Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Verplichte vergoeding voor elke student die stage loopt

2.030 stemmen | Geplaatst op 8 juni 2023 | Website

Eens
86.5%
Oneens
13.5%

Reacties (17)

Emmetje 11 maanden geleden
Volgens mij is dit in veel cao's toch geregeld? Helaas wordt een stagiair regelmatig als extra personeel ingezet, is lekker goedkoop. Een fatsoenlijke vergoeding lijkt me juist.
Peritum ? 11 maanden geleden
Omwille van het kunnen blijven zitten op het pluche, steunen de coalitiepartijen de motie van wantrouwen tegen R niet. Hoe corrupt is de Nederlandse politiek geworden en misbruikt men het vertrouwen van de kiezer, zelfs de SGP doet water bij de wijn om de kiezer te bereiken en maakt gebruik van TV spotjes…. des duivels! En stagiaires worden al sinds mensenheugenis misbruikt als volwaardige kracht zonder een behoorlijke vergoeding voor geleverde prestatie.
peter Arnolds 11 maanden geleden
Ik ben gestopt om stageplekken te hebben. Kost meestal handen vol tijd en geld. Ook hebben er veel geen motivatie, komen te laat enz.
heul 11 maanden geleden
Vele jaren ben ik als docent ook stagebegeleider geweest vanuit de onderwijskant. Een vorm van financiële vergoeding werd vrijwel altijd gegeven. En ja er waren ook bedrijven die de stagiair zagen als goedkope aanvulling binnen hun bedrijf. Maar dat is maar in beperkte mate het geval, veel bedrijven proberen tijdens de stage voor te sorteren op een nieuwe geschikte werknemer. Dit laatste geldt vooral voor het bedrijfsleven. Stageplaatsen bij overheid , gemeente, waterschappen zien het verstrekken van een stageplaats vaak als een maatschappelijke tegemoetkoming. Het moet een win-win situatie zijn , de stageverstrekker verschaft werkervaring en dat daar staat ook de inzet van de stagiair tegenover. Een vergoeding naar de stagiair is billijk, en werkt ook motiverend. Een verplichte vergoeding is niet nodig, wordt er bij een bedrijf alleen naar financieel gewin gekeken, dan valt zo bedrijf gewoon af als stageplaats. Dit heb ik in de praktijk gewoon een paar keer gedaan, ondanks het feit dat goede stageplaatsen schaars zijn. Maar het belang van de student moet altijd voorop staan.
Karel33 11 maanden geleden
Peritum? Rutten en co zijn echte junkies--verslaafd aan het pluche. Pure minachting voor de kiezeres die rutte en co al lang spuugzat zijn. Dat die vent heeft zichzelf tot joker heeft gemaakt--wie geloofd hem nog?? Leugen op leugen--veroorzaakt probleem na probleem. Hoe lang wordt hij nog gedoogd??
tiscrea © 11 maanden geleden
Er is wat voor te zeggen dat de studenten voor hun "werk" betaald worden, maar de bedrijven steken er al veel tijd en energie in. Gezien het tekort aan stageplekken zal een verplichte vergoeding niet bijdragen aan meerdere plekken. Toen ik stage liep werd ik ook niet betaald en heb dat nooit een bezwaar gevonden. Ik woonde toen nog wel bij mijn ouders. Aan het einde kreeg ik wel een mooie VVV-cadeaubon en was daar maar wat trots op :-)
tiscrea © 11 maanden geleden
De houdbaarheidsdatum van Rutte is allang verstreken. het is gewoon beschamend dat hij na zoveel blunders - toeslagaffaire, asielinstroom, Groningen enz enz. - èn excuses nog steeds in het torentje zit (en hij niet alleen). Die blunders kosten ons miljarden. Moet je in het bedrijfsleven proberen! Dat hij nog in de spiegel kan kijken zonder dat die barst is ongelofelijk.
TCB 11 maanden geleden
Ligt er maar aan hoelang die stage is en wat de werkzaamheden zijn. Stage lopen is vrijwel altijd een onderdeel van de studie/opleiding om ervaring op te doen.
B Tender 11 maanden geleden
Een vergoeding voor de stage, lijkt op het eerste gezicht wel goed en aardig, maar hoe zit dat straks dan met de basisbeurs die straks weer ingevoerd gaat worden. Worden de verdiensten ( stagevergoeding ) er dan van afgetrokken? Of bij een aanvullende beurs (waarbij het inkomen van de ouders een rol speelt.)? Waarschijnlijk wordt de bijverdiengrens voor een MBO-er wel opgegeven, maar daarna, in het hoger onderwijs? Ik zou het eerst maar eens uitzoeken, vooraleer happig te zijn op een stagevergoeding en in deze poll voor "eens" te kiezen. Voor men het weet, verdwijnt het weer even hard in de zakken van het rijk, net als zoveel andere dingen (subsidies ed).
Kaiser 11 maanden geleden
zolang de meeste stage lopers gebruikt worden als goedkoop personeel , is een vergoeding heel normaal . en voor al die lui die Rutte weg willen, zolang de anderen het niet beter kunnen ,blijft hij gewoon zitten , de schreeuwers kunnen alleen maar schreeuwen en zijn niet in staat het beter te doen .
wispelhuis 11 maanden geleden
Als studenten stage lopen hebben ze geen tijd voor een bijbaantje, Dus een vergoeding is zeer op zijn plaats.
B Tender 11 maanden geleden
Volgend op m'n eerdere reactie......Net zoals bij een loonsverhoging bv. Voor men het weet, gaat het weer even hard van een subsidie af....Oftewel....goud is niet altijd goud, maar blijkt het dikwijls double.
wispelhuis 11 maanden geleden
@B Tender, je stelt veel vragen, maar waarom zoek je het zelf niet even op?
GeelHesje 11 maanden geleden
Uiterraard hebben ze daar recht op. Waar gewerkt wordt dient loon betaald te worden! En niet een of ander "fooitje" maar evenveel als de collega's in vaste dienst. Gelijke arbeid gelijk loon.
B Tender 11 maanden geleden
@wispelhuis, het gaat mij persoonlijk niet meer aan. Mijn studie en studiejaren zitten er al jaren op. Die waren nog in de goede tijd (je kon toen eeuwig doorstuderen met een jarenlange beurs en de tegenprestaties daarvoor waren op vele manieren te omzeilen). Hetgeen ik huidig neerzet is bedoeld als een aandacht punt voor de huidige student......Prijs je niet rijk, met een vergoeding voor je stage periode....... Tevreden meneer @wispelhuis oftewel Petertje de W ?
wispelhuis 11 maanden geleden
Ik wist niet dat je op je tong gebeten had @B Tender, maar als je niet tegen een vraag stellen kunt zal ik je de volgende keer maar ontzien. Met vriendelijke groetjes van mij.
Freud 11 maanden geleden
Negatief zelfbeeld en frustraties zou ik zeggen. Mensen die altijd kritiek hebben op een ander.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.