Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er moet snel een landbouwakkoord komen

1.147 stemmen | Geplaatst op 18 mei 2023 | Website

Eens
67.8%
Oneens
32.2%

Reacties (27)

heul 11 maanden geleden
Het is te hopen dat de boeren zich niet tot al die onzinnige en soms onuitvoerbare plannen ( bv aardappeloogst voor bepaalde datum) van de overheid laten overhalen. Het resultaat zal zijn dat er geen gelijk speelveld binnen Europa is en dat ze zich uit de markt gaan prijzen. De consument gaat echt niet onnodige hogere prijzen betalen. Marktbescherming is een illusie, wat ze in den haag ook zeggen, de prijs blijft altijd doorslaggevend. En binnen Europa is er een vrij verkeer van goederen , dus Albert Heijn haalt dan zijn prei en wortelen wel elders uit Europa. Heel die stikstof onzin en overhaaste maatregelen zijn maar bedacht door mensen met nul verstand van zaken, die eigenlijk niet verder komen dan dagen lang ruzie maken over 2030 of 2035. Een verantwoord verstandig landbouw , veeteelt en tuinbouw kan je het beste overlaten aan de mensen die het hele dagen doen. Als je de cijfers van de laatste jaren ziet , is er al veel gereduceerd en vorm gegeven. En dat de natuur op omvallen staat is klink klare onzin, dat we er wel aan moeten werken om die te verbeteren en in stand te houden, is wel een taak waar werk van gemaakt moet worden. De oplossing ligt in andere of slimmere werkmethoden op alle vlakken , boer , industrie, verkeer. Maar voor slim moet je niet bij de huidige regering zijn, die zijn gespecialiseerd in het laten mislukken van projecten en veroorzaken van crisissen door dom ingewikkeld beleid.
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
Inderdaad moet er snel en drastisch omgeschakeld worden om de natuur die de mensheid de afgelopen eeuw zo enorm vervuild en vernietigd heeft de kans te geven zich te herstellen. Mensen moeten niet blijven hangen in emoties van kortzichtige hebzucht en korte termijn "voordelen". De kwaliteit van álle leven op deze prachtige aarde is rechtstreeks afhankelijk van de staat van de natuur en naarmate die slechter wordt ontstaan er meer ernstige problemen en ziektes, of pandemieën. De mens is het enige dier dat de natuur extreem verstoord en uitroeit vanuit zijn egoïstische en machtswellustige belangetjes. Het is dus héél hoog tijd dat hij zijn gedrag verandert en weer veel meer in harmonie met de natuur gaat leven en handelen. Ook voor de boeren zal het er dan uiteindelijk alleen maar beter op worden met veel afwisselender werk, gezonder voor hem en zijn gezin, meer bij de natuur betrokken zijn, betere en gezondere producten leveren, en toch ook een fijn gevoel overhouden aan het feit dat je veel respectvoller omgaat met al wat leeft. En verder moet men vooral produceren voor onze eigen markt en niet zoals nu 80% voor export.
volijke 11 maanden geleden
Eerst maar eens daden zien van de vervuilende zware industrie, de vliegtuigmaatschappijen, de zéér vervuilende containerschepen én .....de klimaatverziekende oorlogen!!!
Zeeuwleeuw 11 maanden geleden
@volijke Inderdaad moeten deze partijen ook allemaal stevig hun verbeteringen in gaan voeren. Maar daar wordt inmiddels gelukkig ook al op ingezet. En de gangbare landbouw en met name de intensieve vee-industrie zijn nu eenmaal een enorme vervuiler. Het is absoluut noodzakelijk om dat onder ogen te willen zien en te erkennen. Maar veranderingen naar meer in harmonie met de natuur werken leveren alleen maar heel veel voordelen op. We kunnen op vaak heel eenvoudige manier gebruik maken van de enorme krachten in de natuur en zijn veelzijdigheid in plaats van er proberen tegen te vechten met allerlei schadelijke en destructieve methodes. De natuur heeft het allemaal héél goed geregeld, alles hangt met elkaar samen. Daar moeten mensen niet in strijd mee leven en denken dat zij het beter kunnen want dat is allemaal ingegeven door hebzucht en egoïsme, waar we met zijn allen allemaal de dupe van worden als het niet sterk ten goede verandert.
Chouffeke 11 maanden geleden
Gaat niet gebeuren, alleen maar praten en praten en geen steek verder.. Zoals met alle kwesties tegenwoordig..
