Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het kabinent moet er voor zorgen dat de dagelijkse boodschappen goedkoper worden

3.537 stemmen | Geplaatst op 19 juni 2023 | Website

Eens
94.6%
Oneens
5.4%

Reacties (26)

WdeV1971 11 maanden geleden
Waarom zou een kabinet wat aan de voedselprijzen moeten doen? Koop je voedsel direct bij de boer tegen een eerlijke prijs. De mensen moeten beseffen dat het voedsel je eerste levensbehoefte is. Zolang mensen geld over hebben om op vakantie te gaan restaurants vol zitten. Geld aan luxe besteden, zie ik geen noodzaak dat de overheid zich met voedselprijzen bemoeid. Ik besef dat er genoeg mensen zijn die moeilijk rond kunnen komen. Maar als je vertrouwt op de Heer, voorziet Hij je dagelijks in je eerste levensbehoefte, dan heeft niemand iets te klagen
Peritum ? 11 maanden geleden
Volgens ‘ Micky Mouse Adriaansens ‘ is dit nergens voor nodig, wat maar weer eens, voor de zoveelste keer, bewijst dat politici totaal geen weet hebben van de misère en armoede van vele Nederlanders. Dat zij, Micky Mouse ongelimiteerd boodschappen kan doen, van haar ,door de belastingbetaler gefinancierde salaris, is een grote schande en haar bewering dat de prijzen van boodschappen niet meer omhooggaan is de zoveelste politieke leugen die wordt geventileerd. Neen mevr. Adriaansens, u kunt met uw rekenmachientje wellicht mooie cijfertjes te voorschijn toveren door allerlei trucjes toe te passen, maar de werkelijkheid is totaal anders. Zeg gewoon dat u ons Nederlanders geen goedkopere boodschappen gunt omdat uw inkomsten daardoor in gevaar komen. Politici……… bah!
Kennie-L 11 maanden geleden
@WdeV1971 De Heer? Eerlijke boeren met enorme Mercedesen van uw geld is geen luxe??
fiat124sport 11 maanden geleden
natuurlijk prijzen zijn belachelijk in de supermarkt en in de horeca. Ik ga ook veel naar Belgie hoef ik tenminste geen statiegeld te betalen en veel zaken zijn veel goedkoper bijvoorbeeld kaas bij de zelfde supermarkt hier 4,89 in Belgie 2,89. Een biertje in de horeca 3 euro speciaal bier 5 euro niet gezellig meer. We moeten ook stoppen met de klimaat en stikstofonzin voor 130 stop de energie transitie stop boeren uit te kopen met een ander doel namelijk windmolens plaatsen en land voor huizen. Maak het leven weer betaalbaar stem ze weg
Howy Cues 11 maanden geleden
Geloven (betrouwen) doe je in Opperwezens en vertrouwen stel je in mensen, Wde1971. Als u betrouwen in God heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken. Maar alle slachtoffers, welke in naam van de kerk geestelijk en lichamelijk zijn mishandeld, kunnen uw vertrouwen niet delen. Ook de mensen met een kleine portemonnee zullen u hel en verdoemenis wensen. Dagelijkse levensbehoeften komen niet uit de hemel vallen. We mogen dan wel allemaal onder dezelfde hemel leven, maar we hebben - godzijdank - niet allemaal dezelfde horizon. Een geloof de hemel in prijzen is iets anders dan het economisch beleid van het kabinet aanprijzen. Vooral als de stelling over het wel en wee van huishoudens gaat. Daarom is het zinvoller de belasting op verse AGF-producten te verlagen dan aan de Goden overgeleverd te zijn. Eigenlijk zouden meer mensen moeten klagen over te dure boodschappen, want dit is enige boodschap voor een spotprijs.
mystiek56 11 maanden geleden
Stomme opmerking, Het kabinet moet er voor zorgen dat de boodschappen goedkoper moeten worden. Ze kunnen niet eens(lees ze willen het niet) de btw op groenten en fruit laten vervallen. Wel accijnzen opleggen op sigaretten en daar de btw van verhogen maar btw op groente en fruit er af is te moeilijk. Dus vandaar is deze stelling totaal nergens op gebaseerd. We weten toch allang dat het buitenland belangrijker is dan de eigen bewoners. We zijn een proeflandje geworden van het verenigd Europa. Heb jij daarom gevraagd ik niet!
