Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik vind het belangrijk dat mijn kleding duurzaam geproduceerd is

2.411 stemmen | Geplaatst op 3 juni 2023 | Website

Ja
54.5%
Nee
45.5%

Reacties (36)

wispelhuis 10 maanden geleden
Ik vind het héél belangrijk.
Jacoba de Zeeuw 10 maanden geleden
Ik vind de arbeidsomstandigheden waar kleding wordt gemaakt belangrijker. Helaas is hier echter weinig zicht op dus is de kans groot dat de kleding die we dragen onder slechte omstandigheden is gemaakt.
Pretorius 10 maanden geleden
Al mijn jeans koop ik van het merk Mud. Iets duurder maar 100% made in Europa. Ik draag enkel kleding van eerlijk geproduceerd katoen. Het is even zoeken maar er is genoeg te vinden. Kunststof kleding zal je niet in mijn huis vinden.
C.C.M 10 maanden geleden
@Pretorius. Net eens gekeken wat jou Mud jeans kost, dat is 130 euro, bij de Lidl heb je een zelfde soort jeans voor 18 euro, dat is niet iets duurder maar 7x zo duur.
Karel33 10 maanden geleden
Kleding? Ben niet modebewust en ik draag wat lekker zit. In arme laden zijn ze blij werk te hebben, en vaak is dat het enige inkomen van een gezin. Europa zwaait met het vingertje maar als die kleding niet verkocht wordt neemt de armoede alleen maar toe.
Peritum ? 10 maanden geleden
Heel belangrijk maar moet wel betaalbaar zijn en blijven.
Farmer. 10 maanden geleden
De arbeidsomstandigheden waar kleding wordt gemaakt is het belangrijkste. Als dat dan gelijk ook duurzaam is én betaalbaar, dan is dat meegenomen. Overigens wordt de consument d.m.v. de vele commercials bijna gehersenspoeld m.b.t. verduurzaming. De energiebedrijven spannen daarbij de kroon en schromen ook niet om de consument te waarschuwen of zelfs bijna een angstcultuur te kweken door te benadrukken dat de tijd dringt en dat men dus moet kiezen voor de energieleverancier die het met de planeet het beste voor heeft. Zelfs een drogisterij keten is nu zo ver en heeft het begrip verduurzaming als wapen in de commerciële strijd gegooid. Geen enkel bedrijf kan dus meer achterblijven en dat blijkt ook wel. Verduurzaming is een commerciële industrie geworden, niets mis mee, maar we moeten als consument wel kritisch blijven en realiseren dat voor commerciële bedrijven maar één doel geldt en dat is het bedrijfsbelang, dus winst.
velder 10 maanden geleden
Ik ben het zowaar eens met Farmer. Door de duurzame bomen zie je het bos niet meer. Het is toch van de zotte dat zelfs Shell en Klm zich als duurzaam profileren? Primark en Shein komen er hier niet in daarvan is wel duidelijk dat het niet duurzaam is. Bij de andere winkels moet je ze overigens ook maar geloven op de blauwe ogen. Een feilloos controlesysteem bestaat er nog niet. Wat dan weer niet betekent dat we niet zelf kritisch kunnen kijken.
Pretorius 10 maanden geleden
@C.C.M. Mud mag zeker duurder zijn, maar ik weet teminste dat er geen kinderen worden gebruikt [ misbruikt ? ] en jonge meisjes zwaar worden onderbetaald. In dit geval vind ik de broeken van het merk Mud een uitstekend alternatief .
C.C.M 10 maanden geleden
@Pretorius. Niet iedereen heeft een dikke beurs, naar verwachting volgend jaar een miljoen armlastigen in dit land, de voedselbanken krijgen het niet aangesleept, de zorg staat op omvallen, de energie is onbetaalbaar aan het worden, dus die MUD broek is niet voor iedereen weggelegd. Een ''ietsje duurder'' zie ik toch anders.
heul 10 maanden geleden
Ik word zo beetje allergisch voor het woord DUURZAAM
denaroes 10 maanden geleden
en weet je wat het ook is, als die kinderen hun werk word afgepakt, dan is er minder of geen geld meer om eten te kopen. En dat is ook geen fijne ontwikkeling. Vaak is het in zulke landen of de vuilnisbelt afstruinen naar iets wat ze kunnen eten,gebruiken, of werken voor een natuurlijk veel te laag loon en slechte omstandigheden. Aan dat laatste zouden ze wel iets moeten doen.
tiscrea © 10 maanden geleden
Zouden "ze" er iets aan moeten doen? Door die kleding te kopen houden "wij" die misstanden intact.
