Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ik heb nepnieuws altijd gelijk door!

2.023 stemmen | Geplaatst op 7 april 2023 | Website

Ja, dat herken ik direct
14.9%
Meestal wel
77.2%
Ik geloof alles!
7.9%

Reacties (24)

fiat124sport 07 April 2023
Meestal weg maar eerlijk gezegd hoor ik de hele dag nep nieuws. Kijk naar stikstof en klimaatonzin. We worden voorgelogen met een ander doel. En het erge is heel veel mensen trappen er nog in ook. Tot slot voor 130 stop verduurzaming en green deal. Je kan het klimaat niet veranderen de aarde doet wat hij wil en stop vooral met de leugen stikstof. Het grootste nepnieuws van deze tijd
wispelhuis 07 April 2023
Bovenstaande dagelijks terugkerend gebral is een typisch geval van nepnieuws.
fiat124sport 07 April 2023
Tuurlijk Wispelhuis, ik doe het zelfde als onze overheid en nieuws herhalen. Gelukkig bereik ik veel mensen die het wel in zien. Maar ik weet u denkt er anders over als je nadenkt weet je dat ik gelijk heb. Hier in nederland 1 vogelpoepje op een stuk grond is al over de waarheid. LEUGEN dus. Woon je ergens anders in een ander land geen probleem.
Portie Bami 07 April 2023
Wat de definitie van 'nepnieuws' is, laat ik even in het midden. Desalniettemin zijn 'deep-fake' berichten soms zó realistisch dat ze op het blote oog niet van echt te onderscheiden zijn. Bijvoorbeeld het beeld van de paus in een pufferjas. ( https://www.buzzfeednews.com/article/chrisstokelwalker/pope-puffy-jacket-ai-midjourney-image-creator-interview )
Peritum ? 07 April 2023
Beetje kritisch zijn levert veel op. Want wat is nieuws? Nieuws is meestal niet of naast de waarheid, ware het alleen maar om zoveel mogelijk lezers te bereiken en ze te beïnvloeden. Want luidt de kreet niet; ‘ het zijn de politiek en de media die het denken van de mens bepalen’ .
Farmer. 07 April 2023
De drie keuzes die er zijn op de stelling zijn eigenlijk niet volledig. Het lijkt mij goed om nieuws wat echt nieuw is en ongeloofwaardig overkomt, maar ook aanvullend nieuws op bestaande onderwerpen wat ongeloofwaardig overkomt (en wat dus nep kan zijn), nog eens te checken bij andere binnenlandse of buitenlandse informatiebronnen. Maar ook nieuws wat heel geloofwaardig overkomt kan nog nepnieuws zijn natuurlijk. De invloed van de media is dus in onze tijd enorm groot en kan ondertussen als de vijfde macht worden beschouwd. De uitspraak van de hoofdredacteur van het Algemeen Dagblad gedaan op 7 maart 2017, dat de media Wilders premie kunnen maken mocht men dat willen, is veelzeggend en illustreert op verbijsterende wijze niet alleen de rol maar ook het gevaar van de (Nederlandse) media.
Karel33 07 April 2023
Het meeste nepnieuws wordt ons door den Haag voorgespiegeld: de stikstof leugen--de millieu leugen-- door Rutte die keihard beweert dat hij gaat versnellen, door Kaag die zegt dat ze kijikt hoe ze meer geld aan de Ukraine kan spendeeren maar geen oog heeft voor de nederlanders die het zeer moeilijk hebben met het wanbeleid van Rutte en co.
tiscrea © 07 April 2023
Ik heb het idee dat ik er niet snel in zal trappen, maar een nieuwsbericht dat er sinds gisteren bomen op de maan groeien is makkelijker als nepnieuws te herkennen dan een kundig in elkaar geknutselde nieuwsfoto of een gesponsorde (on)gunstige reportage.
ierist 07 April 2023
Wie bepaalt wat wel en wat geen nepnieuws is?
Getver 07 April 2023
@Peritum7: Bravo, prima verwoord, nepnieuws is alleen maar het proberen van stemming maken en het beïnvloeden van goedgelovigen, het opdringen van een persoonlijke mening van de auteur aan mensen die moeilijk zelf het onderscheid kunnen maken tussen fictie en waarheid. Het verspreiden van nepnieuws is puur lezersbedrog en zou flink aangepakt moeten worden, maar ja, wie gaat dat doen. Waar zijn de echte, objectieve, eerlijke journalisten gebleven. Zodra je een radio of tv aanzet of krant leest, word je geconfronteerd met de grootst mogelijke pulp.