Serapis 11 maanden geleden
Tijd om de veestapel te halveren; weg met alle megastallen!
Chouffeke 11 maanden geleden
@Serapis Beter weg met het kabinet..
Allem 11 maanden geleden
De enige oplossing voor onze boeren is: zo snel mogelijk deze linkse regeringskliek weg. En een verstandige regering van rechtse partijen zoals PVV, JA21, BBB, SGP,. De huidige regering is erop uit om alle boeren weg te treiteren, om niet bestaande problemen zoals bijv. stikstof en andere verzinsels. Het klimaat? Alle miljarden die hieraan worden verkwanseld is weggegooid geld. De mens heeft hier heeft invloed op.
Chouffeke 11 maanden geleden
@Allem Helemaal mee eens! Wij gaan als kleine kikkerlandje het klimaat niet redden voor heel de wereld.. Dan moet ook iedereen maar dan ook iedereen meedoen de klimaat problematiek. Wij betalen ons blauw voor helemaal niets. Zo heeft het weinig tot geen zin..
Karel33 11 maanden geleden
Ze zijnzo begaan met het klimaat, MAAR: uit duitsland waait de rotzooi uit de opgestarte kolencentralen ons land binnen want de kerncentrales moesten zo nodig dicht--het vliegen naar steden binnen europa gaat door terwijl ze met de trein net zo goed kunnen reizen. Dat geeft meer ruimte aan schiphol wat een toch al verliesgevend bedrijf is. Maar daar kijken ze niet naar in den haag: oogkleppen als een blind paard. Wefg met de gaagse gekken--een rechtse regering--grenzen dicht en schijt hebben aan de brusselse betweters, weer baas in eigen land..
Chouffeke 11 maanden geleden
@Karel33 Er is een tijd geleden een handtekening gezet voor de Europese Commissie en die schijnt voor altijd te gelden, daar komt niemand meer tussen.. Belachelijk!
Chouffeke 11 maanden geleden
@Zeeuwleeuw "En verder moet men vooral produceren voor onze eigen markt en niet zoals nu 80% voor export". In heel je betoog is deze de beste..
Karel33 11 maanden geleden
Chouffeke: Klopt--maar er is een oplossing: brekxit--van mij mag het morgen. Luisteren naar een volgevreten Timmerman en een mislikte vrouwenarts: Ursula? Brussel--peperduur ondemocratisch gekozen stel zakkenvullers.
Karel33 11 maanden geleden
Was niet lang geleden nog in micronesie--al 10tallen eilandjes onder water--het klimaat veranderd zoals elke 12--13.000 jaar--dat hebben boringen tot 3 km diep in het ijs in Groenland laten zien. Maar daar kijken ze niet naar--ze verspillen miljarden aan iets wat niet te veranderen valt.
Chouffeke 11 maanden geleden
Er wordt veel (goede) daadkracht gemist in Nederland.. Alles gaat op de lange baan en goede besluitvorming is nihil, alles ten koste van de goedwillende Nederlandse burger..
Serapis 11 maanden geleden
Als kabinet, parlement en provincies het beleid van de BoerBurgerBeweging (BBB) overnemen en de aanpak van stikstof op de helling gaat, dreigt een ramp voor economie en natuur. Er wordt dan geen woning of weg meer gebouwd, Nederland gaat tien jaar op slot en de economische schade loopt op tot 100 miljard euro. En dan allemaal tokkies die denken dat ze medelijden moeten hebben met den boer waarvan 40% miljonair is, die per maand 50% meer subsidie binnen harkt dan waar iemand het met een uitkering mee moet doen en die alle agripropaganda geloven want Rutte. https://www.change.inc/agri-food/vollenbroek-waarschuwt-door-bbb-beleid-100-miljard-schade-en-land-tien-jaar-op-slot-2-39747
ierist 11 maanden geleden
Het is voor iedereen het beste dat er duidelijkheid komt. Daarnaast zou er eens naar andere zaken gekeken moeten worden die een bedreiging vormen voor milieu en natuur hier in Nederland. Luchtvaart, scheepvaart, hoge bevolkingsdichtheid door migratie, windmolenparken op de Noordzee. Alles wordt nu op het bordje van boeren en vissers gelegd en dat is gewoon onrechtvaardig.
