Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoe is uw consumentenvertrouwen?

2.828 stemmen | Geplaatst op 22 mei 2023 | Website

Ik ben positief!
5.3%
Op een dieptepunt
38.1%
Ik heb er wel vertrouwen in
11.9%
Kan beter
44.7%

Reacties (15)

wispelhuis 11 maanden geleden
Ik heb er wel vertrouwen in, maar kan beter.
Karel33 11 maanden geleden
net zoveel als in deze flut regering: GEEN.
Howy Cues 11 maanden geleden
Het beste bewijs van een goed draaiende economie kunt u objectief beoordelen aan de hand van de statistiek 'Consumenten Conjunctuuronderzoek'. Middels de stijgende curve is te zien dat het 'consumentenvertrouwen' in de economie toeneemt. De motor van de economie - export van goederen en diensten - draait weer als vanouds volop. Dus met de economisch zekerheid zit het wel snor, maar aan de andere kant speelt een 'gevoelsmatig' vertrouwen een grote rol in het wel en wee van onze economie. Tenslotte bepaalt de dikte van onze portemonnee of wij al dan niet positief of negatief overtuigd zijn over de staat van de Nederlandse economie. Want laten we eerlijk zijn: economisch groei wil niet zeggen dat wij als consument er óók beter op worden. Ons heilig verklaarde marktwerking-principe (denk aan de steeds duurder wordende gezondheidszorg) draagt meer dan een steentje bij in onze onvrede over de hele gang van zaken. En dit fenomeen speelt een goed consumentenvertrouwen niet in de kaart, nietwaar.
GeelHesje 11 maanden geleden
Op dit moment kan iedereen nog vrijwel alles kopen en is bijna alles goed verkrijgbaar. Maar daar gaat heel snel verandering in komen als de Verenigde Satans een oorlog gaan beginnen met China en hun slaafse loopse schootteefje de EU vervolgens met sanctie's tegen China gaat komen en er bijv niks meer uit China de EU ingevoerd mag gaan worden. Dat tesamen met de sanctie's die de EU via Rusland alreeds de EU burgers heeft opgelegd in combinatie met de totale industriele vernietiging van het enige land in de EU dat tenminste nog zelf wat maakte Duitstand en oa de steeds grotere klimaat poppenkast gaat er voor zorgen dat binnen een paar jaar Europeanen naar Afrika gaan vluchten zoals Afrikanen nu naar Europa vluchten. Dat is als Europa tegen die tijd niet geheel van de aardbodem is weggevaagd door de vele kernbommen waar ze hier in het Westen de Russen op hun knietjes om lopen te smeken. Geniet nu het nog kan of vlucht als dat mogelijk is want de laatste dagen van onze Europese welvaart zijn reeds aangebroken.
No summer this year 11 maanden geleden
Het kan beter, echter als er volgend jaar verkiezingen komen en de linkse brulboeien, zoals o.a. klaverblad met zijn kompanen en die schreeuwer Marijnissen en Kaag enz., gaan regeren, zakt mijn vertrouwen naar ver onder het vriespunt en gaan we ten onder aan diefstal van hard werkende mensen, die vervolgens nog meer gaan meebetalen aan iedereen die hier komt. En ja je ziet het al aan het nieuwe pensioen akkoord wat toch gaat komen. Daar worden veel mensen slechter van. Griekenland gaat veel beter, maar moet ons nog geld teruggeven net als Italië. Wanneer?? Nooit dus. Geloof ik niets van.
volijke 11 maanden geleden
Als het MKB dit onderstaande nieuwsbericht in de media laat optekenen, moeten wij dan nog als consument vertrouwen hebben??? Het mkb, de ‘motor van de economie’, wordt dit jaar geconfronteerd met 52 procent meer faillissementen, voorspelt Allianz Trade. Tienduizenden bedrijven kunnen hun ‘coronasteun’ niet terugbetalen. Volgens Pancras Pouw van belangbehartiger beUnited is “het traditionele mkb lokaal gevestigd en geborgd, zo goed als kapot gemaakt.” Multinationals hebben al ongemerkt heel veel van het midden- en kleinbedrijf in handen. “Straks is er geen mkb meer en dat is precies de bedoeling”, zegt belastingadviseur Pim van Rijswijk.
volijke 11 maanden geleden
Een minderheid van de Nederlanders heeft nog vertrouwen in de media, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Dit vertrouwen is in 2022 verder gedaald, zo staat in het onderzoek ‘Sociale samenhang en welzijn’. Vrijwel alle media hebben deze maand verslag gedaan van het onderzoek Sociale samenhang en welzijn van het CBS, maar geen van alle heeft melding gemaakt van wat daarin gezegd wordt over het vertrouwen in de media. Dat is enorm afgenomen. Waar in 2021 nog 45,9 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder vertrouwen in de media had, was dit in 2022 nog maar 39,8 procent, zo concludeerde het CBS. Ook dit bericht van CBS schept geen vertrouwen!!
