Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Er is een toekomst voor kernenergie in Nederland

2.547 stemmen | Geplaatst op 17 april 2023 | Website

Ja
81%
Nee
19%

Reacties (25)

DeWaarheid 17 April 2023
jazeker is er ruimte/toekomst voor kernenergie in Nederland. Veel liever dan al die lelijke en onrendabele windmolen en mega zonneparken. Maar wat betreft nieuwe kerncentrales is het net zoals met zo veel dingen: "liever niet in mijn achtertuin" Dus niet in Borsele plaatsen maar daar waar de grootste afnemers zitten, dus dan moet je denken aan de Maasvlakte en dergelijke. Daarbij hebben we in Zeeland en met name Borsele al wel genoeg hoogspanningsmasten staan inmiddels!
wispelhuis 17 April 2023
Ja, @DeWaarheid, daar kan ik het wel met u eens zijn.
mmuller 17 April 2023
Goedemorgen..... 7december j.l. was de stelling : Het is goed dat er twee nieuwe kerncentrales in Zeeland komen.... ben nu benieuwd met welke argumenten de mensen reageren en of men van gedachten veranderd is.... fijne toekomst...
waggel1 17 April 2023
En die maffe Duitsers sluiten ze. En gaan weer bruinkool stoken. Juist ja. En Timmermans die nog geen spijker recht in hout kan slaan hoor je daar niet over. Die zeurt liever over stikstof in Nederland.
velder 17 April 2023
Nee, Het is niet duurzaam en zal niet duurzaam worden. Ook is het niet rendabel. En geloof het maar dat wanneer ze komen ze in Borssele komen te staan met de bijbehorende masten. Burgermeester van Borssele is al in Engeland gaan kijken hoe ze het daar doen. Daarnaast zullen ze pas op zijn vroegst in tweede helft van de jaren 30 draaien. De verwachting is dat tegen die tijd er al voldoende hernieuwbare energie is. Blijkbaar worden ze alleen rendabel wanneer er stroom aan het buitenland geleverd gaat worden (Duitsland?) Dan is Borssele weer niet echt de plek waar je aan denkt. (Bron: Expertteam Energievoorziening 2050)
fiat124sport 17 April 2023
Ja alles beter als overal windmolens en zonneparken zet een paar kerncentrales en een goede plaats voor het afval en dan zal het goed gaan . Minder stroom vraag zou beter zijn door op benzine lpg en diesel te blijven rijden want de grootste stroom vraag zit in de batterij auto. Tot. Slot tegen klimaat en stikstof onzin voor 130 stop met alles te verbieden en af te schaffen en met die brainwashing van verduurzaming en we moeten co neutraal zijn het sloopt ons land
J.Vet 17 April 2023
want windmolens en zonnepanelen zijn wel duurzaam !? enig idee hoeveel staal er in een enkele windmolen zit ? enige idee hoeveel energie daar voor nodig is !? , fijn stof van windmolens, enkele duizenden liters olie per paal niet recycle bare wieken ! zonnepanelen zijn amper te recyclen. maar daar sta je niet bij stil. Ze hadden hier 10jaar geleden al mee moeten beginnen, Maar dit werd keer op keer tegen gehouden door de zo genaamde klimaat drammers ! Kern energie is de meest duurzame vorm van energie die we hebben, al die 100den miljarden die in wind en zonnen energie gestoken zijn, in Torium gestoken moeten waren. Eerst zorgen dat Nederland Energie onafhankelijk is dat kan makkelijk met Kernenergie, om van uit daar een transitie te starten om het af te bouwen is niets mis mee, wind waait niet altijd en zon schijnt niet altijd, je moet toch iets hebben tussendoor hier aan energie te voorzien. iedereen kan zien aan de rekening dat het zeker niet goedkoper is , en dat het alleen maar duurder gaat worden. gem verbruikt een huishouden 3700kwh ( ik niet maar gem is dat ! ) dat komt neer op zeker 9,5m2 aan zonnepanelen per huishouden ( uitgaande van een max rendabel, dat is gem 370watt aan energie zon per m2 in NL ! ) dat is 76.621.621,5m2 aan panelen ( bedrijven nog niet mee geteld ! ) doe dat maar zeker x2 want panelen lever vrijwel nooit 100% laat staan 50, dat is een oppervlakte van 153,25km2 dat is nog al wat NL is 41.500km2 maar dan nog dat is alleen nog maar voor de huishoudens. ja kan niet zo maar het ene uitsluiten en het ander compleet laten overnemen. ook sinds de komst van de elektrische voertuigen is het verbruik gigantisch gestegen. wanneer iedereen daar aan moet geloven zal dat getal nog zeker 12x groter worden ! als het om temperatuur gaat kun je een zonnepaneel vergelijken met een stuk asfalt ! is ook opwarming ! het is echt niet zo simpel als even een paar panelen neer gooien en probleem opgelost ! een kerncentrale is relatief klein in oppervlakte en is gemakkelijk te controleren en door de grote hoeveelheid aan controles zeer veilig ! co2 neutrale energie ! brandstof is voor 97% te her activeren, en ong. 1m3 aan afval per jaar. ook gaan er hier geen dieren dood door wieken of leefgebied verstoring, of in de zee ( aanspoelen de walvissen etc ) er zitten 10x meer voordelen aan dan na delen, er word veelste simpel gedacht als het daar om gaat ! , om een extra factor er even bij te halen, de gigantische hoeveelheid aan extra koper !
