Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er is toekomst voor intensieve veeteelt in Nederland

2.015 stemmen | Geplaatst op 23 juni 2023 | Website

Eens
53.9%
Oneens
46.1%

Reacties (19)

wispelhuis 10 maanden geleden
Nee.
Karel33 10 maanden geleden
Vee voor het eigen land is ok. Maar niet meer voor de enorme veeteelt voor de export. Dat gesjouw met dieren van hot naar haar is pure dierenmishandeling, net zoals die enorme megastallen waarin keer op keer de dieren door brand aan hun einde komen.
velder 10 maanden geleden
Bij de Corona uitbraak hebben we China de maat genomen m.b.t. de dierenmarkten daar. Veel dieren hutje mutje op elkaar. Dat schijnt dan een broeinest te zijn voor allerlei ziektes /virussen die overspringen van de ene op de andere soort en muteren bij het leven. Wanneer we het over de bio industrie in Nederland hebben geldt plots een andere regel. Ook daar dieren dicht op elkaar. Naar mijn idee hetzelfde gevaar als in China. Ja ik weet het , er zitten niet verschillende soorten bij elkaar. Maar voordat je die kaart trekt moet je misschien eens gaan navragen hoe het is met de mensen die in Nederland Q-koorts hebben opgelopen een paar jaar geleden. Deze besmettingen zijn te linken aan de geitenhouderij. Ook zou de veehouderij al heel veel doen aan dierenwelzijn. Ik weet niet hoe het met u is. Maar ik weet welgeteld één varken die buitenkomt (Heinkenszand) in Zeeland. Hier verderop staat een stal met kalveren. Die hebben dit jaar nog niet buiten gestaan enz enz. Nee ik denk dat deze industrie op zijn einde loopt. Het is toch allemaal voor de export. En wat er op het land verbouwd wordt zijn uien/aardappelen. Verder staat het hier vol met mais een raaigras bedoeld voor veevoer. Dus de stelling "geen boer geen voer" dat is niet helemaal waar. Je kunt die mais- en grasvelden naar mijn idee prima gebruiken om andere gewassen te verbouwen.
J.Vet 10 maanden geleden
Ja zeker wel , zeker omdat er in Nederland een hoop controle is voor de kwaliteit van het leven van de dieren, door dit volledig aan banden te leggen zal er alleen maar meer ongecontroleerd vlees van buiten af naar hier komen. door de import van goedkoop vlees uit het buitenland drastisch te verminderen en te zorgen dat het kwaliteits vlees van onze boeren produceren ook hier in de Winkels en bij de Slagers terecht komt. Minder tussen personen en meer direct leveren, betere prijzen voor de boeren en de burgers. Door de productie hier zwaar in te krimpen zal je alleen maar meer vlees van buiten naar hier moeten komen en over de leef kwaliteit van de die dieren is er geen controle dus werk je het dieren leed alleen maar in de hand ! Maar ook dit is mede mogelijk gemaakt door de overheid, De mega stallen werden door hun aangewakkerd om meer te produceren. paar jaar terug werd en nog gepronkt met het feit dat wij de schoonst producerende boeren van de wereld hebben.
heul 10 maanden geleden
Ja die toekomst is er , mits er op verantwoorde wijze geproduceerd wordt. Cijfers over de laatste jaren laten duidelijk zien , dat er al zeer grote reducties van ongewenste uitstoot gerealiseerd zijn. En we moeten deze sector de kans geven deze lijn door te zetten. Wel moeten we er voor zorgen dat ongewenste excessen tav dierenwelzijn en in de slachterijketen tot het verleden gaan behoren. Ook de mestproblematiek moet aangepakt worden, wellicht in de richting van industriële verwerking, zoals nu al gebeurd. Mest wordt dan grondstof ipv afvalstroom. Voorts zou het wenselijk zijn dat het gedram van de overheid eens stopt , afgezien van het feit dat de overheid zeer weinig kennis inzake de problematiek heeft, kun dit soort ontwikkelingen beter aan mensen overlaten van de sector zelf, die weten best wel hoe dit aan te pakken. En de uitvoering moet de weg van de ontwikkelingen volgen , haastig doordrammen leidt tot het uit de markt drukken van een sector op het gebied van concurrentie positie, waarbij niemand gebaat is.
TCB 10 maanden geleden
Nee! alleen biologisch werkende boeren nog toestaan.
Howy Cues 10 maanden geleden
