Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Studenten hebben ook recht op een energietoeslag

2.474 stemmen | Geplaatst op 6 april 2023 | Website

Eens
70.7%
Oneens
29.3%

Reacties (17)

Zeeuwleeuw 06 April 2023
Aan één kant vind ik van wel, aan de andere kant is het natuurlijk ook een trucje om te proberen 1300 euro te krijgen. Wanneer je als student een kamer huurt zul je geen honderden euro's aan energie kwijt zijn dus lijkt mij deze vergoeding in zo'n geval ook niet geheel terecht. Maar ze kunnen veel beter de gigantische winsten van die energiemaatschappijen afromen en aan de burger terug betalen in plaats van die bedrijven exorbitant rijk te maken en dan van belastinggeld een vergoeding aan burgers te geven.
Karel33 06 April 2023
Ooit zei een studente dat ze er een leuke vakantie mee kon maken...... En veel studenten wonen nog thuis--moeilijk uit te zoeken wie echt die toesloag nodig heeft. Niet doen dus.
 Youssef Abdoullah Bidou 06 April 2023
Verbazend dat studenten in gemeenten in het hele land naar de rechter moeten om hun gelijk te krijgen. Weer zo'n hopeloze regeling van het rechts populistische kabinet dat geld moet verdienen over de rug van mensen met een laag inkomen ( in dit geval studenten) Studenten waarvoor geen woonruimte is in de grote steden en waarvoor als ze klaar zijn geen woningen zijn. Oud studenten die met studieschulden zitten opgezadeld. Wederom wordt er geen verantwoordelijkheid genomen voor falend overheidsbeleid.
volijke 06 April 2023
Dat rechts populistische kabinet? Dat links populistische kabinet bedoel je.
volijke 06 April 2023
Hier nog iets wat gisteren in de media kwam van ons "linkse D66 kabinet" !!!! Terwijl het Rode Kruis een gironummer heeft geopend voor voedselhulp in Nederland, geeft het kabinet ruim 200 miljoen euro aan Caribische eilanden voor ‘de hervorming van de economie, het belastingstelsel, het onderwijs en de zorg’. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Koninkrijksrelaties stelt geen strenge eisen aan de steun. Er volgen geen sancties als het geld niet op een goede manier wordt besteed. “Deze regeling is gebaseerd op onderling vertrouwen,” glunderde de D66-staatssecretaris.
fiat124sport 06 April 2023
Ja maar beter is de energiemarkt weer gewoon normaal te laten zijn en de prijzen minimaal te halveren. Ik denk dat het leven voor veel mensen dan weer betaalbaarder gaat worden. Zet groningen weer open, er is hier zo veel gas en er zijn technieken om de bevingen te voorkomen. Compenseer alle groningers in het aardbeving gebied met problemen aan huizen direkt. Maar nu moeten wij onze energie en beste bron van verwarming gas elders vandaan halen en dat kost geld. Voor altijd gas en stop met vervuilende en dure warmtepomp . Het kost mij minstens 20000 wil ik hier in huis krijgen en om het warm te krijgen en te houden ben ik 76000 euro kwijt met een goede cv nieuw 2300 euro. Tel uit je winst gas is goed en het beste dus stop met dat idiote beleid en stop met die klimaat en stikstofonzin voor 130 stop verduurzaming en green deal. Het is zinloos want je kan klimaat niet veranderen. De aarde doet wat hij wil en daar kunnen wij ons in de armoede voor storten en bedrijven en boeren kapot of uitkopen dan gaat die verwarming als nog door laat staan die duizenden windmolens en zonnepanelen. Afschuwelijk fijne dag
Peritum ? 06 April 2023
Nee, veel studenten delen woonruimte met meerdere en hebben dus relatief lage energiekosten. Door hen zal het toeslag bedrag niet voor energie worden gebruikt maar eerder om een nog duurdere smartphone aan te schaffen of om te feesten of iets dergelijks. Dus niet doen.
velder 06 April 2023
Als ze zelfstandig een huishouden hebben, hebben zij ook recht op deze toeslag. Puur omdat ze student zijn uitsluiten hiervan is te kort door de bocht en daar heeft en zal de rechter heb gelijk in geven. Onze regering heeft er een handje van de te discrimineren. Soms uit het zicht (toeslagen/belastingen) en nu zelfs openlijk.
GeelHesje 06 April 2023
Het doet niet terzake of je wel of niet een student bent. Het doet terzake of je in een zelfstandige woonruimte woont of niet. Dus een huis met een eigen adres eigen voordeur eigen keuken en eigen wc douche enz. Woon je bij je ouders of ergens op kamers dan woon je niet in een zelfstandige woonruimte en heb je dus geen recht op de energietoeslag voor mensen die in een zelfstandige woonruimte wonen. En daarbij doet het totaal niet terzake of jij een student bent of niet dus nee studenten hebben op basis van hun status als student niet automatisch recht op de energietoeslag.