In.the.air 07 April 2023
Beste Karel33, U vergeet wellicht dat de meeste Nederlanders het hartstikke goed hebben. Dat is echter voor media niet interessant om op te schrijven. Dus schrijven ze over een bepaalde groep(en) die het minder hebben. Dat is geen nepnieuws, maar smeuïger nieuws. Nepnieuws komt veelal door mensen achter de computer (AI) met een opruiend/complottheorie onderschrift. Dat onderscheid maken en goed nadenken is soms lastig. Daarnaast heeft u het over wanbeleid. Ook daar graag nuance, want er gaat ook veel goed. De overheid geeft vele, vele miljarden uit om te ondersteunen. En misschien moeten een aantal mensen op deze site zelf de politiek in? Dan wordt ons leven vast 100% zorgeloos…
Karel33 07 April 2023
In.the.air--Ik weet het--maar het ligt in de aard van nederlanders om te klagen. ikzelf klaag niet want ik heb er geen reden voor. Dat alles duurder werd en wordt deert mij niet. Maar "den Haag" verspreid steeds nepnieuws--alle Russen zijn beesten en de Ukrainers engeltjes. Zolang den Haag en andere regeringen de clown zeiklenski blijft steuen is er maar EEN die zich rotlacht: De usa met hun wapenleveranties. De burgers mogen er voor betalen. En dat is GEEN nepnieuws maar realiteit.
Karel33 07 April 2023
In.the.air: Voor politiek voel ik niets--ik ben niet gewend de massa voor te liegen en te bedriegen, dat laat ik aan Rutte en co over.
volijke 07 April 2023
Mooi voorbeeld; Karl Lauterbach, Duits minister van volksgezondheid gaf zondag 12 maart op de Duitse televisie ZDF voor een miljoenenpubliek een persconferentie dat na anderhalf jaar onderzoek er wel degelijk aanzienlijke letselschade door de coronavaccinaties werd vastgesteld. Hij verklaarde er alles aan te doen om deze slachtoffers te helpen en zag hierin ook een belangrijke rol van de grote pharmaceuten zoals Pfizer en Moderna! Nu komt het; T. Baudet (jammergenoeg) vroeg enkele dagen nadien om een spoeddebat over deze verklaring, met de vraag hoe gaat onze regering daar mee om. De meeste partijen wilden niet mee, waarbij Lisa Westerveld, ik citeer; hier worden weer allerlei dingen beweerd die niet kloppen. VVD kamerlid Judith Tielen maakte het nog bonter; Bij de evaluatiebeleid van het hele coronabeleid komt er nog voldoende gelegenheid voor meneer Baudet om zijn NEPNIEUWS te verspreiden. Hier zie je dus hoe relatief het begrip nepnieuws kan zijn. Jammer, want i.t.t Duitsland wordt het in Nederland doodgezwegen waardoor de vaccinatieslachtoffers in Nederland nog steeds niet serieus genomen worden!!! N.B; voor de ontkenners kijk gewoon naar de uitzending van televisiezender ZDF.
In.the.air 07 April 2023
Beste volijke, Iedere medicatie geeft bijwerkingen. Zelfs paracetamol. Dus kun je het ‘opkloppen’ of accepteren. Er zijn miljarden gevaccineerd en velen zijn daardoor blijven leven. Dus waarschijnlijk (ik heb het niet gezien op tv) is uw aangehaalde bericht geen nepnieuws, maar het vermoeden dat Baudet het uit verband zou trekken, zodat het alsnog nepnieuws zou worden, zou mij indertijd niet hebben verbaasd.
2Tone 07 April 2023
@Karel33. vermoedelijk ben je WW2 voor het gemak vergeten, was het niet de USA i.s.w met diverse andere landen ervoor gezorgd hebben dat wij [ dus ook jij ] in alle vrijheid mogen leven en kosten nog moeite hebben gespaard. Vele mensen vanuit de gehele wereld hebben eraan meegedaan. Het is dus niet zo gek dat er alweer geld word gebruikt om nu en later vrij te leven. Hebben de stemmers [ ik niet ] er niet voor gezorgd dat Kaag haar zin mag doen ?
ErikRe 07 April 2023
Ik herken het niet altijd: 288 arbeidsmigranten op 500 inwoners: dat =288/550*100=57,6 % bevolkingstoename. Is dit nepnieuws of echt waar? Die van DHC wilt natuurlijk dat dat doorgaat: KASSA!
Karel33 07 April 2023
2Tone: Dat ben ik niet vergeten--maar het was dokter Richard Sorge die de aanzet tot de overwinning gaf op nazi duitsand--de usa stuurde hulp door middel van konvooien. De russen hebben in w.war 2 35 miljoen mensen verloren.
volijke 07 April 2023
In the air, u doet uw naam geen eer aan. Zoek het bericht nou eens op, u zult verstelt staan over de ernst van de bijwerkingen. Het voorstellen voor een spoeddebat kunt u ook terugzien, dus de aanname dat Baudet het uit zijn verband zou trekken, is uw verzinsel. Dat elk medicijn bijwerkinegn heeft, is voor sommigen spijtig, maar ook daarin heeft u zich niet verdiept. Zie het Lareb. Het gaat er mij om dat duizenden mensen, zie Ehrlich instituut (ook maar eens lezen), hulp en erkenning verdienen. Kijk al die aannames zonder u ergens in te verdiepen, het is een belediging naar de slachtoffers, die zijn door het wegkijken van onze regering enorm de dupe. Dáárom ben ik verheugd dat deze mensen in Duitsland wél de aandacht, erkenning en zorg verdienen!! En dáár gaat het mijn inziens om.