velder 11 maanden geleden
Boeren, bbb en cda gijzelen Nederland. Ze zijn star en zien niet in dat soms zaken veranderen. Vraag eens aan de ex werknemers van Termphos of pechiney wat zij er van vonden dat erk veranderde en uiteindelijk stopte. Waarom zou dat voor boeren anders zijn? Niet zeiken. Minder vleesproducten. Doen ze in het buitenland zelf maar. Hier een eerlijke prijs betalen voor je verse worst. Dan wordt de pijn gedeeld. Opgelost. En wat betreft die 12- 13000 jarige cyclus in het klimaat. Er is al wel duizend keer weerlegt dat het daarmee niet te verklaren is. Maar ja , oogkleppen weigeren af te zetten is ook een talent.
Allem 11 maanden geleden
Lui zoals @ Serapis maken de boel hier helemaal kapot. Onze boeren zorgen voor ons voedsel op een geweldig proffesionele manier. Straks kom alles in het buitenland, met vliegtuigen en schepen. Sukkels zoals Serapis hebben het verstand van een strontkever. (zal wel D66 stemmen)
tiscrea © 11 maanden geleden
Vreselijk dat zoveel boeren nog steeds niet weten waar ze aan toe zijn en niet voor- en niet achteruit kunnen. Moet je investeren, afbouwen, verkopen of welke mogelijkheden er dan ook nog zijn. Ik zou niet graag in hun schoenen willen staan. Het lijkt me een hele zorgelijke tijd voor al die gezinnen.
Chouffeke 11 maanden geleden
@ Velder Wie gijzeld Nederland? Eerder Rutte en Kaag, die houden elkaar de hand boven het hoofd om maar niet weggestemd te hoeven worden..ze kunnen zo ongestraft verdergaan ..🥴
oscar v k 11 maanden geleden
De boeren moeten worden uitgekocht, zodat er goedkope grond vrij komt voor huizenbouw en zonneweides. Zwart, in plaats van groen in de polders..... :-(( Meneer Rutte laat zich rondrijden in een dikke Audi A8, die volgens WLTP 11.5l/100 km verbruikt, dit geld voor een standaard A8, die van Rutte is zwaar gepantserd, bijna twee keer zo zwaar als een standaard A8, dus verbruik zal nog wel veel hoger zijn. Verbeter de wereld, en begin bij jezelf, Rutte!
wispelhuis 11 maanden geleden
oscar: BMW 5-serie, van ongeveer 8 jaar oud. Deze 5-serie is gepantserd en rijdt de premier nooit zelf.
velder 11 maanden geleden
@Allem. De strontkever, beter bekend als mestkever, wordt volgen National Geographic ernstig bedreigd in zijn bestaan. Yep ook weer doordat leefgebied afneemt. Geen wonder dat ze protesteren. Uiteraard is deze opmerking met een knipoog.
Kaiser 11 maanden geleden
nee hoor, doe maar rustig aan , beter een goed akkoord , dan een in elkaar geflanst stuk dat gedoemd is te mislukken
C.J. de Loof 11 maanden geleden
Wie denkt dat er een Co2 probleem is moet zich een beetje verdiepen in deze oplichtersbende, net als Corona is deze hele heisa om Co2 een hoax. Dus nee er moet geen akkoord komen, er moet een nieuw kabinet komen die korte metten maakt met deze leugen, verder moeten ze direct stoppen met het financieren van de oorlog en een complete stop op de import van gelukzoekers. Zodra de Co2 leugen is ontmaskerd kunnen we eindelijk huizen gaan bouw voor onze kinderen..... en als ze in Brussel dwars gaan liggen dan moet daar ook maar een forse streep door, op idioten als Frans Timmermans met zijn waan ideeën zitten we niet te wachten.
Bram Altman 11 maanden geleden
Minder stikstof is onmogelijk zolang we illegale criminele grensoverschrijders massaal toelaten en van alle gemakken willen voorzien, gratis voor hun natuurlijk. Een criminele nieuwkomer wordt beter behandeld dan een hardwerkende autochtoon die al zijn hele leven belasting betaald in deze bananenrepubliek. Gratis geriefelijke huisvesting, voedsel, onderwijs, gezondheidszorg. Waar de hardwerkende Nederlander krom voor moet liggen wordt dit geteisem alles gratis in de schoot geworpen. DAT is het echte probleem van Nederland, niet die boeren met hun vee en landbouw.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.