Toekomst? De toekomst van de intensieve veeteelt (de varkens- kalver- en pluimveehouderij) hangt af van wat je vandaag doet en niet morgen. Vandaag gaat 't over dat de intensieve veehouderij te veel CO2, CH4 en NO2 uitstoot. Slechts de helft van Nederland ligt hier wakker van. Hum, een teken aan de wand. Of niet, want de andere helft slaat de waarschuwing in de wind. Tja, de andere helft van Nederland heeft het ondernemerschap (een boer is en ondernemer) hoog in het vaandel staan. Zelfs de nummer 7 van Deventer weet hier een slaatje uit te slaan. En wij maar denken dat de VVD de ondernemerspartij is! Maar nee hóór, de hardwerkende arbeider, al dan niet uit protest, staat plotsklaps achter het 'boerenondernemerschap'. Geld verdienen is weer in. En meer geld verdienen, betekent meer problemen. En als problemen aan het boerenondernemerschap knagen, rust hier geen zegen op. Daar kan je gif op innemen. Intensieve veeteelt draait om de export. Eigen gebruik is mondjesmaat. Dus mag het dan ietsje minder zijn met de de varkens- kalver- en pluimveehouderij, waarvan slechts een paar duizend ondernemers lucratief profiteert. Samengevat: boeren zijn ondernemers. En ondernemers willen veel geld verdienen. Hoe? Door vooral naar hun eigen toekomst te kijken.
Domoor 10 maanden geleden
Ik ben ongeruster over de intensive mensen toename in dit land.
Mosk 10 maanden geleden
je snapt toch werkelijk niet dat die boeren het probleem niet zien? er zijn gewoon te veel varkens en koeien. ga geiten houden, dat scheelt al de helft.
Howy Cues 10 maanden geleden
Ha, ha, Domoor, gij zijt een slimmerik. De varkens- kalver- en pluimveehouderij is warempel een intensieve menshouderij geworden.
Rippertje 10 maanden geleden
Er is ook geen toekomst voor intensieve opvang voor gelukzoekers . en veilige landen criminelen
Zeeuwleeuw 10 maanden geleden
Zo snel en zo goed mogelijk overschakelen op waardige landbouw en veeteelt met respect voor al wat leeft. Dus stoppen met die walgelijke intensieve veeteelt waarin dieren tot machines gedegradeerd zijn en alleen maar uitgebuit worden om op commando zo snel mogelijk zo veel mogelijk te moeten "produceren". De dieren hebben geen leven en kunnen op geen enkele manier hun natuurlijke gedrag vertonen. Na een kort afschuwelijk "leven" worden zij gedeporteerd naar het slachthuis om daar meedogenloos vermoord te worden. Verder moet Nederland zich richten op lokaal gebruik en niet zoals nu het geval is 90 % voor de export. Er zal dan enorm veel land vrij komen en beschikbaar zijn voor o.a. natuur en nieuwe huizen.
Zeeuwleeuw 10 maanden geleden
Landbouw en veeteelt moeten juist gebruik maken van de krachten en harmonie in de natuur en niet vanuit kortzichtig hebzuchtig standpunt er tegen proberen te vechten.
jansplinter 10 maanden geleden
Er is nergens in Nederland plaats voor intensieve veeteelt. En dat is voor eigen gebruik ook niet nodig.
B Tender 10 maanden geleden
Jaaaaa, laten we als burgers, als stadslui, ons vooral bemoeien met de intensive veeteelt. We weten er alles vanaf.........(not).
Farmer. 10 maanden geleden
Nederland is klein en overbevolkt waardoor de ruimtelijke ordening al decennia lang onder grote druk staat. Dat betekent dus dat er met de beperkte ruimte voorzichtig moet worden omgegaan en dat de conclusie eigenlijk moet zijn dat er in de toekomst ook niet voldoende ruimte is voor intensieve veehouderij. Daar komt nog bij dat afgevraagd moet worden of de intensieve veehouderij wel voldoende diervriendelijk is. Maar dat betekent niet dat er voor de boeren geen ruimte meer zou moeten zijn, in tegendeel. De boeren blijven voor de landbouw heel belangrijk en dat betekent in mijn ogen dan ook dat de kostbare landbouwgrond niet verder mag worden opgeofferd voor woningbouw, industrie en infrastructuur.
Howy Cues 10 maanden geleden
Menigeen denkt anders over de intensieve veeteelt, maar over één ding is vrijwel iedereen zeker, namelijk de zorgen over negatieve effecten intensieve veehouderij. Denk aan stank en andere overlast voor omwonenden. Vervuiling van het milieu. Risico's voor de volksgezondheid door antibioticagebruik. Problemen met dierenwelzijn. Ja, ja ... welke boer kan aantonen dat zijn intensieve veeteelt geen negatieve gevolgen heeft voor de natuur en de volksgezondheid? Au, dit doet pijn. Slechts een handje vol wellicht.
B Tender 10 maanden geleden
Maar.....iedereen mag hoog of laag springen, naar hij/zij wilt...... Maar ik ben blij, dat er een tak in deze maatschappij is, die nog een aardig centje bijdraagt aan het steeds oplopend begrotingstekort, aan onze BBP dus. Ik moet er dan ook niet aan denken, dat dat (gedeeltelijk) weg zou vallen in een tijd van duizenden ( toenemende ) opvreters, (stikstof producenten, die echter niet mee tellen in de CO2 berekening, maar waarvoor wel de koe het veld moet ruimen ).
Johan__ 10 maanden geleden
Hier is een andere onbekende agenda aan het werk onder het niet bestaande probleem van Co2 en stikstof. Dit gezegd hebbende, de enorme schaal, met bijbehorend dierenleed, is alleen maar voor de poen, en moet stoppen. Ik ben alleen bang dat het probleem zich gaat verleggen.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.