Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet meer geld naar jeugdzorg gaan

2.021 stemmen | Geplaatst op 26 juni 2023 | Website

Eens
63%
Oneens
37%

Reacties (23)

tiscrea © 10 maanden geleden
Als ze nu eens beginnen om het geld wat ze nu hebben efficiënt in te zetten en niet langs elkaar heen te werken, maar elkaar aanvullen en ondersteunen. Als ze elkaar nu eens als collega's gaan zien in plaats van concurrenten.
wispelhuis 10 maanden geleden
Wat een schande! Uiteraard moet er meer geld naar jeugdzorg.
mystiek56 10 maanden geleden
Het is net als al het andere. Bezuinigen orde aan de dag. Het gaat alleen maar om economie. Gezinnen worden ontwricht omdat het in dit land alleen maar gaat om allerlei doelstellingen waar de Nederlander niet om heeft gevraagd. We zijn meer bezig met Europa dan met Nederland. Alles wordt te duur, De ziektekosten verzekeringen stijgen jaarlijks terwijl er miljarden worden weggeven aan Buitenland. Ja we krijgen er zoveel voor terug alleen de gewone man Tot 50.000 jaarbasis, merkt daar niets van. De ziektekosten worden te duur, vind je het gek met al die toestroom van vluchtelingen. De Ouderen moeten maar wat minder oud worden want dat is ook een kosten post. En aan de Jeugd? Die ziet al die verrotting voorbij komen en wordt volledig gek gemaakt met milieu en einde van de wereld. Al die gevoelens die opgewekt worden hebben blijkbaar een doel. We leven tegenwoordig om te werken, De rekeningen worden neergelegd bij de grootste groep modaal. Die steeds meer moet bezuinigen terwijl de hogere klasse, vakantie huisjes kunnen kopen en neerzetten voor 395.000 aan de Zeeuwse kust. Een geheel project wordt daar weer neergezet en gewone huizen kunnen niet worden gebouwd. En dat allemaal in deze tijd waar de Linkse kant regeert. Waar de linkse kant het meest voor het zeggen heeft omdat door coalitie vorming alles wordt doorgedrukt. Dit heet democratie. Democratie is ver te zoeken. Als we niet voor onze jeugd kunnen zorgen moeten we afvragen waar we mee bezig zijn.. Als onze jeugd in Nederland er zo voor staat dat we er alles over moeten zeggen ligt het dan niet aan de generaties waar alleen het geld belangrijk voor was. De gewone man wordt nergens beter van alleen dat kleine groepje wat steeds meer alles bepaald. Ik ben niet voor FvD maar als die Baudet dadelijk gelijk krijgt zijn de rapen klaar.
B Tender 10 maanden geleden
Ben het helemaal met tiscrea © eens. Het huidige is als los zand, waarbij iedere instantie (en er zijn er nogal wat) iets in wilt brengen, maar geen enkele de doorslag kan geven. Gevolg...het kind is het kind van de rekening. Het gebeurt, dat een beslissing zo lang op zich laat wachten, dat het kind inmiddels 18 jaar= volwassen is geworden en uiteindelijk er niks mee opgeschoten is.......Het is dan ook niet direct alleen een kwestie van geld, maar ook van verstand....... Te veel eilandjes en te weinig bruggen.
B Tender 10 maanden geleden
En......alleen een land dat in de jeugd investeert, investeert in z'n toekomst. En dat begint al bij de kinderbijslag, de kinderopvang, de zorg, het onderwijs, en meer. Dus.....is dat dan iets, waar de maatschappij voor op moet draaien?.......JA !!!
mystiek56 10 maanden geleden
Kinderbijslag ook voor al die grote gezinnen uit Syrië en al die andere landen die je maar kan bedenken.? Ik had het over de jeugd die er nu is en waarvoor gezorgd moet worden. Niet voor al die kinderen die in grote getallen met ouders mee komen naar Nederland . Al die kinderen die in die oorlogen gemaakt worden. Ouders die desondanks kinderen nemen en van te voren weten in welke situatie kinderen ter wereld komen. Als we daar ook voor moeten gaan werken dan investeren we wellicht in de toekomst maar zou dat niet meer de verantwoordelijkheid moeten zijn van deze ouders.
B Tender 10 maanden geleden
Mocht deze reactie betrekking hebben op die van mij?....... Nou, als het statushouders (toekomstige Nederlanders) zijn, dan JA, ook grote gezinnen........ Zouden het kinderen zijn van buitenlanders, die in buitenland wonen ( miljoenen kinderbijslag naar bv Marokko, Turkije, etc) dan zou ik zeggen NEE. (schijnt inmiddels ook al te zijn stopgezet??)...... Maar.......ik heb niks te zeggen, dus......