B Tender 07 April 2023
In beginsel, beschouw ik persoonlijk alles als nepnieuws. Elk onderwerp is vanaf het begin al besmet met de mening van ..... Bv. Er is een boom omgevallen.....De een brengt het nieuws als, er is een boom omgewaaid door de harde wind, een ander brengt het als, er is een boom omgevallen door de regen van de laatste tijd en een ander brengt het als, de boom is omgevallen doordat hij als ziek was, wegens slecht onderhoud. Zelf heb ik dan de neiging, om dit alles te filteren en er vanuit te gaan van het grondbeginsel......Er is een boom omgevallen, punt uit....... Hetzelfde vindt men terug, in hoe er naar gekeken word......is het glas half leeg, of is het glas half vol.......Is het een onderwerp, in een linkse krant, of in een rechtse krant etc, etc. Veel van het geplaatste nieuws, is ook gebaseerd op stemmingmakerij, sensatie gericht en tegenwoordig verre van objectief. Kortom.....er zit bij voorbaat al een luchtje aan. Het geheel is al sinds jaar en dag aan de gaande en dikwijls bedoelt om de publieke opinie te beïnvloeden (oorlogspropaganda). Wie de media in pacht heeft, heeft de macht. Maar...........alleen geschikt voor kuddedieren, hetgeen ikzelf weiger te zijn en nooit zal zijn.
B Tender 07 April 2023
En.....als iemand op deze site, bij elke reactie vermeld om 130 km per uur te willen rijden, dan doe je dat toch gewoon......Wat let je!!!...... Maar ondanks je dagelijks gedram......daar hoef ik dan toch niet aan mee te doen? Misschien ook een vorm van dagelijks nepnieuws??? Brainwassing??? Opdringen van eigen mening??? Irritatie opwekken?? Gefrustreerd?? Gebrek aan een aansteker???
Kennie-L 07 April 2023
Er was geen optie voor mij, ik geloof nada niks.
volijke 07 April 2023
Ik heb nepnieuws gelijk door? Oud NOS directeur B. Geersing schreef onlangs de zoveelste brandbrief aan NOS-hoofdredacteur Giselle van Cann, waarin hij haar oproept om de éénzijdige berichtgeving van het NOS Journaal zo snel mogelijk te stoppen. Op onderwerpen als klimaat, stikstof, immigratie en het slavernijverleden belicht het NOS Journaal vaak maar één perspectief. “Stelselmatig brengt het NOS Journaal slechts het verhaal van de klimaatalarmisten. Het bieden van een podium aan Extinction Rebellion past geheel in die eenzijdige aanpak,” schreef Geersing in zijn brief. Ondertussen wil de NPO voor de derde keer een boete opleggen aan de omroep Ongehoord Nederland, wegens het schenden van de journalistieke code. “Geldt de journalistieke code van de NPO dan niet voor het NOS Journaal?” vroeg Geersing zich af. De NOS houdt zich niet aan de eigen grondbeginselen, constateert hij. “Het NOS Journaal heeft een prachtig geformuleerde missie voor zichzelf opgesteld, maar voldoet daar niet aan,” Het behoort KRITISCH te zijn, meerdere invalshoeken te belichten en vooral de machthebbers kritisch te volgen. Maar men schurkt aan tegen de macht. In het stikstofdossier bijvoorbeeld houdt men de lijn aan van het kabinet.” In het klimaatdebat slaat de NPO vol op de alarmistische trom en weert men kritische geluiden, zoals dat van wetenschapsjournalist en Clintel-directeur Marcel Crok. In hoeverre kun je kritisch zijn als je alleen naar het NOS 20.00 uur journaal kijkt......Ik zou wel eens willen weten hoeveel mensen op dit forum verder gaan dan het NOS journaal. Als het iemand kan weten dan is het wel deze oud directeur. Oud NOS journaliste Mevr. J.Monshauer heeft via enkele boeken ook een boekje opengedaan over de wijze van berichtgeving van de NOS. Maar ja kritisch zijn betekent dat je open moet staan voor andere visies en kost veel tijd, maar loont absoluut de moeite. Gelukkig lees ik ook op dit forum aardig wat reacties van mensen die zich kritisch durven op te stellen. Ik wens u een Fijn Pasen!
C.J. de Loof 07 April 2023
Gelukkig is nep nieuws heel eenvoudig te herkennen, op TV staat er dan een logo links boven zoals ned1 2 3 of NOS altijd nep en altijd met een linkse ondertoon.
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.