Kaiser 11 maanden geleden
het gaat vast wel goed met de consument , probeer maar eens een tafeltje te bemachtigen in een restaurant, bijna altijd vol .sommige wel 2 sessies per avond ,en ach, klagers hou je altijd .
volijke 11 maanden geleden
Hier nog iets over het CBS......In het politieke debat over de pensioenen wordt aangenomen dat er op dit moment zo’n 1500 miljard euro in de Nederlandse pensioenpotten zit. Het is een bedrag dat ooit door Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt is genoemd en dat nu als leidraad wordt aangehouden. Maar op basis van het door het CBS verklaarde pensioenvermogen van 2018 (1800 miljard euro) en de gemaakte rendementen van meer dan 10 procent over 2019, 2020 en 2021, en de uitkeringen in de daaropvolgende jaren zoals die door de pensioenfondsen zelf zijn gerapporteerd, zou eind 2021 de uitkomst 2500 miljard euro moeten zijn, stelt Flipse. “Er is dus alleen al in die paar jaar tijd tussen de 1000 en 1500 miljard euro verdwenen. Schokkend maar waar.” Waar is dat geld gebleven? Flipse: “Het is op de een of andere manier blijven hangen bij de pensioenuitvoerders, de pensioenfondsen, de vermogensbeheerders. De uitvoeringskosten zijn onnodig hoog.” Hieruit blijkt wat @nsty al eerder opmerkte. Mensen wordt wakker!!!!
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
In het algemeen is er helaas veel in de wereld wat niet deugt. Ook de bedrijven en supermarkten maken hier weer misbruik van door kunstmatig prijzen overdreven op te drijven. Veel wordt nu eenmaal bepaald door kortzichtige hebzuchtige egoïstische korte termijn "belangen" van bepaalde mensen die zich niet veel bekommeren om anderen en de hele wereld en al wat leeft. Maar optimistisch blijven, gezond leven, een positieve bijdrage leveren, genieten van al het moois op deze prachtige aarde en je vooral niet te veel bezig houden met negativiteit is naar mijn idee de enige manier om zelf een (redelijk) goed leven te hebben, daadwerkelijk iets te betekenen voor anderen en de samenleving als geheel in betere banen te helpen leiden.
wispelhuis 11 maanden geleden
Een mooi streven @Zeeuwleeuw. Je vooral niet te veel bezig houden met negativiteit. En ook niet plaatsen van negative berichten.
Howy Cues 11 maanden geleden
Up to date, Volijke. "Consumenten minder negatief in april 2013." Consumenten waren in april voor de zesde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Hum, voor de zesde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Alhoewel het consumentenvertrouwen nog laag is, neemt de koopbereidheid van consumenten toe. Bron: CBS.
GeelHesje 11 maanden geleden
@Volijke: “Straks is er geen mkb meer en dat is precies de bedoeling” was al begonnen met de lockdowns en even later met de appartheidspas. En per 2025 (das al over 18 maanden!) mogen in alle steden geen benzine en diesel bestelbusjes en vrachtwagens meer komen. Die moeten volledig electrisch gaan worden wat natuurlijk geen enkele mkb'er kan betalen dus gaan alle winkels cafe's en restaurants in de stadscentra die niet in handen zijn van overkoepelende en vermogende bedrijven eraan en de winkels die het wel gaan redden gaan de verhoging van de kosten van de bevoorrading aan u en mij doorberekenen.
GeelHesje 11 maanden geleden
@Howy: April 2013 is 10 jaar geleden. Dat doet nu totaal niet meer terzake en is al helemaal niet up to date te noemen!
fiat124sport 11 maanden geleden
Dieptepunt natuurlijk alles is maar zomaar duurder aan het worden, kijk naar Zeelandnet vorige week weer verhoging gehad, ga je chatten wat de reden is al lang afgeschreven decoders 50 cent omhoog, en tv en dergelijke weer duurder om inflatie?? kipfilet hier in de supermarkt 4,89 in Belgie tussen 1,09 en 2, 49? Tanken is nu nog redelijk vergelijkbaar maar binnenkort weer in Belgie omdat hier alles duurder word. Het inkomen staat niet meer in verhouding met de kosten en iedereen maakt alles maar duurder. We moeten ook stoppen met die klimaat en stikstofonzin we moeten niet van het gas af en we moeten stoppen met onbetaalbare en zinloze en lelijke en klimaat verpestende groene onzin. Het landschap ziet er niet uit en groen is niet schoon ook niet met de groene BATTERIJ auto? ---GROEN??????????!!!! Tot slot voor 130 fijne dag
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.