2Tone 17 April 2023
Ik ben geen liefhebben van kern energie, ik kan niet vele generaties na mij opzadelen met afval waar geen weg mee weten. Met een oud en versleten windmolen weten we nog wel raad, hup de smeldkroes in. Gewoon allemaal minder stroom gebruiken, en dan hebben we een smerige en vervuilende kerncentrale niet nodig.
fiat124sport 17 April 2023
j vet ik ben 100 procent tegen windmolens en zonneparken en voor kernenergie ik ben ook 100 procent tegen de energietransitie en wil geen elektrische auto vind het vreselijk een auto moet geluid maken, ruiken, voelen dat is emotie.
B Tender 17 April 2023
sooldleg 4 maanden geleden sooldleg 5 maanden geleden sooldleg 5 weken geleden Als dat nodig is, plaats hem dan daar waar de vraag is. En dat is niet in Zeeland. Nog meer masten, kabels in de grond, tussenstations en wat al niet meer. Maar ja, de Zeeuwse makke schapen staan er bij en kijken er naar, want ook de Haagse wolf is beschermde diersoort. 30 voor 18 tegen............ ..... Aan mijn mening van toen, is er nog steeds niks veranderd........ Bij de bouw van de kerncentrales in Borsele en Dodewaard in de jaren 60 en 70, waren er heel veel protesten. Vooral veel van links. Het frapante is nu, dat juist links geweldig voor is, voor die kerntroep...... Kerntroep? Ja!!! ....Het is zooooo veilig, dat ze bewoners in een straal van 20 km, om de zoveel jaar maar van jodiumpillen voorzien. Dat een tweede kerncentrale in Zeeland komt, staat zonder protest, al zo goed als vast. "Zeeland heeft de expertise" en "Borsele staat te springen" (wie dan?). Covra, heeft z'n afvalputjes recentelijk al uitgebreid. Dus.......Hoge masten erbij, kabels in de grond, tussen stations, bouw maar vol. Nee, niet voor de Zeeuwse huishoudens, niet voor de paar fabrieken.....Nee, voor de randstad natuurlijk. Maar daar wordt hij niet gebouwd natuurlijk. Nee.....dat kost teveel aan jodiumpillen!!!
B Tender 17 April 2023
Ze kunnen het natuurlijk nog een keer vragen, in een poll, maar dan maak ik gewoon weer een kopie van m'n antwoord. Maakt verder niet uit natuurlijk, want ze (hij) kom(t)en er toch. Zeeland......het afvalputje van Nederland.
B Tender 17 April 2023
Naar recent is gebleken, is dat het plaatsen van twee kerncentrales, voor binnenlands gebruik niet eens nodig is, maar hoofdzakelijk gebruikt zullen worden voor export en dus als verdien model. Covra.......zet er dus nog maar een paar loodsjes bij. Daar zal het nageslacht ons dankbaar voor zijn.....not!!
C.J. de Loof 17 April 2023
Ja natuurlijk moeten er meer kerncentrales komen we zijn eigenlijk veel te laat. Langzaam komt het besef bij steeds meer mensen dat we belazerd worden, Corona is een hoax, stikstof één grote leugen en ja die windmolens gaan nooit voorzien in onze energie behoefte, nog afgezien van het feit dat ze totaal niet rendabel zijn. Als je even iets verdiept in de materie val je van de ene verbazing in de andere, hier lopen zeiken over CO2 en in Duitsland gaan ze de kolencentrales weer in gebruik nemen en landen als China gaan zelfs nieuwe kolencentrales bouwen! en dan moet ik minder vlees gaan eten en elektrisch gaan rijden??? ze denken zeker dat ik gekke Henkie ben.
Youssef Abdoullah Bidou 17 April 2023
Gekke Henkie zeker. Meer kerncentrales is levensgevaarlijk. De aarde is in beweging, zeespiegel stijgt. De covra onder water. Zullen de generaties na ons blij mee zijn. In Japan gezien wat de risico’s zijn.
Karel33 17 April 2023
ALS: dan thorium reactoren. Veiliger en veel minder afval. En wat stikstof betreft: als Duitsland weer kolen gaat stoken komt er met oostenwind veel stikstof onze kant op. Kun je weer eens zien hoe begaan Duisland met de stikstof is: schone centrales sluiten en zwaar vervuilende kolen gaan stoken. Waarom hoor ik die dikke Timmerman daar niet over?? Hij kan wel zeiken over de Nederlandse boeren en stikstof. Daarbij, dat hele stikstof en millieu gedoe is EEN grote peperdure leugen.