Kaiser 10 maanden geleden
Mystiek56, er woont bij mij in de buurt een vrouw uit Syrië met 4 kinderen, man, ouders en een broer vermoord ,en die zouden van u niets mogen krijgen ? U lijkt Adolf wel .
Peritum ? 10 maanden geleden
Jeugdzorg is niet nodig als ouders hun kinderen liefdevol en fatsoenlijk opvoeden, daar ligt het probleem.
Howy Cues 10 maanden geleden
Als zorgverlener constateer ik bij menig forumlid een leemte in kennis voor wat betreft de jeugdzorg. Platform Koplopers in de Zorg en Beweging 2025 kunnen uw gemis aan inzicht, informatie en bewustheid eventueel aanvullen. Gefrustreerde tirades over de jeugdzorg (jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering) zijn op zand gebouwd. Sterker nog. Desinformatie strooit zand in de ogen.
B Tender 10 maanden geleden
Weinig objectief........Niemand bevuilt z'n eigen bed???...... Lang leve de oogkleppen en het zand, waar ook deze struisvogel z'n kop insteekt!!!!!
Emmetje 10 maanden geleden
Tja, pappa en mamma moeten vaak werken. Voor kinderen is er veel te weinig tijd. Ouders zijn de eersten verantwoordelijken voor het welzijn en opvoeding van de kinderen. Een goede voorlichting over de verantwoording en opvoeding van kinderen is broodnodig voordat er kinderen komen. In dorp of stad is geen sociale controle meer van buren en of de straat, (kans op het korte lontje van buurman of buurvrouw). Ook de grote cultuurverschillen kunnen voor ontwrichting zorgen. Nu wordt het probleem op het bordje van de jeugdzorg (met vele verschillende schijven) gelegd. Zorg voor een goed opvang en hulp thuis om uithuisplaatsing en/of escalatie te voorkomen. Loopt een kind gevaar dan moet er snel ingegrepen kunnen worden en niet maanden later. Zo kan ik nog wel even doorgaan............
No summer this year 10 maanden geleden
@Emmetje, en zo is het maar net. De ouders die moeten hun verantwoordelijkheden nemen en we moeten niet de schuld en alles maar naar jeugdzorg sturen. Nederland is ontspoort met o.a. alles wat hierheen is gekomen. Die interesseren zich toch niet wat er door hun pubers wordt uitgespookt en dat geld ook voor veel Nederlanders. Alleen komen die gezinnen in beeld, dan heeft de jeugdzorg het gedaan. Stop met geld verspillen waar het geen nut heeft. Ouders focus je op je kinderen en niet op die f..cking Gsm's en andere sociale media.
B Tender 10 maanden geleden
Wat een kortzichtigheid.........Het gaat niet meer over hoe......het gaat over hoe het nu IS. Het laat te wensen over, HET LAAT TE WENSEN OVER..............Oorlog zou er ook niet moeten zijn, MAAR HIJ IS ER !!!....... Is het dan zo, dat als het ons zelf niet raakt, het er ook niet is? Dat we bang zijn dat we moeten betalen voor iets wat "ons" niet aangaat? Lekker bezig als gemeenschap ......... O, nee, da's waar ook..... Het gaat om ikke en de rest kan stikke. Problemen van anderen bestaan niet, alleen die problemen van onszelf komen in aanmerking voor steun op alle fronten.
B Tender 10 maanden geleden
En....tenslotte, want dan hou ik er mee op. Hoezo, ouders moeten dit en ouders moeten dat. Wat dan met ouders, die het zelf niet aankunnen (redenen zat). Ouders, die in de knoei zitten om welke reden (financiële) reden dan ook en waarbij linksom of rechtsom het kind altijd de sluitpost van de begroting is................Nooit een kans in de maatschappij gehad, zal altijd een kostenpost blijven voor een maatschappij, die te bedonderd is/was om geld te steken in een kind. Een kind, dat daardoor een leven opbouwt met frustraties als basis.
mystiek56 10 maanden geleden
Kaiser, mijn naam is geen Adolf en ik ben niet van Duitse bloed zoals u wellicht met de naam Kaiser. Ik voel me dan ook niet schuldig. I
velder 10 maanden geleden
Dikke duim b-tender. Ik heb een jaar of wat in de jeugd ggz gewerkt. Oorzaak bij ouders leggen in zo verschrikkelijk kortzichtig. Zelf kwalijk. Bij vinger wijzen is de oplossing alleen maar verder weg. Gezien de meeste reacties hier tiert de solidariteit in Nederland weer hoogtij.
