleeswaren, nu is dat plastic dus maar snel terug naar papieren schaaltjes, Wij gebruiken ze thuis ook voor de vleeswaren en ik heb geen bedrijf, maar wel papieren schaaltjes. Mayonaise, kroket, fricandel alles kan in papier. Klaar uit.
pappajesse 10 maanden geleden
En zo is het cirkeltje weer rond. Was de reden van ww2 niet het in de markt zetten van de chemie? nu dat DIE mensen overgaan naar fase 2 laten ze ons nog even zogenaamd de rommel betalen. Ik vind dat slim misdadig maar slim. of wij zijn te dom om de wereld te begrijpen. En heeft DOW terneuzen al voor agent orange betaald? Laten we nu echt de rommel op gaan ruimen.......? iemand hier riep iets over millieu......lol dat is vervangen voor klimaat want jah de winnaars van ww2 ga je niet in de weg zitten. het volk heeft nog geen wil.
Howy Cues 10 maanden geleden
Een beetje frietbakker, patatoloog of friturist heeft een Chip ‘n Dip patatzak met sausbakje. Wil je als patatbakker op de ecotoer dan is ervoor elk product wel een bio-kartonnenbakje te vinden. Of zoals Piet Friet zegt: "Als ik plastic wil, ga ik naar de plastisch chirurg." Dus doe net als Piet, bestel een papieren puntzak met friet. Tip: Hoe moeilijk kan het zijn? Met een aanstekelijke mix van ironie en absurdisme verwoordt Jasper Van Kuijk herkenbare frustraties over verpakkingen en aanverwanten in 'Hoe moeilijk kan het zijn?'
Howy Cues 10 maanden geleden
@mystiek56, gooi de Andere Krant in de open haard, En duw jouw disinformatie in een of ander donker gat. Je kakelt als een kip zonder een ei te leggen. "Waarom moet ik van alles doen wat een ander wil", luidt jouw vraag. Dit is zo klaar als een klantje. Zo werkt een democratie. Bovendien heb je totaal geen kaas gegeten van economische en sociale wetenschappen. Je slaat non-stop onzin uit. Nederland heeft de best draaiende economie van Europa. Ziende blind en horende doof orakel je over dat "wij omkomen in de regels en dat "wij Rusland het communisme verwijten". Dringt het niet tot jou door dat, als je in de eerste persoon meervoud iets beweert, je een foutieve argumentatie gebruikt voor jouw standpunt. Probeer eens jouw standpunt te onderbouwen, want wat voor jou aannemelijk is, is voor een ander een foutief argument. Ik behoor niet tot jouw 'wij-clubje'. Ik zit in het ons-kent-ons-forum.
Pindakaas1983 10 maanden geleden
De Overheid is gewoon compleet Gek geworden
Howy Cues 10 maanden geleden
@Zomervliegje, het is een doorgeslagen wereld, beweer je. Dus als een frietbakker zijn plastic verpakkingsmateriaal voor een papieren/kartonnen alternatief inruilt, slaat de wereld door. Nou, nou, nou ... overdrijven is ook een kunst. In jouw geval een vorm van idioterie. En hiermee sla ik niet door. Wellicht ga ik voor jouw begrip te ver dat ik sowieso geen plastic verpakking wil, want alles heeft met alles te maken. Zo óók een betere wereld achterlaten voor volgende generaties.
Birdlover 10 maanden geleden
Nog zo een mooi berichtje. Rook van bosbranden Canada waait onze kant op: 'Misschien een extra autowasbeurt nodig' En wij maken ons druk om een plastic bakje bij de frituur. wat te denken van plastic in andere winkels?
Frans39 10 maanden geleden
De stelling moet zijn; Geen plastic weggooiverpakkingen meer bij de snackbar.
Domoor 10 maanden geleden
Probeer nog eens versgesneden broodbeleg in de supermarkt te krijgen. Alles is nu voorverpakt in plastic. Waarom belasten we de plasticfabrieken niet voor het opruimen? En de burger belonen voor het inleveren. Omdenken.
Tramper Kees 10 maanden geleden
De regel is ingevoerd om het milieu niet te belasten. Het simpelste wat ze kunnen doen is materiaal maken van afbreekbaar materiaal. Maar dat kost de ondernemer geld. Nu draaien ze het om. De ondernemer mag gewoon plastic gebruiken (wat al door de klant is betaald) en daar bovenop mag hijzelf een bedrag rekenen van tussen de 5 en 25 cent, wat hij mag besteden naar eigen inzicht. Ik gok er op dat de meeste ondernemers 25 cent gaan rekenen om de zakken te spekken. Het doel is wel dat ze dat gebruiken voor het milieu maar is geen verplichting. Het is puur om de klant "te dwingen" ander materiaal te gebruiken. Een eigen pannetje meenemen naar de frietboer is weer niet de bedoeling, want dan krijg je file vorming.