B Tender 17 April 2023
En...da's nog niet alles. Hoe koel moet koelwater zijn, om de kernsplitsing goed af te kunnen koelen. Wat voor soort ecologisch systeem gaat er ontstaan, bij de uitstroom van koelwater met nog een of twee kerncentrales erbij......een tropische rivier? Bij de huidige kerncentrale is er al sprake van een ander dan normaal leven in het koelwater rondom de uitstroom. Nog een paar schepje's erboven op dan nog maar?..... Voor de toeristen.....pootje baden op kamertemperatuur? En lekker kuilen graven in de PFASS, zandkastelen maken en versieren met gekleurde plastic bolletjes?
Kennie-L 17 April 2023
@B Tender, het moet kouder zijn dan 320 graden dus dat koelen gaat wel lukken.
B Tender 17 April 2023
Ah, is dat zo?? Zeewater van pakweg 15 gr.C, koelt 320 grC af? Het resultaat van uitstroom aan warm water, is dan??? een graatje of 100, of 50 of 30 ??? Zegt u het maar en vergeet daarbij dan niet, dat het dan om een capaciteit uitstoot gaat van 3 van die kerncentrales. Tropische temperaturen in Vlissingen?, km's daarvoor gekookte of voorgekookte vis? Gratis op te rapen??
jhsmd62 17 April 2023
Ik zeg ja hoor doen. Tegenstanders kunnen zich vrijwillig af laten sluiten van stroom ,dan ben je in ieder geval goed bezig voor je zelf en succes ermee.
B Tender 17 April 2023
Tegenstanders, kunnen zich af laten sluiten van stroom???? Sinds nov 2022 heb ik zonnepanelen op het dak. Sinds die tijd, heb ik niet alleen op de afname bespaard (verbruik gaat in eerste instantie af van de panelen), maar daarbovenop heb ik al meer dan 330 kw/u terug geleverd aan de provider. Gelukkig voorlopig nog met een saldering van een op een. Als dit op elke woning/winkel/bedrijf van toepassing zou kunnen zijn, dan zijn er helemaal geen kerncentrales nodig, zelfs geen verfoeilijke zonnepaneelparken in weilanden. Het enige is dan de niet altijd aanwezige constante (zon), hetgeen ook weer gecompenseerd zou kunnen worden door opslag dmv accu's. Verre van ideaal, maar veel en veel beter dan die smerige kernenergie, waarbij er nog steeds geen oplossing is gevonden voor het kankerverwekkende en toenemende afval.
C.J. de Loof 17 April 2023
Ja een deel van de huishoudens in Nederland kunnen we wel van stroom voor zien met zonnepanelen en molentjes, maar de industrie natuurlijk nooit, dus snel kerncentrales gaan bouwen, alle argumenten die hier worden genoemd om het niet doen zijn al lang achterhaald en komen zoals altijd weer uit een linkse hoek.
B Tender 17 April 2023
Ach, ach ach, je ziet de bui al hangen zeker meneer de huisjesmelker. Zonnepanelen op je huurhuisjes. Dat kan Bruintje niet trekken, he Cees?
C.J. de Loof 17 April 2023
@B Tender vreemde opmerking...... het plaatsen van panelen verhoogd de verhuurwaarde en regeren is vooruit zien dus de meeste woningen die ik verhuur heb ik reeds voorzien van panelen en airco die tevens voor warmte kan zorgen, soms heeft het geen nut of is het niet mogelijk om panelen te leggen i.v.m. de ligging, maar ik weet uit ervaring dat je wel heel veel panelen nodig hebt om ook in de winter met warmte vraag zelfvoorzienend te kunnen zijn. Dus daarom hebben we gewoon energiecentrales nodig en persoonlijk interesseert het me geen z.. of die energie komt van kern gas of kolen centrales.
B Tender 17 April 2023
@C.J. de Loof.....quote...." persoonlijk interesseert het me geen z.. of die energie komt van kern gas of kolen centrales.".....Kijk dan je reacties nog maar eens na. Bv........."C.J. de Loof ; Ja natuurlijk moeten er meer kerncentrales komen we zijn eigenlijk veel te laat."........ en " C.J. de Loof ;... dus snel kerncentrales gaan bouwen,
C.J. de Loof 17 April 2023
Heel scherp hoor B Tender, ik ben voor het bouwen van energiecentrales i.p.v. die achterlijke windmolens, dus ik ben voor kerncentrales dat wil niet zeggen dat ik niet voor gas of kolencentrales ben, hoewel ik wel denk dat we ons met kerncentrales iets minder afhankelijk maken (spreid je winkansen) maar per saldo zal het me een worst zijn waar het vandaan komt....
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.