Farmer. 11 maanden geleden
In Frankrijk en België grijpt de overheid in om de dagelijkse boodschappen goedkoper te maken. De Nederlandse overheid ziet dat natuurlijk weer anders. Te pas en en te onpas wordt door de Nederlandse overheid m.b.t. te nemen besluiten verwezen naar Europa en wat andere Europese landen doen, men wil natuurlijk niet uit de pas lopen, stel je voor. Alleen in dit geval komt dat niet zo uit omdat die maatregel ten goede komt aan de Nederlandse bevolking en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling, want er zijn in de optiek van onze D66 minister van Financiën wel andere doelen denkbaar. Ooit is de term oikofobie door een verguisde politicus meerdere malen gebezigd bij vergelijkbare discussies. Ik kan hem niet meer zo serieus nemen, maar zo af en toe had hij wel gelijk.
B Tender 11 maanden geleden
Het zou niet de eerste keer zijn, dat het kabinet in zou grijpen in de prijzen van o.a. ook supermarkten. Volgens mij is dat in 1974 ook al het geval geweest. Het kabinet kan dit ook weldegelijk doen, als dit de economie teveel zou ondermijnen. ( dat dit niet zou kunnen met boodschappen, zoals de minister beweerd, is dus gewoon een leugen.) Dat de loonsverhogingen, en de toeslagen voldoende zijn om het alles te compenseren is natuurlijk ook flauwe kul en ook niet waar....... Een loonsverhoging, werkt de loon/prijs spiraal nog verder in de hand en heeft zeker gevolgen voor onze exportpositie. Ook gaat het omhoog gegane loon van de subsidies af, zodat bij meer loon er minder subsidie wordt uitgekeerd..... Bovendien heeft iemand die naast de subsidiepot grijpt er nagenoeg niets aan....... Dat de winsten van de multinationals verder afgeroomd zouden worden, daar heeft de gewone burger ook niets aan en nog erger....het gebeurd gewoon niet (afgezien van het feit dat de winsten ook nog eens worden weggesluisd). Een en al leugens dus en die gaan weer (zoals gebruikelijk) over de rug van de burger. (En dan zal ik die vieze trucs van de supermarkten, met hun graaiflatie en krimpflatie maar even buiten beschouwing laten.)
Kaiser 11 maanden geleden
prachtig , nog meer van dit soort stellingen .
Mieppio 11 maanden geleden
WdeV1971, wie is de heer die jij bedoelt, die ben ik nog nooit tegen gekomen. Komt die boodschappen brengen bij mensen? Stuur hem bij mij ook een langs met eten voor de hele week, zou welkom zijn.
B Tender 11 maanden geleden
Ja, hoe zat het ook alweer, met die schijnheilige krimpflatie, o, zo, populair bij onze heerlijke supermarkten........Nou, ik ben er vandaag helaas weer ingetrapt, bij een supermarkt waarvan ik de naam niet nader zal noemen.......Aha, dacht ik, gerookte haring in de reclame ( ook wel kipper of brado ). Bonusprijs en dus veel goedkoper???? Helaas, helaas, ipv de gebruikelijke 3 stuks, zaten er ditmaal maar 2 stuks in de verpakking...... Dat ze van geen meter smaakten, tsja, dat zat er al in natuurlijk.
Karel33 11 maanden geleden
Een regering moet met het geinde belastinggeld het eigen lannd helpen--dan is er geen voedselbank en peperdure zorg nodig en is er geld voor nodige loonverhogingen enz. Helaas--wat nu in den haag zit heeft geen weet van wat er onder de bevolking leeft--geeft liever voor miljarden aan bedelaar zeiklenski--haalt liever nog meer gelukszoekers binnen. Gek he dat ze weer eens geld tekort komen.
chielvd 11 maanden geleden
kennie l : alle boeren werken hard voor hun geld. dus dat slaat nergens op. Karel33 : 100 procent mee eens. Deze regering is het probleem
Peter D? 11 maanden geleden
Stelling: Bij zeelandnet moeten ze leren spellen.