Tramper Kees 10 maanden geleden
Verder zag ik langskomen van gooi plastic maar in de avalbak, dan word het gescheiden bij de afvalverwerking. Zo werkt dat niet. Er zijn wel 50 verschillende soorten plastic die niet door elkaar mogen omdat ze dan niet verwerkt kunnen worden. Pet, ppc, pvc, ppe en vele andere soorten. Wat in de afvalbak gaat, dat gaat rechtstreeks naar de verbrandingsoven. Daarom hebben ze in Goes diverse bakken voor verschillende plastic soorten en pet lever je in de winkel in.
GeelHesje 10 maanden geleden
@Mystiek56: Yep. 28 Miljard om de temperatuur in dit landje te verlagen met maar liefst 0,000036 'C bijvoorbeeld. Ondertussen stoot China dagelijks evenveel troep uit als alle auto's vrachtwagens zeeschepen en luchtvaart op deze wereld bij elkaar. Om over de CO2 uitstoot in de Oekraïne maar te zwijgen. En iedereen weet door wie die wapens geleverd worden. Maar die paar plastic bakjes minder gaan het klimaat redden hoor! En helemaal als er u er ook nog eens extra belasting voor moet betalen aldus de poppetjes van de poppenkast.
mystiek56 10 maanden geleden
Howy Cues Leuk dat je op mijn stukje reageert. Dat ik het niet serieus neem zal je begrijpen. Voor mij ben je dan ook een negatief duimpje en wat ik daarmee bedoel kon je in het stukje wat ik schreef lezen. Sterkte de komende jaren. En een advies geef nooit je mening weer over de kennis van iemand die je niet kent , Zou je wel eens tegen kunnen vallen.
fiat124sport 10 maanden geleden
Ik ben voor plastic en voor blik. Dus gewoon achterlijk net als dat statiegeld op blik. Het is vies en bij de automaten is het vies en bij het verwerken wordt het gewoon gescheiden van het andere afval. Het dumpen ben ik wel op tegen. Boeren ga er voor donderdag en cda luitster wot fdf zegt stap uit de regering. Het is tijd voor verandering stop de linkse klimaat en stikstofonzin, stop om alles te verbieden af te schaffen voor 130 stop de klimaat en stikstofwaanzin stop de energie transitie voor 0,,00036......... Het haalt 0 uit en we storten ons land in de vernieling en armoede het moet ophouden. Fijne dag
jgth 10 maanden geleden
Wel Nederlanders willen toch overal mee voorop(uit) lopen , en nu gaan lopen zeiken schei toch uit rekenen voor het afval PUNT
jhsmd62 10 maanden geleden
Ik bak het zelf wel ,horeca is veel te duur tegenwoordig in Nederland en zeker in de kustplaatsen trekken ze je een poot uit.
Politieke 10 maanden geleden
Een goed calculerend ondernemer heeft de prijs van zijn verpakking en de afvoer van deze ook al in de prijs verstopt. Daarom zie ik de noodzaak ook niet om dit een 2e keer extra te gaan doorrekenen.
Mieppio 10 maanden geleden
Het is gewoon verkapte BTW verhoging en anders niet wat die eikels uit den haag invoeren
Karel33 10 maanden geleden
Maak je borst maar nat: de benzine gaat met ca 15 ct / liter omhoog. Stuivertje hier--litertje met 15 ct omhoog want ze komen weer eens geld tekort. Wel miljarden voor zeiklenski en gelukszoekers. Het eigen land kan de pot op. Wanneer lazert de haagse kliek op??
Howy Cues 10 maanden geleden
Wat een oeverloos gezwam over plastic weggooibakjes. Het overgaan van plastic naar papieren weggooiverpakkingen is niet alleen goedkoper, maar ook beter voor 't milieu. Een 'win-win-situatie', waarbij beide partijen (koper, verkoper) een voordeel behalen, is niets mis mee. Ik begrijp dat de forumleden, welke achter in de rij stonden bij 't uitdelen van hersens, moeite hebben iets te snappen wat boven hun pet uitgroeit, maar hoop doet leven.
B Tender 10 maanden geleden
Aldus gesproken door een kind, dat met volwassenen mee wilt doen en maar een oog heeft om te zien. Een mond, die een passend is voor een kwijlhond en een naam, die alles laat raden.
havma 10 maanden geleden
De prijs van dat plastic bakje was toch allang doorberekend aan de klant door de ondernemers lijkt me. Dus nu betaal je dubbel !?
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.