Mieppio 10 maanden geleden
Er zijn mensen die kopen 1 x een duurdere broek en blijven zeggen dat ze goed zijn en ook geen nylon / kunststof in hun huis kan vinden en doen of ze een dikke knip hebben. Nou 1 duurde broek en de rest is ook van andere kwaliteit
denaroes 10 maanden geleden
@ tiscrea © dat jij die kindjes liever ziet verhongeren dat zegt alles over jou, helemaal niet kopen betekend voor hun hongerlijden . En met "ze" bedoel ik de mensen die hun uit buiten. Te lage lonen, slechte omstandigheden. Allemnaal makkelijk oordelen met die linkse deug-uitspraken, maar misschien eens beginnen met zelf na te denken?
tiscrea © 10 maanden geleden
Duidelijk dat je me niet kent.
2stroke4me 10 maanden geleden
Interesseert me niks. Als de prijs/kwaliteit maar goed is.
Pretorius 10 maanden geleden
Zo te lezen maakt het gross van dit forum het geen zak uit of het duurzaam en eerlijk is gemaakt zolang als het maar goedkoop is. Maar de kinderen en vooral meisjes in de lage lonen landen zijn het dupe van dit type mens. @Mieppio, beter 1 stukje kwaliteit dan 4 stuks rommel.
B Tender 10 maanden geleden
Duurzaam??..... Het woord en begrip kent inmiddels meerdere gezichten. Bij duurzaam, denk ik persoonlijk meer aan kwaliteit en hoelang iets mee gaat bv..... Zeker niet aan de manier waarop het geproduceerd wordt. Het begrip "duurzaam" is inmiddels een beetje uit de hand gelopen volgens mij. Wat kleding betreft....graag kwaliteit, dat na vele malen wassen nog mooi blijft en niet gaat lubberen, of van je kont af zakt, zodra je je adem inhoud of een scheet laat.... Hoe dat dan geproduceerd wordt, zal mij verder een biet zijn, evenmin of dat in een lage loonland gemaakt is of niet. Dat de arbeidsomstandigheden in een bepaald land niet je van het zijn, nou dat komt zelfs nog voor in mn. ons land en lijkt mij zeker eens nodig om de hand in eigen boezem te steken........Voor het beter betalen in een laag loonland, is het zonder meer niet eenvoudig om de lonen daar op te krikken, want dat schaadt de hele economie daar. Als je een branche voor zou trekken, wat doe je dan met de daaropvolgende schaal/branche..... Zo ver gaan, dat ze zich de markt uitprijzen lijkt mij ook niet direct een goede zaak. Misschien maar wat minder winst, voor profiteurs met geldtekens in de ogen?
B Tender 10 maanden geleden
Stukje vlees van plastic.....je wilt niet weten hoe duurzaam dat is en na een uurtje knauwen, nog uitwasbaar en her te gebruiken ook!!!...... Duurzaam......het nieuwe toverwoord.
No summer this year 10 maanden geleden
We moeten snel kappen met roomser dan de paus te zijn. Iedereen heeft stroop op hun hoofd. Koop wat je mooi vindt en kap met zeveren. Als we daar in mee gaan hebben die landen geen werk meer. Daarom Nexit. Weg met de bemoeizucht en dictatuur uit Brussel. Witte boorden criminelen daar die zelf overal schijt aan hebben. Io zeg dus nee.
Borduurnaald 10 maanden geleden
Duurzaam betekent bij mij dat het mooi blijft als het twee keer gewassen is . En waar het dan en door wie het gemaakt word maak me niks uit . Laat ieder in z,n waarde en draag wat je leuk vind en voor jou betaalbaar is. Nog even op die Mud kleding terug te komen daar is ook lycra in verwerkt anders heb je een spijkerbroek die niet om aan te zien is wat model betref. Maar ja nogmaals laat ieder in z,n waarde.
Domoor 10 maanden geleden
Mijn inbreng zal het verschil maken op de 8 miljard mensen wereldwijd.
anno domino 10 maanden geleden
En wie bent u?
Pretorius 10 maanden geleden
@Borduurnaald. Dit is waarom Mud bekend is. Biologisch katoen wordt verbouwd zonder pesticiden, insecticiden, herbiciden of welke andere schadelijke middelen dan ook. De planten zijn niet genetisch gemodificeerd, de grond waarop het wordt verbouwd is vrij van gifstoffen en krijgt tussen de oogsten door de tijd om te herstellen. Kortom, het is beter voor je huid en voor onze planeet. Onze denim bestaat uit 60-75% biologisch katoen, afhankelijk van de stijl. Het overige deel is gerecycled katoen.