Kennie-L 11 maanden geleden
@Peter D? Ze zaten al bij de volgende stelling over inenten zeker.
volijke 11 maanden geleden
Welnu Tender, je bent lekker in vorm, helemaal met je reactie eens. Karel 33, zo is het maar net met die Zelenski en.... zelfs de NPO kon niet anders dan toegeven dat het voor 90% zeker is dat de gasleiding Nordstream 2 door n.b de Oekrainers zelf is opgeblazen en niet door de Russen. Daarom zitten nu aardig wat Nederlanders met hoge energieprijzen!! Geeft onze regering aan die corrupte bende miljarden weg i.p.v aan het eigen Nederlandse volk!!
Karel33 11 maanden geleden
vrolijke: je mag niets zeggen over de ukrraine want zeiklenski is een vriendje van rutte. en rutte blijft miljarden van ONS belastinggeld uitgeven aan dat zeer corrupte land waar de nazi ideologie nog volop aanwezig is. dat rusland daar inviel heb je te danken aan de usa. net voor het einde van w.war 2 was de usa bang dat rusland ook iets te vertellemn zou krijgen over japan en gooide totaal onnodig nog een bom op nagasaski. paar jaar later wilde rusland raketten zetten in cuba. kennedy wilde geen raketten in zijn achtertuin en voorkwam w.w 3 omdat rusland zijn raketten terug trok. toen de vroegere satelietstaten vrij kwamen van rusland en tot te navo toetraden zette de usa TEGEN alle afspraken in toch raketten op de stoep van rusland. toen ukraine ook bij de eu en navo wilde heeft rusland diverse keren daar tegen gewaarschuwd omdat ze niet nog meer raketten uin hun achtertuin wilden. nade inval toen de usa sancties oplegde en daarin gesteund door de eu die als makke schapen achter de usa aanhollen draaide rusland de gaskraan dicht. je kunt iemand lang treiteren--maar EEN keer is de maat vol. en dus zijn de europese burgers de lul: enorm hoge energieprijzen. nee--ik ben GEEN fan van putin maar ook niet van biden. ik ben een bijna 90 jarige realist
Peritum ? 11 maanden geleden
Zou de webmaster soms dyslectisch zijn?
wispelhuis 11 maanden geleden
Dyslectisch ben je niet soms...
Howy Cues 11 maanden geleden
In een zin met een vraag betekent 'soms' misschien. Zou de webmaster soms (misschien, wellicht, toevalligerwijs) dyslectisch zijn?
wouter6 11 maanden geleden
Taaltechnisch zal je wellicht gelijk hebben, toch moest ik lachen om Wispelhuis zijn opmerking. Da`s ook wat waard :o)
volijke 11 maanden geleden
@KAREL33, gezien die paar duimpjes omlaag zitten er toch een paar aanhangers van Zelenski mee te kijken.
Howy Cues 11 maanden geleden
@Karel33. "Nee Karel, nee Karel, niet vandaag. Nee Karel, nee, al wil je nog zo graag. D'r zijn van die dagen dat ik niks kan velen. Ga maar liever duimzuigen met de niet-intellectuelen. Ouwe Karel, nagenoeg 90 jaar, en nog niet weten waarover je praat. Ken je geschiedenis: Dekoelakisatie en Holomor.
Howy Cues 11 maanden geleden
@Peter D, je bent zonder leesplankje groot geworden. Over spellen gesproken. Eigennamen schrijf je met een hoofdletter.
Karel33 11 maanden geleden
vrolijke: idioten vind je overal..........zeiklenski was en is een clown waar rutte nogal mee bevriend is net de mislukte vrouwenarts ursula v.d leyen. niet zo gek dat nederland naar de verdomminis gaat
mystiek56 11 maanden geleden
Karel 33 ik ben bijna 70 jaar en ik ben het volledig met je eens. Wellicht hoe ouder Hoe meer verstand maar het het spreekwoord zegt niet voor niets Hoe ouder Hoe wijzer. Al zal je er wel velen hebben die het toeschrijven aan dementie maar die zijn niet wijzer en missen dan ook het verstand.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.