Bram Altman 10 maanden geleden
Degenen die met 'eens'antwoorden hebben nog nooit met deze criminele organisaties te maken gehad. Belang van het kind heeft totaal geen prioriteit, machtsspelletjes met monddood gemaakte ouders en hun weerloze kinderen zijn dagelijkse kost. Vraag agenten eens hoe een uithuiszetting verloopt die ze moeten bijwonen waar ouders en kinderen zich huilend aan elkaar vastklampen. Kinderrechters hameren rapporten van de Raad voor de Kinderbescherming ongelezen af zodat er meer zaken per dag behandeld kunnen worden. Rapporten vol leugens van machtsgeile raadsonderzoekers die mondige ouders een hak willen zetten. Vraag dan eens waarom ze bepaalde beslissingen nemen en dan antwoorden ze standaard dat ze 'in het belang van het kind' daar geen antwoord op geven. Het is de meest corrupte criminele organisatie van Nederland, die bovendien nergens verantwoording voor hoeft af te leggen in verband met de privacy. Dus als ze u en uw kinderen achter uw voordeur naaien komt niemand het te weten want in het kader van de privacy en 'in het belang van het kind' blijven dossiers gesloten. Van mij mag de hele beerput open, compleet met een strafrechterlijk onderzoek naar de handel en wandel van de raadsonderzoekers en hun superieuren. Dit soort laag volk wat zichzelf verrijkt heeft ten koste van kinderen door middel van leugens en valse rapporten mag van mij keihard worden aangepakt. Dus geen cent extra naar doe organisaties, steek dat maar in de openbare executies van die smerige kindermisbruikers.
Karel33 10 maanden geleden
Kinderen maken is geen kunst--ze opvoeden wel. Maar Pa en Ma werken beiden voor een derde of vierde vakantie--een tweede huis enz De kinderen worden elders wel opgevangen en weten haast niet wie hun echte ouders zijn. Fokpremie? Hoogstens voor 2 kinderen. De wereld is al te vol. Als ik om 23.00 de hond nog even uitlaat zie ik 8--12 jaar jonge kinderen nog buiten lopen: de ouders werken nog. En als dat een smeerlap zich vergrijpt aan 1 van die kinderen--wie is dan medeschuldig? Hun ouders. Heb je kinderen--zorg er zelf voor en schuif het niet van je af. Kun / wil je dat niet--neem dan geen kinderen.
W.Melger 10 maanden geleden
ichterbij, efficiënter, goedkoper: dat was de bedoeling toen jeugdzorg in 2015 naar de gemeenten verhuisden. In zes jaar tijd is jeugdzorg miljarden duurder geworden en staan praktisch alle gemeenten in de min. En terwijl er duizenden zorgaanbieders bijkwamen, krijgen kinderen die de hulp het hardst nodig hebben die met de grootste moeite. Wat is hier gebeurd? Follow the Money ging samen met tien regionale redacties op zoek naar antwoord. Dat doen we door het geld te volgen, want waar blijven al die miljarden dan? Vanavond delen we de antwoorden die we vonden op de jeugdzorgmarkt. https://dezwijger.nl/programma/jeugdzorg-in-het-rood https://youtu.be/A5oAot0JKTs
Rippertje 10 maanden geleden
Die 200 miljoen die naar dat slavernij onzin gaan kunnen beter in de jeugdzorg steken , kijk eens naar de toekomst en niet naar het verleden .
Mieppio 10 maanden geleden
Jeugdzorg zou eens niet naar de letter van de wet moeten handelen, maar tussen de regels doorlezen.. Ze hebben allemaal regeltjes waar ze niet vanaf kunnen wijken zeggen ze, maar niets is minder waar. Ze kunnen ook gewoon hun eigen regels invoeren beetje voor beetje ipv de regels uit het boekje. Daar staat zoveel onzin in dat wil je niet weten. Wel de hoofdregels in de gaten houden maar alles is mogelijk. En dat geld dat naar de zogenaamde slavernij gaat in de gezondheidszorg steken, das ook al een goed plan. Want die slavernij is een hele tijd geleden waar we niets meer aan hoeven te doen. Dat kost handel vol geld voor helemaal niets.
Howy Cues 10 maanden geleden
Zorgaanbieders kunnen de kwaliteit en de continuïteit van jeugdzorg niet meer garanderen. Waarom? Het ziekteverzuim is erg hoog en de werkdruk neemt toe, waardoor steeds meer professionals de jeugdzorg verlaten. De wachtlijsten groeien. Kinderen en gezinnen wachten steeds langer op hulp. Daar draait het om. En nog wat stelletje onwetenden: jeugdzorg bestaat uit jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering. Regels kunnen verwijzen naar: "Wet, vastgelegde afspraken die mensen met elkaar hebben gemaakt. Normen en waarden, ongeschreven omgangsvormen en principes in publiekelijk en sociaal verband." Simpel gezegd: "Een regel bepaalt hoe je je moet gedragen. Het is een gedragsvoorschrift." Zonder die regels wordt het chaos, wanorde en wetteloosheid.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.