jhsmd62 10 maanden geleden
Klaar met dat duurzaam
fiat124sport 10 maanden geleden
Nee ik wil betaalbare kleding. Ik kan dat woord duurzaam of verduurzaming niet meer horen tot slot stop klimaat en stikstofonzin voor 130 stop energietransitie
dutchy71 10 maanden geleden
Om al die mensen Wereldwijd te kleden of te voeden is zo wie zo een probleem, Er lopen veel te veel mensen op deze aardbol, Maar daar hoor ik niemand over, Alles is massaproductie geworden en dat wordt onze ondergang, Geld en macht en teveel mensen dus de economie draait op volle toeren, Simpel gezegd heb je een grasveld waar 2 schapen op kunnen grazen moet je er geen 10 op zetten want dan heb je een probleem, Dus doe wat aan de overbevolking maar dat zie ik niet snel gebeuren, Een maatschappij ieder voor zichzelf dat is wat er nu aan de hand is, En die kleren is maar een topje van de ijsberg. Enz............
dutchy71 10 maanden geleden
Domoor u inbreng doet er zeker toe begin bij jezelf, Dan weet je toch dat het niet aan u heeft gelegen, Want namelijk iedereen denkt zo.
Howy Cues 10 maanden geleden
'Duurzaam? Duurzaamheid is he-le-maal mijn ding!' Duurzaam, een kwestie van gewoon doen, aldus de reclamewereld. Echter in de echte wereld noemen we producten duurzaam wanneer ze zijn geproduceerd op een manier waardoor natuur en milieu zo min mogelijk worden belast. Zo min mogelijk? Hum, dus duurzame kleding is een verzamelnaam voor kleding die geproduceerd is zonder mens, dier, of milieu te schaden. Althans zo min mogelijk dan. Of beter gezegd: zo min mogelijk voor ons welvarende, westerse stukje aardbol. Wat ver van ons bed gebeurt, ligt meestal ver van onze belevingswereld, zoals het waterschaarsteprobleem. Bij de productie van kleding worden ook veel giftige en kankerverwekkende chemicaliën gebruikt. Deze schadelijke stoffen komen nog heel vaak in het water terecht waardoor het niet meer bruikbaar is als drinkwater. Vooral arme landen leiden onder het tekort aan water omdat ze niet de middelen hebben om water schoon te maken. Wat het probleem extra schrijnend maakt, is dat bijna alle producten uit deze landen gemaakt voor de westerse wereld. We halen dus eigenlijk het water weg uit landen die al droog staan. M.a.w. het water komt letterlijk tot aan de lippen. De 'locals' hebben nagenoeg geen voldoende drinkwater, laat staan 'schoon' water hygiënische behoeften. Als voor de productie van een simpel t-shirt is 3.000 liter (drink)water nodig is, snapt u dat 'duurzaamheid is helemaal mijn ding' geen loze kreet is. Tja, duurzaam, we doen ons best, maar als iedereen zich wil meten aan onze westerse levensstandaard, wordt ons 'best doen' water naar zee dragen. We zullen met z'n allen meer ons best moeten doen, omdat ons best doen niet genoeg is om het water van onze lippen af te houden. Of zoals "dutchy71" met rake woorden zegt: ".. uw inbreng doet er zeker toe, begin bij u zelf, dan weet u toch dat het niet aan u heeft gelegen .." Alles wat u in het leven doet of nalaat, is uw keus en verantwoordelijkheid.
Domoor 10 maanden geleden
dutchy71 Natuurlijk weet ik dat wel. : Verbeter de wereld, begin bij jezelf. (Zeiden we vroeger.) Maar het blijft een druppel op een gloeiende plaat. (ook al zo`n oude). Maar het blijft peanuts ten opzichte van het werkelijke probleen. De overbevolking en massa compsumptie.
Mieppio 10 maanden geleden
zolang er maar 1 denkt dat katoen verbouwd wordt zonder pesticiden, insecticiden of wat voor ciden dan ook laat hem in die waan. Hij denkt het te weten maar moest eens weten wat voor zooi er aan te pas komt om katoen en zo te verbouwen
volijke 10 maanden geleden
Ik sluit me aan bij de reacties van domoor, dutchy71, Howy Cues en Mieppio zucht......die reacties erboven zijn ronduit beschamend en getuigen van weinig kennis van zaken.
C.J. de Loof 10 maanden geleden
Ja heel dat duurzaam, milieuvriendelijk, klimaatneutraal het zal me allemaal een worst zijn. Ik denk niet dat het ook maar iets uitmaakt wat we doen of wel / niet kopen.
wispelhuis 10 maanden geleden
volijke denkt ie op Facebook zit.
Zeeuwleeuw 10 maanden geleden
Zéér zeker! Ik let daar erg op bij het kopen. Liefst van biologische katoen, tencel, gerecycled materiaal, enz. En verder dat er, voor zover dat te achterhalen, is geen mensen voor uitgebuit zijn en vanzelfsprekend ook zonder kinderarbeid! Sowieso koop ik weinig kleding maar dan wel van goede kwaliteit en ik doe er vele jaren mee. Daarnaast is tweedehands kleding kopen of krijgen natuurlijk ook erg duurzaam omdat dat al gefabriceerd is.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.