Kennie-L 06 April 2023
Wat lul je nou over die paar centen als er dit in de krant staat: Nederland geeft ruim 200 miljoen euro aan Caribische eilanden voor de hervorming van de economie, het belastingstelsel, het onderwijs en de zorg. Staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) stelt minder strenge eisen aan de steun: er volgen geen sancties als geld niet op een goede manier wordt besteed."
Mr. Bean 06 April 2023
kan zien dat de meeste geen kennis van zaken hebben, mijn kleindochter is een studente aan het Erasmus Rotterdam, heeft studielening ! Elke drie maanden kapitaal aan school betalen, huur appartement en verwarming etc. iedere maand, ook alle verzekeringen incl. ziektekosten betalen, net als wij. Buitenom colleges volgen keihard thuis studeren blijft er niet zoveel tijd over he, zelf koken etc., moet bijles geven aan jonge kinderen om enigszins leuk leven te hebben , is geen feestbeest, waarom zou zij geen recht hebben op korting, de gasrekening moeten ze samen betalen hoor , wordt behoorlijk betaald voor een huis met meerdere verdiepingen, ze kunnen dat geld onderling verdelen ! wat een ikke volkje op deze site
Mr. Bean 06 April 2023
Peritum, dus je denkt dat ze weinig betalen omdat ze met meer zijn ?, in alle kamers is verwarming en elektrisch etc. nodig, vele malen om de beurt koken etc. denk dat de rek. hoger is dan bij Pietje nietwaar ! Dus bij hun is het verschrikkelijk duur geworden, dat betaald de huisbaas niet hoor !Hoe hoog is die rek voor energie denkt u, nou volgens mij denkt u helemaal niet,
volijke 06 April 2023
Tsja Mr.Bean, uw kleindochter heeft toch ook ouders. Ik ken kinderen die dagelijks op en neer reizen vanuit Zeeland naar Rotterdam. Wij betaalden naast de studiebeurs de overige kosten voor de kinderen.
Mr. Bean 06 April 2023
Volijke, inderdaad heeft u de laatste tijd met de trein gereisd, 3 keer in één studieblok afwezig mag je niet mee doen aan toetsen of examens. Momenteel is het onmogelijk afhankelijk te zijn van de trein ! Vroeger ja, maar is nu niet meer te doen, hoe laat moet je vertrekken met de trein als je meerdere uren reizen moet , om 8 uur s'morgens college hebt en nog een keer van 5 tot acht uur s'avonds .Steeds wisselend, tijden zijn veranderd, dat bijna iedere dag, zou mijn kind dat niet aan doen !
J.Vet 06 April 2023
Niet zomaar een ja nee antwoord op te geven , in eerste instantie gewoon Nee ! , en voor een enkele uitzonderen wellicht ja , woon je gewoon thuis , dan nee. zit je in en studente woningen en betaal je een vast bedrag ook hier Nee ! , voor de enkeling die zelf een direct contract heeft met de energie leverancier , Ja ! . woon je in een studenten huis zou de eigenaar van het pand mocht hij in aanmerking komen dit kunnen verrekenen met de prijs van de huur voor de studenten ,en zo niet geld ook dat de verhuurder hier evt voor een verlaging zou kunnen kiezen maar geloof je het zelf dat een verhuurder van de kamer de prijs omlaag zal gooien om iets minder winst te maken. maar reisgeld etc heeft daar niets mee te maken en evt andere kosten die je als student zou moeten betalen dat is een compleet andere discussie. tegenwoordig is studeren ook ontzettend duur daar is geen twijfel over mogelijk. als ze nu de OV-kaart gewoon terug zouden brengen en niet om de zoveel jaar het complete stelsel overhoop gooien betreft lenen voor school zou al een hoop schelen. maar het gaat hier op een vergoeding voor kosten op je energie contract met de leverancier van gas en licht.
volijke 06 April 2023
Mr.Bean, daar heb je inderdaad ook een punt!
C.J. de Loof 06 April 2023
Ja was natuurlijk vooraf al bekend, deze regeling zal veel problemen geven en misbruikt worden, de oplossing lijkt me simpel 1 x toeslag per woning of aansluiting. Met studenten heb ik geen medelijden, dankzij linkse politiek kunnen ze straks gewoon weer leren op kosten van de gemeenschap en als ze dan eindelijk dokter, jurist of tandarts zijn moet ik er weer voor betalen .
U moet eerst inloggen voordat u kunt reageren.